Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
-
Да севърнем към темата: Предвиждам, в скоро време, на пазара, прилепване до ел.станциите и зарядни за електрички а също,увеличаване търговската им роля, доколкото, додето ел.возилата се зареждат, потенциалните клиенти, ще имат време за блуждаене между щандовете. Повече време, от днес: Все пак, ел.кола, сезарежда збачително по-дълго.
Понеже, това си време, зареждащите с ток, ще саинвестирали при „бензинджиите”, може да се очаква свиване пазаруването из моловете и усилване агресията на рекламните хиени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеДейви е същият ентусиаст, но той поне каза карам тесла за 30000лв- ако стане една катастрофа сигурно толкова ще струва калника, но това е друг въпрос. Този, само пуска нишани- колата ми е с такова купе, ама няма да ви кажа модела. Колата ми е премиум, ама дъстъра също е премиум- абееееее смях в темата
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Да тикажа нещо? Като препатил?
- Ред разочарования те чакат, с този ентусиазъм.
...Ама ти дерзай, няма лошо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнениеЧервен кретеин, колата ми е с карбоново купе и шаси, не с някви псевдо лепенки има и малко алуминии около батериите, 8 години е международната гранцията, че батерята и няма да деградира и да си изгуби повече повече от 30% от първоначалния капацитет за този период, живота и е десетилетия 800к км, така че дерзай и си мечтай
- Ред разочарования те чакат, с този ентусиазъм.
...Ама ти дерзай, няма лошо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Живот на батерията в идеалния случай - 8 години, гаранция срещу РЪЖДА на купетата на не-карбоновите не-фешън извънземни неизвестна марка коли - 12 години. По-скоро класиките с ДВГ ще почнат да гният 4 години след като таралясника ти стане паметник
На 10та година току виж не държи повече от 50%.
През ден изчакване на "безплатните" зареждачки.
И на кого после ще го продаде после и на какви пари, не е ясно.
k_v_v не каза за колко хиляди я е придобил и КАКВО е купил.
Да не излезе, че се е набил в дърво като петгодишен Nissan Leaf (и в буквалния смисъл, след 100 км каране и гърба те боли) за 15 000лв дето имат пробег на новата батерия от 300 км ??
Разбрахме за 8те години, ама след тях няма гаранция, а той я е купил на старо колата .....пълен смяхLast edited by hazard; 31.12.2020, 17:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Живот на батерията в идеалния случай - 8 години, гаранция срещу РЪЖДА на купетата на не-карбоновите не-фешън извънземни неизвестна марка коли - 12 години. По-скоро класиките с ДВГ ще почнат да гният 4 години след като таралясника ти стане паметникFinancialMarkets.Zone
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
Общо взето с бота се опитвате да убедите себе си как вашите трошляци са супер щото нищо не струват. Доста нелепи неща пишеш и звучите комично и нелепо. Общо взето "гроздето е кисело"
Моята електричка иначе не е Тесла, точно защото ситуацията със сервиза не ме кефи и не е практична, така, че нямам проблеми със сервиза при щети. Зареждам само безплатно предимно не бързите станции докато си пазарувам. Вече съм спестил толкова пари от гориво колкото за една от вашите. Батерията ми има гаранция 8 години че няма да деградира с повече от 30% а реалния и живот е около 800000км. Колата ми е карбонова има минимално количество движещи се частиичасти ищ се движи с оригиналната си батерия доста след като вашите са изгнили в автоморгата
Коментар
-
Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнениеЩо не ядете и трици вместо салам, по евтини са Големи смешки се изкават тук. Фактите са, че да караш ЕV e по-приятно, по-изгодно и по добре за всички около вас. Единственият проблем е че нямате пари за EV и затова трябва да си ползвате таралясниците и да давате пари по бензиностанции и сервизи и някак да оправдаете това в главата си. EV шофьорите да не сме се родили такива, всички сме минали през ДВГ таралясниците, и повечето сме карали каквото си искаме, ясно ни е за какво става дума, само себе си може да заблудите. Аз лично карам EV oт премиум марка и висок клас но това е валидно за всяко ЕV и Дачиата, която излиза скоро ще е по-добра от всеки дранголник на фосилно гориво.
Факт е че който мина на EV не се връща на ДВГ и това не е случайно https://electrek.co/2020/12/29/once-...o-back-survey/
Ся като прочетох и за Дачията, ми се изясни и произхода ти - бедно работническо семейство с Трабант за семейна кола.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнениеФактите са, че да караш ЕV e по-приятно, по-изгодно и по добре за всички около вас. Единственият проблем е че нямате пари за EV и затова трябва да си ползвате таралясниците и да давате пари по бензиностанции и сервизи и някак да оправдаете това в главата си. EV шофьорите да не сме се родили такива, всички сме минали през ДВГ таралясниците, и повечето сме карали каквото си искаме, ясно ни е за какво става дума, само себе си може да заблудите.
Хората правят скъпи покупки, така се движи икономиката.
Примери много. Затова и финанси не се учат в средното училище, нали трябва да се задвижва икономиката после.
Освен насила и със рестрикции, никой няма да си остави евтиния 12 год стар тарялясник, ама примиум (както посочих по-долу) и да вкара 35000 евро за Тесла на старо или нов EV непримиум.
Даже и хора със пари не искат да го правят.
Докато не спаднат чувствително цените (поне -25%, а те и СЪС субсидии СА СКЪПИ) на масовите EV, включая Тесла 3, така ще е.
Last edited by hazard; 31.12.2020, 16:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
ти кат си вземеш нова жена връщаш ли се при старата?
И да искаш НЯМА мандалото е хлопнало - едни 100к назад. Ще се успокояваш 10 години че ти било без пари горивото от 3-4к лв годишно.
Абе нали е много евтино да караш тесла. Що по обявите са на 50к км а премоумите с превъртени километражи са на по 150-200к на 5-6 години?
Коментар
-
Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнениеЩо не ядете и трици вместо салам, по евтини са Големи смешки се изкават тук. Фактите са, че да караш ЕV e по-приятно, по-изгодно и по добре за всички около вас. Единственият проблем е че нямате пари за EV и затова трябва да си ползвате таралясниците и да давате пари по бензиностанции и сервизи и някак да оправдаете това в главата си. EV шофьорите да не сме се родили такива, всички сме минали през ДВГ таралясниците, и повечето сме карали каквото си искаме, ясно ни е за какво става дума, само себе си може да заблудите. Аз лично карам EV oт премиум марка и висок клас но това е валидно за всяко ЕV и Дачиата, която излиза скоро ще е по-добра от всеки дранголник на фосилно гориво.
Факт е че който мина на EV не се връща на ДВГ и това не е случайно https://electrek.co/2020/12/29/once-...o-back-survey/
И да искаш НЯМА мандалото е хлопнало - едни 100к назад. Ще се успокояваш 10 години че ти било без пари горивото от 3-4к лв годишно.
Абе нали е много евтино да караш тесла. Що по обявите са на 50к км а премоумите с превъртени километражи са на по 150-200к на 5-6 години?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Коментар
-
Що не ядете и трици вместо салам, по евтини са Големи смешки се изкават тук. Фактите са, че да караш ЕV e по-приятно, по-изгодно и по добре за всички около вас. Единственият проблем е че нямате пари за EV и затова трябва да си ползвате таралясниците и да давате пари по бензиностанции и сервизи и някак да оправдаете това в главата си. EV шофьорите да не сме се родили такива, всички сме минали през ДВГ таралясниците, и повечето сме карали каквото си искаме, ясно ни е за какво става дума, само себе си може да заблудите. Аз лично карам EV oт премиум марка и висок клас но това е валидно за всяко ЕV и Дачиата, която излиза скоро ще е по-добра от всеки дранголник на фосилно гориво.
FinancialMarkets.Zone
- 1 like
Коментар
Коментар