IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Текилата, ти да не би да мислиш, че преходът към алтернативните / зелените технологии се отменя или дори, че ще се отложи. Като гледам няма такова нещо. А и тези високи цени на петрола и на газа са нож с две остриета за производителите на въглероди. От една страна е добре краткосрочно, от друга това само насърчава прехода към зелено, защото зелените така стават сравнително по-евтини.

Отделно, че при петрола самият ОПЕК не смята, че прекаленото дигане е добре за тях самите понеже може да доведе до рецесия и спад на търсенето. Т.е. пак нож с две остриета.

Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
    Не ги слушай какво говорят!
    Гледай ги какво правят.
    https://twitter.com/PrimaryVision/st...256320/photo/1

Ще се чуем пак след 3-4 години.

Коментар

• 5,7314... sell NGаS ... без никакви анализи и просто от скука окъсявам N gas .. дори ми се чини ,че и съм срещу тренда ...нека видим колко ще мога да издържа срещу седмичен trend ... обема е малък и не е препоръка за други четящи форума ,да вLiзат в каквато и да е позиция в N GAS
      Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        Ти нали се уплаши като казах, че според мене са минали върха и рече, че си продал баш на сами върха, както и че баш на самото дъно си взел. Сега се оказа, че не си. Това си е типично за... някои хора.

Но ме кефи как се плашиш като кажа нещо и го взимаш навътре и на сериозно
        Радвам се, че те радвам. Това, че се радваш обаче не те извинява, че лъжеш. Аз цитирам твоите собствени думи, а ти си "спомняш" неща, които ги няма във форума. Или пак съм ти ги говорил в главата?

Коментар

Чак към 2014 се връщаме... еми нормално като падаше цената на петрола и газа да намаляват инвестициите за добив. Всяка добивна индустрия прави така, затова е и циклична.

Проблемът специално при петрола е, че сега макар да се дига цената инвестициите не се дигат. Шистовци не са хукнали да отварят нови кладенци и не натискат цената надолу. И като казваш, че на конвенционалния добив ще му трябват години... еми то не остават чак толкова много години. Сега ако не искат да инвестират в нов добив след години още па-малко ще искат, защото края му ще се вижда още по-ясно.

Ето ти едно цитатче тука:

But Scott Sheffield, chief executive of Texas-based Pioneer Natural Resources, said America’s once-prolific shale producers would keep using their burgeoning cash piles to pay shareholders, not fund new drilling.

“Everybody’s going to be disciplined, regardless whether it’s $75 Brent, $80 Brent, or $100 Brent,” Sheffield said. “All the shareholders that I’ve talked to said that if anybody goes back to growth, they will punish those companies.”

При газа е малко по-различно, защото правителството май ще го насърчи като преходен енегоносител с ниски емисии. Ако си спомняш Обама доста се хвалеше с шистовия газ и намалените емисии, ама еко-талибнаните скочиха срещу газа (и Обама - защото бил неолиберал в техните очи, т.е. на практика предател-републиканец ). Но някъде мернах статия, че Байдън ще даде малко заден ход за шистовия газ и даже ще строят нов LNG терминал, да могат да изнасят повече. Чакай да потърся къде беше това.

Не ги слушай какво говорят!
          Гледай ги какво правят.
          https://twitter.com/PrimaryVision/st...256320/photo/1

Ще се чуем пак след 3-4 години.

Коментар

• Ти нали се уплаши като казах, че според мене са минали върха и рече, че си продал баш на сами върха, както и че баш на самото дъно си взел. Сега се оказа, че не си. Това си е типично за... някои хора.

Но ме кефи как се плашиш като кажа нещо и го взимаш навътре и на сериозно

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

А с въглищата, с въглищата какво става. Нали HCC беше свършило? Или вчера си преживял катарзис и днес вече "виждаш" ръст на суровините и инфлация.

Коментар

Като гледам Union Pacific на над +2%, пазарът няма как да си мисли, че положението е много зле.
              А с въглищата, с въглищата какво става. Нали HCC беше свършило? Или вчера си преживял катарзис и днес вече "виждаш" ръст на суровините и инфлация.

Коментар

• Като гледам Union Pacific на над +2%, пазарът няма как да си мисли, че положението е много зле.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Еми ти казваш същото. Не го ли разбираш?
                  Докато деветокласниците завършат 12-ти клас - и почнат сами да си изкарват парите - ето ти 3 години и половина падане на борсите :-)
                  Не е това. Купувай.

Коментар

Ако има по-голяма инфлация...
                    Чакай малко. До този петък се заричаше, че ще има ДЕФЛАЦИЯ. Другите ти "анализи". И те ли са за коша? В такъв случай не е ли по-добре изобщо да не пишеш, щом не знаеш какво и защо го пишеш.

Коментар

• Това не е толкова странно. Мене ме питат все повече хора как да влязат на пазарите. Хора, които съм убеждавал от 2012-та и които никога не са имали грам интерес, даже са се отнасяли с насмешка към цялата работа. Сега сами ме търсят понякога специално само, за да питат и живо се интересуват.

Става дума не само за българи. Защото за българите можеш да кажеш, ама това е нова и в България няма финансова култура. Търсят ме познати от всякакви държави.

Тая неделя един час си говорим за облигации на планината, точно с хора дето винаги са се отнасяли с насмешка към пазарите...

Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

При мен се случи черен лебед още на 18-ти септември.
                      Двама мои близки приятели пожелаха да влязат на борсите по едно и също време. И понеже имам само един телефон, а те не се познават и са на различни места, на единия му говорех през слушалката, а на другия през масата. И двамата знаят, че мога да говоря по-темата от около 10-12 години, но винаги са смятали това хоби за несериозно, дори за хазарт. И да поискат да влязат по едно и също време...как пък не.

Вероятността всеки от тях да ми говори на тази тема беше 1 към 4000, а двамата едновременно - 1 към 16 000 000.
                      И са последните, които се интересуват. След тях други няма според мен.
                      Last edited by Money; 04.10.2021, 21:47.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	trend.png
Views:	1
Size:	25.9 КБ
ID:	3811832
                        Pip master

Коментар

• Click image for larger version

Name:	US30M1.png
Views:	1
Size:	27.3 КБ
ID:	3811828
                          Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Нещо странни ми се виждат калкулациите ти. В момента деветокласници търгуват през торото, а в даскалото на големия седмокласници копат койни. Чакай дефлация после.

С други думи - КУПУВАЙ!
                            Еми ти казваш същото. Не го ли разбираш?
                            Докато деветокласниците завършат 12-ти клас - и почнат сами да си изкарват парите - ето ти 3 години и половина падане на борсите :-)

Коментар

• Няма такова нещо. Ти не иска̀ да прочетеш за дисконтирането на паричните потоци и какво става ако са в далечното бъдеще, а процентът се дига и сега виждаш лебеди...

Ако има по-голяма инфлация и то по-специално ако дългосрочните инфлационни очаквания се дигнат, Федът няма да има друг избор освен да затяга паричната политика, което ще дига лихвите по 10г. облигации и цената на растежа ще пада.

Сега (някои участници на) пазара се чуди/ят дали няма да има стагфлация. И като цяло при ребалансиране на портфейлите нещата се спихват, понякога повече отколкото "трябва."

Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                              Някой разбра ли какъв е Black swan event?

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

При мен се случи черен лебед още на 18-ти септември.
                                Двама мои близки приятели пожелаха да влязат на борсите по едно и също време. И понеже имам само един телефон, а те не се познават и са на различни места, на единия му говорех през слушалката, а на другия през масата. И двамата знаят, че мога да говоря по-темата от около 10-12 години, но винаги са смятали това хоби за несериозно, дори за хазарт. И да поискат да влязат по едно и също време...как пък не.

Вероятността всеки от тях да ми говори на тази тема беше 1 към 4000, а двамата едновременно - 1 към 16 000 000.
                                И са последните, които се интересуват. След тях други няма според мен.
                                Нещо странни ми се виждат калкулациите ти. В момента деветокласници търгуват през торото, а в даскалото на големия седмокласници копат койни. Чакай дефлация после.

С други думи - КУПУВАЙ!

Коментар

Working...
                                X