If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
.........
Ма то тогава и на бфб-то ще настане яко мазало...важното е да сме готови
Ако след изборите имаме стабилно реформиско правителство и в Украйна се кротнат, може доста да се изненадаш как БФБ може да пори яко нагоре, докато отвъд океана се споружват Няма да е за първи път... а и отново ще ти се обърка посоката в прогнозата, както при 450 Софикс очакваше да ходи на 300 пък той подмина 6-те стотака
Плюс още 25-30% кеш под една или друга форма,който мога да мобилизирам буквално за дни при огромен маркет краш (и от който не зависи семейството ми следващите 3-4 години). Да не забравям и банка Атера от бфб...винаги може помогне при нужда Главно благодарение на нея си накупих GILD по ниското, тогава нямах такава добра ликвидност...
Никак не е изключена сериозна корекция или дори мечи маркет в периода на спирането на кю е-то от фед и вдигането на лихвените проценти.
Ма то тогава и на бфб-то ще настане яко мазало...важното е да сме готови
Здравейте,
разкарах Топливеца, Свилозата, Монбатката и Спидито, както и ХИКАта след като подскочи.
В момента моят портфейл има следният вид:
Софарма - 16,7 %
М+С - 13,2
Евроинс - 12,8
Еврохолд - 10,6
Хим обикновени - 12,3
ЦКБ - 12
Неохим - 11,4
ИХЛБЛ - 10,7
кеш - 0,3
Въпросът ми е - какво би било най-добре да се добави към този портфейл, за да се повиши неговата доходност в средносрочен и дългосрочен план? Има ли нещо за разкарване от тези, изброени по-горе, нещо, което вие не бихте държали?
Моето мнение - Разкарването на Топливо е грешка. Него, Синергон и Билборд бих добавил. Бих махнал Софарма, МСХ и Неохим и качил дела на Хим, ССВ и ЕВроинс... и така ще се окаже че това е настоящия портфейл на Батя
Tи май искаш да се драчиш с мене, като в добрите стари времена де се спорехме Атера / Софарма..
Ма честно да си призная и на мене ми е драго да те ям сегиз тогиз ..
По въпроса:
Атера - ми нали виждаш че съм я намалил 7 пъти почти, по апогея бях 100% в нея ако си спомняш.
Освен това по добра, сигурна и доходна банка от нея в БГ няма...
РЕ :
Подбирам си къде слагам пари по набор от ок 15 критерия, РЕ-та са само 1 от тях, няма съвършени, но по добре несъвършен такъв отколкото по твоя начин "ала чичовото". За избушляци като инса не ща и да отварям дума дори..
Гледано по РЕ ( и не само) съм двойно по евтин от тебе макар да съм почти 2/3 на нисе.
За да разбереш за какво става дума ти предлагам да си отворим следящи портфейли един на друг на това което сме постнали и да правим рекапитулация на всеки 6месеца-година следващите 3-4-5 години кой е бил по на прав път.
Съгласен ?
След малко отварям портфейл на инфостока и го наричам Тони чичовото, авг.14
напиши портфейла, който щеше да предложиш
не включвай обаче БГ акции
Здравейте,
разкарах Топливеца, Свилозата, Монбатката и Спидито, както и ХИКАта след като подскочи.
В момента моят портфейл има следният вид:
Софарма - 16,7 %
М+С - 13,2
Евроинс - 12,8
Еврохолд - 10,6
Хим обикновени - 12,3
ЦКБ - 12
Неохим - 11,4
ИХЛБЛ - 10,7
кеш - 0,3
Въпросът ми е - какво би било най-добре да се добави към този портфейл, за да се повиши неговата доходност в средносрочен и дългосрочен план? Има ли нещо за разкарване от тези, изброени по-горе, нещо, което вие не бихте държали?
"Купуването и продаването на гласове е престъпление"
Tи май искаш да се драчиш с мене, като в добрите стари времена де се спорехме Атера / Софарма..
По въпроса:
Атера - ми нали виждаш че съм я намалил 7 пъти почти, по апогея бях 100% в нея ако си спомняш.
РЕ :
Подбирам си къде слагам пари по набор от ок 15 критерия, РЕ-та са само 1 от тях, няма съвършени, но по добре несъвършен такъв отколкото по твоя начин "ала чичовото". За избушляци като инса не ща и да отварям дума дори..
Гледано по РЕ ( и не само) съм двойно по евтин от тебе макар да съм почти 2/3 на нисе.
За да разбереш за какво става дума ти предлагам да си отворим следящи портфейли един на друг на това което сме постнали и да правим рекапитулация на всеки 6месеца-година следващите 3-4-5 години кой е бил по на прав път.
Съгласен ?
мда голям спор беше!
Цъ не се състезавам!
Това са средствата на семейството ми - не някакъв състезателен кон!
Просто ссе закачам!
Жив и здрав!
Имало е някога един император- философ. Ама някога, Много отдавна, Марк Аврелий на теб може всичко да ти кажат само не и философ. Не ставаш импе, балонирал си се Виж ev/ebitda на балонирания трейдинг и после пак да коментираме... И научи ги тези сметки най-накрая как се правят, зора е в началото после може и наум
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
странен човек си ти!
вгледал си се в някакви бъдещи п/е-та и това е!
тая атера няма ли да я махаш вече - на всички е ясно че тя мина апогея си и оттук насетне върви надолу(дивидента, а от там и цената)
Хим - имам малко , но не ги харесвам!
софком - не е ли време да го разкараш? печалбата пада, края на дивидентите наближава - може да няма кой да ти го купи тогаваю
БТХ - WTF? тия да не ги спряха и тях от търговия и за това да не си успял да избягаш?
УСА не пипам, поне докато не коригират 50%
айде захапи ме!
п.с. и чичо Оги е акционер в БТХ - факт пише го в отчета на ДОХ
По въпроса:
РЕ :
Съгласен ?
Моята моментна картинка:
28 позиции, 6 на бфб ( 39,5%), 22 на нисе (60,5%)
Средно текущо РЕ ок 11, форуърд ок 9. Дивидентна доходност - около 5.5%, чисто.
19,5% GILD
12% Drillers (SDRL,ESV,RIG)
11.5% High divi sector ( CEFL,BDCL,PSEC,HQL,GGN,EDD,SLVO)
8% TAN, TGA,PZE,NSU,VLO
4% short S&P - SDS
3% Grains ( JJG,WEAT) plus little SGG
2.5% RSXJ, TUR
странен човек си ти!
вгледал си се в някакви бъдещи п/е-та и това е!
тая атера няма ли да я махаш вече - на всички е ясно че тя мина апогея си и оттук насетне върви надолу(дивидента, а от там и цената)
Хим - имам малко , но не ги харесвам!
софком - не е ли време да го разкараш? печалбата пада, края на дивидентите наближава - може да няма кой да ти го купи тогаваю
БТХ - WTF? тия да не ги спряха и тях от търговия и за това да не си успял да избягаш?
УСА не пипам, поне докато не коригират 50%
айде захапи ме!
п.с. и чичо Оги е акционер в БТХ - факт пише го в отчета на ДОХ
Моята моментна картинка:
28 позиции, 6 на бфб ( 39,5%), 22 на нисе (60,5%)
Средно текущо РЕ ок 11, форуърд ок 9. Дивидентна доходност - около 5.5%, чисто.
19,5% GILD
12% Drillers (SDRL,ESV,RIG)
11.5% High divi sector ( CEFL,BDCL,PSEC,HQL,GGN,EDD,SLVO)
8% TAN, TGA,PZE,NSU,VLO
4% short S&P - SDS
3% Grains ( JJG,WEAT) plus little SGG
2.5% RSXJ, TUR
Както искате така си управлявайте парите Разбирам че риска не понася на всеки и уважавам различните решения. Мразя обаче когато ми завиждат затова че съм печелил добре, не отчитайки че съм си го заслужил...
Коментар