IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    Въобще не разбра въпроса - твоят портфейл, както и всичко останало се състои от 100%. Въпросът е от тези 100% какъв % ти е в акции, какъв в къси индекси, какъв в злато и т.н. Ако сборът не е точно 100%, цялата информация се изкривява!
    Напротив - не се изкривява - аз си го броя към собствения капитал. Т.е. като дам 60% къси индекси това означава че късите индекси са ми 60% от собствения капитал. 125% дълги акции означава 100% собствен капитал и 25% маржин.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Елементарен пример. Взимаш си 100% етф върху индекс. Взимаш още 30% дълги сфд та върху същия индекс. Колко ти е портфейла и как ще се представя спрямо индекса

Като искаш си брой 130% като 100%, но реално имаш риск с 1/3 по-висок от този на индекса.
      Елементарен отговор - губиш всичко и вместо 100% загуба на пари, губиш кола, апартамент и жена....

пп НЕ ГО ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОГО ОТ ФОРУМА

Коментар

Елементарен пример. Взимаш си 100% етф върху индекс. Взимаш още 30% дълги сфд та върху същия индекс. Колко ти е портфейла и как ще се представя спрямо индекса

Като искаш си брой 130% като 100%, но реално имаш риск с 1/3 по-висок от този на индекса.
        Равния, с целия ми респект към теб трябва да ти кажа, че имаш пробойни в математиката!
        Като си взел 100% етф върху индекс, как взимаш още 30% от дълги сфд върху всичкия индекс....................
        Last edited by 15%; 25.06.2014, 00:47.
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          Айдеее, пак коня в канавката......
          Миии, 100 % са си 100 %...Порфейла ти е 100 % а как ще си го делиш и какво ще лостираш си е твой проблем..
          Така си мисля.....

Коментар

Това са CFD та, не са кредити. И ако не бяха на маржин изобщо не бих ги играл - чисто тактически играя за волатилност с ограничена загуба ако тръгне в обратна посока.

Ако ще се ограничавам до 100% просто ще си държа акциите.
            Въобще не разбра въпроса - твоят портфейл, както и всичко останало се състои от 100%. Въпросът е от тези 100% какъв % ти е в акции, какъв в къси индекси, какъв в злато и т.н. Ако сборът не е точно 100%, цялата информация се изкривява!

Коментар

• Айдеее, пак коня в канавката......
              Миии, 100 % са си 100 %...Порфейла ти е 100 % а как ще си го делиш и какво ще лостираш си е твой проблем..
              Така си мисля.....

Коментар

А останалите 25%, а останалите хх%

Не ели възможно да се вмъкнеш в математическите 100%, без кредитите
                Това са CFD та, не са кредити. И ако не бяха на маржин изобщо не бих ги играл - чисто тактически играя за волатилност с ограничена загуба ако тръгне в обратна посока.

Ако ще се ограничавам до 100% просто ще си държа акциите.

Коментар

не, 100% дълги акции са си просто дълги акции
                  А останалите 25% в акции, а останалите ххх% в други?

Не е ли възможно да се вмъкнеш в математическите 100%, без кредитите

Коментар

Равния, на теб всички позиции с лостове ли са ти
                    не, 100% дълги акции са си просто дълги акции

Коментар

Дълги акции 125%
                      Къси индекси 60%
                      Къси облигации 30%
                      Късо сребро 5%
                      Късо злато 3%
                      Валута за кери трейд 10%

Най-грубо, не ми се смята точно защото е в доста сметки и реално всяка си я управлявам независимо
                      Равния, на теб всички позиции с лостове ли са ти
                      Апропо , кредити нас не ни интересуват, вмъкни се в 100-те% ако е възможно
                      Last edited by 15%; 25.06.2014, 00:26.

Коментар

• Дълги акции 125%
                        Къси индекси 60%
                        Къси облигации 30%
                        Късо сребро 5%
                        Късо злато 3%
                        Валута за кери трейд 10%

Най-грубо, не ми се смята точно защото е в доста сметки и реално всяка си я управлявам независимо

Коментар

Това е друго нещо

Енергонита - за какъв период си ги държал най-дълго време?
                          Иначе се вижда, че имаме различия, но в това е смисълът на борсата!
                          Кеш 20% означава, че допускаш спад от толкова в обозримо бъдеще - така ли е?
                          Интересни въпроси си ми задал
                          Ами не очаквам спад, но се старая да не оставам без кеш. Е, няколко пъти съм го прахосвал целия, но се случва рядко
                          Енергони ги държа докато ми хареса цена на която да ги продам. Времето е без значение

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                            Към момента е това. Утре вече може да е различно

Мнението има информационен характер и не е препоръка за търговия!

2EL - 3%
                            6C4P - 5%
                            ALB - 11%
                            CCB - 13%
                            CHIM - 13%
                            FZLES - 6%
                            HES - 2%
                            MCH - 11%
                            SFARM - 5%
                            ZHBG - 11%
                            Кеш - 20%
                            Това е друго нещо

Енергонита - за какъв период си ги държал най-дълго време?
                            Иначе се вижда, че имаме различия, но в това е смисълът на борсата!
                            Кеш 20% означава, че допускаш спад от толкова в обозримо бъдеще - така ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                              Преди време може да съм имал, но към момента нямам.
                              Късметлия

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                                Sofix, Петрол нямаше ли?
                                Преди време може да съм имал, но към момента нямам.

Коментар

Working...
                                X