If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тези позиции на Батя не ги следя и не мога да дам мнение.
Но сега се замислих за семейния фонд кога стартира - 1994г.
Долу горе около 7100%. Може и някъде да греша, но не помня всичко по пътя.
Като гледам какви лъскави портфейли сте публикували всички,веднага възниква въпроса „В КОЙ СА ШИТОВЕТЕ“.Или темата трябва да се прекръсти„Какъв портфейл ми се иска да имам в момента......а вие“
Батя репа не ползвам, а и не го променям често портфейла, ориентиран е повече към дивидентни. А сега при този ръст на борсата е логично повече да скачат по спекулативните и оборотни хартии. Аз затова имам и такива, но не сам се набил изцяло в тях. Предпочитам до го раздавам по балансирано и сигурно, че 2008г още ми е болезнен спомен. Така че с твоята доходност не можем да се мерим , аз и не искам де ! Стила на търговия, а и очакванията на всеки човек са различни.
Поздрави !
+1
Така е.
Аз съм още по дивидентно ориентиран.
Понастоящем сборния ми портфейл е със 7% чиста див.дох-ст, само от БФБ е 10%.
21% Хим прив-ни
18% Атера
9% Бреф
7% Софком
12% нефтени компании ( половината сондъори)
14% Етф-и ЕМ (11) плюс най евтините 6 ДМ
5% Високо див-ни етф-и
7% Други - злато, банки, зърнени, др. и спек. акции
Поздрав на Тони в съседна тема ме провокира да поста тук актуалния портфейл на управлявания от мен фамилен фонд.
С риск "безумно" рисковия му характер да разбуни духовете отново
Моята е 47%
Като ползвам и умерен ливъридж през репа.
Имам само леки промени спрямо последно публикуваната ми структура.
Батя репа не ползвам, а и не го променям често портфейла, ориентиран е повече към дивидентни. А сега при този ръст на борсата е логично повече да скачат по спекулативните и оборотни хартии. Аз затова имам и такива, но не сам се набил изцяло в тях. Предпочитам до го раздавам по балансирано и сигурно, че 2008г още ми е болезнен спомен. Така че с твоята доходност не можем да се мерим , аз и не искам де ! Стила на търговия, а и очакванията на всеки човек са различни.
Я то имало и други луди, аз си мислех че съм единствен. А и като ти знам пакета, този от акции не другия, и като прибавим и Батя.....ми става едно такова хубаво
Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .
Коментар
ivandavidov
След няколко еквилибристики през последните 2 седмици, ето и моя актуален портфейл:
6C4 / CHIM - 90%
Кеш / Пари - 10%
До края на миналата година бях в Хим-а с около и над 98%, но рискът си е риск и трябва да се контролира с продажби през известен период от време.
Не зле.
Забелязвам имаш 3-4 отявлени дирижабли в портфейла си, които нямат кой знай колко потенциал останал.
Би могъл да си прибереш печалбата и да я вложиш на други места.
Успех.
А моят портфейл в момента, а и от доста време насам е:
Химипорт привилегировани 100%
Други акции 0%
Депозити 0%
Кеш в джоба - 35лв. колкото да има за цигари и кафе до заплата
Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .
Доходността ми от БФБ от Коледното рали насам е над 40%. Без ливъридж. Половината от тази доходност е осребрена и ми е донесла допълнителни 10% доходност заради това, че успях да платя авансово материали за основния си бизнес. Цикъла на възвращаемост на тези пари с допълнителни 15-18 % марж трае около 1 месец, т.е. след около месец ще имам някъде 80 % доходност на този капитал. Разбира се, като се има предвид сложната лихва. В случай, че Батя (противно на обещанията си) не запретне ръкави и до месец не вдигне индексите, то аз ще инвестирам спечелените пари отново на БФБ на цени близки до текущите, че може би и по-ниски. Та така...
Колеги здравейте,
да опресним темата,
в момента бия Софикса без да съм правил някакви промени от есента на миналата година. Какво ви е мнението ?
Не зле.
Забелязвам имаш 3-4 отявлени дирижабли в портфейла си, които нямат кой знай колко потенциал останал.
Би могъл да си прибереш печалбата и да я вложиш на други места.
Успех.
Коментар