Първоначално изпратено от Ralitsa11
Разгледай мнение
Преди всичко /според мен!!!/ самата вие трябва да си отговорите на въпроса, как дефинирате определението "професионален" и "непрофесионален" трейдър? Това ще е тезисът ми - благодатна тема...
Кой е професионален трейдър според вас?
Онзи, който цяло денонощие виси на компа, или онзи, който работи за чужда сметка /с чужди пари/ и когато му изтече работното време - няма грижа за пазара?
Онзи, който е заинтересуван да направи своите обосновани входове, при което "забравя" за отворената позиция, или онзи, който "скалпира" пазара и не смее да отдели поглед от него?
Онзи, който се влияе от чужди мнения в нета, или онзи, който има своя стратегия?
Онзи, който ползва изключително фундаментален анализ, или онзи, който залага на техническия? А може би тоя, който обединява двата анализа /и накрая пак губи?
Онзи, който манипулира околните, за да се включат по отворени от него позиции, или антипода му на пазара?
Онзи.... /продължавате списъка с въпроси на база прочетеното, върху който ще поставите акцента, като ще разгледате психологията на отделни трейдъри и към какви познания се насочват те........... /
В такъв стил бих писал по вашата тема, в която вече се включих с поста ми тук, но ТЕМАТА СИ Е ВАША, както и ИЗГУБЕНОТО ВРЕМЕ, за да я разработите, след което ще получите МОРАЛНОТО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ, че сама сте я разработили, а вероятно ще имате и МАТЕРИАЛНО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ... Това е напълно достатъчно, за да ви даде насоките, ако все още се двоумите. Примери и доказателства - бол!
Четете форума тук, който аз следя от 2005 година, когато темата "Форекс" направи 100 000 мнения. Тогава те ми се струваха недостижими. Запомнил съм цифрата, защото я споделих с приятели и познати, което ги заинтригува... Вероятно мненията сега са милиони: благоприятна основа за дисертационен труд.
Успехи!

Коментар