IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Забелязва се нов опит да се опази търговията и печалбите с авточасти и да се опази усложняването на автомобила. Сега някои компании приеха, че с 1 електомотор и куп предавки и части, номерът няма да мине, но пробват с 2 електромотора, опазвайки половината излишна железария и сложност. Но мисля и че това няма да мине, защото вече има производители, които пускат автомобил с 4 електромотора, което е логичното решение.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

    Коментар


    • Pyramid - карбамид съдържа, влиза в реакция с азотните окиси и се отделя вода и азот. Между другото литиевите акумулатори колкото и херметични да са също излъчват токсични вещества при загряване и то силно канцерогенни, а в един електромобил клетките са доста голямо количество и те не са чиста технология за каквато бива представяна.

      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Grosss - за адблу е доказано със спектрални анализи че дори произвежда много малки количества от над двуатомни оксиди, които са убийственно токсични в сравнение с азотния моно или двуатомен окис. Но точно заради възможноста да носи печалба го наложиха, има консуматив който се продава и от него се печели доста добре. Това с водата точно те никога няма да го направят, дори ще платят на медии да го осмеят, да го обявят за скам - измама и т.н.т. Сигурно си попадал на тестове как водорода се отразява като добавка в двг, пълно е с газ анализатори но при тези тестове много странно не правят сравнителен анализ на отработените газове с добавка и без нея. Защото ако направят такива тестове досещаш ли се какъв ще е резултата, на пушеш дизел като му пуснат малко водород и дима изчезва и с просто око се вижда, а тези вредни газове при тест с газ анализатор отиват към стойности при които цифра има чак при втория знак след десетичната запетая.
        ...а някаква идея относно химизма на т.нар. "adBlue", би ли споделил? Само информативно, няма да се метна да бъркам бъркочи.

        Коментар


        • Между другото, т.нар."безимен" нагло излъга за дименсиите: нещата се разреждат или сгъстяват с/в ПЪТИ, каквото е, всъщност, и значението "8:1", "11,5:1" и т.н., отново, "ПЪТИ". Това, че не го изписват всеки път, е единствено за краткост.
          Давам джокер: "атмосфера" е ИЗВЪН СИСТЕМНА (ИЗВЪН СИ) МЯРКА ЗА НАЛЯГАНЕ. Системната е "Паскал".
          ...ама кой да обърне внимание, налэ.

          Коментар


          • Grosss - за адблу е доказано със спектрални анализи че дори произвежда много малки количества от над двуатомни оксиди, които са убийственно токсични в сравнение с азотния моно или двуатомен окис. Но точно заради възможноста да носи печалба го наложиха, има консуматив който се продава и от него се печели доста добре. Това с водата точно те никога няма да го направят, дори ще платят на медии да го осмеят, да го обявят за скам - измама и т.н.т. Сигурно си попадал на тестове как водорода се отразява като добавка в двг, пълно е с газ анализатори но при тези тестове много странно не правят сравнителен анализ на отработените газове с добавка и без нея. Защото ако направят такива тестове досещаш ли се какъв ще е резултата, на пушеш дизел като му пуснат малко водород и дима изчезва и с просто око се вижда, а тези вредни газове при тест с газ анализатор отиват към стойности при които цифра има чак при втория знак след десетичната запетая.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

              Няма печалба за монополистите ли?
              Не. За полезна работа няма. Говоря за обобщена, в цивилизационен мащаб. Все някой, ще трябва да плаща сметката.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                Не върви. Енергийният баланс не се връзва.
                Няма печалба за монополистите ли?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                  При толкова много трошки в България и безпаричието на българина не е ли по-добре да се въведе оная технология с водата като гориво?
                  Не върви. Енергийният баланс не се връзва.

                  Коментар


                  • Дани, на този му показахме дивотиите в собствените точки, обаче, продължава. Не е наред но, аз не съм психаротерспевт. Така че, турям му на zarco пепел. Пред недостатъчно проницателни и повърхностни хора, номерът му нека минава. Заслужават се едни други.

                    Коментар


                    • При толкова много трошки в България и безпаричието на българина не е ли по-добре да се въведе оная технология с водата като гориво?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        безимeн - бедна е сместта според горивото в нея, въздуха си го има така да се каже. Има полза да се учи все пак, но ти това не можеш да го проумееш като че ли.
                        Обяснявам му аз, ама... Сигурно, зле обяснявам.

                        Коментар


                        • безимeн - бедна е сместта според горивото в нея, въздуха си го има така да се каже. Има полза да се учи все пак, но ти това не можеш да го проумееш като че ли.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • ...що си нервен?

                            Коментар


                            • Пояснявам: "сгъстяване" е отглаголно съществително, докато "степен на сгъстяване" - съотношението на обеми ((цилиндър+горивна камера+предкамера)/(горивна камера+предкамера)). В зависимост от обороти и т.н, с утечките, нещата стават още по-сложни, и темп. я се вдигне достатъчно, я не. Но, нашият блее и пропуска. Както пропусна за интеркулера, който служи да охлади въздуха, за да вдигне пълненето и, оттам, мощността но, не и маслото. "Пич, та дрънка", особено дрънкането...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                                Представа си нямам, но сигурно са го измислили, но както и да е двама колеги на единия нисан кашкай- за 25000 евро на 4 години и 110000км и другия шкода на 5г 125000км, не са ги изплатили се държат за главите- ако дадат колите на аутохендлер губят, ако чакат губят още повече. Ситуацията е загуба и в двата случая. Искали за нисана 1800-2000 евро и щели да дадат синя плакета, но в такъв случай колата остава завинаги негова. А бе въобще ситуацията е много неприятна, много немци псуват правителството, проблемът е че не могат нищо да направят
                                Могат. Купуват си нова кола, тази я прежалват, и край. Студената вода все някой трябва да я пие.
                                Last edited by Pyramid; 18.03.2018, 13:25.

                                Коментар

                                Working...
                                X