IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Днес беше много силен последен ден на един много слаб месец! Сега си приключих портфейла за месеца. Спрямо Софикс запазвам доста добро представяне. От нач. на годината той е на +12% а аз на +29% … бива
    Ето я и актуалната му структура:

Хим - 36%
    Евроинс - 13%
    ЦКБ - 12%
    Синергон - 12%
    Топливо - 9%
    Билборд - 4%
    Елтос - 4%
    Зърнени храни - 4%
    БТХ - 3%
    Петрол - 1%
    други дребни - 1-2%

Използван ливъридж, те. финансиране през репа - към 25% от портфейла.
    Успех на биците на БФБ
    Гледам че липсват някои книжки в сравнение с предишната ти изповед
    Що ги махна?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Към днешна дата - на бфб - 44% от общите.

36% Атера
      30% Хим (прив)
      14% ЦКБ (на 1.111 )
      8% Жабоци
      4% Хим обикн.
      3% Чез
      5% Кеш

Левъридж - никога.
      Пип, колко дългосрочен мислиш да ти е портфейла?
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Към днешна дата - на бфб - 44% от общите.

36% Атера
        30% Хим (прив)
        14% ЦКБ (на 1.111 )
        8% Жабоци
        4% Хим обикн.
        3% Чез
        5% Кеш

Левъридж - никога.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
          Споменавал си, че бфб ти е около 10% от целия ти портфейл... Не от СК нали?. Каква е бфб сметката ти?
          От СК. Ливърджа изобщо не го гледам като нещо дългосрочно. Това са си моментни неща, за да използвам някаква краткосрочна тенденция. Общия ми портфейл го раздувам и го свивам доста - чисто тактически, за ден, два, максимум седмица. Имало е моменти в които съм работил само с 10% СК. В други моменти не използвам никакъв ливъридж. В преобладаващия случай ливъриджа ми е към 50% като е 25% дълги и 25% къси.

Коментар

• [QUOTE=Батя;1059655745]Днес беше много силен последен ден на един много слаб месец! Сега си приключих портфейла за месеца. Спрямо Софикс запазвам доста добро представяне. От нач. на годината той е на +12% а аз на +29% … бива
            Ето я и актуалната му структура:........

Поздравления и от мен , изхождам от последните ти х....бр БТХ .
            За моят портфейл трябва страница да изпиша -накратко е подобие BG-TR30 +SOFIX намален от "гробищният парк" =6бр.
            В началото на годината кеша ми беше на ръба на депозит х... ,сега е х12 , а платформата е с промяна от 29% или обща доходност ~34% БЕЗ ЗАЕМНИ !
            Last edited by inta53; 01.07.2014, 10:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Дълги акции 125%
              Къси индекси 60%
              Къси облигации 30%
              Късо сребро 5%
              Късо злато 3%
              Валута за кери трейд 10%

Най-грубо, не ми се смята точно защото е в доста сметки и реално всяка си я управлявам независимо
              Споменавал си, че бфб ти е около 10% от целия ти портфейл... Не от СК нали?. Каква е бфб сметката ти?

Коментар

• Днес беше много силен последен ден на един много слаб месец! Сега си приключих портфейла за месеца. Спрямо Софикс запазвам доста добро представяне. От нач. на годината той е на +12% а аз на +29% … бива
                Ето я и актуалната му структура:

Хим - 36%
                Евроинс - 13%
                ЦКБ - 12%
                Синергон - 12%
                Топливо - 9%
                Билборд - 4%
                Елтос - 4%
                Зърнени храни - 4%
                БТХ - 3%
                Петрол - 1%
                други дребни - 1-2%

Използван ливъридж, те. финансиране през репа - към 25% от портфейла.
                Успех на биците на БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                  и е вложен в КТБ

Може и в ПИБ....

пп Щом се бъзикаме, нещата се оправят.....

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                    моя портфейл е кеш,
                    верно, не е 130% кеш а си е чисто 100 %
                    и е вложен в КТБ
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• моя портфейл е кеш,
                      верно, не е 130% кеш а си е чисто 100 %

Коментар

• Пичове решението на спора ви е следното:
                        Равния си изброява позициите по неговия начин и най отдолу с отрицателен знак посочва %-та кредит Примерно моя портфейл е 130% спрямо собствения капитал, щото ползвам още 30% репа. Изброявам си акциите, като сбора от теглата им прави 130% и накрая пиша кеш: - 30%
                        Равния правилно казва че портфейла се смята спрямо СК.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                          Равния, колкото и да сме индианци, знаем как се търгува на развитите пазари
                          Затова те питах към този момент какво притежаваш, но явно няма да се разберем, че 100% е всичко, а всичко останало е дълг, който никого не го интересува! За мен няма и значение, за да влизам в спорове....
                          Недей така, мен моя дълг сериозно ме интересува - много повече дори от собствения ми капитал А портфейл се показва с проценти към собствения капитал, така се прави по цял свят, и аз това правя.

Коментар

Вкарал си 1000 единици. И отделно си купил СФД за 300. Като купуваш СФД няма нужда да вкарваш пари - плащаш си само комисионната, другото е дълг.
                            Равния, колкото и да сме индианци, знаем как се търгува на развитите пазари
                            Затова те питах към този момент какво притежаваш, но явно няма да се разберем, че 100% е всичко, а всичко останало е дълг, който никого не го интересува! За мен няма и значение, за да влизам в спорове....

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                              Дай да се разберем - вкрал си 1000 лв. или 1000 лв плюс 300 лева
                              Индекса ако се качи или падне няма никакво значение за %!
                              Вкарал си 1000 единици. И отделно си купил СФД за 300. Като купуваш СФД няма нужда да вкарваш пари - плащаш си само комисионната, другото е дълг. Така ако индекса скочи с 10% твоите 1000 единици вкарани ще станат 1130, но ако падне с 10% ще станат 870, а не 900.

СФД та имат вграден ливъридж. Реално ако работиш с кредит от банка нещата са същите имаш 1000 единици твои взел си кредит от 300 и си го набутал там където са твоите 1000. Ако инвестицията ти порастне с 10% ще имаш твои 1130 вместо 1100 + 300 дълг, ако падне с 10% ще имаш 870 твои вместо 900 + 300 дълг.

Коментар

Хахаха - как го изкара че има проблем. Имаш 1000 лева вложени в индексен фонд + 300 лева през СФД.
                                Индекса се качва с 10%
                                Дай да се разберем - вкарал си 1000 лв. или 1000 лв плюс 300 лева
                                Индекса ако се качи или падне няма никакво значение за % към момента на вкарване!

Коментар

Working...
                                X