IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

И аз потвърждавам, че тези от ДС не са читави и все още влиянието им се усеща и днес. Все гледаха да се уредят навремето, вкл. и децата си.

Аз съм живял 12г в блока на ДС. По спомен хората бяха доста културни, изобощо не простееха, бяха раздадени апартаменти на професори, писатели, спортисти и актьори. Някои от апартаментите само да ги ползват, без право да ги купят.

Пред блока имаше паркирани лади, москвичи, няколко запорожки, една стара волга и няколко западни коли до 1990 г.
    За такива блокове знам в Младост 1. Но това са хора от ниския/среден ешелон, които в момента нямат никакво влияние. Тогава са им раздавали апартаменти да поддържат комунистическата адженда.

Относно културата може да се изпише много, но тогава времената са били такива, че е била на почит. Сега е обратното. Проблема обаче е на по-високо ниво. Ширещата се корупция не е случайна. Не се вземат мерки освен от алчност, но и за да не стане България привлекателна страна за чужди капитали, та да не избягат "робите" от пишман предприемачите/приватизатори ДС-та. За наша радост, некадърността им да задържат откраднатото богатство и власт се оказа решаваща и изтърваха юздите. Чуждите корпорации и капитали навлязоха, технологиите напреднаха и бляновете им за местно дерибействане по болшевишки тертип няма да се сбъднат.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
      Американското правителство се финансира при 3,736% за 30 години.
      Британското правителство се финансира при 4,14% за 30 години.
      Френското правителство се финансира при 3,319% за 30 години.
      Гарсониерата на "Ганко" се финансира при 2,8% за 30-годишна ипотека.
      Не казвам, че споменатите правителства са в прекрасна форма, но е несериозно "Ганко" да е по-ниско рисков кредитоплучател от изброените. Това няма да е за дълго!
      Щеше да е хубаво, ако преди 5 години някой ни беше предупредил, че лихвите по ипотеките в България ще се задържат под 3 % толкова време.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

за нищо не стават тия брокери, един пиян пенсионер продавач не могат да убедят да си продаде епк-то
        но аз съм чувал за стажант брокери, които дори при тия занижени до нулата критерии,
        не могат да се задържат на работа по агенциите

накавръков, иди виж обявата. утре може да е късно.
        Не могат да се задържат, защото са неопитни и не носят приходи.

А в АНИ-тата искат брокери, които "да мачкат" и да правят сделки.

В една такава АНИ наскоро публикуваха снимка на млад брокер........който бил терминатор в сделките и в резултат на това вече капарира собствен апартамент,

И показват човека и договора с капарото. Нахилен, че скоро ще сбъдне мечатата си и ще изповяда сделка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение

Никаква обява да не гледа. Щом знае ратко къде е купил, направо да му става съсед. Той знае, че ратко току така няма да се мине и вместо да проучва и да си губи времето, направо да ходи при строителя с кеша и да подписва договора. Сградата така или иначе вече е на А.14, след няколко месеца ще е млад и щастлив новодомец
          стига глупости
          тоя няма пари да довърши сградата
          чака да прилъже некой нов "клиент" и с неговите пари да работи
          накавръка поне му е видял еик-то, знае за какво става въпрос
          а самата сграда е на майната си от най-близките ромове
          няма да му е комфортно
          препоръка е

Коментар

за нищо не стават тия брокери, един пиян пенсионер продавач не могат да убедят да си продаде епк-то
            но аз съм чувал за стажант брокери, които дори при тия занижени до нулата критерии,

Никаква обява да не гледа. Щом знае ратко къде е купил, направо да му става съсед. Той знае, че ратко току така няма да се мине и вместо да проучва и да си губи времето, направо да ходи при строителя с кеша и да подписва договора. Сградата така или иначе вече е на А.14, след няколко месеца ще е млад и щастлив новодомец

Коментар

Нещо се опитваш да поналучкаш ,ама ставаш смешен
              Така е прав си. Най-смешни са хората със собствено жилище. То са грижи, поддръжка, данъци, готвене, пране, чистене... И аз ако си бях в деЦката, щяха да са ми смешни собствениците на имоти. Еееххх, липсват ми ъгловата спалня до радиатора на парното и мекичките...

Коментар

Лошоо, ло-шо...

Това ще рече, че и жилищата в Дания ще тръгнат към дъното, а ипотечката на нечий брат ще стане трудна за изплащане, щото пък лихвите са яко нагоре там. Тогава този брат ще се види принуден да продаде своята 1/2 от етажа в Карлово и примоцията ще трябва да е голяма.
                Еех сега да бях един брокер в Явлена, първо сам бих се уредил с евтино ЕПК. Щях да направя всичко само и само да остана брокер докато не направя постановка на някой заблуден пенсионер-продавач и да ми взема имота без пари, както се казва.

препоръка е

Коментар

Лошоо, ло-шо...

Това ще рече, че и жилищата в Дания ще тръгнат към дъното, а ипотечката на нечий брат ще стане трудна за изплащане, щото пък лихвите са яко нагоре там. Тогава този брат ще се види принуден да продаде своята 1/2 от етажа в Карлово и примоцията ще трябва да е голяма.
                  Еех сега да бях един брокер в Явлена, първо сам бих се уредил с евтино ЕПК. Щях да направя всичко само и само да остана брокер докато не направя постановка на някой заблуден пенсионер-продавач и да ми взема имота без пари, както се казва.
                  Нещо се опитваш да поналучкаш ,ама ставаш смешен

Коментар

Прогнози: Жилищният пазар в Швеция ще продължи да потъва !!1

Πaзapът, ĸoйтo oтчeтe eдин oт нaй-гoлeмитe cпaдoвe нa цeнитe в глoбaлeн мaщaб нямa дa ce възcтaнoви cĸopo - тoвa пpoгнoзиpaт швeдcĸи aгeнти пo нeдвижими имoти. Cтoйнocттa нa жилищaтa в cĸaндинaвcĸaтa cтpaнa пaднa c 15%, пишe Вlооmbеrg.

Ho дoĸaтo нa дpyги пaзapи, ĸoитo oтчeтoxa oгpoмни cпaдoвe, вeчe ce виждa ĸopeĸциятa нa цeнитe нaгope, тo в Швeция пpoгнoзитe ocтaвaт пecимиcтични. Tpимeceчнo пpoyчвaнe нa дъpжaвния ĸpeдитop ЅВАВ пoĸaзвa, чe 32% oт aнĸeтиpaнитe cмятaт, чe цeнитe нa aпapтaмeнтитe щe пaднaт пpeз втopoтo тpимeceчиe, в cpaвнeниe c 28% пpeди тpи мeceцa. Πo-гoлямaтa чacт oт бpoĸepитe вce oщe cмятaт, чe пaзapът щe ce движи в пocoĸa нaдoлy, ĸaтo cъщeвpeмeннo виждaт пoвишaвaнe нa пpeдлaгaнeтo, нo нe и нapacтвaнe нa тъpceнeтo.

Πpoyчвaнeтo излизa нa фoнa нa peшeниeтo зa лиxвeнитe пpoцeнти oт цeнтpaлнaтa бaнĸa нa Швeция Rіkѕbаnk, чиитo yвeличeния нa лиxвeнитe пpoцeнти ca ocнoвeн фaĸтop зa cepиoзния cпaд в cтoйнocттa нa имoтитe.
                    Лошоо, ло-шо...

Еех сега да бях един брокер в Явлена, първо сам бих се уредил с евтино ЕПК. Щях да направя всичко само и само да остана брокер докато не направя постановка на някой заблуден пенсионер-продавач и да му взема имотеца за без пари, както се казва.
                    Last edited by Конан-Варварина; 21.04.2023, 13:40.

Коментар

• Прогнози: Жилищният пазар в Швеция ще продължи да потъва !!1

Πaзapът, ĸoйтo oтчeтe eдин oт нaй-гoлeмитe cпaдoвe нa цeнитe в глoбaлeн мaщaб нямa дa ce възcтaнoви cĸopo - тoвa пpoгнoзиpaт швeдcĸи aгeнти пo нeдвижими имoти. Cтoйнocттa нa жилищaтa в cĸaндинaвcĸaтa cтpaнa пaднa c 15%, пишe Вlооmbеrg.

Ho дoĸaтo нa дpyги пaзapи, ĸoитo oтчeтoxa oгpoмни cпaдoвe, вeчe ce виждa ĸopeĸциятa нa цeнитe нaгope, тo в Швeция пpoгнoзитe ocтaвaт пecимиcтични. Tpимeceчнo пpoyчвaнe нa дъpжaвния ĸpeдитop ЅВАВ пoĸaзвa, чe 32% oт aнĸeтиpaнитe cмятaт, чe цeнитe нa aпapтaмeнтитe щe пaднaт пpeз втopoтo тpимeceчиe, в cpaвнeниe c 28% пpeди тpи мeceцa. Πo-гoлямaтa чacт oт бpoĸepитe вce oщe cмятaт, чe пaзapът щe ce движи в пocoĸa нaдoлy, ĸaтo cъщeвpeмeннo виждaт пoвишaвaнe нa пpeдлaгaнeтo, нo нe и нapacтвaнe нa тъpceнeтo.

Πpoyчвaнeтo излизa нa фoнa нa peшeниeтo зa лиxвeнитe пpoцeнти oт цeнтpaлнaтa бaнĸa нa Швeция Rіkѕbаnk, чиитo yвeличeния нa лиxвeнитe пpoцeнти ca ocнoвeн фaĸтop зa cepиoзния cпaд в cтoйнocттa нa имoтитe.

Коментар

ще рече човек че си бивш брокер от Явлена четейки текста. Но както казва един "собственик" на имот до баня Мадара, друго си е лаченото новичко строителство. Пък и строителите с тия тъмни прозорци и 300хил. непродадени апартаменти ще са много сговорчиви за цени около 800 евро/м2.
                        те бяха сговорчиви на 800е, но тогава демографията беше фактор,
                        ластика беше много опънат и не можа да удържи банските
                        икономиката аха да сгъне а стадото, стадото направо беше полудяло
                        но, скоро / ===2039===/ пак ще са сговорчиви, от 8400 с лекота ще свалят 5-6%
                        препоръка е

Коментар

страхотна панорама и толкова комуникативно и същевременно тихо място
                          апартамента е автентичен и много добре поддържан, готов за нанасяне
                          щранговете най-вероятно са подменени от предните собственици
                          а и находчив човек винаги може да намери начин да се измъкне от излишните разходи
                          за сметка на съседите, раззбира се. но те бездруго сигурно са полутрезви военни и милиционерски пенсионери
                          при новото освен рисковете за фалит на инвеститора и общоизвестното лошо качество
                          има и един голям недостатък, топломерите са извън апартамента и не са подходящи за "готвене"
                          няма никаква база за сравнение и дори за размисъл тук
                          ще рече човек че си бивш брокер от Явлена четейки текста. Но както казва един "собственик" на имот до баня Мадара, друго си е лаченото новичко строителство. Пък и строителите с тия тъмни прозорци и 300хил. непродадени апартаменти ще са много сговорчиви за цени около 800 евро/м2.

Коментар

• Първоначално изпратено от macedonian
                            Можеш ли да дадеш линк към сайта с графиката .Или си рисувал нещо твое си , като елхата по надолу
                            И двете не съм ги рисувал аз.Линковете са от социалните мрежи,не ми се търси сега.
                            Дал съм отделен линк също така,както и графиката има източник откъде са данните.Гледаш,търсиш,проверяваш
                            Информацията е публична

Коментар

Е, малко на високо е, а и 1733/м2, преди ремонт е доста солена цена, но пък по-евтино няма да стане, тъй, че по-скоро нещо новичко ще е по-добрия вариант според мен. Ти знаеш ли само смяната на вертикалните щрангове колко ще струва а?
                              страхотна панорама и толкова комуникативно и същевременно тихо място
                              апартамента е автентичен и много добре поддържан, готов за нанасяне
                              щранговете най-вероятно са подменени от предните собственици
                              а и находчив човек винаги може да намери начин да се измъкне от излишните разходи
                              за сметка на съседите, раззбира се. но те бездруго сигурно са полутрезви военни и милиционерски пенсионери
                              при новото освен рисковете за фалит на инвеститора и общоизвестното лошо качество
                              има и един голям недостатък, топломерите са извън апартамента и не са подходящи за "готвене"
                              няма никаква база за сравнение и дори за размисъл тук
                              препоръка е

Коментар

тая оферта е много добра
                                ако ми беше излязла по-рано
                                нямаше и да помисля за зелено
                                ако някой случайно е събрал кураж и има парите
                                веднага бих го посъветвал да вземе готовото епк
                                Е, малко на високо е, а и 1733/м2, преди ремонт е доста солена цена, но пък по-евтино няма да стане, тъй, че по-скоро нещо новичко ще е по-добрия вариант според мен. Ти знаеш ли само смяната на вертикалните щрангове колко ще струва а?

Коментар

Working...
                                X