If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Твоя акъл е най-малко показан тука. Само се включваш от време на време с някой плосък лаф който нищо не значи. Досега едно нещо не си написал някой да си каже а ето тоя е прав. Само тъпотии ръсиш - ама кой колкото може нали
А, не, Дейви, твоите тъпотии няма кой да ги надмине...
Хайде обясни ги де, вече цял ден обещаваш да обясниш пак досега не си обяснил нищо. Дадох ти цитат и млъкна, сега пак се оказа че не си разбрал ти си трагичен случай
Дейви, можеш да ни говориш само за акцията.
ЗА дугото - не чуваш петела! Чети, учи се, ама не от нета (няма да ти казвам защо - общо-взето няма да стигнеш до никъде в нета, или ще повтаряш рекламни тъпотии)...
Твоя акъл е най-малко показан тука. Само се включваш от време на време с някой плосък лаф който нищо не значи. Досега едно нещо не си написал някой да си каже а ето тоя е прав. Само тъпотии ръсиш - ама кой колкото може нали
Дейви, не се занимавай с неща, които не разбираш. Можеш да ги научиш, но поне не спорИ, докато не си в подробностите. Боби поне се ориентира в материята и малко му трябва, за да зацепи, но ти Дейви - извинявай, ама си пълна скръб!
Поне ни кажи, пълниш ли сега от акциите на Тесла? Нали падат и би трябвало да купуваш от по-ниските нива? Нали не си продал още? Май беше дългосрочен "инвеститор"?
Тук - за акцията на Тесла поне можем да научим нещо (смислено, или - не - ние ще преценим)...
Хайде обясни ги де, вече цял ден обещаваш да обясниш пак досега не си обяснил нищо. Дадох ти цитат и млъкна, сега пак се оказа че не си разбрал ти си трагичен случай
Толко е зле бозо че не разбира дори какво пита. Отговаряш му и той даже не разбира. А като го питаш той да каже кое как е само отбягва въпроса... смях през сълзи с този индивид!
Как е изкарал до днес да се чудиш!
Дейви, не се занимавай с неща, които не разбираш. Можеш да ги научиш, но поне не спорИ, докато не си в подробностите. Боби поне се ориентира в материята и малко му трябва, за да зацепи, но ти Дейви - извинявай, ама си пълна скръб!
Поне ни кажи, пълниш ли сега от акциите на Тесла? Нали падат и би трябвало да купуваш от по-ниските нива? Нали не си продал още? Май беше дългосрочен "инвеститор"?
Тук - за акцията на Тесла поне можем да научим нещо (смислено, или - не - ние ще преценим)...
Толко е зле бозо че не разбира дори какво пита. Отговаряш му и той даже не разбира. А като го питаш той да каже кое как е само отбягва въпроса... смях през сълзи с този индивид!
Усукващи ТРЕПТЕНИЯ, цитат твой. Не се измъквай с усукващи сили или напрежения.
Да, усукващи трептения (цитат - мой) е отговорът на въпроса, който Дейви не знаеше...
Усукващите напрежения, които бях толкова търпелив да ти обясня долу, те са именно - опасните (има и други, но те са извън предмета на спора!)- както при ДВГ, така и при електрокарите. И какво? За да се движи превозното средство - стана ясно, нали.
А кажи сега, по-голямото ускорение ли или по- малкото, при равни други условия е ПО-ОПАСНО за системата на движителите (независимо - ДВГ или електродвигател) - до водещите колела?
Не се опитвай да се измъкнеш със термини, които нямат нищо общо в случая. Въпросните трептения се предават от вала на диференциала и на колелетата и оттам и тия механични удари за които говорим, ако няма маховици по пътя или някакви други решения.
Това какво променя изводите. И обясни ни, къде точно в електрокарите има усукващи трептения? Ти ел. двигател виждал ли си? Или си мислиш, че моторчето във вибратора ти работи по същия начин като ел. двигател?
НАистина ли не разбираш къде има усукване?
Е, определено влезе в компетенциите на Дейви...
Ще ти дам същият съвет: влез в някой (обикновен) учебник за 9 клас (напр. по теория и конструкция на автомобила)...
Внимателно разгледай силите, които действат в мястото на контакта на колелото с пътя.
Според теб, ако автомобилът излезе от състояние на покой, то - какво? Имаме ли сила? Имаме ли въртящ момент?
Имаме, нали?
А дали този въртящ момент не създава усукващи напрежения?
Еднократни ли са те? В каква посока се предават те?
Разбира се : до вала на електродвигателя, ве Боби!
ОткихМЕ Америката!
(отказвам повече да отговарям на елементарни въпроси, защото тук не е средно училище...)
Ох Боже... ти прост текст можеш ли да четеш с разбиране? Дейв ти обяснява НЯКОЛКО пъти за маховици и пружини която всяка съвременна кола е принудена да използва за да се подтиснат тия "тласъци". Нещо което не е необходимо при ел. двигател.
Ако и сега не си разбрал какво ти се казва, явно си безнадежден.
Дейви до сега ми говореше за пружини и съединител.
Аз му препоръчах да прочете какво пише в книгите.
Ти, Многознайко - въведе още един елемент - маховика, за да се отдалечим от погрешните твърдения на Дейви.
Ми като те притесняват екоталибаните, Африка е твоето място, там още нямат. А на на твоя гъз може и да му харесват вибрациите, ама повечето хора не са като тебе и слава богу.
Вие там да спасявате сахара, може пътьом някое срутище.
В циливилизацията е мръсно, гадно, друса, пуши
Не се опитвай да се измъкнеш със термини, които нямат нищо общо в случая. Въпросните трептения се предават от вала на диференциала и на колелетата и оттам и тия механични удари за които говорим, ако няма маховици по пътя или някакви други решения.
Това какво променя изводите. И обясни ни, къде точно в електрокарите има усукващи трептения? Ти ел. двигател виждал ли си? Или си мислиш, че моторчето във вибратора ти работи по същия начин като ел. двигател?
1. Многознайко, не аз въвеждам нови понятия, с Дейви - именно това ми обяснява...
2. Е, какво сега, опитваш да ми кажеш, че при пускането на един електродвигател - няма усукващи трептения? И също ми казваш, че те не зависят от ускорението?
Почваш да гафиш, досущ като нашият общ приятел (и твой съидейник), Дейви...
А ти къде си видял съвременен автомобил "с тласъци"?
Майтапчия!
Ох Боже... ти прост текст можеш ли да четеш с разбиране? Дейв ти обяснява НЯКОЛКО пъти за маховици и пружини която всяка съвременна кола е принудена да използва за да се подтиснат тия "тласъци". Нещо което не е необходимо при ел. двигател.
Ако и сега не си разбрал какво ти се казва, явно си безнадежден.
последното е заради глупостите на екоталибаните.
Подтискането на вибрациите е за разнежените гъзове
Ми като те притесняват екоталибаните, Африка е твоето място, там още нямат. А на на твоя гъз може и да му харесват вибрациите, ама повечето хора не са като тебе и слава богу.
Коментар