IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ConvexityRider Разгледай мнение

Ми да не е лесно, но аз го правя от 2010 и не се оплаквам. Знам на повечето банки дори при кои имат грешки. Vale ми беше любимата преди да ме усетят. Имах няква pricing error и при us open скачаха с 20 цента. Влизам пред open, пискам sell 2 cent + и то ми продава + 20 цента при open. Усетиха ме след месец и спряха целият продукт. Това при UBS. След това отидох при BNP за EUR/TRY. Същата работа
    Бравос! Мнооо интересно, благодаря за инфото! Тия equity bonds не съм ги разцъквал, записвам си за домашно

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

Къде могат да се търгуват тези сертификати?
      Италия, Франция, Германия, UK. За тях ти трябва много по малко капитал от опции и futures, защото нямаш margin calls etc.

Коментар

• Другото което много купувам е equity bonds . Bond където продаваш knock Option. С опцията финансираш голям купон: пример Хенкел и при матурити или получаваш principal или акцията ако си под knock out level

Коментар

Ми да не е лесно, но аз го правя от 2010 и не се оплаквам. Знам на повечето банки дори при кои имат грешки. Vale ми беше любимата преди да ме усетят. Имах няква pricing error и при us open скачаха с 20 цента. Влизам пред open, пискам sell 2 cent + и то ми продава + 20 цента при open. Усетиха ме след месец и спряха целият продукт. Това при UBS. След това отидох при BNP за EUR/TRY. Същата работа
          Къде могат да се търгуват тези сертификати?

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Тия сертификати въобще не са проста работа, някакъв хибрид са между опция и фючърс. Имат си бариера (knock-out) което е СТОП ако пазара пипне това ниво, но не можеш да го избираш къде да е, нито да го местиш. Може да е без падеж (open-end), но тогава задължително ще го има тоя knock-out (СТОП) и тече нещо като лихва, в смисъл че всеки ден полека местят СТОП-а в наш ущърб. Ако си купил CALL, всеки ден СТОП-а ще се е преместил леко нагоре, ако си купил PUT, ще пълзи надолу. Всеки неочакван импулс срещу тебе ще те изхвърли от пазара. Играех ги едно време докато държах акаунта в Swissquote. Идеални са за шорт на някоя акция, тъй като тоя СТОП (knock-out) е гарантиран, а печалбите са с лост като при фючърси/опции. Ако излезе някоя новина докато пазара е затворен, няма опасност човек да си види акаунта изтръпнал на червено. Ползвах ги да контря NVIDA докато катереше за малки клъцки. Не казвам, че не стават за дълга позиция (CALL), ако се нацели добър вход, може с месеци акцията да си върви нагоре преди да върне и удари СТОП-а, който вече сам ще се е преместил много на плюс.
            При тия деривати не може да сме къси (къс CALL или къс PUT), може само да ги купуваме. Единствено който ги е емитирал (някоя голяма банка) е къс и ни ги продава.

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
              Аз не знам защо дизела стигна 2.50 лв/литър на колонката, при барел 85 $, а преди години, когато нарела беше 120 $, цената на колонката беше 2.60 лв. Няма промени в акцизи и други неща ? Някой знае ли ?
              Стегни се малко.
              След това преобразувай сегашните цени на барел петрол в български левове по сегашния курс, а тогавашния барел в левове по тогавашния курс.

Коментар

Тия сертификати въобще не са проста работа, някакъв хибрид са между опция и фючърс. Имат си бариера (knock-out) което е СТОП ако пазара пипне това ниво, но не можеш да го избираш къде да е, нито да го местиш. Може да е без падеж (open-end), но тогава задължително ще го има тоя knock-out (СТОП) и тече нещо като лихва, в смисъл че всеки ден полека местят СТОП-а в наш ущърб. Ако си купил CALL, всеки ден СТОП-а ще се е преместил леко нагоре, ако си купил PUT, ще пълзи надолу. Всеки неочакван импулс срещу тебе ще те изхвърли от пазара. Играех ги едно време докато държах акаунта в Swissquote. Идеални са за шорт на някоя акция, тъй като тоя СТОП (knock-out) е гарантиран, а печалбите са с лост като при фючърси/опции. Ако излезе някоя новина докато пазара е затворен, няма опасност човек да си види акаунта изтръпнал на червено. Ползвах ги да контря NVIDA докато катереше за малки клъцки. Не казвам, че не стават за дълга позиция (CALL), ако се нацели добър вход, може с месеци акцията да си върви нагоре преди да върне и удари СТОП-а, който вече сам ще се е преместил много на плюс.
                При тия деривати не може да сме къси (къс CALL или къс PUT), може само да ги купуваме. Единствено който ги е емитирал (някоя голяма банка) е къс и ни ги продава.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Гласенето - едно, моженето - съвсем друго. Тесла поне го е доказала.
                  Откровен балоняк вече с оценка като на фолксваген, да не продължавам нататък...
                  Лусид - същата работа.
                  Балон беше Никола Мотор. NKLA

Лусид също не ми вдъхва много доверие но ако тръгнат продажбите ще купя.

Ривиан не ми прилича да е балон. Според мен има потенциал за растеж дългосрочно. Джипките които са направили са доста добри и продажбите би трябвало да започнат след месец. Аз ще изчакам да минат първите продажби и отзивите на първите клиенти и после ще преценя колко да купя. Засега изглежда обещаващо.

Last edited by alphaomega; 12.11.2021, 14:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                    Купихте ли си RIVN?

https://finviz.com/quote.ashx?t=rivn

Гласят я за следващата Тесла.
                    Гласенето - едно, моженето - съвсем друго. Тесла поне го е доказала.
                    Откровен балоняк вече с оценка като на фолксваген, да не продължавам нататък...
                    Лусид - същата работа.

Коментар

• Купихте ли си RIVN?

https://finviz.com/quote.ashx?t=rivn

Гласят я за следващата Тесла.

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение

А сега накъде ?

Click image for larger version

Name:	USOILD kanal v kanala -2..png
Views:	1
Size:	10.7 КБ
ID:	3827789

Коментар

• Аз не знам защо дизела стигна 2.50 лв/литър на колонката, при барел 85 $, а преди години, когато нарела беше 120 $, цената на колонката беше 2.60 лв. Няма промени в акцизи и други неща ? Някой знае ли ?

Коментар

• Proxy ESG Oil

https://zertifikate.morganstanley.co...s/DE000MA4T668

at 1.63 / RBC cut to 50 EUR / overreaction

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

до сега какво е правила и аз виждам. И не ме интересува миналото, а бъдещето. Много добре знам как трябва да се отиграва рейндж. Проблемът ми е да му хвана моментната посока щото там търгувам с едно-дву дневни инструменти с голям гиъринг
                              Голям Гиъринг да не е брат на Ричард Гиър

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                                вече ми се повръща от тази нафта - такава манипулация нема. Няма шанс да и хванеш посоката
                                Backwardation you know?

Коментар

Working...
                                X