IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    и е вложен в КТБ

Може и в ПИБ....

пп Щом се бъзикаме, нещата се оправят.....

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
      моя портфейл е кеш,
      верно, не е 130% кеш а си е чисто 100 %
      и е вложен в КТБ
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• моя портфейл е кеш,
        верно, не е 130% кеш а си е чисто 100 %

Коментар

• Пичове решението на спора ви е следното:
          Равния си изброява позициите по неговия начин и най отдолу с отрицателен знак посочва %-та кредит Примерно моя портфейл е 130% спрямо собствения капитал, щото ползвам още 30% репа. Изброявам си акциите, като сбора от теглата им прави 130% и накрая пиша кеш: - 30%
          Равния правилно казва че портфейла се смята спрямо СК.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
            Равния, колкото и да сме индианци, знаем как се търгува на развитите пазари
            Затова те питах към този момент какво притежаваш, но явно няма да се разберем, че 100% е всичко, а всичко останало е дълг, който никого не го интересува! За мен няма и значение, за да влизам в спорове....
            Недей така, мен моя дълг сериозно ме интересува - много повече дори от собствения ми капитал А портфейл се показва с проценти към собствения капитал, така се прави по цял свят, и аз това правя.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Вкарал си 1000 единици. И отделно си купил СФД за 300. Като купуваш СФД няма нужда да вкарваш пари - плащаш си само комисионната, другото е дълг.
              Равния, колкото и да сме индианци, знаем как се търгува на развитите пазари
              Затова те питах към този момент какво притежаваш, но явно няма да се разберем, че 100% е всичко, а всичко останало е дълг, който никого не го интересува! За мен няма и значение, за да влизам в спорове....
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Дай да се разберем - вкрал си 1000 лв. или 1000 лв плюс 300 лева
                Индекса ако се качи или падне няма никакво значение за %!
                Вкарал си 1000 единици. И отделно си купил СФД за 300. Като купуваш СФД няма нужда да вкарваш пари - плащаш си само комисионната, другото е дълг. Така ако индекса скочи с 10% твоите 1000 единици вкарани ще станат 1130, но ако падне с 10% ще станат 870, а не 900.

СФД та имат вграден ливъридж. Реално ако работиш с кредит от банка нещата са същите имаш 1000 единици твои взел си кредит от 300 и си го набутал там където са твоите 1000. Ако инвестицията ти порастне с 10% ще имаш твои 1130 вместо 1100 + 300 дълг, ако падне с 10% ще имаш 870 твои вместо 900 + 300 дълг.

Коментар

Хахаха - как го изкара че има проблем. Имаш 1000 лева вложени в индексен фонд + 300 лева през СФД.
                  Индекса се качва с 10%
                  Дай да се разберем - вкарал си 1000 лв. или 1000 лв плюс 300 лева
                  Индекса ако се качи или падне няма никакво значение за % към момента на вкарване!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    Възможно е..Не споря за това..
                    Всъщност даже не споря....Само като видя някой да пише за "облачни" проценти ми светва някаква лампичка...
                    Въпрос на корелации и волатилност, а не толкова на маржин.

Коментар

Напротив - аз съм напълно убеден че много хора в този форум работещи само със собствени пари имат портфейл в пъти по-рисков от портфейл 100+30 базиран на СП 500 например. И най-тъпото е че най-вероятно и доходността им е по-малка.
                      Равния, ще ти задам въпроса по друг начин:
                      Към този момент ти имаш примерно 1 000 000 /за да не те обидя/, разделени по следния начин:

акции - 60% - примерно
                      къси индекси - 20% примерно
                      късо злато - 10% примерно
                      ....................

така ги докарай до 100%, моля те!

Коментар

Напротив - аз съм напълно убеден че много хора в този форум работещи само със собствени пари имат портфейл в пъти по-рисков от портфейл 100+30 базиран на СП 500 например. И най-тъпото е че най-вероятно и доходността им е по-малка.
                        Възможно е..Не споря за това..
                        Всъщност даже не споря....Само като видя някой да пише за "облачни" проценти ми светва някаква лампичка...

Коментар

Равния, с целия ми респект към теб трябва да ти кажа, че имаш пробойни в математиката!
                          Като си взел 100% етф върху индекс, как взимаш още 30% от дълги сфд върху всичкия индекс....................
                          Хахаха - как го изкара че има проблем. Имаш 1000 лева вложени в индексен фонд + 300 лева през СФД. Индекса се качва с 10% - портфейла ти се качва с 100 + 30 индекса пада с 10% портфейла ти пада с -100-30. В първия случай собствения ти капитал се вдига с 130 вместо със 100, във втория ти пада с 130 вместо със 100

Риска ти е 30% отгоре. Едно към едно с маржина който използваш.

Коментар

Какво по - логично твърдение от човек с ник хх %.....

Коментар

Елементарен отговор - губиш всичко и вместо 100% загуба на пари, губиш кола, апартамент и жена....

пп НЕ ГО ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОГО ОТ ФОРУМА

Коментар

Равния, с целия ми респект към теб трябва да ти кажа, че имаш пробойни в математиката!
                                Какво по - логично твърдение от човек с ник хх %.....

Коментар

Working...
                                X