IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
    +1111111111111111111111111111111111111111111111111 1111111111111111111111111
    -11%
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• ЧЕЗ- 20%, ЕВРОИНС- 10%, бреф - 10%, ГАГАРИН- 15%,ИХЛБЛ- 10%, МЦХ- 10%,ЕЛХИМ- 10%. КЕШ- 15%

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
        злато: 100%

"Не е препоръка"
        +1111111111111111111111111111111111111111111111111 1111111111111111111111111

Коментар

• злато: 100%

"Не е препоръка"

Коментар

• Трейс 24 % (5.25 средна)
            Химимпорт 32 % (1.20)
            ЗХБГ 13 % (0.44)
            Кеш 31 %

Коментар

• Хим - 23%
              Евроинс - 22%
              Трейс - 21%
              Софарма трейдинг - 18%
              ЦКБ - 7%
              Кеш - 9%

*Не представлява препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                Пип, колко дългосрочен мислиш да ти е портфейла?
                Хммм, къв тоя въпрос с повишена трудност бе, да се чудиш как да отговориш..

По принцип надявам се да е за следващите 25-30 години, здрави да сме най важното, другото е ала бала.

А инак с някои от позициите смятам да съм много дълъг, други са по спекулативни...абе то ще си покаже само, кат настане време разделно ( и според това как са нещата ми и на нисе) ще решавам, нямам кристална топка в момента та да знам къв акъл ще ми дойде занапред.
                По принцип смятам до другото лято да съм приключил с процеса на акумулация на 2-та пазара и да си поддържам един общ ~ 5.5 % дивидентно растежен портфейл, от който да си тегля див-те за текущи нужди считано от 2016. Ще се стремя като ника ти да си правя една 15% годишна доходност, но дори с времето ако се окаже че не мога повече от 11- 12% да докарвам ( все пак и някое крашче няма начин да не преживеем) - пак няма съм супер недоволен
                Абе плановете са си планове - какво ще ни поднесе съдбата е друг въпрос.
                Важното е никога да не бъдем хващани по бели ( и събути ) гащи и винаги да си имаме под ръка план А, В, С и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                  Гледам че липсват някои книжки в сравнение с предишната ти изповед
                  Що ги махна?
                  Мда, Гагарин около 60 лв., след поредния слаб отчет и съответно променени перспективи пред акцията. И Биовет около 11 лв. Също заради по-слаб от очакваното отчет, орязани субсидии за когенерации и изчерпан за момента потенциал за поскъпване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                    Днес беше много силен последен ден на един много слаб месец! Сега си приключих портфейла за месеца. Спрямо Софикс запазвам доста добро представяне. От нач. на годината той е на +12% а аз на +29% … бива
                    Ето я и актуалната му структура:

Хим - 36%
                    Евроинс - 13%
                    ЦКБ - 12%
                    Синергон - 12%
                    Топливо - 9%
                    Билборд - 4%
                    Елтос - 4%
                    Зърнени храни - 4%
                    БТХ - 3%
                    Петрол - 1%
                    други дребни - 1-2%

Използван ливъридж, те. финансиране през репа - към 25% от портфейла.
                    Успех на биците на БФБ
                    Гледам че липсват някои книжки в сравнение с предишната ти изповед
                    Що ги махна?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Към днешна дата - на бфб - 44% от общите.

36% Атера
                      30% Хим (прив)
                      14% ЦКБ (на 1.111 )
                      8% Жабоци
                      4% Хим обикн.
                      3% Чез
                      5% Кеш

Левъридж - никога.
                      Пип, колко дългосрочен мислиш да ти е портфейла?
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Към днешна дата - на бфб - 44% от общите.

36% Атера
                        30% Хим (прив)
                        14% ЦКБ (на 1.111 )
                        8% Жабоци
                        4% Хим обикн.
                        3% Чез
                        5% Кеш

Левъридж - никога.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                          Споменавал си, че бфб ти е около 10% от целия ти портфейл... Не от СК нали?. Каква е бфб сметката ти?
                          От СК. Ливърджа изобщо не го гледам като нещо дългосрочно. Това са си моментни неща, за да използвам някаква краткосрочна тенденция. Общия ми портфейл го раздувам и го свивам доста - чисто тактически, за ден, два, максимум седмица. Имало е моменти в които съм работил само с 10% СК. В други моменти не използвам никакъв ливъридж. В преобладаващия случай ливъриджа ми е към 50% като е 25% дълги и 25% къси.

Коментар

• [QUOTE=Батя;1059655745]Днес беше много силен последен ден на един много слаб месец! Сега си приключих портфейла за месеца. Спрямо Софикс запазвам доста добро представяне. От нач. на годината той е на +12% а аз на +29% … бива
                            Ето я и актуалната му структура:........

Поздравления и от мен , изхождам от последните ти х....бр БТХ .
                            За моят портфейл трябва страница да изпиша -накратко е подобие BG-TR30 +SOFIX намален от "гробищният парк" =6бр.
                            В началото на годината кеша ми беше на ръба на депозит х... ,сега е х12 , а платформата е с промяна от 29% или обща доходност ~34% БЕЗ ЗАЕМНИ !
                            Last edited by inta53; 01.07.2014, 10:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Дълги акции 125%
                              Къси индекси 60%
                              Къси облигации 30%
                              Късо сребро 5%
                              Късо злато 3%
                              Валута за кери трейд 10%

Най-грубо, не ми се смята точно защото е в доста сметки и реално всяка си я управлявам независимо
                              Споменавал си, че бфб ти е около 10% от целия ти портфейл... Не от СК нали?. Каква е бфб сметката ти?

Коментар

• Днес беше много силен последен ден на един много слаб месец! Сега си приключих портфейла за месеца. Спрямо Софикс запазвам доста добро представяне. От нач. на годината той е на +12% а аз на +29% … бива
                                Ето я и актуалната му структура:

Хим - 36%
                                Евроинс - 13%
                                ЦКБ - 12%
                                Синергон - 12%
                                Топливо - 9%
                                Билборд - 4%
                                Елтос - 4%
                                Зърнени храни - 4%
                                БТХ - 3%
                                Петрол - 1%
                                други дребни - 1-2%

Използван ливъридж, те. финансиране през репа - към 25% от портфейла.
                                Успех на биците на БФБ

Коментар

Working...
                                X