Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Capo Разгледай мнениеБатя, благодаря за становището, всичко казано от колегите тук е тема за размисъл. Но, искам да те попитам по-конкретно, защо би продал МСН ? Особено сега, като крепи Софикса пряко и косвено?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеМоето лично мнение - когато дадена акция крепи Софикса пряко и косвено, по-скоро е време за продажби, а не за покупки.
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от Capo Разгледай мнениеБатя, благодаря за становището, всичко казано от колегите тук е тема за размисъл. Но, искам да те попитам по-конкретно, защо би продал МСН ? Особено сега, като крепи Софикса пряко и косвено?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМоето мнение - Разкарването на Топливо е грешка. Него, Синергон и Билборд бих добавил. Бих махнал Софарма, МСХ и Неохим и качил дела на Хим, ССВ и ЕВроинс... и така ще се окаже че това е настоящия портфейл на Батя"Купуването и продаването на гласове е престъпление"
Коментар
-
[QUOTE=Alhimik;1059694570]Като спомена дрилърите дето ги пълниш - ми стана интересна мотивацията ти за пълнене при тях - дано само не е "all time low"
Мерси, не е за мене, аз съм контрарник по принцип.
За дрилърите - обожавам дивидентите, особено от силно профитабилни индустрии като тази, но също така обичам и суинг търговията, волатилността и малко адреналинче да има
if you want to invest in the drillers, you need to be a wild cat kind of investor. No pain, no gain!Последен въпрос - този ник от друг форум има ли нещо общо с теб?
А жената ме бе обявила тогава за маняк ( основателно де) на тема топлоизолации.
Ма сега и е мнооого гот
Коментар
-
[QUOTE=Alhimik;
Смятам, че продажбата на Свилоза не е бил правилен ход - може би си продал след последното възходящо движение на цената.
Монбат държи едни стабилни нива въпреки ниските цени на оловото (макар че там имаше известно раздвижване нагоре) - успява дори леко да подобри маржовете си, което е похвално, но е почти невъзможно да постигнат поставената от тях цел за печалба - очаквам да я презагледат в посока надолу.
Евроинс и Еврохолд за мен не представляват интерес на този етап по ред причини - ако толкова държиш на тях - запази поне само Евроинс - с доста условности, разбира се.
ИХЛБЛ - не разбирам защо - ако ти трябва повече инфо за там - Равновесие е твоя човек.е. :
В момента за резултатите на Софармата посоката е една - надолу - и засега не му се вижда краят.Това се отразява до известна степен и от тренда на цената тия дни - писах скоро мое мнение в темата на Софарма - ако ти представлява интерес погледни го.
Това е моето мнение, което не е ангажиращоРазличните погледи върху пазара го движат както казва Батя.
Успех с инвестициит)[/QUOTE]
Моето мнение почти съвпада с това на алхимика. Също така бих заменил фармата с трейс на този етап.
Коментар
-
[QUOTE=Capo;1059694055]Здравейте,
разкарах Топливеца, Свилозата, Монбатката и Спидито, както и ХИКАта след като подскочи.
В момента моят портфейл има следният вид:
Софарма - 16,7 %
М+С - 13,2
Евроинс - 12,8
Еврохолд - 10,6
Хим обикновени - 12,3
ЦКБ - 12
Неохим - 11,4
ИХЛБЛ - 10,7
кеш - 0,3
Въпросът ми е - какво би било най-добре да се добави към този портфейл, за да се повиши неговата доходност в средносрочен и дългосрочен план? Има ли нещо за разкарване от тези, изброени по-горе, нещо, което вие не бихте държали?[/QUOTE
Смятам, че продажбата на Свилоза не е бил правилен ход - може би си продал след последното възходящо движение на цената.
Монбат държи едни стабилни нива въпреки ниските цени на оловото (макар че там имаше известно раздвижване нагоре) - успява дори леко да подобри маржовете си, което е похвално, но е почти невъзможно да постигнат поставената от тях цел за печалба - очаквам да я презагледат в посока надолу.
Евроинс и Еврохолд за мен не представляват интерес на този етап по ред причини - ако толкова държиш на тях - запази поне само Евроинс - с доста условности, разбира се.
ИХЛБЛ - не разбирам защо - ако ти трябва повече инфо за там - Равновесие е твоя човек.
В момента за резултатите на Софармата посоката е една - надолу - и засега не му се вижда краят.Това се отразява до известна степен и от тренда на цената тия дни - писах скоро мое мнение в темата на Софарма - ако ти представлява интерес погледни го.
Това е моето мнение, което не е ангажиращоРазличните погледи върху пазара го движат както казва Батя.
Успех с инвестициите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеФорт, нещо не мога да ти схвана иносказанието....
Инак основно допълвам зрънчовци, захар и дрилъри в момента.
Никак не е изключена сериозна корекция или дори мечи маркет в периода на спирането на кю е-то от фед и вдигането на лихвените проценти.
Ма то тогава и на бфб-то ще настане яко мазало...важното е да сме готови
Относно "периода на спирането на кю е-то от фед и вдигането на лихвените проценти" -сигурно си запознат че от спирането на едното до започването на другото е напълно възможно да мине около година, което не е никак малък тайминг период.
Относно предвиждането ти за БФБ-то - Батя ти е дал някакви насоки за размисъл - дано ги прехвърлиш през главата си - насочващи въпроси - отговори си за себе си кой движи в момента БГ пазара и как той/те биха действали при корекция на Запад като претеглят и конкретната ситуация в БГ.
Последен въпрос - този ник от друг форум има ли нещо общо с теб?
pipbel
Публикувано на: Съб Дек 27, 2008 7:45 pm
майстор
Някой пак пита без да попрелисти и почете. Щото тъй е най-лесно.
Както и да е, абе и 10мм разфасовка ли са го пуснали вече, не знаех...
И сигурно е на цената на 5см фибран...
Най-общо - има 2 мнения :
1. Това са пари хвърлени на вятъра - споделям го, но САМО ако няма външна изолация. Тогава по- ефективно (за същите пари) е да се сложи например 3см фибран за вътр.ТИ , отколкото тънко депронче.
2. При налична външна ТИ някои смятат депрона за напълно излишен (дори вреден), но според мен 6мм депрон на външните и северните стени и на стаи които не се отопляват целодневно (спални) определено си заслужава.
А за тавана забрави, там има нужда от нещо мнооого по-сериозно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеАко след изборите имаме стабилно реформиско правителство и в Украйна се кротнат, може доста да се изненадаш как БФБ може да пори яко нагоре, докато отвъд океана се споружватНяма да е за първи път... а и отново ще ти се обърка посоката в прогнозата, както при 450 Софикс очакваше да ходи на 300 пък той подмина 6-те стотака
Не очаквам нещо по различно да направят от червените боклуци.
Украйна съм доста по заинтересован от тебе да се кротнат...
Евентуален бичи маркет - не виждам как не бих се възползвал след като съм 40% тимуровец ( май повечко от тебе, а..), 3/4 от които скоро ще ми снесат сосен чист 11% кеш
Е да, за софка300 не познах, ала това не ми попречи да се наям като прасе на задушница с една от основните си хартии когато падна като за софка 300
Както и да е, старая се да бъда реалист, а не еднопосочен ъпър като тебе...
Батя, учуден съм от твоя риск толеранс и в тази връзка искам да те попитам дали имаш активи, различни от БФБ /акции навън, фондове, депозити в чужда валута и др./ и ако да, какъв % от общите ти такива представляват?Last edited by pipbel; 16.09.2014, 23:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеАко след изборите имаме стабилно реформиско правителство и в Украйна се кротнат, може доста да се изненадаш как БФБ може да пори яко нагоре, докато отвъд океана се споружватНяма да е за първи път... а и отново ще ти се обърка посоката в прогнозата, както при 450 Софикс очакваше да ходи на 300 пък той подмина 6-те стотака
Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение.........
Ма то тогава и на бфб-то ще настане яко мазало...важното е да сме готовиНяма да е за първи път... а и отново ще ти се обърка посоката в прогнозата, както при 450 Софикс очакваше да ходи на 300 пък той подмина 6-те стотака
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениенапиши портфейла, който щеше да предложиш
не включвай обаче БГ акции
Аз съм ги дал малко по долу.
Инак основно допълвам зрънчовци, захар и дрилъри в момента.
Само за нисе ( 60% от инвест мъните ми са там) най прясно което имам е това :
27.5 % GILD
17.5% SDRL,ESV
4.2 % short SDS
7.8% JJG, WEAT, SGG
6.5% High Divis ( CEFL,BDCL,HQL,GGN,SLVO)
3.7% Russians (RSXJ, RSX)
12,7% TAN,TGA,PZE,VLO,NSU,TUR
20% Cash
Плюс още 25-30% кеш под една или друга форма,който мога да мобилизирам буквално за дни при огромен маркет краш (и от който не зависи семейството ми следващите 3-4 години). Да не забравям и банка Атера от бфб...винаги може помогне при нуждаГлавно благодарение на нея си накупих GILD по ниското, тогава нямах такава добра ликвидност...
Никак не е изключена сериозна корекция или дори мечи маркет в периода на спирането на кю е-то от фед и вдигането на лихвените проценти.
Ма то тогава и на бфб-то ще настане яко мазало...важното е да сме готови
Коментар
-
Първоначално изпратено от Capo Разгледай мнениеЗдравейте,
разкарах Топливеца, Свилозата, Монбатката и Спидито, както и ХИКАта след като подскочи.
В момента моят портфейл има следният вид:
Софарма - 16,7 %
М+С - 13,2
Евроинс - 12,8
Еврохолд - 10,6
Хим обикновени - 12,3
ЦКБ - 12
Неохим - 11,4
ИХЛБЛ - 10,7
кеш - 0,3
Въпросът ми е - какво би било най-добре да се добави към този портфейл, за да се повиши неговата доходност в средносрочен и дългосрочен план? Има ли нещо за разкарване от тези, изброени по-горе, нещо, което вие не бихте държали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеTи май искаш да се драчиш с мене, като в добрите стари времена де се спорехме Атера / Софарма..
Ма честно да си призная и на мене ми е драго да те ям сегиз тогиз ..
По въпроса:
Атера - ми нали виждаш че съм я намалил 7 пъти почти, по апогея бях 100% в нея ако си спомняш.
Освен това по добра, сигурна и доходна банка от нея в БГ няма...
РЕ :
Подбирам си къде слагам пари по набор от ок 15 критерия, РЕ-та са само 1 от тях, няма съвършени, но по добре несъвършен такъв отколкото по твоя начин "ала чичовото". За избушляци като инса не ща и да отварям дума дори..
Гледано по РЕ ( и не само) съм двойно по евтин от тебе макар да съм почти 2/3 на нисе.
За да разбереш за какво става дума ти предлагам да си отворим следящи портфейли един на друг на това което сме постнали и да правим рекапитулация на всеки 6месеца-година следващите 3-4-5 години кой е бил по на прав път.
Съгласен ?
След малко отварям портфейл на инфостока и го наричам Тони чичовото, авг.14
не включвай обаче БГ акции
Коментар
Коментар