If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Матеев, и в най популярните оловни стартерни батерии в момента клетките не са много добре изолирани по електролит, не се заяждам въобще а информативно го казвам. Това нещо го знам от човек, който ползва кутиите за друга цел и поначало разчиташе на добра изолация, после обаче се оказа че такава поначало няма. Правят си акумулотори в такива кутии и проблеми няма, залепянето на капака е такова че при тази конструкция много е трудно да се залепи така че клетките съвсем да не обущуват по електролит.
Между другото и Бъфет и Бил Гейтс са се изказвали че бъдещето е комунистическо, защото технологиите се развиват и машините произвеждат толкова много, та няма смисъл да има хора които да се лишават от някакви основни материални блага. Та и те са комунисти се оказва, а са милиардери и визионери. Добре няма да е комунизъм, машините ще произвеждат някакви чупливи неща, ще се трупат планини от отпадъци и така се осигурява пазар и потребление. Вярваш ли че пък тази глупост може да продължи и трябва да се поддържа, не е ли по добре да се правят нещата нормално и според възможностите на технологиите, пък да се дават на повече хора да ги ползват.
Значи, връщаме се към основите на електротехниката: Зз да протича ток между две точки, освен проводимост, между тях, трябва да има И ПОТЕНЦИАЛНА РАЗЛИКА.
Това означава -неслучайно, поне десет пъти, питах онзи консул - че, като осигурим отсъствие на потенциална разлика, ток няма ВЪПРЕКИ проводимостта, КОЛКОТО И ВИСОКА, ДА Е ТЯ.
Е, горното, се осъществява много лесно на ниво електроди и тяхната подредба, (нулиране на потенциалната разлика, заедно с намаляването на тази проводимост, ЕДНОВРЕМЕННО) което, вашият скромен слуга, е изяснил и което, дава на общия електролит безпроблемно техническо приложение.(Друг въпрос, дали в конкретния електромобил, ТОВА се или не се използва.) Ето кое, неосъзнал, Кокорко сама се опитва да отрича но, спира до обидите и "квалификациите", без да има квалификацията за това. Съответно, избягва непосредствена проверка щото, при нея, всичко лъсва и - ЧАО, РЕПУТАЦИЯ! Като го предизвиках, а той -вместо да ревизира понятията си и са си разшири мирогледа или да се опълчи в дуела, се скри, С ФАКТА НА ПОВЕДЕНИЕТО МУ доказах, какво е ФАКТИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ ПОД ШАПКАТА МУ и фактическото разминаване между понятието "компетентност" и количеството натрупани терабайти сведения.
И така, микромодулните батерии при електромобилите, имат място и бъдеще, без значение, какво твърди "опозицията" им.
Матеев какво общо имат политическите пристрастия на даден човек с неговата подготовка по даден предмет- не ви следя дискусията с пирамидата, но това че той е комунист не означава че при комунизма се отменя физичните закони нали
v-tin - изостанал си с модата в БГ. За Герберастите не важат НИКАКВИ ЗАКОНИ
Матеев какво общо имат политическите пристрастия на даден човек с неговата подготовка по даден предмет- не ви следя дискусията с пирамидата, но това че той е комунист не означава че при комунизма се отменя физичните закони нали
Ами прични има много една която се сещам е саморазряда, първа и дванайста плоча са свързани с тънък "проводник" от електролит. За да няма саморазряд потенциала във електролита трябва да е равен на потенциала в плочите. Между първа и дванайста е 12V а потенциала на електролита през този въбражаем проводник ще е 2V. При заряд ще имаме същия проблем, средните клетки, ще се зареждат по-бързо.
Абе той и Матеев ТОВА твърди. И ГО ТВЪРДИ УБЕДЕНО. И МИ Е ЯСНО, какво казва. Ала, има значение КОНСТРУКЦИЯТА. Съобразяваш се с простичките закони и - воалА, "неминуемата утечка" изчезва въпреки останалия път за електролит и газове. Аз защо го питам този "експерт" за съединените точки с висок потенциал и тока между тях, според теб? Така, НА ДЕЛО, показвам, колко пълно "знае и разбира" Матеев това, с което, има работа. Отговорът е тежък и страшен: НЕДОСТАТЪЧНО за фукарията, която носи.
Ако беше толкова убеден обаче, че е прав, едва ли би пропуснал страхотната възможност публично, да ме унижи за че и пари да ми вземе. Аз сам го предложих, и значи, съм готов за предизвикателството. Показвам му и остават доказателствата за жизнена концепция на микромодулните батерии.
Истината е тази: МАТЕЕВ МНОГОКРАТНО ЛЪЖЕ, ПУБЛИЧНО И В ПИСМЕНА ФОРМА. А СЕГА, СЕ ОШАШАВИ, ЩОТО ЕДНО Е ДА ГОВОРИШ И ДРУГО, ДА ЗАСТАНЕШ ПРЕД ВСИЧКИ, С ФИЗИЧЕСКИ МОДЕЛ.
Регистър БУЛСТАТ ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ "СЪЮЗ НА КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ"
Код по БУЛСТАТ: 121052663
Фирма, правна форма: ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ "СЪЮЗ НА КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ" Политическа организация, юридическо лице, неправителствена организация, POLITICHESKA PARTIYA "SAYUZ NA KOMUNISTITE V BALGARIYA" POLITICHESKA ORGANIZATSIYA
Фирмено дело: 13675/1995
Решение: решение 0 от 1995 на Софийски градски съд, Регистър 10, Партида: 153, Том: 4, Стр: 68, на основание: Закон за политическите партии (ЗПП)
Документ на последно вписване: решение от 24.07.2013, промяна на обстоятелства
Адрес на седалище: Област София (столица), общ. Столична, с. Волуяк, п.код 1346, ул. ДРУЖБА № 43
Тел.: сл. 02/9985238 Статус: развиващ дейност
Управители:
Списък от 41 човека, сред които се мъдри и: ТОДОР ВЛАДИМИРОВ НЕСТОРОВ, БЪЛГАРИЯ (BGR) , ЕГН: ХХХХХХХХХХ, член на колективен орган на управление, длъжност: член
Допълнителна информация:
Вид колективен орган - Политически съвет
Вид колективен орган - Централен съвет
Източници на финансиране - приходи от членски вноски 100%
Основен източник на финансиране - Приходи на неправителствени организации Състояние - развиващ дейност
Форма на собственост - частна 100%
Форма на счетоводно записване - едностранно счетоводство
Институционален сектор - СЕКТОР НЕТЪРГОВСКИ ОРГАНИЗАЦИИ, ОБСЛУЖВАЩИ ДОМAКИНСТВАТА
Национална отраслова класификация НКИД 2003 - 9132, Дейности на политически организации
Данни от Националния осигурителен институт:
Тука има таблица с броя на социално и броя на здравно осигурените хора, месец по месец до месец Юни 2019 г. Средно от името на партията през годините са се осигурявали 2 или 3 човека, като в последната година е бил само 1 човек.
ПП: ЕГН-то аз го изтрих, но в действителност се мъдри в регистъра и може да го види всеки, който пожелае.
Иначе партията си е активна, функционира, и управителният съвет си е такъв, какъвто е вписан, в това число и с наш Тодор в него.
Дааа, комунист с 12лв. капитал, това обяснява всичко около неговата особа
Ами прични има много една която се сещам е саморазряда, първа и дванайста плоча са свързани с тънък "проводник" от електролит. За да няма саморазряд потенциала във електролита трябва да е равен на потенциала в плочите. Между първа и дванайста е 12V а потенциала на електролита през този въбражаем проводник ще е 2V. При заряд ще имаме същия проблем, средните клетки, ще се зареждат по-бързо.
Първият въпрос, ако ще измерваш нещо, е С КАКВА ТОЧНОСТ искаш да узнаеш отговора. Всичко друго, произтича от това. В зависимост от очаквания обхват на това съпротивление, има различни схеми и методи но, този е психар и е в режим на ебавка, затуй е безсмислено, да му обясняваш каквото и да е. Обаче, каквото и измерване да правиш, понеже батерията, строго погледнато, е нелинеен елемент, все ще е косвено измерване. Знаейки приблизително едн, товариш с два различни тока, измерваш спада на напрежение върху клемите на батерията и в двата случая, и получаваш, с прилична точност, динамичното съпротивление Rd=(∆U/∆i) и, колкото по-бързо измериш (след установяване на тока), толкова си по-близо до истината ЗА КОНКРЕТНИЯ ДИАПАЗОН на едн.
Другояче казано, трябва да използваш закона на Ом за цялата верига.
Все тая, прочее, Импотецият все неразбрал.
Ти си ...
Леле-леле, "товариш с два различни тока", ама кое, магарето ли каручката ли?
А това черното, напрао кърти мифки.
Ха-ха-хаааа!
Last edited by RUBLA; 29.04.2021, 09:19.
Причина: Спазвайте добрия тон!
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Имхотеп, вътрешното съпротивление на батерия се измерва лесно теоретично. Мери се съпротивлението на товара преди и след като се свърже с батерията, източника на електродвижещо напрежение. Когато свържеш успоредно две съпротивления, общото съпротивление е равно на половината от сбора на съпротивленията. Знаейки едното съпротивление и това което получаваш като се свържат намираш лесно неизвестното вътрешно съпротивление на батерията. Само че това е теоретично и от това знание не можеш да изведеш логически какво се случва с вътрешното съпротивление , защото винаги протича процес на загуба на енергия във вид на топлина..нас това ни интересува, а не мозъчните промивки в учебниците мисля за 8.ми клас..не съм сигурен в това последното.
Първият въпрос, ако ще измерваш нещо, е С КАКВА ТОЧНОСТ искаш да узнаеш отговора. Всичко друго, произтича от това. В зависимост от очаквания обхват на това съпротивление, има различни схеми и методи но, този е психар и е в режим на ебавка, затуй е безсмислено, да му обясняваш каквото и да е. Обаче, каквото и измерване да правиш, понеже батерията, строго погледнато, е нелинеен елемент, все ще е косвено измерване. Знаейки приблизително едн, товариш с два различни тока, измерваш спада на напрежение върху клемите на батерията и в двата случая, и получаваш, с прилична точност, динамичното съпротивление Rd=(∆U/∆i) и, колкото по-бързо измериш (след установяване на тока), толкова си по-близо до истината ЗА КОНКРЕТНИЯ ДИАПАЗОН на едн.
Другояче казано, трябва да използваш закона на Ом за цялата верига.
Все тая, прочее, Импотецият все неразбрал.
Имхотеп, вътрешното съпротивление на батерия се измерва лесно теоретично. Мери се съпротивлението на товара преди и след като се свърже с батерията, източника на електродвижещо напрежение. Когато свържеш успоредно две съпротивления, общото съпротивление е равно на половината от сбора на съпротивленията. Знаейки едното съпротивление и това което получаваш като се свържат намираш лесно неизвестното вътрешно съпротивление на батерията. Само че това е теоретично и от това знание не можеш да изведеш логически какво се случва с вътрешното съпротивление , защото винаги протича процес на загуба на енергия във вид на топлина..нас това ни интересува, а не мозъчните промивки в учебниците мисля за 8.ми клас..не съм сигурен в това последното.
Няма да коментирам...
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар