Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Знаете ли - същият проблем с байпас диодите го има и при LED лампите. Ако там слагаха байпас диоди, живота на лампата щеше да се удължи десетки пъти. Да, ама сега една лампа изгаря, когато изгори един единствен диод, и така хората изхвърлят лампи с десетки здрави диоди.
И докато при панелите изгарянето на една клетка означава нейното окъсяване, при което панела запазва работоспособноста си, то при LED лампите изгорелия светодиод прекъсва, и така лампата спира да свети.
От години имам улично осветление в имота с над 60 осветителни тела. Всяка една лампа в тях има средно време на живот по-малко от 1 година. В началото карах само на китайски лампи, а впоследствие минах само на уж качествени лампи от българските магазини. Ефекта обаче е почти същия. Да, българските магазини по-малко лъжат за мощността, но времето на живот на лампите пак е същото - по-малко от 1 година.Last edited by Mateev; 25.09.2021, 17:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеМатейко в отговор на моят въпрос можеше да каже цената е така- дали ме устройва или не това засяга само мен. Но той казва че за по малка централа от 30киловата да не го търсят. Аз не че в близките 3-4 години ще тръгна да правя нещо, но наистина ме интересува някакъв пасивен доход
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеАми не съм сигурен, че ги мързи. Може поляците първо да са повече и после да си помагат взаимно повече от българите.
Тая година издирих 10ина БГ фирми и две още мислят от 2 месеца, останалите директно не желаят да бачкат.
Може поляците да искат да изкарат пари и да си дават сметка, че става с работа - а не с тарикатлък?
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Щото ги мързи да работятЗатова полски фирми, после нашите квичат че загивали - прав им път, крива им пътечка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Е все е някаква информация. Затова скоро бг няма да се оправиЗатова полски фирми, после нашите квичат че загивали - прав им път, крива им пътечка!
- 1 like
Коментар
-
Добре съгласен съм, но като ти кажат за по малко от 250к не се мърдам нищо да правя, какво ще направиш освен да извикаш неволята. В случая можещите и опитните нещо са недостъпни. Лично пък аз ако го правя мога да ползвам хора каквито не във всяка фирма има, например имам човек който сам може да вдигне къща и то направена по конец, като твоите централи. Имам и човек който е работил по такива обекти, като например апартамент на шефа на Бентли, също разбира от строителство. Имам и приятел ел.инж. и с него можем да разнищим всеки един проект, дори имам двама. Та какво може да стане освен да стане толкова добре направена, че някой ден като спрат да се използват фотоволтаични централи след 200 години понеже са открили как да правят реактори за студен синтез, някой да демонтира нашата централа и да я сложи в музея. Шегата настрани но защо не организираш екипи които да правят и по малки централи, ето имаш потенциални клиенти за такива.Можеш и в чужбина да правиш такива, било като пращаш екипи или се кооперираш с местни фирми. Като има добър проект се получава добра работа, от там се тръгва и опита и знанията имат своята цена.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Лека вметка- по -умен и знаещ в дадената материя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Да, така е, но след това през годините започват проблемите, за които не си знаел и не си предполагал. Пожелавам ти успех в начинанието.
Със същият успех можеш сам да си правиш операциите, без да си търсиш експерт-хирург. Можеш и сам да си сглобиш каруца, но хората карат леки коли, измислени и направени от някой друг, по-умен и по-знаещ от тях.Last edited by Pyramid; 25.09.2021, 13:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Да, така е, но след това през годините започват проблемите, за които не си знаел и не си предполагал. Пожелавам ти успех в начинанието.
Със същият успех можеш сам да си правиш операциите, без да си търсиш експерт-хирург. Можеш и сам да си сглобиш каруца, но хората карат леки коли, измислени и направени от някой друг, по-умен и по-знаещ от тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеАз ако си правя в БГ хич на никой няма да се моля, понеже ще правиш покрив го направи с бетонни плочи ляти под наклон.Има такова нещо в БГ, са правени и този покрив ще ти излезе направо без пари в сравнение с други варианти. После хидроизолораш плочите, има и течни гуми и полиуретан дори, една дупчица няма да има и като поставиш отгоре панели тази хидроизолация се запазва понеже няма да я пече слънцето. Викаш неволята, плюеш си на ръцете и го правиш.
Със същият успех можеш сам да си правиш операциите, без да си търсиш експерт-хирург. Можеш и сам да си сглобиш каруца, но хората карат леки коли, измислени и направени от някой друг, по-умен и по-знаещ от тях.Last edited by Mateev; 25.09.2021, 13:03.
- 1 like
Коментар
-
Аз ако си правя в БГ хич на никой няма да се моля, понеже ще правиш покрив го направи с бетонни плочи ляти под наклон.Има такова нещо в БГ, са правени и този покрив ще ти излезе направо без пари в сравнение с други варианти. После хидроизолораш плочите, има и течни гуми и полиуретан дори, една дупчица няма да има и като поставиш отгоре панели тази хидроизолация се запазва понеже няма да я пече слънцето. Викаш неволята, плюеш си на ръцете и го правиш.Last edited by supertrader; 25.09.2021, 12:56.D.Y.F-091066
Коментар
Коментар