If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Днес купих Сийдрилчета, цената на петрола доста падна, но мисля, че компанията е перспективна. Това че спират дивидентите и се насочват към редуциране на дълговете и обратно изкупуване според мен е много разумно!
Според мен ще ударят дъното другата седмица - няколко дена след като се разбере, че ОПЕК няма да намали производството си и петрола потъне до 70...
Няма смисъл да се напъват точно сега, защото цената е прилична за тях - много пъти са казвали, че 80 $ ги устройват. Само Русия и Венецуела се дървят ....ама май никой не ги пита напоследък
Брей, много лесно с тия бобени зърна
Според мен, сделката между Щатите и Саудитска арабия за сваляне на цените на петрола няма как да мине без по-слабо евро и да нетира до голяма степен потенциалния положителен ефект за повечето от икономиките в Европа. Въпросът е какви финансови загуби са готови да приемат по политически причини двете страни. От големите печелят предимно Китай, Германия, Япония и т.н. износители. Дефицита на САЩ няма да мръдне от 50 милиарда месечно, защото нищо конкурентноспособно, нуждаещо се от петрол, не произвеждат.
В дългосрочен план губи Европа. Руснаците ще реагират на потенциалните политически флуктоации в енергийния сектор с отваряне към Азия и инвестиции в селското си стопанство и лека промишленост. Не бих залагал на петрол в такава ситуация.
Някой колега може ли да ме ориентира. към кой посредник да се обърна за да мога да търгувам и по-малки компании като SDRL например...(става въпрос за покупко-продажби през брокер,а не през платформа)благодаря предварително
Е то не е ли едно и също, нали през платформата ти е по-тънко мисля, че IB имаха Brocker Assisted dealing т.е. ти тряя да му се обадиш по телефона и те изпълняват там квото искаш или му се доверяваш на брокера какво той мисли по въпроса. За кво ти е Dealing Desk колко ше купуваш от SDRL 100млн. ??
Някой колега може ли да ме ориентира. към кой посредник да се обърна за да мога да търгувам и по-малки компании като SDRL например...(става въпрос за покупко-продажби през брокер,а не през платформа)благодаря предварително
Успех.
Преди малко разкарах 1/3 на 18$
А дали няма да ни се усмихне и на 13-14 ?
ПС Наблюдаваш ли какво става и при Енско, Трансошън и НАДЛ ...
Според мен ще ударят дъното другата седмица - няколко дена след като се разбере, че ОПЕК няма да намали производството си и петрола потъне до 70...
Няма смисъл да се напъват точно сега, защото цената е прилична за тях - много пъти са казвали, че 80 $ ги устройват. Само Русия и Венецуела се дървят ....ама май никой не ги пита напоследък
Брей, много лесно с тия бобени зърна
Резнаха дивидента нацяло
Определено съм изненадан, не очаквах толкова рано, а и най песимистичния ми сценарий бе за 3/4 намаляване, по скоро очаквах 50%.
От друга страна си е топ булиш за хартията и дълга и, това са 2млрд спесетени на година.
Ще се леят реки от кръв, а идава и такс лос селинг.
Смятам да разкарам с отварянето 15-20% от позицията, а по нататък по близо до 16$ да увелича с 1/3 за да мога да усредня някъде около 22$.
Оставам си на позицията че това е трипъл плей до края на десетиелетието, може и по рано.
За тези които влизат сега - още по добре - ще си умножат парите Х 4.
Е това с дивидента беше грубо....направо смачка цената на артията...иначе все си мисля,че има потенциал за нагоре...или поне така ми се иска
Успех.
Преди малко разкарах 1/3 на 18$
А дали няма да ни се усмихне и на 13-14 ?
ПС Наблюдаваш ли какво става и при Енско, Трансошън и НАДЛ ...
Гледам ги всичките. Ако има не добре обезпечени дълги позиции може много да задълбае Сийдрила. Аз мисля да купувам към 16-16,50 при такава печалба мисля, че се получава П/Е 10.
Резнаха дивидента нацяло
Определено съм изненадан, не очаквах толкова рано, а и най песимистичния ми сценарий бе за 3/4 намаляване, по скоро очаквах 50%.
От друга страна си е топ булиш за хартията и дълга и, това са 2млрд спесетени на година.
Смятам да разкарам с отварянето 15-20% от позицията, а по нататък по близо до 16$ да увелича с 1/3 за да мога да усредня някъде около 22$.
Оставам си на позицията че това е трипъл плей до края на десетиелетието, може и по рано.
Хич не го мисли, има голяма вероятност да сложиш 4-5$ дивита в джобчето до края на другата година...дори и да падне до 16-17 - няма да си на минус.
Лонгтерм ( до края на декадата) ще сме поне 150% на плюс. Шуър !
Резнаха дивидента нацяло
тука съм габардук . от мене няма спасение . аз така ги моря хиндексите . най накрая за да млъкна падат и аз млъквам . сега честно , чакам 3200 поне на наско , дау 14700 нейде . ами то с минети освен дългосрочно къ по друг начин да се играе .предните къси ги чаках 4 месеца сега и тия ще почакам толкоз и ще станат . поздрави
стига с тоя наско и дау.дай за сипа нещо
Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
тука съм габардук . от мене няма спасение . аз така ги моря хиндексите . най накрая за да млъкна падат и аз млъквам . сега честно , чакам 3200 поне на наско , дау 14700 нейде . ами то с минети освен дългосрочно къ по друг начин да се играе .предните къси ги чаках 4 месеца сега и тия ще почакам толкоз и ще станат . поздрави
Коментар