If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Амиииииии аз смятах за рено зои и клио- излезе че си плащаш с покупната цена около 150000км напред. Сега въведоха някакви бонуси че не знам, може би трябва да смятам пак. Ама то и това не си е работа, утре като махнат бонусите, какво ще правят хората
Това само с горивото ли го смяташ защото има и едни консумативи и обслужвания. А ако нещо по двигателя или скоростната кутия ти се счупи извън гаранцията?
Амиииииии аз смятах за рено зои и клио- излезе че си плащаш с покупната цена около 150000км напред. Сега въведоха някакви бонуси че не знам, може би трябва да смятам пак. Ама то и това не си е работа, утре като махнат бонусите, какво ще правят хората
Стига купувахте акции че колата ще ми езлезе безплатна пък до скоро ме псуваха че съм богат да карам такава кола??? Даже май ще стана на печалба щото и на бензиностанции не спирам от давна. Живота ми се подобри!
Стига купувахте акции че колата ще ми езлезе безплатна пък до скоро ме псуваха че съм богат да карам такава кола??? Даже май ще стана на печалба щото и на бензиностанции не спирам от давна. Живота ми се подобри!
Измамник ти по задачката си кажи нещо, че пак те хванаха със свалени гащи,
Измамник е онзи, който твърдеше, че Той бил училият и завършил ВМЕИ - София, а не смее да отговори на задачката. Хванат със свалени гащи е той: Ако би бил електроинженер, не би трябвало да се затрудни. Никой не иско формули да пише, десетина изречения, раз - прас, готово. Смее ли?
- Точно толкова, колкото коментира принципите по докарване топло до София.
Разбира се, и ти не посмя...
Докато разсъждавате върху нулите, може ли да поразсъждавате и върху моят въпрос- преди време на купена електричка даваха около 4000 евро премия- около защото ако се купи даваха 4000 ако я вземеш на изплащане около 3200-3500. До скоро бяха вдигнали премията на около 6000 евро- от няколко дни върви реклама за електромобилитет и премия от 10 000/ десет хиляди/ евро за който си купи електрокар. Някой може ли да ми обясни защо се дава тази премия ако колите са толкова добри. Преди някой се тръшкаше чче нямало реклама на тесла- е това е индиректна реклама- купи си електричка- може и тесла и ще получиш 10000 евро отстъпка от цената. За това дали с тази отстъпка се изкривява пазара и кой покрива/плаща тази премия няма да питам защото така и така никой не отговаря, а само ми се обяснява че съм закостенял комунист
Разбира се, че пазарът се изкривява. Разбира се, че електричките имат още неизчистени кусури. Както и ДВГ-тата (пак се разбира). Историята е почти същата, както и с ФЕЦ. Държавите и, по-скоро, БАНКИТЕ си купуват пазар.
Коментар