IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
    Имате ли идея защо TSM, най-големият производител на чипове буксува?

Каква новина ли излезе та потъна маркета?
    TSM си почива от едногодишният trend със рейндJ.. след кратко странично движение както досега най вероятно ще атакува върха ..ако не да го бие то поне за двоен връх и спад
    Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение

На все повече хора им става ясно че инфлацията няма да е временна.... Купувай Russia Government Bonds. - 7.8 % лихва За следващите години това ще е най-безрисковата high yield стратегия. Почвам да се пристенявам че ако рублата се дигне още ще почнае да влияе отрицателно на руските ми акции.... а мегдан за вдигане има много голям,,,
      За долара съм чувал такива оправдания - долара скъп, и не ни е конкурентна стоката.
      Но за рубла мисля че това не важи - рублата би скочила само заради ресурсните компании, то друг експорт няма. И когато продаваш ресурси цената в рубли * цената на рублата се определя пазарно и няма значение кое колко е, а само произведението.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение

На все повече хора им става ясно че инфлацията няма да е временна.... Купувай Russia Government Bonds. - 7.8 % лихва За следващите години това ще е най-безрисковата high yield стратегия. Почвам да се пристенявам че ако рублата се дигне още ще почнае да влияе отрицателно на руските ми акции.... а мегдан за вдигане има много голям,,,
        1. Нямам пари. 2. Нямам достъп до руски активи. 3. Друго попитах

Коментар

Имате ли идея защо TSM, най-големият производител на чипове буксува?

Last edited by desperado; 26.10.2021, 21:32.

Коментар

• Имате ли идея защо TSM, най-големият производител на чипове буксува?

Last edited by IvelinaJensen; 26.10.2021, 20:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
              Аве от една страна газът избърза... обаче от друга страна хиперинфлацията не му позволява да падне. Говорих преди за KOLD. Играя го понякога, вместо да си продавам акциите. Газпром държа доживот, Антеро ще го стискам до 30, crk до 18 (х3), ctra до 29 (х2).

Като цяло дори на тези цени е далавера. Гледам фючърсите за 2023, 2024 ... И направо ме сърбят ръцете, ако и да знам че там не е за мен.
              все пак изглежда уцели с шорта. Добре ги налучкваш

Коментар

• Аве от една страна газът избърза... обаче от друга страна хиперинфлацията не му позволява да падне. Говорих преди за KOLD. Играя го понякога, вместо да си продавам акциите. Газпром държа доживот, Антеро ще го стискам до 30, crk до 18 (х3), ctra до 29 (х2).

Като цяло дори на тези цени е далавера. Гледам фючърсите за 2023, 2024 ... И направо ме сърбят ръцете, ако и да знам че там не е за мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Ами една компания дето фалира, казала че ще купи 100000 коли от TSLA и тя удари трильонна капитализация.
                  и аз това се чудех - фалираха или не. ОК Тесла да скочи, ама то целият пазар балоняса

Терзо, дали не избърза с шортенето на газта?

Коментар

на какво се дължи масовият скок днес?
                    Ами една компания дето фалира, казала че ще купи 100000 коли от TSLA и тя удари трильонна капитализация.

Коментар

• Спорът за хиперинфлация не е само при нас
                      https://www.marketwatch.com/story/ca...?mod=home-page
                      А terziev има нов последовател Dorsey. Даже имената им си приличат.
                      Всъщност има логика при хиперинфлация в понеделник ръстовете да са тройни.
                      Last edited by jori; 26.10.2021, 01:09.

Коментар

Аз днес къртя с Петробраз. Продадох един лот за всеки случай, че леко препълних самосвала. Акълът ми не го побира как имаше хора, които не купиха миналата седмица.

Много ме е яд, че не се сетих овреме да вземе едно x2 бразилско etf. Все още е една от най-добрите сделки на пазара. Просто свикнах да взимам нещата на x100 парчета, а 6+ хилки не ми се слагат на пасивен etf.
                        Мда... още един момент, в който имахме повече от нарисувана ситуация, а май го играх прекалено плахо. Тука си заслужаваше разпродажба на балончета и влизане с двата крака. Нещо не ги оразмерявам както трябва.

... отхапах и малко KOLD
                        Last edited by terziеv; 25.10.2021, 23:24.

Коментар

• на какво се дължи масовият скок днес?

Коментар

• Това с газа е чудовищно. Изкушавам се да взема KOLD.

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
                              Прав си. Ама кога е моментът за вход. Може да има още 1-2 изненади.

===

WASH... гледал съм им и хастара. Железни са. Просто не знам колко още нагоре имат. И нямаш газ? Срамота.
                              Last edited by terziеv; 25.10.2021, 19:55.

Коментар

?

Коментар

Working...
                                X