Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Да , на далавера са без съмнение каквото и да стане - върнат пари или получат повече, а хората са яко прецакани защото можеха с тези пари да си вземат нещо друго, което сега е двойно....
Пак казвам примера е много лош и ще прееве целото зелено. Резултата е че никой няма да иска да купи на зелено, а строителите ще трябва да взимат кредити за строежите и да продават на Акт 16.... Ово е одма едни 20 по сто...поне....нагоре....от въздуха......
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Имам приятел потърпевш от такива щения на инвеститора/преди време Ви разказах/. Сградата в Люлин май се води ама кой, нямам идея. Близо до западен парк. Та строителя/инвеститора, едно и също ФЛ с две ЮЛ изпълняващи функции строител- едното и инвеститор-другото.
Индексираха цената веднъж и след няколко месеца отново общо към 40% май.
Моя човек на първата индексация склони, но на втората се опъна....говориха няколко пъти, заплашваха се и миналата седмица строителя му звъннал, че връща парите заедно с 3% неустойка по договора с което го прекратява.
засега номерът минава, защото ако са почнали на 1000 на зелено (примерно) - сега на акт14 има кой да им скочи на 1400 и ако не вземат парите от купувачът, който им се е доверил на фаза проект ще ги вземат от някое лъвче, което смята как след акт 16 ще стане 1800+ и си прави 30% горница за 1-1.5 години. Тези практики ще доведат до едно отдръпване от тъмнозелени проекти и много инвеститори, които са коректни, но харчат по-широко, защото имат постоянен приток на средства покрай новозапочващи обекти - може да се окаже, че имат проблем...
ПП масово се рекламират, че цената няма да се индексира, но измяучат ли купувачи в различни проекти - ходи после обяснявай, че си коректен и нямаш сестра.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Бездомни семейства окупираха парк в София
Обитателите на незаконното селище в Ловния парк в София са „построили” дървени бараки, в които са се настанили десетина семейства
https://www.flagman.bg/article/297631
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
То дали имат или нямат, няма никакво значение. Доколкото разбрах от репортажа по БТВ, Казват ти "дай 40% отгоре", ако не искаш връщат ти парите (предполгам, не веднага ами до няколко месеца) и веднага го пускат на 1500 евра, защото вече е на груб строеж. При всички случаи са на далавера, а ти с тия 1000 евра дет си броил преди 3 год, нищо не можеш да купиш.
Индексираха цената веднъж и след няколко месеца отново общо към 40% май.
Моя човек на първата индексация склони, но на втората се опъна....говориха няколко пъти, заплашваха се и миналата седмица строителя му звъннал, че връща парите заедно с 3% неустойка по договора с което го прекратява.Last edited by polax; 10.07.2023, 09:50.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеНякой може ли да мо обясни, на такава добра локация, как може да построиш подобен абсурд? Какво прахосничество на РЗП е това? Тези строители нямат ли поне малко мозък?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...67364064296903
Защо така, нали София не става за живеене и инвестиции?
Да не излезе, че просто гроздето е кисело
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеНякой може ли да мо обясни, на такава добра локация, как може да построиш подобен абсурд? Какво прахосничество на РЗП е това? Тези строители нямат ли поне малко мозък?
- 1 like
Коментар
� -
Някой може ли да мо обясни, на такава добра локация, как може да построиш подобен абсурд? Какво прахосничество на РЗП е това? Тези строители нямат ли поне малко мозък?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Какво виждат очите, зависи от самосъзнанието. При черногледите хора фокуса е винаги върху негативното и обратното.
Мой познат е в Германия Java синиърче и допреди 7-8г. беше добре. Сега си е средна работа и обмисля връщане насам. Навремето като замина едвам свикна с начина на живот там. Студени хора, липса на социални контакти, изобщо за едни пари се прави страхотна жертва. Виж, че като се позадържат по-дълго там и им избиват гарнитурите. Пък остави приказките колко било хубаво.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Не е само градската среда. Всичко - пътища, хотели, ресторанти, обслужване... И ако щеш вярвай, но и природа. Щото българските планини са едни хълмчета пред това, което има на под 100 километра от мен. И всичко свети, поддържа се, има невероятни условия за туризъм, за почивки, за всичко. В БГ всяка втора горичка е сметище. Това не е въпрос на пари, а на манталитет на хората. И градската среда - съвсем не струва толкова много да се оправи и да се поддържа. Просто тук срещу такива неща има обществена нетърпимост, в България на никой не му пука че е мръсно, че е разбито...Колеги са ми казвали като ги развеждам из България - такава хубава държава имате, трябва да сте луди да я съсипвате по този начин. Гледат мизериите и не могат да повярват, че е възможно.
Но това е само един елемент от качеството на живот.
И не знам в какви хотели и ресторанти ходиш,но аз съм редовен посетител и рядко съм имал забележки към обслужването. Служителите са там,за да ме обслужат,не да ми лижат задника.Прекалената любезност е фалшива и не желая да ме обслужват лицемерни хора. Достатъчно е да се държат учтиво както се случва в местата,в които ходя.
А природата на България предлага голямо разнообразие. Не са най-красиви планините ни,нито морето най-хубаво,но на сравнително малко разстояние има много разнообразна природа. Дори и в една и съща планина.Източните Родопи са доста различни от Западните.Last edited by mirodes; 10.07.2023, 01:04.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ще чакаш за доставка ама от различните партиди има разлики в нюансите....Имам половин гараж склад за резервни плочки.....:-)
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
наистина проблемът с жилищата е драматичен
София с 25% празни (поне) жилища и обяви висящи с години няма общо с развитите пазари. Ще се мине през още неизвестно какви перипети докато нещата се нормализират. Това в момента не е нормална ситуация - при бол празни да се инвестира за наемче да капе...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
То дали имат или нямат, няма никакво значение. Доколкото разбрах от репортажа по БТВ, Казват ти "дай 40% отгоре", ако не искаш връщат ти парите (предполгам, не веднага ами до няколко месеца) и веднага го пускат на 1500 евра, защото вече е на груб строеж. При всички случаи са на далавера, а ти с тия 1000 евра дет си броил преди 3 год, нищо не можеш да купиш.
Пак казвам примера е много лош и ще прееве целото зелено. Резултата е че никой няма да иска да купи на зелено, а строителите ще трябва да взимат кредити за строежите и да продават на Акт 16.... Ово е одма едни 20 по сто...поне....нагоре....от въздуха......
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Градската среда и градоустройство са слабото място на България. Ама освен тях има още десетки показатели, които определят качеството на живот. Ти си се съсредоточил в един и правиш извод,че животът в България бил скапан.А ситуацията изобщо не е такава.
Друг въпрос е,че като човек търси негативи винаги ще намери такива.
Мой познат е в Германия Java синиърче и допреди 7-8г. беше добре. Сега си е средна работа и обмисля връщане насам. Навремето като замина едвам свикна с начина на живот там. Студени хора, липса на социални контакти, изобщо за едни пари се прави страхотна жертва. Виж, че като се позадържат по-дълго там и им избиват гарнитурите. Пък остави приказките колко било хубаво.
- 5 Харесвания
Коментар
�
Коментар