IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
    НЯкой наясно ли е с цената на покривните керемиди на тесла
    Да, имат и работещи алтернативи в по-голям размер и да, имам подръка прясна оферта за моя покрив от немско фирме.
    Но не, цената няма да ти хареса

Коментар

Купих си едно къще в бг и не ми харесва покрива, иска ми се да го ремонтирам с нещо такова. От друга страна като знам че ще имам проблеми с енерго про - не ми се занимава. А бе имам още 3-4 години да го мисля
      Въпреки, че е контра, вярвам, Матеев би ти доставил значително по-евтино, заедно с консултации и монтаж истински панели. 2 долара са прекалено много.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Гугъл казва $2.01 за 1Wp, искаш да си направиш къща с такъв покрив предполагам. Скъпичко е , но пък е покрив - 2 в едно.
        Купих си едно къще в бг и не ми харесва покрива, иска ми се да го ремонтирам с нещо такова. От друга страна като знам че ще имам проблеми с енерго про - не ми се занимава. А бе имам още 3-4 години да го мисля

Коментар

• Гугъл казва $2.01 за 1Wp, искаш да си направиш къща с такъв покрив предполагам. Скъпичко е , но пък е покрив - 2 в едно.
          D.Y.F-091066

Коментар

НЯкой наясно ли е с цената на покривните керемиди на тесла
            Защо останах с чувството, че нещо работата с т1х се разсъхна В ЩАТИТЕ?

Коментар

• НЯкой наясно ли е с цената на покривните керемиди на тесла

Коментар

• Това с амоняка много отдавна го правят, имаше за форд ф150 едни бяха захранили двигателя с водород който получават от амоняк и навъртяни много километри. За горивните клетки смятам че съм наясно понеже съм ги следил, с няколко думи - няма да стане, мембраните на Дюпон са адски и неоправдано скъпи и докатато им смъкнаха цените понеже се появи конкурентна заплаха, като стана ясно че другите не могат да работят на толкова ниско напрежение цената веднага пак я утроиха. Явно очакват да спечелят много и така си ги търкалят от десетилетия. Нещо което не го пише за горивните клетки никъде, мембраните - този прословут полимер през който минавали протони на атоми всъщноста са един полимер който се мокри и отделя съвсем слаб електролит в порите си, от там и за да се осигури проводимостта между мембраната и електрода има нужда от много прецизно сглобяване с равномерен по цялата повърхност натиск. Като се сглобят в сандвич клетките греят и ефективността на сглобените горивни клетки е ниска 60-65%, докато единична клетка може да се направи с 90% ефективност като този натиск го осигуряват с един винт колкото цялата площ на мембраната и се регулира. Да бяха сглобените с ефективност 90% нямаше да греят, а то колкото е голяма сглобката, толкова е голямо и охлаждането. Та и тези мембрани не могат да бият по продължителност на живот батериите, с времето концетрацията на електролита който се отделя спада и клетката спира да работи.
                - Също в режим на електролизер, ако клетка не е работила и просто е стояла във вода, проводимостта на мембраната скача и като се захрани с ток, защита на захранването го изключва ако е проектирано точно. Т.е. и да не се ползва живота на мембраната си изтича ако е във вода и да е мокра.
                Last edited by supertrader; 18.09.2021, 22:12.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Да съживим темата: Преди време, млад американски екип, се бе зарекъл (за жалост, изгубих линка та, питам дали някой е срещал нещо по този въпрос) да "обиколи САЩ" с електричка, движена с водород, дето щеше да бъде горен в горивни елементи но, съхраняван във вид на течен амоняк. Бяха даже снимали 3(три) големи, жълти бутилки. Имате ли спомен?
                  ​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

На теб пазара ти дава оценка.

Да попитам, за начи (без заяждане):
                    ТИ ли си този "Пазар" и с какви компетентности си известен? Какво си направил, освен да глаголиш 24/7?

Коментар

• ...Сега, ако вариантът не ви харесва, можете пак да почнете да проклетисвате да правите магии "срещу Уроки", па да си плюете в пазвите.

Коментар

• ...Добре де, да попитам така: Ако -"съвсем случайно", командването на голяма компания, пожелае да придобие права по документа, т.к. е видяла вече това-онова по темата, имайки свои, независими от тролците тук, канали... Колко да и искам за 50%? То е ясно, за вас, няма да има но, по на принцип? Матеев си призна, че не разбира (благодаря за коректното отношение) пък и СТС не е чак толкова мащабна компания. Затова, инфото някак стигнало до друг световен производител, за който работя от няколко години, близо до специалността си та...възможни са преговори. Нищо конкретно, особено за хейтърите. Аз питам нормалните хора тук.
                        Last edited by levi_desni; 05.09.2021, 08:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от levi_desni Разгледай мнение

Имам някакви разчети за генераторето, цената му беше между 1,60 и 2,0 лв бройката по цени отпреди 7 години. За другото си от ма технолози, ако не знаеш. Не знам, дали Матеев вече не е проверил работоспособността му но, ако е безпристрастен, ще се потвърди, че бачка. А оценка да даваш, трябва да разбираш.
                          На теб пазара ти дава оценка.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Та, да питам, хипотетично:

Ако се произвеждат (нека ограничим, консервативно) до 10 млн. (Десет милиона) годишно ел.мобили, с батерии от определена система, всяка по средно €2000 едната, и 10 години, (от възможния 20-годишен максимум) се плащат по 2 (вместо по 3) % лицензна такса за тях...
                            За колко време ще ми стигнат тези на пари, при на положение, че с ТУ м споделил собствеността 50/50? Приемаме, че харча по €50 на час.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Това не е патент.
                              А и самият из... не знае колко вата отдава.
                              Той дори не знае колко ще струва. Не знае колко ще се оскъпи чифт обувки, допълнителни операции, нови матрици...

Това всъщност е оценка за цялата му дейност. Сам си я е дал.
                              Имам някакви разчети за генераторето, цената му беше между 1,60 и 2,0 лв бройката по цени отпреди 7 години. За другото си от ма технолози, ако не знаеш. Не знам, дали Матеев вече не е проверил работоспособността му но, ако е безпристрастен, ще се потвърди, че бачка. А оценка да даваш, трябва да разбираш.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                За генераторчето на топлина, изтекъл и го предложи подарък, обаче казахте..как така подарък, това нещо е измама. Това го правите единственно с идеята да сте наопаки и става смешно.
                                Това не е патент.
                                А и самият из... не знае колко вата отдава.
                                Той дори не знае колко ще струва. Не знае колко ще се оскъпи чифт обувки, допълнителни операции, нови матрици...

Това всъщност е оценка за цялата му дейност. Сам си я е дал.
                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X