Първоначално изпратено от Babbitt
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнениезлато: 100%
"Не е препоръка"
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеПип, колко дългосрочен мислиш да ти е портфейла?
По принцип надявам се да е за следващите 25-30 години, здрави да сме най важното, другото е ала бала.
А инак с някои от позициите смятам да съм много дълъг, други са по спекулативни...абе то ще си покаже само, кат настане време разделно ( и според това как са нещата ми и на нисе) ще решавам, нямам кристална топка в момента та да знам къв акъл ще ми дойде занапред.
По принцип смятам до другото лято да съм приключил с процеса на акумулация на 2-та пазара и да си поддържам един общ ~ 5.5 % дивидентно растежен портфейл, от който да си тегля див-те за текущи нужди считано от 2016. Ще се стремя като ника ти да си правя една 15% годишна доходност, но дори с времето ако се окаже че не мога повече от 11- 12% да докарвам ( все пак и някое крашче няма начин да не преживеем) - пак няма съм супер недоволен
Абе плановете са си планове - какво ще ни поднесе съдбата е друг въпрос.
Важното е никога да не бъдем хващани по бели ( и събути ) гащи и винаги да си имаме под ръка план А, В, С и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеГледам че липсват някои книжки в сравнение с предишната ти изповед
Що ги махна?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеДнес беше много силен последен ден на един много слаб месец! Сега си приключих портфейла за месеца. Спрямо Софикс запазвам доста добро представяне. От нач. на годината той е на +12% а аз на +29% … бива
Ето я и актуалната му структура:
Хим - 36%
Евроинс - 13%
ЦКБ - 12%
Синергон - 12%
Топливо - 9%
Билборд - 4%
Елтос - 4%
Зърнени храни - 4%
БТХ - 3%
Петрол - 1%
други дребни - 1-2%
Използван ливъридж, те. финансиране през репа - към 25% от портфейла.
Успех на биците на БФБ
Що ги махна?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеКъм днешна дата - на бфб - 44% от общите.
36% Атера
30% Хим (прив)
14% ЦКБ (на 1.111 )
8% Жабоци
4% Хим обикн.
3% Чез
5% Кеш
Левъридж - никога.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеСпоменавал си, че бфб ти е около 10% от целия ти портфейл... Не от СК нали?. Каква е бфб сметката ти?
Коментар
-
[QUOTE=Батя;1059655745]Днес беше много силен последен ден на един много слаб месец! Сега си приключих портфейла за месеца. Спрямо Софикс запазвам доста добро представяне. От нач. на годината той е на +12% а аз на +29% … бива
Ето я и актуалната му структура:........
Поздравления и от мен , изхождам от последните ти х....бр БТХ .
За моят портфейл трябва страница да изпиша -накратко е подобие BG-TR30 +SOFIX намален от "гробищният парк" =6бр.
В началото на годината кеша ми беше на ръба на депозит х... ,сега е х12 , а платформата е с промяна от 29% или обща доходност ~34% БЕЗ ЗАЕМНИ !Last edited by inta53; 01.07.2014, 10:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДълги акции 125%
Къси индекси 60%
Къси облигации 30%
Късо сребро 5%
Късо злато 3%
Валута за кери трейд 10%
Най-грубо, не ми се смята точно защото е в доста сметки и реално всяка си я управлявам независимо
Коментар
-
Днес беше много силен последен ден на един много слаб месец! Сега си приключих портфейла за месеца. Спрямо Софикс запазвам доста добро представяне. От нач. на годината той е на +12% а аз на +29% … бива
Ето я и актуалната му структура:
Хим - 36%
Евроинс - 13%
ЦКБ - 12%
Синергон - 12%
Топливо - 9%
Билборд - 4%
Елтос - 4%
Зърнени храни - 4%
БТХ - 3%
Петрол - 1%
други дребни - 1-2%
Използван ливъридж, те. финансиране през репа - към 25% от портфейла.
Успех на биците на БФБ
Коментар
Коментар