levi_desni, много си е цял лев, ако се направи производство както трябва вложените материали в един топлообвенник за корито за душ кабина едва ли ще са повече от 2 лева.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмхотеп, електролита е общ, херметизацията е колкото и между отделните клетки на оловните акумумулатори. Те не са перфектно херметични, това което Матеев компетентно заяви че с ултразвук се запояват капаците на оловните акумулатори е вярно, с тази подробност че се запояват по периферията а вътре тънките прегради между отделните клетки по тази технология с ултразвук или ток с висока честота не могат да се запоят понеже се изисква силно притискане, а те преградите са тънки и биха поддали така че да не се получи необходимото притискане.
Какво ли още има да видим?Last edited by levi_desni; 29.05.2021, 03:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеДобре за разлика от теб ще се съглася че не съм прав, и златото никога няма да се изчерпи, откъдето и да изкопаеш един кубик пръст в него някакви атоми злато ще присъстват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе знам, но според мен идеята е супер и верния път е да се правят и да се влагат от сега в електромобилите, например два модула такива и останалите по старата концепция за която има производственни мощности. Идеята ми е големия ток, пиковите токове да удрят в такива модули, регенерацията също подава голям ток към батерията. Защото за да се получи цена която да е много добра си е необходимо време да се разработи самото им производство. Електромобилите никога няма да станат масови, но могат да предизвикат недостиг и липса дори на някои суровини което да се отрази доста трайно. Поне автомобили с ел.трансмисия ако се случат по трайно няма да е никак зле а за тях ще трябват батерии като буфер за ток.
Просто сметка без кръчмар. Дори бих казал, че никакви сметки не си правил ти и твоя кумир Пирамид, и всичките ви твърдения се измислят само с чесане зад врата и гледане в тавана.
Коментар
-
Имхотеп, електролита е общ, херметизацията е колкото и между отделните клетки на оловните акумумулатори. Те не са перфектно херметични, това което Матеев компетентно заяви че с ултразвук се запояват капаците на оловните акумулатори е вярно, с тази подробност че се запояват по периферията а вътре тънките прегради между отделните клетки по тази технология с ултразвук или ток с висока честота не могат да се запоят понеже се изисква силно притискане, а те преградите са тънки и биха поддали така че да не се получи необходимото притискане.Last edited by supertrader; 29.05.2021, 02:13.D.Y.F-091066
Коментар
-
А за който не е разбрал идеята не е да се произвеждат стоки с програмиран живот за да не спре производството им, идеята вече е да се разработват нови стоки с такава скорост че производството да върви дори още по добре, а старите стоки да се рециклират и да не се унищожават суровини.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от levi_desni Разгледай мнение
Ох. "Общият електролит" - повтарям за сетен път - е сбъркана формулировка на Матеев.
На теб цялата ти работа е такава.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
А какво общо има това с общия електролит на измамника?
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЕто картинка как схематично изглежда един модул с 6 клетки, които например ако са с литиева електрохимия би давал напрежение 22.8 V. Така си го представям доколкото съм разбрал описанието на Пирамид, не виждам никаква причина да може да се определи като неработеща конструкция, напротив много прогресивна конструкция специално за електромобили защото както писах съвсем реалистично е да се очаква почти два пъти по ниско тегло за батерията със същия капацитет и много лесно рециклиране.
И какво общо има с "микромодула" на измамника?
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе знам, но според мен идеята е супер и верния път е да се правят и да се влагат от сега в електромобилите, например два модула такива и останалите по старата концепция за която има производственни мощности. Идеята ми е големия ток, пиковите токове да удрят в такива модули, регенерацията също подава голям ток към батерията. Защото за да се получи цена която да е много добра си е необходимо време да се разработи самото им производство. Електромобилите никога няма да станат масови, но могат да предизвикат недостиг и липса дори на някои суровини което да се отрази доста трайно. Поне автомобили с ел.трансмисия ако се случат по трайно няма да е никак зле а за тях ще трябват батерии като буфер за ток.
Коментар
-
Не знам, но според мен идеята е супер и верния път е да се правят и да се влагат от сега в електромобилите, например два модула такива и останалите по старата концепция за която има производственни мощности. Идеята ми е големия ток, пиковите токове да удрят в такива модули, регенерацията също подава голям ток към батерията. Защото за да се получи цена която да е много добра си е необходимо време да се разработи самото им производство. Електромобилите никога няма да станат масови, но могат да предизвикат недостиг и липса дори на някои суровини което да се отрази доста трайно. Поне автомобили с ел.трансмисия ако се случат по трайно няма да е никак зле а за тях ще трябват батерии като буфер за ток.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЕто картинка как схематично изглежда един модул с 6 клетки, които например ако са с литиева електрохимия би давал напрежение 22.8 V. Така си го представям доколкото съм разбрал описанието на Пирамид, не виждам никаква причина да може да се определи като неработеща конструкция, напротив много прогресивна конструкция специално за електромобили защото както писах съвсем реалистично е да се очаква почти два пъти по ниско тегло за батерията със същия капацитет и много лесно рециклиране.
...А сега, да чуем мрънкателите...
Прочее, Дани, с гръбначния си мозък ги чувствам, как току приплюват, че такова животно, било нЕмало.Last edited by levi_desni; 29.05.2021, 00:58.
Коментар
-
Ето картинка как схематично изглежда един модул с 6 клетки, които например ако са с литиева електрохимия би давал напрежение 22.8 V. Така си го представям доколкото съм разбрал описанието на Пирамид, не виждам никаква причина да може да се определи като неработеща конструкция, напротив много прогресивна конструкция специално за електромобили защото както писах съвсем реалистично е да се очаква почти два пъти по ниско тегло за батерията със същия капацитет и много лесно рециклиране.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
Коментар