Първоначално изпратено от Имхотеп
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
При една авария, която все пак е възможно да се случи, кобалта в батериите че и никела наистина ще са голям проблем. Начина е да не се поставят в батериите, както се наложиха припои без олово, бензин без олово и има и други но сега просто не се сещам. Та по същия начин могат да се наложат батерии свободни от кобалт..тежки метали.D.Y.F-091066
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеДо държащите особено на традиционните литиеви батерии, с кобалт: Веднъж облъчен с радиация, кобалтът, възможно най-гадното нещо, на метри от което, си осъден на бавна и мъчителна смърт. Естествено, животът и капацитетът на така облъчената батерия, също рязко се съкращават (справка - акумулатори на автотранспорта в заразената от Чернобилската авария). И няма защита срещу това.
Та, с такива батерии, дори мръсна бомба не е нужна, а някои, вече готвят война в Европа
Облъчват скрито няколко коли, и онкологията -препълнена, само за седмица или две.
Last edited by Имхотеп; 03.06.2021, 16:48.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
� -
До държащите особено на традиционните литиеви батерии, с кобалт: Веднъж облъчен с радиация, кобалтът, възможно най-гадното нещо, на метри от което, си осъден на бавна и мъчителна смърт. Естествено, животът и капацитетът на така облъчената батерия, също рязко се съкращават (справка - акумулатори на автотранспорта в заразената от Чернобилската авария). И няма защита срещу това.
Та, с такива батерии, дори мръсна бомба не е нужна, а някои, вече готвят война в Европа
Облъчват скрито няколко коли, и онкологията -препълнена, само за седмица или две.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнениеНе, не е. Пишете нон-стоп едно и също.
По проблема, който разглеждате, може да се прочетат десетки страници назад.
Коментар
� -
Не, не е. Пишете нон-стоп едно и също.
По проблема, който разглеждате, може да се прочетат десетки страници назад.
Има теми "Всчко е по темата...", "Турлюгювеч" и още една-две на обща тематика. Преместете се там.Last edited by X_Y; 31.05.2021, 19:32.रादोस्त
Коментар
� -
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеPyramid, мисля че се заблуждаваш има си откритие и според мен патентна пригодност. Не съм настроен много позитивно към това че има патентна пригодност, погледни какво става при лекарствата - има някаква защита и му набиват буквално златна цена. Ако не ти е по възможностите да си купуваш това златно хапче, а ти се налага в главата ти почват да се въртят едни мисли спрямо тези хора..да кажем не си им благодарен, защото да се държим възпитано. Та падат тези защити и се оказва че хапчето може да го произвеждат и продават за стотитинки предполагам без да губят от това а да печелят пак. Онази схема която нарисувах можех да я направя много по убедителна и слепите да видят че модула е напълно реалистичен и има много предимства пред това лаишки да навързваш единични батерийки, да ги вкарваш в корпуси..Това са подробности. Мисълта ми бе за патентоването.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
В рамките на една единствена плоча няма да протече ток, защото повърхностите са еквипотенциални, но между раздалечените плочи ще тече ток, и то доста голям. Колкото е по-голяма потенциалната разлика, толкова по-голям ток ще тече. Ха сега си представи какъв ток ще тече между двете крайни плочи на батерията, и тогава ми приказвай следващите врели-некипели ...
Коментар
� -
Pyramid, мисля че се заблуждаваш има си откритие и според мен патентна пригодност. Не съм настроен много позитивно към това че има патентна пригодност, погледни какво става при лекарствата - има някаква защита и му набиват буквално златна цена. Ако не ти е по възможностите да си купуваш това златно хапче, а ти се налага в главата ти почват да се въртят едни мисли спрямо тези хора..да кажем не си им благодарен, защото да се държим възпитано. Та падат тези защити и се оказва че хапчето може да го произвеждат и продават за стотитинки предполагам без да губят от това а да печелят пак. Онази схема която нарисувах можех да я направя много по убедителна и слепите да видят че модула е напълно реалистичен и има много предимства пред това лаишки да навързваш единични батерийки, да ги вкарваш в корпуси..Това са подробности. Мисълта ми бе за патентоването.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от MuTaKЗащо не си направите някаква тема, в която да си ги мерите?
Тази тема беше толкова интересна преди да я овладеете. Сега вече не става за нищо.
Коментар
�
Коментар