IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мравков - бих искал да имам портфейл от около осем КБ - иначе - същото разпределение.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
      Малко да помогна
      Тези позиции на Батя не ги следя и не мога да дам мнение.
      Но сега се замислих за семейния фонд кога стартира - 1994г.
      Долу горе около 7100%. Може и някъде да греша, но не помня всичко по пътя.

Коментар

• Като гледам какви лъскави портфейли сте публикували всички,веднага възниква въпроса „В КОЙ СА ШИТОВЕТЕ“.Или темата трябва да се прекръсти„Какъв портфейл ми се иска да имам в момента......а вие“

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
          Батя репа не ползвам, а и не го променям често портфейла, ориентиран е повече към дивидентни. А сега при този ръст на борсата е логично повече да скачат по спекулативните и оборотни хартии. Аз затова имам и такива, но не сам се набил изцяло в тях. Предпочитам до го раздавам по балансирано и сигурно, че 2008г още ми е болезнен спомен. Така че с твоята доходност не можем да се мерим , аз и не искам де ! Стила на търговия, а и очакванията на всеки човек са различни.

Поздрави !
          +1
          Така е.
          Аз съм още по дивидентно ориентиран.
          Понастоящем сборния ми портфейл е със 7% чиста див.дох-ст, само от БФБ е 10%.

21% Хим прив-ни
          18% Атера
          9% Бреф
          7% Софком

12% нефтени компании ( половината сондъори)
          14% Етф-и ЕМ (11) плюс най евтините 6 ДМ
          5% Високо див-ни етф-и
          7% Други - злато, банки, зърнени, др. и спек. акции

кеш - 7 %

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            в какво си инвестирал?
            Малко да помогна

Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
            Поздрав на Тони в съседна тема ме провокира да поста тук актуалния портфейл на управлявания от мен фамилен фонд.
            С риск "безумно" рисковия му характер да разбуни духовете отново

Хим - 29%
            ССВ - 13%
            Гагарин - 10%
            Топливо - 9%
            Евроинс - 8%
            Биовет - 7%
            Синергон - 7%
            Билборд - 5%
            Зърно - 4%
            Елтос - 4%
            Булстрад - 2%
            имам и няколко дребни, спекулативни пакетчета
            кеш - -(минус) 46% (репа)

Доходност на от началото на 2013 г. - 75,5%
            Доходност от стартиране на фамилния фонд (2001 г.) - 3 600%

Успех на "безумците", оптимисти на БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
              Моята е 47%
              Като ползвам и умерен ливъридж през репа.
              Имам само леки промени спрямо последно публикуваната ми структура.
              в какво си инвестирал?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                Моята е 47%
                Като ползвам и умерен ливъридж през репа.
                Имам само леки промени спрямо последно публикуваната ми структура.
                Батя репа не ползвам, а и не го променям често портфейла, ориентиран е повече към дивидентни. А сега при този ръст на борсата е логично повече да скачат по спекулативните и оборотни хартии. Аз затова имам и такива, но не сам се набил изцяло в тях. Предпочитам до го раздавам по балансирано и сигурно, че 2008г още ми е болезнен спомен. Така че с твоята доходност не можем да се мерим , аз и не искам де ! Стила на търговия, а и очакванията на всеки човек са различни.

Поздрави !

Коментар

• и аз съм на 100% ХИМ

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                    Кои са дирижабли ? Мерси!
                    Ти ли не ги знаеш ...
                    Не съм в батално настроение че ей сега ще ми скочат, тe си си очевадни.
                    Който не ги вижда - толкова по зле за него.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение

6C4 / CHIM - 90%
                      Я то имало и други луди, аз си мислех че съм единствен. А и като ти знам пакета, този от акции не другия, и като прибавим и Батя.....ми става едно такова хубаво
                      Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• След няколко еквилибристики през последните 2 седмици, ето и моя актуален портфейл:

6C4 / CHIM - 90%
                        Кеш / Пари - 10%

До края на миналата година бях в Хим-а с около и над 98%, но рискът си е риск и трябва да се контролира с продажби през известен период от време.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Не зле.
                          Забелязвам имаш 3-4 отявлени дирижабли в портфейла си, които нямат кой знай колко потенциал останал.
                          Би могъл да си прибереш печалбата и да я вложиш на други места.
                          Успех.
                          Кои са дирижабли ? Мерси!
                          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• А моят портфейл в момента, а и от доста време насам е:
                            Химипорт привилегировани 100%
                            Други акции 0%
                            Депозити 0%
                            Кеш в джоба - 35лв. колкото да има за цигари и кафе до заплата
                            Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• Доходността ми от БФБ от Коледното рали насам е над 40%. Без ливъридж. Половината от тази доходност е осребрена и ми е донесла допълнителни 10% доходност заради това, че успях да платя авансово материали за основния си бизнес. Цикъла на възвращаемост на тези пари с допълнителни 15-18 % марж трае около 1 месец, т.е. след около месец ще имам някъде 80 % доходност на този капитал. Разбира се, като се има предвид сложната лихва. В случай, че Батя (противно на обещанията си) не запретне ръкави и до месец не вдигне индексите, то аз ще инвестирам спечелените пари отново на БФБ на цени близки до текущите, че може би и по-ниски. Та така...

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                                Колеги здравейте,
                                да опресним темата,
                                в момента бия Софикса без да съм правил някакви промени от есента на миналата година. Какво ви е мнението ?
                                Не зле.
                                Забелязвам имаш 3-4 отявлени дирижабли в портфейла си, които нямат кой знай колко потенциал останал.
                                Би могъл да си прибереш печалбата и да я вложиш на други места.
                                Успех.

Коментар

Working...
                                X