IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    Възможно е..Не споря за това..
    Всъщност даже не споря....Само като видя някой да пише за "облачни" проценти ми светва някаква лампичка...
    Въпрос на корелации и волатилност, а не толкова на маржин.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Напротив - аз съм напълно убеден че много хора в този форум работещи само със собствени пари имат портфейл в пъти по-рисков от портфейл 100+30 базиран на СП 500 например. И най-тъпото е че най-вероятно и доходността им е по-малка.
      Равния, ще ти задам въпроса по друг начин:
      Към този момент ти имаш примерно 1 000 000 /за да не те обидя/, разделени по следния начин:

акции - 60% - примерно
      къси индекси - 20% примерно
      късо злато - 10% примерно
      ....................

така ги докарай до 100%, моля те!
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Напротив - аз съм напълно убеден че много хора в този форум работещи само със собствени пари имат портфейл в пъти по-рисков от портфейл 100+30 базиран на СП 500 например. И най-тъпото е че най-вероятно и доходността им е по-малка.
        Възможно е..Не споря за това..
        Всъщност даже не споря....Само като видя някой да пише за "облачни" проценти ми светва някаква лампичка...

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
          Равния, с целия ми респект към теб трябва да ти кажа, че имаш пробойни в математиката!
          Като си взел 100% етф върху индекс, как взимаш още 30% от дълги сфд върху всичкия индекс....................
          Хахаха - как го изкара че има проблем. Имаш 1000 лева вложени в индексен фонд + 300 лева през СФД. Индекса се качва с 10% - портфейла ти се качва с 100 + 30 индекса пада с 10% портфейла ти пада с -100-30. В първия случай собствения ти капитал се вдига с 130 вместо със 100, във втория ти пада с 130 вместо със 100

Риска ти е 30% отгоре. Едно към едно с маржина който използваш.

Коментар

Какво по - логично твърдение от човек с ник хх %.....

Коментар

Елементарен отговор - губиш всичко и вместо 100% загуба на пари, губиш кола, апартамент и жена....

пп НЕ ГО ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОГО ОТ ФОРУМА

Коментар

Равния, с целия ми респект към теб трябва да ти кажа, че имаш пробойни в математиката!
                Какво по - логично твърдение от човек с ник хх %.....

Коментар

Въобще не разбра въпроса - твоят портфейл, както и всичко останало се състои от 100%. Въпросът е от тези 100% какъв % ти е в акции, какъв в къси индекси, какъв в злато и т.н. Ако сборът не е точно 100%, цялата информация се изкривява!
                  Напротив - не се изкривява - аз си го броя към собствения капитал. Т.е. като дам 60% къси индекси това означава че късите индекси са ми 60% от собствения капитал. 125% дълги акции означава 100% собствен капитал и 25% маржин.

Коментар

Елементарен пример. Взимаш си 100% етф върху индекс. Взимаш още 30% дълги сфд та върху същия индекс. Колко ти е портфейла и как ще се представя спрямо индекса

Като искаш си брой 130% като 100%, но реално имаш риск с 1/3 по-висок от този на индекса.
                    Елементарен отговор - губиш всичко и вместо 100% загуба на пари, губиш кола, апартамент и жена....

пп НЕ ГО ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОГО ОТ ФОРУМА

Коментар

Елементарен пример. Взимаш си 100% етф върху индекс. Взимаш още 30% дълги сфд та върху същия индекс. Колко ти е портфейла и как ще се представя спрямо индекса

Като искаш си брой 130% като 100%, но реално имаш риск с 1/3 по-висок от този на индекса.
                      Като си взел 100% етф върху индекс, как взимаш още 30% от дълги сфд върху всичкия индекс....................
                      Last edited by 15%; 25.06.2014, 00:47.

Коментар

Айдеее, пак коня в канавката......
                        Миии, 100 % са си 100 %...Порфейла ти е 100 % а как ще си го делиш и какво ще лостираш си е твой проблем..
                        Така си мисля.....

Коментар

Това са CFD та, не са кредити. И ако не бяха на маржин изобщо не бих ги играл - чисто тактически играя за волатилност с ограничена загуба ако тръгне в обратна посока.

Ако ще се ограничавам до 100% просто ще си държа акциите.
                          Въобще не разбра въпроса - твоят портфейл, както и всичко останало се състои от 100%. Въпросът е от тези 100% какъв % ти е в акции, какъв в къси индекси, какъв в злато и т.н. Ако сборът не е точно 100%, цялата информация се изкривява!

Коментар

• Айдеее, пак коня в канавката......
                            Миии, 100 % са си 100 %...Порфейла ти е 100 % а как ще си го делиш и какво ще лостираш си е твой проблем..
                            Така си мисля.....

Коментар

А останалите 25%, а останалите хх%

Не ели възможно да се вмъкнеш в математическите 100%, без кредитите
                              Това са CFD та, не са кредити. И ако не бяха на маржин изобщо не бих ги играл - чисто тактически играя за волатилност с ограничена загуба ако тръгне в обратна посока.

Ако ще се ограничавам до 100% просто ще си държа акциите.

Коментар

не, 100% дълги акции са си просто дълги акции
                                А останалите 25% в акции, а останалите ххх% в други?

Не е ли възможно да се вмъкнеш в математическите 100%, без кредитите

Коментар

Working...
                                X