Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Не си мислете, че ще успеете да скриете нещо от нападжиите - новите им софтуери са закачени навсякъде, и вече виждат всичките ви "активи", виждат къде какви сметки имате в бг, излизат им всичките ви имоти, движимо имущество, автомобили... и могат да лесно да засекат кой какви легални/нелегални постъпления получава...
това е така, но говорим за друго!
НАП получава данни, но от регистрирани местни фирми, БГ-работодатели, Кат-Мат, Спиди-миди, Еконт-меконт и прочее....
Интерактив НЕ Е регистрирано в БГ дружество и НЕ дължи никаква отчетност на НАП! Ако ти не си теглил нито 1$ от акаунта си в ИБКР - кажи ми как според теб НАП могат да разберат какви движения и какви капитали си натрупал в сметката си, ако сам не си ги декларирал?!?
Хайде, кажи ни......
п.п.
Аз нито поощрявам, нито одобрявам укриването на доходи, но както казах попадал съм на мнения на хора, които казват, че нищо не декларират - нито печалби, нито загуби!? Като почнат да теглят средства от сметката си - тогава вече уж нещо декларират, ама какво точно... нямам идея?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеПървия мильон, а..............!
(той е най-мръсен)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Какви са НАП на Интерактив, че да им дължат отчет ?!? Данъчното на една бананова държава....
ИБКР нали си генерират годишните справки - задължение на потребителя е да си ги декларира (и ако има данъци за внасяне - да си ги внесе).
Има хора, които нищо не декларират! Те си казват: Това е моя сметка, какво правя вътре си е моя работа... интересно кога и при какви условия НАП могат да им изискат движенията?
Last edited by Frosty; 23.02.2023, 19:20.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнениеНаистина не знаех ,че е такова положението ама на мен ми е простено ,аз не отдавам нищо за краткосрочен наем и не ме интересува
НАП, могат да ме проверяват колкото искат до 20-тина год. назад , бетон съм, ама да не поглеждат какви съм ги вършила през 90-те години хахаха
(той е най-мръсен)
Коментар
-
https://www.facebook.com/groups/imot...4126994867798/
Я гледайте 130 квадрата в Лозенец за 500 евро.
И то от собственик.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Сега разбрахте ли, колко големи са "инвеститорите" повдигачи в този форум?
Тотална некомпетентност, объркани послания обслужващи по-скоро брокери и строители, отколкото наемодатели!
Класически инфантилен театър за малоумници!
Благодаря на всички, помогнахте ми
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Интерактив пращат ли инфо до НАП, ако не си регистриран през Карол, а директно?
ИБКР нали си генерират годишните справки - задължение на потребителя е да си ги декларира (и ако има данъци за внасяне - да си ги внесе).
Има хора, които нищо не декларират! Те си казват: Това е моя сметка, какво правя вътре си е моя работа... интересно кога и при какви условия НАП могат да им изискат движенията?
- 1 like
Коментар
-
Чудно ми е как уж големи инвеститори тук изобщо не познават БГ законодателството.
Тотална некомпетентност, объркани послания обслужващи по-скоро брокери и строители, отколкото наемодатели!
Last edited by X_Y; 23.02.2023, 19:35.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Ай-ай, Дурке, как може?! Големите рентиери... уж отдавна отдавате под наем, а не знаеш такива елементарни неща.
Всеки в България, без изключение, който ползва платформи като Букинг, Фейсбук, ЕърбиЕнд би, за да отдава под наем, задължително трябва да се регистрира по ДДС чл 97-ми и то в 7 дневен срок преди настъпването на данъчно събитие.
Ти не си ли се регистрирала, не начисляваш ли ДДС?
Сега се моли да не те спипат нападжиите...
Че ако ти треснат глоба за нерегистрация + някоя ревизия за 5 години назад...
И то точно сега, когато търсят по дърво и камък сиви икономисти, с глобите от които да вържем бюджета...
НАП, могат да ме проверяват колкото искат до 20-тина год. назад , бетон съм , ама да не поглеждат какви съм ги вършила през 90-те години хахаха
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
И да добавя, не само че се регистрираш ами и в декларацията по ДДС трябва да отразиш плащането, като това плащане трябва да съвпадне с това което подадат от брокера. Проблема е че часовите зони са различни и понякога при проблеми може ти да подадеш на различен месец и системата пак ще ти направи проблем. Има как да подадеш правилно в тоя случай ама счетоводителя ти трябва да е наясно с нещата което е рядкост
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнениеКазваш ,че ако отдавам имот през платформа за краткосрочен наем трябва да се регистрирам първо по ДДС, ли ? Това ми се струва измислица да си призная
https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/...nline.platform
И ....ко прайм ся? Шсъ глобя'аме ли ?!?
= = = = = = = = =
- 3 Харесвания
Коментар
-
Дори ако ти удържат една проста таксичка от няколко долара за услуга (напр. предоставяне на данни) от да речем Интерактив или някоя друга подобна платформа - пак подлежиш на регистрация. Върви им доказвай, че не изпълняваш икономическа дейност. Тогава не важи прагът за регистрация, и за 1 лев могат да те регистрират служебно, защото те водят за ползвател на услуги. Освен това винаги ще си в нарушение, защото регистрацията трябва да е 7 дни преди данъчното събитие, т.е. трябва да се регистрираш 1 седмица преди да ти удържат съответната таксичка:
---------------------
Чл. 97а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) (1) На регистрация по този закон подлежи всяко данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6, което получава услуги с място на изпълнение на територията на страната, които са облагаеми и за които данъкът е изискуем от получателя по чл. 82, ал. 2.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 102 от 2022 г., в сила от 01.01.2023 г.) На регистрация по закона подлежи всяко данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6, установено на територията на страната, което предоставя услуги по чл. 21, ал. 2 с място на изпълнение на територията на друга държава членка, за които се дължи данък по доставката от получателя - данъчно задължено лице или данъчно незадължено юридическо лице, регистрирано за целите на ДДС в тази държава членка.
(3) Данъчно задължено лице, регистрирано на основание ал. 1, се смята за регистрирано и по ал. 2 и обратното.
(4) За лицата по ал. 1 и 2 възниква задължение за подаване на заявление за регистрация по този закон не по-късно от 7 дни преди датата, на която данъкът за доставката става изискуем (авансово плащане или данъчно събитие), като данъчната основа на получената услуга подлежи на облагане с данък.
(5) (Изм. - ДВ, бр. 104 от 2020 г., в сила от 01.07.2021 г.) Лице, което е регистрирано на основание на този член и за което възникнат основания за задължителна регистрация по чл. 96, 97 и 99 или за регистрация по избор по чл. 100, ал. 1 и 2, се регистрира по реда и в сроковете за задължителна регистрация или регистрация по избор.
--------------------------
Чудно ми е как уж големи инвеститори тук изобщо не познават БГ законодателството.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Дори ако ти удържат една проста таксичка от няколко долара за услуга (напр. предоставяне на данни) от да речем Интерактив или някоя друга подобна платформа - пак подлежиш на регистрация. Върви им доказвай, че не изпълняваш икономическа дейност. Тогава не важи прагът за регистрация, и за 1 лев могат да те регистрират служебно, защото те водят за ползвател на услуги. Освен това винаги ще си в нарушение, защото регистрацията трябва да е 7 дни преди данъчното събитие, т.е. трябва да се регистрираш 1 седмица преди да ти удържат съответната таксичка:
---------------------
Чл. 97а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) (1) На регистрация по този закон подлежи всяко данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6, което получава услуги с място на изпълнение на територията на страната, които са облагаеми и за които данъкът е изискуем от получателя по чл. 82, ал. 2.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 102 от 2022 г., в сила от 01.01.2023 г.) На регистрация по закона подлежи всяко данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6, установено на територията на страната, което предоставя услуги по чл. 21, ал. 2 с място на изпълнение на територията на друга държава членка, за които се дължи данък по доставката от получателя - данъчно задължено лице или данъчно незадължено юридическо лице, регистрирано за целите на ДДС в тази държава членка.
(3) Данъчно задължено лице, регистрирано на основание ал. 1, се смята за регистрирано и по ал. 2 и обратното.
(4) За лицата по ал. 1 и 2 възниква задължение за подаване на заявление за регистрация по този закон не по-късно от 7 дни преди датата, на която данъкът за доставката става изискуем (авансово плащане или данъчно събитие), като данъчната основа на получената услуга подлежи на облагане с данък.
(5) (Изм. - ДВ, бр. 104 от 2020 г., в сила от 01.07.2021 г.) Лице, което е регистрирано на основание на този член и за което възникнат основания за задължителна регистрация по чл. 96, 97 и 99 или за регистрация по избор по чл. 100, ал. 1 и 2, се регистрира по реда и в сроковете за задължителна регистрация или регистрация по избор.
--------------------------
Чудно ми е как уж големи инвеститори тук изобщо не познават БГ законодателството.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Много филми си гледал.
Коментар
Коментар