Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Capo Разгледай мнениеЗдравейте,
разкарах Топливеца, Свилозата, Монбатката и Спидито, както и ХИКАта след като подскочи.
В момента моят портфейл има следният вид:
Софарма - 16,7 %
М+С - 13,2
Евроинс - 12,8
Еврохолд - 10,6
Хим обикновени - 12,3
ЦКБ - 12
Неохим - 11,4
ИХЛБЛ - 10,7
кеш - 0,3
Въпросът ми е - какво би било най-добре да се добави към този портфейл, за да се повиши неговата доходност в средносрочен и дългосрочен план? Има ли нещо за разкарване от тези, изброени по-горе, нещо, което вие не бихте държали?
В средносрочен план мисля че един БРЕФ ще помогне за доходността на портфейла. Не знам защо си махнал Монбат и Спиди, може би имаш свойте аргументи - но компаниите са добри.
Видях и съвет да замениш СФАРМ със Трейс - по-скоро ще кажа ако искаш го добави, Трейс полагат усилия да покажат добро отношение към акционерите и се развиват и управляват умело, НО аз не бих разменил една фармацевтична компания с десет модернизирани завода, за един полагач на асфалт(грубо казано) разчитащ основно на държавни поръчки и на който видяхме след бурята качеството на строеж на ЖП линията, а и всеки се е возил по изградения от тях лот на Тракия - няма такова подскачане!
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеTи май както скачаш през месец от една партия в друга със същото "постоянство" си и в търсенето на някой гуру патрон на бфб-то де да ти е пътеводна звезда....
Нещо си се объркал май.
На пазарите най печелившата тактика за игра е да бъдеш максимално комфортно със самия себе си като характер !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнениеБатя, примири се, че Софикс е по-добър играч от теб. Аз вече съм решил да слушам предимно него. ...
Нещо си се объркал май.
На пазарите най печелившата тактика за игра е да бъдеш максимално комфортно със самия себе си като характер !
Коментар
-
Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнениеА какво ви е мнението за ЧЕЗ Разпределение?, или акция за пенсионните фондове. Не лоша консервативна алтернатива, поради направения сплит и дивидент и сектора в който работят. Имат добра политическа публичност ( т.е. много добре работят със "силните на деня" и ДКВР).
Слобо-ликвидна акция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеТака е, не се мисля за велик познавач... имам и аз някъв % грешки или пропуски, но погледнато назад във времето се справям доста прилично
Възможно е просто да съм бил луд късметлия за 12-13 г. и скоро да ми се изчерпи късмета
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеНе се заяждам, но ти и за ХЕС преди време говореше подобни неща, а виж къде отиде
Възможно е просто да съм бил луд късметлия за 12-13 г. и скоро да ми се изчерпи късмета
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеСтрува ми се скъпичка и поизчерпана от потенциал за покачване спрямо алтернативите. Иначе е хубава компанията, няма спор... но аз не съм колекционер, а инвеститор в подцененост
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеСтрува ми се скъпичка и поизчерпана от потенциал за покачване спрямо алтернативите. Иначе е хубава компанията, няма спор... но аз не съм колекционер, а инвеститор в подцененост
Коментар
-
Първоначално изпратено от Capo Разгледай мнениеБатя, благодаря за становището, всичко казано от колегите тук е тема за размисъл. Но, искам да те попитам по-конкретно, защо би продал МСН ? Особено сега, като крепи Софикса пряко и косвено?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеМоето лично мнение - когато дадена акция крепи Софикса пряко и косвено, по-скоро е време за продажби, а не за покупки.
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от Capo Разгледай мнениеБатя, благодаря за становището, всичко казано от колегите тук е тема за размисъл. Но, искам да те попитам по-конкретно, защо би продал МСН ? Особено сега, като крепи Софикса пряко и косвено?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМоето мнение - Разкарването на Топливо е грешка. Него, Синергон и Билборд бих добавил. Бих махнал Софарма, МСХ и Неохим и качил дела на Хим, ССВ и ЕВроинс... и така ще се окаже че това е настоящия портфейл на Батя"Купуването и продаването на гласове е престъпление"
Коментар
-
[QUOTE=Alhimik;1059694570]Като спомена дрилърите дето ги пълниш - ми стана интересна мотивацията ти за пълнене при тях - дано само не е "all time low"
Мерси, не е за мене, аз съм контрарник по принцип.
За дрилърите - обожавам дивидентите, особено от силно профитабилни индустрии като тази, но също така обичам и суинг търговията, волатилността и малко адреналинче да има
if you want to invest in the drillers, you need to be a wild cat kind of investor. No pain, no gain!Последен въпрос - този ник от друг форум има ли нещо общо с теб?
А жената ме бе обявила тогава за маняк ( основателно де) на тема топлоизолации.
Ма сега и е мнооого гот
Коментар
Коментар