IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
    След няколко преструктурирания моят портфейл от близо 100% акции спрямо края на миналата година, вече е с малко по-различен вид:

• 70% акции
    • 25% нискорискови фондове
    • 5% кеш/депозит
    Месец по-късно съм с леко променен портфейл. С известна доза закръгляване активите ми са следните:
    • 60% акции
    • 30% нискорискови фондове
    • 10% кеш/депозит

След месец нищо чудно да съм намалил теглото на акциите с още някой процент.

Коментар

• 15%,

Ти нали чакаше дивидент от Спиди? Защо си ги разкарал?

Иначе изглежда, че чакаш солидни постъпления в сезона на дивидентите. Евала

Коментар

• Защо я зарязахме хубава тема напоследък
        Предвид времената, мисля, че ще е добре да се преброим:

Хим/прив/+Хим - 35%
        БСО - 20%
        СФИ -16%
        БРЕФ -14%
        Унифарм - - 2,5%
        БТХ - 2%

Кеш - 10-11%

Приемам всякакви критики, препоръки и други
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• тука март месец правихме големи сметки ама излязоха без кръчмар декември сигурно ще е още по-интересно

Коментар

• PETHL 10,91% от портфейла
            CCB 13,66%
            EMKA 14,80%
            CHIM 25,48%
            EUBG 10,66%
            4ES 20,72%

Смятам единствено EUBG да разкарам, другите мисля са ок

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
              Моето мнение за портфейла ти:

СФИ - ОК, но твърде голям %.
              Жабоците - не ми харесва и нямам доверие на хората там.

Големият проблем за мен в портфейла ти е, че ако има ново набалончване на БФБ /а то според мен вече е в началото си/, няма да може да се възползваш от него с тези акции.
              e да дано жабоците не свършат като меком имотите и те се поизчерпаха въпреки че ако марио свали лихвата би следвало да качат още малко като цяло няма вече нищо интересно на бфб, а последното качване си беше изсмукано от пръстите
              по-смотано време човек да се набие в акции последните 4-5 години не е имало но пък така мислех и декември пък как избичи всичко
              успех на оптимистите

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                е след ръста при софарма имоти и аз мога да постна портфейла без да се червя от липсата на избушеняци

50% софарма имоти
                30% облигации на жабоците
                20% кеш
                ма си трябва диверсификация още ама къде
                Моето мнение за портфейла ти:

СФИ - ОК, но твърде голям %.
                Жабоците - не ми харесва и нямам доверие на хората там.

Големият проблем за мен в портфейла ти е, че ако има ново набалончване на БФБ /а то според мен вече е в началото си/, няма да може да се възползваш от него с тези акции.
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• е след ръста при софарма имоти и аз мога да постна портфейла без да се червя от липсата на избушеняци

50% софарма имоти
                  30% облигации на жабоците
                  20% кеш
                  ма си трябва диверсификация още ама къде

Коментар

• Поиграх си да калкулирам днес.
                    Ето как седят нещата при мене към тоя момент.

8% обща див.дох-ст за 2014, 12% на бфб и 4.1% на нисе. Чисто.
                    Таргетна за 2015 - 5.5 - 6%
                    45% у нас, 55% навън.
                    БФБ :

22% Атера
                    18% Хим (прив)
                    4.5% Жабоци

Нисе :

13% Дрилъри (SDRL, ESV, RIG) със средна див.д-ст 7.5%
                    11% GILD
                    10% ETF свързани с ЕМ и високодивидентни такива, средна див-на 8% - EDIV,EDD, GGN,PSEC,CEFL,BDCL,PSP
                    8% Други дългосрочни - PBR,PZE,NSU,HSBC,C
                    8% Кънтри ЕТФ-и главно на ЕМ, но и на повечето "прасета", ок.60% са в първите 3 - TUR, RSXJ,ERUS,EWO,GREK,FXI,EWS,EWI,EWP,EIRL
                    5.5% Други по краткосрочни и/или спекулативни
                    SCO,TGA,TSO,URA, GDXJ,CORN

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                      Батя излиза и казва едни цифри.Еми или му вярват или не.Обаче се почват едни "ако т'ва" ... "ако он'ва" ..... СмЕх Ако борсата беше толкова лесна игра всички щяха да са милионери.
                      Ми дори и да са верни ей така хвърлени на вятъра без да е казана базата и метода на изчисление не говорят абсолютно нищо.
                      Ми то и аз като помня инвестираната сума 1-я си месец на борсата (ноември 2011) мога да кажа че съм над 4 пъти по профитен от него като преизчисля за 14 години
                      А нещата не седят точно така.
                      Предполагам че до голяма степен е късмета на новобранеца тайминга ми...ма и не само може би...няколко месеца четох все пак преди да почна и виждах че сме на 20% само над голямото дъно от 2009

Коментар

• Няма инвеститор който да хваща върховете и дъната винаги. Рано или късно всеки удря греда

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Легнах си от смях като ги чета......
                          Една бакалска сметка........
                          Батя излиза и казва едни цифри.Еми или му вярват или не.Обаче се почват едни "ако т'ва" ... "ако он'ва" ..... СмЕх Ако борсата беше толкова лесна игра всички щяха да са милионери.
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                            Енергони е цена като за тебе. Що се отнася до бизнеса с отдаване на НИ под наем, не е за теб, прекалено си емоционален и дребнав за да проумееш и поддържаш подобен род бизнес. Както и да е , отклоняваш много темата което не е добре. Сподели нещо за портфейла ти на БФБ и имаш ли успехи или неудачи там.
                            Аз съм само с три позиции в акции от които само две на БФБ. От едната съм доволен на представянето и до момента , за другата ще видим тепърва.
                            Сори Лордче, мой човек си, но нямам време да ти се изповядвам. Вчера сещаш ли се Бойко какво каза на Таско преди да се оттегли? Е, смятай, че съм ти го казал сега аз на теб. Отлитам

Извинявам се на останалите участници за отклонението в иначе смислената тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                              Ако последвам съвета ти за 60К лева да си купя таван в Карпузица изцяло със скосове, на шпакловка и замазка и без акт 16 с цел незабавно отдаване под наем, със сигурност звездите ще ми проговорят в един момент :

Не искам нищо да ти препоръчвам, но вероятно вече си видял невероятните перспективи пред новата ракета Енергони. По твоите критерии тази акция може да направи всеки "експерт" с визия милионер. Във всеки случай една такава инвестиция ще е по-добре, отколкото да набиеш всичко в онзи таван

И пак ти повтарям - не ти препоръчвам нищо, инвестирай както си знаеш, портфейлът си е твой ::
                              D
                              Енергони е цена като за тебе. Що се отнася до бизнеса с отдаване на НИ под наем, не е за теб, прекалено си емоционален и дребнав за да проумееш и поддържаш подобен род бизнес. Както и да е , отклоняваш много темата което не е добре. Сподели нещо за портфейла ти на БФБ и имаш ли успехи или неудачи там.
                              Аз съм само с три позиции в акции от които само две на БФБ. От едната съм доволен на представянето и до момента , за другата ще видим тепърва.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                                Споко диня! Няма да останеш цял живот бездомник, звездите ми го говорят. Както и на теб непрекъснато.
                                Ако последвам съвета ти за 60К лева да си купя таван в Карпузица изцяло със скосове, на шпакловка и замазка и без акт 16 с цел незабавно отдаване под наем, със сигурност звездите ще ми проговорят в един момент

Не искам нищо да ти препоръчвам, но вероятно вече си видял невероятните перспективи пред новата ракета Енергони. По твоите критерии тази акция може да направи всеки "експерт" с визия милионер. Във всеки случай една такава инвестиция ще е по-добре, отколкото да набиеш всичко в онзи таван

И пак ти повтарям - не ти препоръчвам нищо, инвестирай както си знаеш, портфейлът си е твой

Коментар

Working...
                                X