IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нещо се опитват да рутят перспективни акции. MTL, NMM, LPL(там се поизчерпаха вече), RNO, BABA, PTR, POSCO, FNKO. Много вероятно ще е да изригнат мощно след 2-3 седмици макс

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

и се чудя дали да не ги разкарам на голям минус поне да ми нулира печалбата и да не плащам данъци, че с тия 62% данък боли много. От друга страна там има най-голям шанс за растеж. Не мога да реша. Ти кво би направил на мое място?
      Продай ги и веднага ги купи ако искаш да ги държиш. Но провери дали има закон срещу това https://www.investopedia.com/terms/w/washsale.asp

Коментар

• 0%/5% е безумието. Просто си свикнал с него.

Коментар

• Ивелина, няма ли начин да търгуваш през България? Този данък 62% ми изглежда безумен.

Коментар

Пак ме прецакаха. Тамън взех MP и пуснали шит за него и го сринаха. Тази година егати и каръщината - кво взех всичко се срина. Все повече се убеждавам, че при мен рисковите акции не вървят и най-добре да се заложи на индексни ETF-и както и дивидентни такива.

Eдин умен човек преди бая време бе възкликнал...А, Еврика...

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              В началото мислех, че и за тебе тоталът не е важен. Но явно е. Прав беше ravnovesie, че човек тарбва сам да си счупи главата.
              Длъжна бях да пробвам - човек не знае какво да очаква от себе си преди да изпадне в съответната ситуация. Нямам психика за трейдър или по-скоро нещо ми пречи да си следвам стратегията. Няма лесно в тоя шибан живот. Добре че са Тесла и АМД да ме бутнат на плюс тази година. Добре, че ги държах. Но държането е минавка ако си купил рискови акции, каквито имам в изобилие и се чудя дали да не ги разкарам на голям минус поне да ми нулира печалбата и да не плащам данъци, че с тия 62% данък боли много. От друга страна там има най-голям шанс за растеж. Не мога да реша. Ти кво би направил на мое място?

Освен това в момента BWLPG е на промоция и само заради дивидента бих я взела. Ама пък е в даунтренд и няма никаква гаранция, че няма да резнат дивидента.

Коментар

• ПРЕСТАНИБЕ!!!

Коментар

• В началото мислех, че и за тебе тоталът не е важен. Но явно е. Прав беше ravnovesie, че човек тарбва сам да си счупи главата.

Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                  Пак ме прецакаха. Тамън взех MP и пуснали шит за него и го сринаха. Тази година егати и каръщината - кво взех всичко се срина. Все повече се убеждавам, че при мен рисковите акции не вървят и най-добре да се заложи на индексни ETF-и както и дивидентни такива.

Коментар

• Microsoft, Tesla, Adobe - тия компании бумтят, а маса други се влачат като баби ..

Коментар

• На 13,47 го взех. Тезата ми е пределно тираджийска, няма нищо дълбокомислено.

1. Евтина е - т.е. дъното е по-близо от върха.
                      2. Целият сектор е натиснат - т.е. пазарът не гледа дали компанията е добра (за мен това е плюс)
                      3. Печеливша е - т.е. истинска компания са и не чакаме светлото бъдеще, разтърсващи технологии или лекарство за рак да открият
                      4. Дивидентът е покрит - т.е. дори да не е ракета нямам проблем да си го държа.

Очаквам умерен ръст до около 16 пролетта. Не вярвам фармацията да стана привлекателна скоро и затова няма изгледи за нещо велико. Независимо от резултатите на самата компания. Нямам намерение да я търгувам, освен ако не мине 20.

не са толкова много компаниите, които са на цена под счетоводната стойност.
                      Last edited by terziеv; 27.10.2021, 11:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                        Яко тричане днес. Лодките ме съсипаха. Как може да има разпродажба на GOGL, на SBLK, когато буквално печатат пари и дават двуцифрен дивидент без данък при източника.

Добавих BRZU и VTRS. Второто дългосрочно.
                        Хм. Аз го хвърлих Viatris за $15.04 на акция в първата половина на август. Оттогава не съм ги поглеждал.

Имаш ли бул кейс, освен че е свръхпродадена и дивидентът е достоен? Гледам, че снощи е затворила на $13.48. Мина ли им отчетът за Q3, че май още не са в профит? Сега ще отворя Zacks и Mothley, но ако хвърлиш твоите два цента по акцията, ще се радвам.

Коментар

• Пак ме прецакаха. Тамън взех MP и пуснали шит за него и го сринаха. Тази година егати и каръщината - кво взех всичко се срина. Все повече се убеждавам, че при мен рисковите акции не вървят и най-добре да се заложи на индексни ETF-и както и дивидентни такива.

Коментар

Имате ли идея защо TSM, най-големият производител на чипове буксува?
                            Каква новина ли излезе та потъна маркета?
                            Може би тези са виновни за чипия дефицит, и светът да е осъзнал че този модел всички да аутсорват в най-евтината дестинация е проблемен, и да си изграждат свои фабрики.

Коментар

• Яко тричане днес. Лодките ме съсипаха. Как може да има разпродажба на GOGL, на SBLK, когато буквално печатат пари и дават двуцифрен дивидент без данък при източника.

Добавих BRZU и VTRS. Второто дългосрочно.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

За долара съм чувал такива оправдания - долара скъп, и не ни е конкурентна стоката.
                                Но за рубла мисля че това не важи - рублата би скочила само заради ресурсните компании, то друг експорт няма. И когато продаваш ресурси цената в рубли * цената на рублата се определя пазарно и няма значение кое колко е, а само произведението.
                                Непрекъснато и целенасочено поддържат рублата ниска от години (централната банка не стига че има такива лихви ами продава рубли на пазар). Но ще се получи нещо подобно като при бразилския реал спрямо долара 2003-2011 когато поскъпва двойно спрямо долара. И само да кажа.... че годината в която става ясно че суровините започват яко тренд нагоре е 2003

Коментар

Working...
                                X