IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това всъщност

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    подкрепям те напълно, НО това, което искаш да се случи е УТОПИЯ...все едно бат Бойко, Доган, Делян, Костов , Нинова да седнат и да започнат да работят на ползу роду...тамошните не са по различни... само виж колко нормално им е да ходят и за 20 минути чесане на езика Голдман да им плаща милионче...това ако не е корумпиране не знам кое е..

ПП за пада има много прични , но визирам идните 3-4 седмици там основно ще се спрягат лихвите и брекзита...за Тръмп,рецесия и тн след това
    Това всъщност което казваш е наистина най бичата причина. Т.е надеждата че никой няма далавера от падане на пазара и той просто ще продължи да си расте, дори и с 3-4 % процентни корекции от време на време.

Това звучи много логично...но аз не съм в състояние спокойно да си легна инвестирайки парите си и да се успокоявам с това че никой няма да събори клона на който стои.

Има и друг момент твърдо вярвам че този "никой" вече не стои на това дърво а стои от долу и го клати силно.

Коментар

• Iv_max, да предположим, че основната причина за вдигането на лихвите е инфлацията в САЩ. Тогава как би се отразила тя на печалбите на компаниите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Въпреки че в дадения момент съм пристрастен от гледна точка на позицията която имам която между другото не случайно я имам точно по тези причини които ще кажа.

Та аз лично смятам, че е нужно да дойде политик или политици които да имат смелостта да преглътнат горчивия хап с падането на пазара с оглед това да доведе до овладяване на ентусиазма, ценене на парите, стъпването му на земята и привличането на дългосрочни инвеститори. Ако това стане с нормални лихви на парите - няма да набл'даваме рязкото му въстановяване поради ограничаването и оскъпяването на парите както и ще набл'даваме връщане към фундаменталните причини да си на пазара.

Това е обаче пожелателно. Т,е ако има някой да мисли с главата си би направил това според мен в този момент. Алтернативата е нова много по голяма криза която ще направи същото обаче по болезнено, по неочаквано и по неконтролируемо. Разбира се това няма как да се случи сега...ще се случи може би след година,две или три няма значение но ще се случи.
        подкрепям те напълно, НО това, което искаш да се случи е УТОПИЯ...все едно бат Бойко, Доган, Делян, Костов , Нинова да седнат и да започнат да работят на ползу роду...тамошните не са по различни... само виж колко нормално им е да ходят и за 20 минути чесане на езика Голдман да им плаща милионче...това ако не е корумпиране не знам кое е..

ПП за пада има много прични , но визирам идните 3-4 седмици там основно ще се спрягат лихвите и брекзита...за Тръмп,рецесия и тн след това
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• причини за падане има много

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          седя и си мисля (май повече седя)

на хоризонта има 2 неща, които биха се отразили негативно на пазарите (не включвам черни лебеди)

1. ФЕД да вдигне лихвите
          2. Брекзит

- имаме поне 50% шанс Баба Елена да вдигне лихвата, за да покаже колко добре е икономиката, защото иначе тотално олеква и тя и обонго...не че иначе не олеква
          - имаме почти изравнени социологически проучвания за - против Брекзита в Кралството
          - имаме един отлив от акциите, за които се заговори напоследък доста и по мейнстрийм клакьорските медии

та в този ред на мисли пазара си има и фунфаментални и технически предпоставки да пада/коригира, НО нещата не са толкова лесни особено, когато участниците на пазара са от една страна големи риби схема с ВЧТ, а от друга всички зяпата в устите ония гадове от ФЕД, които тотално объркаха и опорочиха пазарите....може да има супер добри или лоши новини и пазара да пада/качва 1-2% за деня и е достатъчно някой от ФЕД да каже(излъже) нещо някъде и айде обратно...

отплеснах се

за мен нещата които биха 'объркали' сценария са
          1. Слаби NFP данни
          2. Нови проучвания , че Брекзита не е на мода

като цяло другата седмица очаквам да сме на тъмната страна (червено) и за акции и за комодитис

причини за падане има много, освен тези.

Тръмп, ърнинг рецесия, опасност от фалити заради петрола, опасност от свършване на парите за байбака ( имайте пред вид че тези пари свършват наистина ) , от другата страна опасност от пазара на облигации и т.н много са.

На ме ми е по интересно кои са бичите новини.

Пак питам Мишо...вече за 108 път мисля...без отговор до сега.

Мишо, кои за теб са бичите фактори които биха прължили бичия пазар поне година две...

Коментар

• Аз лично смятам

Въпреки че в дадения момент съм пристрастен от гледна точка на позицията която имам която между другото не случайно я имам точно по тези причини които ще кажа.

Та аз лично смятам, че е нужно да дойде политик или политици които да имат смелостта да преглътнат горчивия хап с падането на пазара с оглед това да доведе до овладяване на ентусиазма, ценене на парите, стъпването му на земята и привличането на дългосрочни инвеститори. Ако това стане с нормални лихви на парите - няма да набл'даваме рязкото му въстановяване поради ограничаването и оскъпяването на парите както и ще набл'даваме връщане към фундаменталните причини да си на пазара.

Това е обаче пожелателно. Т,е ако има някой да мисли с главата си би направил това според мен в този момент. Алтернативата е нова много по голяма криза която ще направи същото обаче по болезнено, по неочаквано и по неконтролируемо. Разбира се това няма как да се случи сега...ще се случи може би след година,две или три няма значение но ще се случи.

Коментар

• седя и си мисля (май повече седя)

на хоризонта има 2 неща, които биха се отразили негативно на пазарите (не включвам черни лебеди)

1. ФЕД да вдигне лихвите
              2. Брекзит

- имаме поне 50% шанс Баба Елена да вдигне лихвата, за да покаже колко добре е икономиката, защото иначе тотално олеква и тя и обонго...не че иначе не олеква
              - имаме почти изравнени социологически проучвания за - против Брекзита в Кралството
              - имаме един отлив от акциите, за които се заговори напоследък доста и по мейнстрийм клакьорските медии

та в този ред на мисли пазара си има и фунфаментални и технически предпоставки да пада/коригира, НО нещата не са толкова лесни особено, когато участниците на пазара са от една страна големи риби схема с ВЧТ, а от друга всички зяпата в устите ония гадове от ФЕД, които тотално объркаха и опорочиха пазарите....може да има супер добри или лоши новини и пазара да пада/качва 1-2% за деня и е достатъчно някой от ФЕД да каже(излъже) нещо някъде и айде обратно...

отплеснах се

за мен нещата които биха 'объркали' сценария са
              1. Слаби NFP данни
              2. Нови проучвания , че Брекзита не е на мода

като цяло другата седмица очаквам да сме на тъмната страна (червено) и за акции и за комодитис
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Сиреч

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                Добре казано:

И добре е да се има предвид когато се анализира завишеното ПЕ на СиП. Завишено в сравнение с един предишен свят на средностатистически по-високи лихви.
                Сиреч, ти смяташ че с лихвите каквото е било било. В новия свят лихвите ще са ниски за много или достатъчно дълго време. Дори и да спрат отрицателните.

Ок. Има резон от икономическа гледна точка. В крайна сметка кому му са нужни високи лихви?

Добре..а как виждаш бъдещето в което лихвите остават ниски и правителствата и компаниите продължават да трупат дебит?

Относно компаниите този "проблем" с дебита е най-ясно изразен в Щатите. Относно правителствата - в Европа.
                Уолл стреет прегръща с удоволствие парите без пари ( европа и япония значително по малко от гледна точка на манталитета но пък с оглед тенденцията тези два пазара да продължават по силно да зависят от американските играчи и там може да стане същото ) и при най малък знак за подобна дългосрочна политика това би вдигнало СП на колкото си иска съвсем без връзка със всякаква действителна стойност на компаниите.
                Разбираш, че това практически е добре само за една малка група хора които "инвестират" в акции или подобни инструменти. Цялата останала 98 % група от хора на практика нямат никаква далавера от това дори напротив убива смисъла от спестявания. Тривиално е но е истина, че с тази политика богатите стават по богати и бедните по бедни или поне пак толкова бедни.

Т.е ти като икномически грамотен трябва да разбираш че подобна политика води освен до по горните резултати и до това че има реална опасност дебита да стане толкова голям че лихвите по него да не могат да бъдат обслужвани само , да не говорим за главницата. По този начин се купува време и се усложнява положението дългосрочно. За да могат държавите и компаниите да обслужват дебита си въобще - е нужно потребление. Как икномиката ще докаже че тази политика ще доведе до по голямо потребление? Т.е как парите ще стигнат до хората които трябва да потребяват и да движат икномиката? В краткосрочен план тази политика ще доведе може би до увеличаване на заемите към хората което ще стимулира краткосрочно потреблението, но в дългосрочен план нарастването на дебита и в хората ще бъде последния пирон в ковчега на икномиката която ти наричаш икономика на ниски лихви т.е новото положение.
                Всъщност нали това се случи 2007 година? Заеми...заеми...балон при имотите ( между другото сега цените в щатите са точно такива като по време на кризата ) ..хората не могат да ги плащат и всичко започнва отначало.

Мислиш ли че ФЕД няма понякога пред вди и този факт. Че задържайки лихвите, едно се лишава от спосбността да реагира при проблем и второ ще стимулира балон който без съмнение ще се случи само при най малък сигнал за подобна политика.

Относно правителствата...

Франция например , приближава до ръба в който дебита ще е толкова голям че само лихвите по него ще спрат да могат да се обслужват в даден момент. Да не говорим за намаляването му. Подобно е положението в Испания да не говорим за Гърция.
                В даден момент ЕЦБ може би трябва да опрсоти дълга на всички държави или пропорционално. В този момент ще се загуби всякакво доверие и ще настъпи криза с невиждан мащаб и ако някога някой луд си е мислил че златоот може да се върне като парично средство може би точно тогава ще е момента защото друг изход не би имало след като може всеки да харчи колко иска и накрая да му занулят сметката без последствия. Т.е криза на доверието.

Искам да ми кажеш реалистичен сценарии за излизане от това положение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  Аз не правя сметки с числа и формули. Ако ми дадат тест със задачи за 8 клас доста ще се затрудня Имам някаква бегла представа от статистика и вероятности, но само като обща култура.

Според мене има поне два много важни елемента, които трябва да се включат в преценката, и които не се поддават на сметки:

- конкурентно предимство на компанията
                  - психология на пазара.

Т.е. гледането само на отчетите и ratios не е достатъчно. От "техническа" старана, дългата консолидация след локален връх на компания като Гугъл, плюс продължаващ стабилен растеж и добри изгледи за следващите 3-5 години са също показател, че може скоро да се очаква подобрен пазарен сентимент и движение нагоре, след едно сравнително дълго песимистично настроение.

Така виждах нещата при Гугъл януари 2015. Така виждах и със Старбъкс 2014, особено към края на 2014.

Естествено човек може и да сгреши. Но човек може да сгреши още повече ако изцяло се осланя на математика.
                  Ок, попитах защото видях в интернет че за optionality говорят Taleb и Munger и помислих че има някакъв конкретен метод.
                  Това за асиметричните риск/печалба ми напомни за Kelly criterion, за който има симулации в интернет как занулява акаунти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    Има такава..продават я на илиенци за 5.2 лв парчето. Слагаш желание - и то ти казва всичко. Аз така разбрах за Гилд. И му казах на Равния ама той вика не може да е вярно. Викам казаха ми от илиенци 100 % е сугурно ( щото съм магазинер нали и се навъртам там - затова знам ) той пак не вярва...викам и звездите ми го говорят...той вика не...не е вярно.

Отиди си купи да видиш колко е яко....

)))))))))

Шегувам се.....не искам да се базикам...))
                    Ти верно се шегуваш, но.. на Илиенци има много китайци, а имаше една снимка във форума как китайските баби докато си плетат, цъкат и акции.
                    Та вероятно и илиенските китайци цъкат акции. Обаче те имат и ценна инсайдерска информация за retail prices and volume и дори могат да избират на коя китайска фабрика да правят поръчки. В този ред на мисли защо да не си представим че в твоя блумберг терминал се появи нов индекс Illientsi (ILL) до Baltic Dry например.

Коментар

• Добре казано:

Fed policymakers have made clear that the so-called neutral interest rate in the US — or one compatible with stable inflation and an economy at full employment — is lower than it was before the financial crisis. That has helped anchor bond yields at lower levels, as has the absence of substantial inflationary pressures after seven years of economic expansion.
                      И добре е да се има предвид когато се анализира завишеното ПЕ на СиП. Завишено в сравнение с един предишен свят на средностатистически по-високи лихви.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
                        Има ли формула за смятане на потенциала нагоре и надолу? Като изключим тривиалните безкрайност и 0.
                        Едно време Лайбниц е писал на Бернули, че колкото и информация да събере, пак няма да е достатъчна, за да прави сериозни предвиждания за бъдещето. Бернули, слава Богу, не го е послушал.

Но при инвестирането на борсата Лайбниц може и да е доста прав.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
                          Има ли формула за смятане на потенциала нагоре и надолу? Като изключим тривиалните безкрайност и 0.
                          Аз не правя сметки с числа и формули. Ако ми дадат тест със задачи за 8 клас доста ще се затрудня Имам някаква бегла представа от статистика и вероятности, но само като обща култура.

Според мене има поне два много важни елемента, които трябва да се включат в преценката, и които не се поддават на сметки:

- конкурентно предимство на компанията
                          - психология на пазара.

Т.е. гледането само на отчетите и ratios не е достатъчно. От "техническа" старана, дългата консолидация след локален връх на компания като Гугъл, плюс продължаващ стабилен растеж и добри изгледи за следващите 3-5 години са също показател, че може скоро да се очаква подобрен пазарен сентимент и движение нагоре, след едно сравнително дълго песимистично настроение.

Така виждах нещата при Гугъл януари 2015. Така виждах и със Старбъкс 2014, особено към края на 2014.

Естествено човек може и да сгреши. Но човек може да сгреши още повече ако изцяло се осланя на математика.

Коментар

• А това не е ли манипулация?

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            А за ъпгрейда на Тесла от Голдмън - ами и за подобни неща говоря. Макар че това е доста по-лекс случай - има доста по-тежки - където директно се опитват да продават неща, които знаят, че са еднозначно кофти.
                            А това не е ли манипулация?

И като съществуат подобни манипулации що не допускаш че е възможа и други видове манипулация?

Коментар

• А на втория въпрос?

А за ъпгрейда на Тесла от Голдмън - ами и за подобни неща говоря. Макар че това е доста по-лекс случай - има доста по-тежки - където директно се опитват да продават неща, които знаят, че са еднозначно кофти.
                              Годман в момента манипулира ли акциите на тесла или не ги манипулира?

Днес за да вдигне цената са изръгувани два пъти повече от седнодневния обем акции .

Каква е причината - бичи инвеститори или Голдман?

Коментар

• Верно че не разбирам много неща

Пишеш неща от които нищо не разбираш. Аз веднъж ти бях казал преди да хвърляш "факти" да си направиш проста справка в гугъл.
                                Верно че не разбирам много неща така както и разбирам много неща.

Та за кое точно да проверя?

Коментар

Working...
                                X