Първоначално изпратено от Дюри
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fred23 Разгледай мнение
Оборотът няма никакво значение, дори и за 10 лв трябва да се регистираш, разбира се преди започване на дейността - чл.82, ал.2, т.3 от ЗДДС.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Тук си мисля, че точно Радев, трябва да каже как стоят нещата. Не знам когато НАП направят ревизия на физическо лице до колко години назад гледат, да не се окаже, че могат да искат документи за дълъг период от време. Не споря, на мен също ще ми е интересно мнението на Радев.Last edited by nradev1111; 23.02.2023, 21:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Имотаджиите пропускате нещо много важно - набиването на кеша в тухли изобщо, ама изобщо не ви спасява от банковата мафия.
Просто защото ако от банка, или от нап, или друга институция ти блокират сметките - имотът ти автоматично става неликвиден и непродаваем. И пак увисваш.
Или викаш ще търсиш някой купувач, който да ти плати кеш апартамента с няколко чувала налични банкноти...
През последните години банковата мафия стана изключително нагла и това с умишленото, целенасочено съдействие на скапаните корумпирани политици, които в манията си за абсолютна власт искат да контролират изцяло живота, мислите и желанията на всеки човек.
По тази причина толкова се напъват да забранят и кеша(хартиените пари в брой), който в тея смутни времена е единственото средство, което гарантира на всеки човек свобода и финансова независимост. Това в момента си е финансов тоталитаризъм(или направо го наречи робство) отвсякъде.
Точно затова всички свободомислещи хора сме против сегашното статукво. За съжаление сме твърде малко...
Коментар
-
Да, това вече го правят с тези които отдават краткосрочно през разни платформи. Хубавото е ,че увеличиха прага на регистрация по ДДС.
Коментар
-
Мерсиии !!!
Значи това за което пише Ники, трябва да пишем ,че спестяванията са ни на повече от 10 год.
Коментар
-
Тук си мисля, че точно Радев, трябва да каже как стоят нещата. Не знам когато НАП направят ревизия на физическо лице до колко години назад гледат, да не се окаже, че могат да искат документи за дълъг период от време. Не споря, на мен също ще ми е интересно мнението на Радев.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Оф айде от мен да мине ,когато пишеш спестявания имаше поне в Уникредит ми бяха дали преди много време ,по години се пишат ,и пишеш спестявания от еди кога си ,защото НАП могат да връщат до май 3 години назад справки,а когато пишеш спестявания за едни 20,30 години примерно казвам но е дадена начална дата нищо не могат да направят защото тогава бяха смутните времена,това е цялата работа.
Коментар
-
Ще ви обърна внимание и на друга възможност за срещи от третия вид със служители на данъчната администрация. Тук няколко човека много сладко говорят за 'предизвестията', но е добре да се има предвид, че ако лице, което отдава без да декларира реши, че може да извива ръцете на наемателите... трябва да е готово в един момент да му почукат на вратата от НАП и да кажат " идваме по сигнал "
Не е да не се е случвало след спор за депозит или повишаване на наема без вникване в положението да са пускани сигнали до НАП, че еди кой си ми иска такъв наем и не ми дава никакъв документ...
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
гледал е много за инспектор хорацио и хавай 5:0
радев, как си с акциите? разпродаде ли портфейла
Коментар
-
Първоначално изпратено от facingthesun Разгледай мнениеНе, не искат.
ти никога не си купувал, да?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
НАП си имат по -спешна работа от вашите имоти.Примерно фирми по ДДС.На година има 20 000 сделки.Ако ги проверяват всички требе да утроят щата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
Той ДОД е нисък ама счетоводителите ще те ощавят. Повечето хора които избягват данъците изкарват минимални суми. Достатъчни да си навлекат неприятности но не достатъчно да плащат на счетоводител и да се разправят с НАП, там кое било занятие, кое не било, пенсията спира ли, айде търси документи сега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
За първата част вече не помня колко пъти да го напиша, че имоти не продавам , а само купувам. Спекулирането с имоти е много глупаво занятие поради високите транзакционни разходи / грубо 10% при продажба-покупка/ + яропуснати наеми колкото и да са малки. Лично за мен би имало смисъл ако има спад от над 25% за година или 40% за 3 години / такива спадове се случват евентуално веднъж на 100 години и много трудно ще ги уцеля/ и пак зависи защото това дето продаваш знаеш какво е , а това дето ще купиш не се знае с какви проблеми е / като е на вторичен пазар ако не е наследствен имот то той е обикновено проблемен , ако е тънък/.
Банките са отврат, но положението ще става все по-зле.
Относно свободномислещи хора, статукво и т.н. леко си заблуден, че някой ще ви пита дори да сте много.....За да има някаква група влияние над решенията на държавата трябва случая да е много фрапантен и да има съгласие в 98% от хората и пак не е сигурно. Мога да дам и пример с ваксинацията у нас - през цялото време над 90% от хората бяха против нея , но това не попречи на правителството да предприеме куп от принудителни мерки , които доведоха до 30% ваксинирани - от тях голямата част принудени поради различни немедицински причини. На запад не знам каква е била подкрепата , но със сигурност повечето са били против , но принудените набодени стигнаха 70-80%....
Свободата е маркетингова промивка и невъзможна в съвременният свят.... Имота дава малка част от нея..... е най-свободни са наемателите де....Те могат да сменят квартирата във всеки момент :-)
Просто защото е също толкова лесно да ти запорират имотите, колкото и да ти блокират банковите сметки.
И пак си оставаш безгласен роб на статуквото/ роб на системата. То на крадливите продажни политици точно такива им трябват, че да ги водят като стадо където си искат...
Тухлите и недвижимата собственост не могат да ти гарантират никаква независимост. Защото са тромави и ниско-ликвидни. И не същесвува възможност да ги осребриш извън банковата система.
Утре ако държавата в лицето на корумпираните политици ти каже - бий си 3 експериментални ваксини или ще ти запорираме имотите...
или пък заминавай на фронта в Украйна, или ще ти запорираме имотите...
...няма къде да мърдаш... ще изпълняваш, че и поклони ще им правиш...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Ваканционните имоти поскъпват с до 25%, най-скъпи са в Боровец и Южното Черноморие
https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-ra...to-chernomorie
- 1 like
Коментар
Коментар