А за ъпгрейда на Тесла от Голдмън - ами и за подобни неща говоря. Макар че това е доста по-лекс случай - има доста по-тежки - където директно се опитват да продават неща, които знаят, че са еднозначно кофти.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Чакай че не видях какво зверско нещо си написъл
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ как реши че институционалните продават. Не може ли да са дребни които правят обратни защото са се панирали
Виж капитализацията на японския пазар и какъв дял са покупките на централната им банка - буквално нищожен.
Щото ЯЦБ има горе доулу 1/3 от целия пазар на акции в япония. - чек плеес.
http://www.bloomberg.com/news/articl...ugh-for-kuroda
ама не само това ....чети...))) и другаде...))
И това наричаш НИЩОЖЕН?
Е да друго си е след някоя година просто да няма пазар ами ЯЦБ да си търгува сама...
И при това къде е пазара в Япония? Нов хай може би?Last edited by Iv_max; 21.05.2016, 01:57.
Коментар
-
Равен...
Равен...липсваше ми признавам)))
Ама колкото и да не съм съгласен с теб ( аз мисля че не правиш съвсем това което говориш но това е друга тема ) ...та колкото и да не съм съгласен е ясно че си умно момче.))
Та оня ден публикувах един пост за Тесла и Голдман. Никой не коментира.
Сега няма значение дали има далавера че Голдман ъпгрейтват тесла и след два часа се оказва че те ще продават 2 милиярда !!! акции...това го заеби..."няма как да нарочно знам"
Въпросите обаче са два други:
1. Моля те виж МОТИВИТЕ на Голдман за ъпгрейда на Тесла и кажи какво мислиш
2. Понеже може би знаеш...ама може би и не знаеш...ама провери ако не вярваш, Годлман случайно са и маркетмейкъри на Тесла.
При факта че Тесла е супер шортена компания, че обещава кола след 2 години евентуално ( а след две години всички най вероятно ще имат ама и това е друг въпрос ) и при факта че при тая пазарна стойност ще продадат 2 милиярда и кусур акции допълнително да финансират проекта ....искам да питам.
как смяташ, скачането на тесла след тези "новини" с 3-4 % ( днес с 2 и нещо ) на какво според теб е по вероятно да се дължи? На бичи инвеститори...или на Голдман.?Last edited by Iv_max; 21.05.2016, 01:49.
Коментар
-
Е разбира се
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеГолемите им клиенти се изтеглят от банките. Какво правят след това няма как да знаеш - също както и самите банки. Може пък на клиентите им да им е писнало банките да ги чарджват с някакви безумни такси при положение че не им дават нищо насреща - освен да ги ползват като касички, когато трябва да се захрани нещо от което печели банката, но не и те.
Не знам какво точно ти предлагат твоите банки. Но каквото стига до мен като предложения на инвестиционни банки към техни клиенти граничи с откровена измама. Да не кажа нагла кражба.
Може да си прав да им е писнало...а може и да са отишли другъде ( където ще им вземат пак толкова )...което в статистиката щеше да е видно и не само там...ама това ли е по вероятно или е по вероятно да са загубили доверие в пазара?
Или пък да са купили с част от кинтите злато? Кой да знае....може пък да са чак толкова прости.
Нали знаеш кога стават кризите...чел си 100 % - когато се загуби доверието, в пазар, банки правителство и т.н. Ако ти виждаш доверие в пазара на тези нива - това означава че ти си един от хилядния процент от хората като теб. Не говорим за тези които купуват за да продадат след 5 минути или два дена.
Или пък викаш хората имат доверие на централните банки? Всъщност все оше имат..иначе щяхме да го разберем ама е на път да бъде загубено. Което е върпос на друг спор а ние си имаме достатъчно спорове )))
Имам едина много голяма нужда от коментар от твоя страна ама сега ще го напиша в друг пост...отгвори моля те))))Last edited by Iv_max; 21.05.2016, 01:59.
Коментар
-
Големите им клиенти се изтеглят от банките. Какво правят след това няма как да знаеш - също както и самите банки. Може пък на клиентите им да им е писнало банките да ги чарджват с някакви безумни такси при положение че не им дават нищо насреща - освен да ги ползват като касички, когато трябва да се захрани нещо от което печели банката, но не и те.
Не знам какво точно ти предлагат твоите банки. Но каквото стига до мен като предложения на инвестиционни банки към техни клиенти граничи с откровена измама. Да не кажа нагла кражба.
Коментар
-
Има такава..
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеИма ли формула за смятане на потенциала нагоре и надолу? Като изключим тривиалните безкрайност и 0.
Отиди си купи да видиш колко е яко....
)))))))))
Шегувам се.....не искам да се базикам...))
Коментар
-
А ...чак толквоа не се замислям дали да ти вярвам...
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВсеки си действа според вижданията. Аз си вярвам на моите. Но не вярвам на твоите - Предполагам че при теб е същото но с обратен знак.
Виж, бих се замислил веднага ако изкараш добър аргумент. Ама надеждата ми е напълн о изчерпана. Ааа да...не казваш...щото да не изкарам аз пари...нали така? Знам аз...
Току виж с твоя идея съм забогатял...
Коментар
-
Ами кака реших ли?
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ как реши че институционалните продават. Не може ли да са дребни които правят обратни защото са се панирали
Виж капитализацията на японския пазар и какъв дял са покупките на централната им банка - буквално нищожен.
От кога ти ползваш като дребен за продажбата на твоите акции ( пардон ти не продаваш до марджин колл ) ама ако продаваш...дарк пулове на банките? Кой позлва за продажба и покупка дарк пул на банка?
Или викаш намаляването на ликвидността там не е приетснително? Или викаш аз не мога да го видя това щото съм магазинер.
Или пък статистиките дето ги публикуват през 2 дена за това колко кеш имат и колко капитал са изтеглили частните инвеститори и фондове от банките само за последните месеци няма знчение. Както и какво е отношението на акции - бонодве при същите и как се променя. При все че е тъпо да имат кеш те имат рекордни количества ( за тях ) кеш.
Оня ден Банк ъф америка последния им доклад чете ли го - щото те ти го казват същото? И то да е само банк ъф америка...всъщност всички банки в моемнта страдат от това че големите им клиенти се изтеглят от пазара даже вече не и бавно. Или това не е вярно може би?
Тепърва ше видим истински паниралите се...някой може и да ги познавам ще видим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеРазбирам те...то ако не беше се различавало що да продадеш скъпо....къв е смисъла...я чакай до дупка.
То се различва и от мойто...ама понеже съм магазинер и по глупав от теб аз пък мислех различно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеАми как от къде...естественно че не от теб щото ти не продаваш...взимат ги от глупавите дето продават институционални и други ...нали затова им намалява ликвидността сиреч има отлив на капитали.
Японците са купили малко миналия месец - малко под милиярд - това не е нищо...щото са имали месеци по 7-8 милиярда ( верно че са и продавали ) - викаш това пари ли са?
А викаш швейцарците не купуват нищо...нищо че ако не се лъжа са много по наред от японците в това отношение особенно април-май миналата година. ( не съм им гледал скоро статистиката )
Кое е умен кой прост ще се разбере като се източи водата от басейна...нали знаеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеПо същия начин видях optionality в BAC на $11.5 февруари месец. Assymetric upside/downside probability.
Или пък S&P Global през 2013. Там съм 2х нагоре. Няма да се учудя ако след две години ти кажа, че съм 3х нагоре с тях.
Коментар
-
Разбирам те...
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа, и там е рационален. Просто моето мнение са различава от преобладаващото пазарно такова.
То се различва и от мойто...ама понеже съм магазинер и по глупав от теб аз пък мислех различно.
Коментар
-
Ами как от къде
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ добре де ти този бай бек от къде мислиш че ги взимат акциите
Японската централна банка единствено купува акции - през етф и количеството е нищожно.
Японците са купили малко миналия месец - малко под милиярд - това не е нищо...щото са имали месеци по 7-8 милиярда ( верно че са и продавали ) - викаш това пари ли са?
А викаш швейцарците не купуват нищо...нищо че ако не се лъжа са много по наред от японците в това отношение особенно април-май миналата година. ( не съм им гледал скоро статистиката )
Кое е умен кой прост ще се разбере като се източи водата от басейна...нали знаеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеА при Гилд също така ли е рационален? Или викаш никой не вижда каква глупост прави да продава Гилд на 80 само ти виждаш потенциала за 130.
Коментар
Коментар