IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    напиши портфейла, който щеше да предложиш
    не включвай обаче БГ акции
    Форт, нещо не мога да ти схвана иносказанието....
    Аз съм ги дал малко по долу.
    Инак основно допълвам зрънчовци, захар и дрилъри в момента.

Само за нисе ( 60% от инвест мъните ми са там) най прясно което имам е това :

27.5 % GILD
    17.5% SDRL,ESV
    4.2 % short SDS
    7.8% JJG, WEAT, SGG
    6.5% High Divis ( CEFL,BDCL,HQL,GGN,SLVO)
    3.7% Russians (RSXJ, RSX)
    12,7% TAN,TGA,PZE,VLO,NSU,TUR

20% Cash

Плюс още 25-30% кеш под една или друга форма,който мога да мобилизирам буквално за дни при огромен маркет краш (и от който не зависи семейството ми следващите 3-4 години). Да не забравям и банка Атера от бфб...винаги може помогне при нужда Главно благодарение на нея си накупих GILD по ниското, тогава нямах такава добра ликвидност...
    Никак не е изключена сериозна корекция или дори мечи маркет в периода на спирането на кю е-то от фед и вдигането на лихвените проценти.
    Ма то тогава и на бфб-то ще настане яко мазало...важното е да сме готови

Коментар

• Първоначално изпратено от Capo Разгледай мнение
      Здравейте,
      разкарах Топливеца, Свилозата, Монбатката и Спидито, както и ХИКАта след като подскочи.
      В момента моят портфейл има следният вид:
      Софарма - 16,7 %
      М+С - 13,2
      Евроинс - 12,8
      Еврохолд - 10,6
      Хим обикновени - 12,3
      ЦКБ - 12
      Неохим - 11,4
      ИХЛБЛ - 10,7
      кеш - 0,3

Въпросът ми е - какво би било най-добре да се добави към този портфейл, за да се повиши неговата доходност в средносрочен и дългосрочен план? Има ли нещо за разкарване от тези, изброени по-горе, нещо, което вие не бихте държали?
      Моето мнение - Разкарването на Топливо е грешка. Него, Синергон и Билборд бих добавил. Бих махнал Софарма, МСХ и Неохим и качил дела на Хим, ССВ и ЕВроинс... и така ще се окаже че това е настоящия портфейл на Батя

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Tи май искаш да се драчиш с мене, като в добрите стари времена де се спорехме Атера / Софарма..
        Ма честно да си призная и на мене ми е драго да те ям сегиз тогиз ..

По въпроса:
        Атера - ми нали виждаш че съм я намалил 7 пъти почти, по апогея бях 100% в нея ако си спомняш.
        Освен това по добра, сигурна и доходна банка от нея в БГ няма...

РЕ :
        Подбирам си къде слагам пари по набор от ок 15 критерия, РЕ-та са само 1 от тях, няма съвършени, но по добре несъвършен такъв отколкото по твоя начин "ала чичовото". За избушляци като инса не ща и да отварям дума дори..

Гледано по РЕ ( и не само) съм двойно по евтин от тебе макар да съм почти 2/3 на нисе.
        За да разбереш за какво става дума ти предлагам да си отворим следящи портфейли един на друг на това което сме постнали и да правим рекапитулация на всеки 6месеца-година следващите 3-4-5 години кой е бил по на прав път.
        Съгласен ?
        След малко отварям портфейл на инфостока и го наричам Тони чичовото, авг.14
        напиши портфейла, който щеше да предложиш
        не включвай обаче БГ акции

Коментар

• Здравейте,
          разкарах Топливеца, Свилозата, Монбатката и Спидито, както и ХИКАта след като подскочи.
          В момента моят портфейл има следният вид:
          Софарма - 16,7 %
          М+С - 13,2
          Евроинс - 12,8
          Еврохолд - 10,6
          Хим обикновени - 12,3
          ЦКБ - 12
          Неохим - 11,4
          ИХЛБЛ - 10,7
          кеш - 0,3

Въпросът ми е - какво би било най-добре да се добави към този портфейл, за да се повиши неговата доходност в средносрочен и дългосрочен план? Има ли нещо за разкарване от тези, изброени по-горе, нещо, което вие не бихте държали?
          "Купуването и продаването на гласове е престъпление"

Коментар

Tи май искаш да се драчиш с мене, като в добрите стари времена де се спорехме Атера / Софарма..

По въпроса:
            Атера - ми нали виждаш че съм я намалил 7 пъти почти, по апогея бях 100% в нея ако си спомняш.

РЕ :
            Подбирам си къде слагам пари по набор от ок 15 критерия, РЕ-та са само 1 от тях, няма съвършени, но по добре несъвършен такъв отколкото по твоя начин "ала чичовото". За избушляци като инса не ща и да отварям дума дори..

Гледано по РЕ ( и не само) съм двойно по евтин от тебе макар да съм почти 2/3 на нисе.
            За да разбереш за какво става дума ти предлагам да си отворим следящи портфейли един на друг на това което сме постнали и да правим рекапитулация на всеки 6месеца-година следващите 3-4-5 години кой е бил по на прав път.
            Съгласен ?

мда голям спор беше!
            Цъ не се състезавам!
            Това са средствата на семейството ми - не някакъв състезателен кон!
            Просто ссе закачам!
            Жив и здрав!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Преди и на мене ми казвахте тъй.
              Имало е някога един император- философ. Ама някога, Много отдавна, Марк Аврелий на теб може всичко да ти кажат само не и философ. Не ставаш импе, балонирал си се Виж ev/ebitda на балонирания трейдинг и после пак да коментираме... И научи ги тези сметки най-накрая как се правят, зора е в началото после може и наум
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                странен човек си ти!
                вгледал си се в някакви бъдещи п/е-та и това е!
                тая атера няма ли да я махаш вече - на всички е ясно че тя мина апогея си и оттук насетне върви надолу(дивидента, а от там и цената)
                Хим - имам малко , но не ги харесвам!
                софком - не е ли време да го разкараш? печалбата пада, края на дивидентите наближава - може да няма кой да ти го купи тогаваю
                БТХ - WTF? тия да не ги спряха и тях от търговия и за това да не си успял да избягаш?

УСА не пипам, поне докато не коригират 50%

айде захапи ме!

п.с. и чичо Оги е акционер в БТХ - факт пише го в отчета на ДОХ

По въпроса:

РЕ :

Съгласен ?

Коментар

Моята моментна картинка:
                  28 позиции, 6 на бфб ( 39,5%), 22 на нисе (60,5%)
                  Средно текущо РЕ ок 11, форуърд ок 9. Дивидентна доходност - около 5.5%, чисто.

Бфб:

15% Атера
                  13,5% Хим (прив)
                  5% ЦКБ
                  3,5% Софком (жабоци)
                  1.3% БТХ
                  1.2% Чез

Нисе:

19,5% GILD
                  12% Drillers (SDRL,ESV,RIG)
                  11.5% High divi sector ( CEFL,BDCL,PSEC,HQL,GGN,EDD,SLVO)
                  8% TAN, TGA,PZE,NSU,VLO
                  4% short S&P - SDS
                  3% Grains ( JJG,WEAT) plus little SGG
                  2.5% RSXJ, TUR
                  странен човек си ти!
                  вгледал си се в някакви бъдещи п/е-та и това е!
                  тая атера няма ли да я махаш вече - на всички е ясно че тя мина апогея си и оттук насетне върви надолу(дивидента, а от там и цената)
                  Хим - имам малко , но не ги харесвам!
                  софком - не е ли време да го разкараш? печалбата пада, края на дивидентите наближава - може да няма кой да ти го купи тогаваю
                  БТХ - WTF? тия да не ги спряха и тях от търговия и за това да не си успял да избягаш?

УСА не пипам, поне докато не коригират 50%

айде захапи ме!

п.с. и чичо Оги е акционер в БТХ - факт пише го в отчета на ДОХ
                  Last edited by tony1975; 28.08.2014, 23:39.

Коментар

• Моята моментна картинка:
                    28 позиции, 6 на бфб ( 39,5%), 22 на нисе (60,5%)
                    Средно текущо РЕ ок 11, форуърд ок 9. Дивидентна доходност - около 5.5%, чисто.

Бфб:

15% Атера
                    13,5% Хим (прив)
                    5% ЦКБ
                    3,5% Софком (жабоци)
                    1.3% БТХ
                    1.2% Чез

Нисе:

19,5% GILD
                    12% Drillers (SDRL,ESV,RIG)
                    11.5% High divi sector ( CEFL,BDCL,PSEC,HQL,GGN,EDD,SLVO)
                    8% TAN, TGA,PZE,NSU,VLO
                    4% short S&P - SDS
                    3% Grains ( JJG,WEAT) plus little SGG
                    2.5% RSXJ, TUR

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      Това те прави колекционер, а не инвеститор
                      Преди и на мене ми казвахте тъй.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        Както искайтеа така му казвайте
                        Както искате така си управлявайте парите Разбирам че риска не понася на всеки и уважавам различните решения. Мразя обаче когато ми завиждат затова че съм печелил добре, не отчитайки че съм си го заслужил...

п.п. (не говоря за теб, а по принцип)

Успех в инвестициите и мир в душата!

Коментар

Както искайтеа така му казвайте

Коментар

колекционер на хубави компании- другото е спеко.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              .....
                              хай, лоу няма значение - М+С и фармите просто искам да си ги имам - харесват ми!
                              ....

Коментар

Голям риск си поел. Един евентуален започващ бичи пазар ще те хване по бели гащи. А и как се купува на нашия пазар когато пак всички вкупом се сетят че е евтин и ще се качва...

Мой портфейл към момента:
                                133% акции
                                -33% кеш
                                Ако те барне мечия пазар, така хубавичко ще се овъртиш с тези репа, че ще се радваш ако останат и 33% от въпросните 133%
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X