IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А за ъпгрейда на Тесла от Голдмън - ами и за подобни неща говоря. Макар че това е доста по-лекс случай - има доста по-тежки - където директно се опитват да продават неща, които знаят, че са еднозначно кофти.

Коментар

• Пишеш неща от които нищо не разбираш. Аз веднъж ти бях казал преди да хвърляш "факти" да си направиш проста справка в гугъл.

Коментар

• Чакай че не видях какво зверско нещо си написъл

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        И как реши че институционалните продават. Не може ли да са дребни които правят обратни защото са се панирали

Виж капитализацията на японския пазар и какъв дял са покупките на централната им банка - буквално нищожен.
        Чакай че не видях какво зверско нещо си написъл - сравняваш капитализацията на японсикия пазар с покупките на ЯЦБ на японския пазар ли? Оу май гош...аз имах пред вид ЯЦБ покупките и на международните пазари - главно САЩ .

Щото ЯЦБ има горе доулу 1/3 от целия пазар на акции в япония. - чек плеес.

http://www.bloomberg.com/news/articl...ugh-for-kuroda

ама не само това ....чети...))) и другаде...))

И това наричаш НИЩОЖЕН?

Е да друго си е след някоя година просто да няма пазар ами ЯЦБ да си търгува сама...

И при това къде е пазара в Япония? Нов хай може би?
        Last edited by Iv_max; 21.05.2016, 01:57.

Коментар

• Равен...

Равен...липсваше ми признавам)))

Ама колкото и да не съм съгласен с теб ( аз мисля че не правиш съвсем това което говориш но това е друга тема ) ...та колкото и да не съм съгласен е ясно че си умно момче.))

Та оня ден публикувах един пост за Тесла и Голдман. Никой не коментира.
          Сега няма значение дали има далавера че Голдман ъпгрейтват тесла и след два часа се оказва че те ще продават 2 милиярда !!! акции...това го заеби..."няма как да нарочно знам"

Въпросите обаче са два други:

1. Моля те виж МОТИВИТЕ на Голдман за ъпгрейда на Тесла и кажи какво мислиш
          2. Понеже може би знаеш...ама може би и не знаеш...ама провери ако не вярваш, Годлман случайно са и маркетмейкъри на Тесла.
          При факта че Тесла е супер шортена компания, че обещава кола след 2 години евентуално ( а след две години всички най вероятно ще имат ама и това е друг въпрос ) и при факта че при тая пазарна стойност ще продадат 2 милиярда и кусур акции допълнително да финансират проекта ....искам да питам.

как смяташ, скачането на тесла след тези "новини" с 3-4 % ( днес с 2 и нещо ) на какво според теб е по вероятно да се дължи? На бичи инвеститори...или на Голдман.?
          Last edited by Iv_max; 21.05.2016, 01:49.

Коментар

• Е разбира се

Големите им клиенти се изтеглят от банките. Какво правят след това няма как да знаеш - също както и самите банки. Може пък на клиентите им да им е писнало банките да ги чарджват с някакви безумни такси при положение че не им дават нищо насреща - освен да ги ползват като касички, когато трябва да се захрани нещо от което печели банката, но не и те.

Не знам какво точно ти предлагат твоите банки. Но каквото стига до мен като предложения на инвестиционни банки към техни клиенти граничи с откровена измама. Да не кажа нагла кражба.
            Е разбира се...че не знам)) Не всички ми докладават...въпреки че някой го правят на 10 минута след това...щото са чули за тая далавера на илиенци дето само аз я знам))))

Може да си прав да им е писнало...а може и да са отишли другъде ( където ще им вземат пак толкова )...което в статистиката щеше да е видно и не само там...ама това ли е по вероятно или е по вероятно да са загубили доверие в пазара?

Или пък да са купили с част от кинтите злато? Кой да знае....може пък да са чак толкова прости.

Нали знаеш кога стават кризите...чел си 100 % - когато се загуби доверието, в пазар, банки правителство и т.н. Ако ти виждаш доверие в пазара на тези нива - това означава че ти си един от хилядния процент от хората като теб. Не говорим за тези които купуват за да продадат след 5 минути или два дена.

Или пък викаш хората имат доверие на централните банки? Всъщност все оше имат..иначе щяхме да го разберем ама е на път да бъде загубено. Което е върпос на друг спор а ние си имаме достатъчно спорове )))

Имам едина много голяма нужда от коментар от твоя страна ама сега ще го напиша в друг пост...отгвори моля те))))
            Last edited by Iv_max; 21.05.2016, 01:59.

Коментар

• Големите им клиенти се изтеглят от банките. Какво правят след това няма как да знаеш - също както и самите банки. Може пък на клиентите им да им е писнало банките да ги чарджват с някакви безумни такси при положение че не им дават нищо насреща - освен да ги ползват като касички, когато трябва да се захрани нещо от което печели банката, но не и те.

Не знам какво точно ти предлагат твоите банки. Но каквото стига до мен като предложения на инвестиционни банки към техни клиенти граничи с откровена измама. Да не кажа нагла кражба.

Коментар

• Има такава..

Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
                Има ли формула за смятане на потенциала нагоре и надолу? Като изключим тривиалните безкрайност и 0.
                Има такава..продават я на илиенци за 5.2 лв парчето. Слагаш желание - и то ти казва всичко. Аз така разбрах за Гилд. И му казах на Равния ама той вика не може да е вярно. Викам казаха ми от илиенци 100 % е сугурно ( щото съм магазинер нали и се навъртам там - затова знам ) той пак не вярва...викам и звездите ми го говорят...той вика не...не е вярно.

Отиди си купи да видиш колко е яко....

)))))))))

Шегувам се.....не искам да се базикам...))

Коментар

• А ...чак толквоа не се замислям дали да ти вярвам...

Всеки си действа според вижданията. Аз си вярвам на моите. Но не вярвам на твоите - Предполагам че при теб е същото но с обратен знак.
                  А ...чак толквоа не се замислям дали да ти вярвам...

Виж, бих се замислил веднага ако изкараш добър аргумент. Ама надеждата ми е напълн о изчерпана. Ааа да...не казваш...щото да не изкарам аз пари...нали така? Знам аз...

Току виж с твоя идея съм забогатял...

Коментар

• Ами кака реших ли?

И как реши че институционалните продават. Не може ли да са дребни които правят обратни защото са се панирали

Виж капитализацията на японския пазар и какъв дял са покупките на централната им банка - буквално нищожен.
                    Ами кака реших ли?

От кога ти ползваш като дребен за продажбата на твоите акции ( пардон ти не продаваш до марджин колл ) ама ако продаваш...дарк пулове на банките? Кой позлва за продажба и покупка дарк пул на банка?

Или викаш намаляването на ликвидността там не е приетснително? Или викаш аз не мога да го видя това щото съм магазинер.

Или пък статистиките дето ги публикуват през 2 дена за това колко кеш имат и колко капитал са изтеглили частните инвеститори и фондове от банките само за последните месеци няма знчение. Както и какво е отношението на акции - бонодве при същите и как се променя. При все че е тъпо да имат кеш те имат рекордни количества ( за тях ) кеш.

Оня ден Банк ъф америка последния им доклад чете ли го - щото те ти го казват същото? И то да е само банк ъф америка...всъщност всички банки в моемнта страдат от това че големите им клиенти се изтеглят от пазара даже вече не и бавно. Или това не е вярно може би?

Тепърва ше видим истински паниралите се...някой може и да ги познавам ще видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      Разбирам те...то ако не беше се различавало що да продадеш скъпо....къв е смисъла...я чакай до дупка.

То се различва и от мойто...ама понеже съм магазинер и по глупав от теб аз пък мислех различно.
                      Всеки си действа според вижданията. Аз си вярвам на моите. Но не вярвам на твоите - Предполагам че при теб е същото но с обратен знак.

Коментар

Ами как от къде...естественно че не от теб щото ти не продаваш...взимат ги от глупавите дето продават институционални и други ...нали затова им намалява ликвидността сиреч има отлив на капитали.

Японците са купили малко миналия месец - малко под милиярд - това не е нищо...щото са имали месеци по 7-8 милиярда ( верно че са и продавали ) - викаш това пари ли са?
                        А викаш швейцарците не купуват нищо...нищо че ако не се лъжа са много по наред от японците в това отношение особенно април-май миналата година. ( не съм им гледал скоро статистиката )

Кое е умен кой прост ще се разбере като се източи водата от басейна...нали знаеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                          По същия начин видях optionality в BAC на $11.5 февруари месец. Assymetric upside/downside probability.

Или пък S&P Global през 2013. Там съм 2х нагоре. Няма да се учудя ако след две години ти кажа, че съм 3х нагоре с тях.
                          Има ли формула за смятане на потенциала нагоре и надолу? Като изключим тривиалните безкрайност и 0.

Коментар

• Разбирам те...

Да, и там е рационален. Просто моето мнение са различава от преобладаващото пазарно такова.
                            Разбирам те...то ако не беше се различавало що да продадеш скъпо....къв е смисъла...я чакай до дупка.

То се различва и от мойто...ама понеже съм магазинер и по глупав от теб аз пък мислех различно.

Коментар

• Ами как от къде

Е добре де ти този бай бек от къде мислиш че ги взимат акциите

Японската централна банка единствено купува акции - през етф и количеството е нищожно.
                              Ами как от къде...естественно че не от теб щото ти не продаваш...взимат ги от глупавите дето продават институционални и други ...нали затова им намалява ликвидността сиреч има отлив на капитали.

Японците са купили малко миналия месец - малко под милиярд - това не е нищо...щото са имали месеци по 7-8 милиярда ( верно че са и продавали ) - викаш това пари ли са?
                              А викаш швейцарците не купуват нищо...нищо че ако не се лъжа са много по наред от японците в това отношение особенно април-май миналата година. ( не съм им гледал скоро статистиката )

Кое е умен кой прост ще се разбере като се източи водата от басейна...нали знаеш.

Коментар

А при Гилд също така ли е рационален? Или викаш никой не вижда каква глупост прави да продава Гилд на 80 само ти виждаш потенциала за 130.
                                Да, и там е рационален. Просто моето мнение са различава от преобладаващото пазарно такова.

Коментар

Working...
                                X