IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

+100

Наистина е така.

Ако образоваш и обучиш двете си деца или колкото имаш, те сами могат да си купят апартамент на 30 години.

Става дума за човешките знания и умения, които все повече се превърщат в капитал. Можеш да работиш в 2 болници като лекар, в 2 ВУЗ-а като преподавател, да имаш втора работа като фрилансър, да имаш странични проекти, да отдаваш под наем и т.н. и да си докарваш 2 заплати, ако си кадърен.

Имам братовчед в провинцията, който хич не учеше и едвам 3-ки изкарваше, и сега работи за малка заплата. Като не е образован, може да работи само като шофьор и охранител или някаква хамалска работа, които са зле платени в провинцията. Лятото като му казах колко припечелвам и от какво, и той вика: "Много ти е!".

Иначе покрай селяните е нахитрял, но на дребно.

Евго навремето в университета преподавателите ни казваха така ,гледайте да работите по-малко за повече пари ,а не обратното ,от много работа никой не е цъфнал и вързал ,запомни това ,многото работа в един момент води до стрес и смърт .

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      Първоначално изпратено от NIBO Разгледай мнение
      Най-доброто, което можеш да направиш за децата си, е да изядеш и изпиеш ВСИЧКО, да ги оставиш да градят живота си от нулата. Ще си го направят по свой вкус, ще изградят характер. Тук е пълно с добри родители, трябва да им се помогне, аз съм насреща. Помисли за децата си, дари ми имота си докато е време.

Доброто образование и възпитание са много по-важни от един двустаен или тристаен апартамент.
      Бонка много добре разбира за образованието. Едно време ги разправяше едни, че децата и учат в Мюнхен и Манчестър, ма спря като разбра ,че тия двата са поне 30к евро на година.

Коментар

Доброто образование и възпитание са много по-важни от един двустаен или тристаен апартамент. Не по-малко важен е и личния пример, който всеки родител дава на децата си за отношение в семейството, към хората въобще и работата. Много хора забравят това и се 'губят' като личности по пътя към парите набити в тухли и бетон. На фона на това има много хора разпродали и профукали наследството си (жилища, земи). Доброто образование и възпитание никой не може да ти ги отнеме. Като казвам добро образование нямам предвид една,две,три дипломи от университет и готово... Една хубава ипотека взета в 'правилния момент' (кавичките не са случайни) е като котва и в един момент всичко се върти около тухлата и бетона, а останалото става второстепенно.
        +100

Наистина е така.

Ако образоваш и обучиш двете си деца или колкото имаш, те сами могат да си купят апартамент на 30 години.

Става дума за човешките знания и умения, които все повече се превърщат в капитал. Можеш да работиш в 2 болници като лекар, в 2 ВУЗ-а като преподавател, да имаш втора работа като фрилансър, да имаш странични проекти, да отдаваш под наем и т.н. и да си докарваш 2 заплати, ако си кадърен.

Имам братовчед в провинцията, който хич не учеше и едвам 3-ки изкарваше, и сега работи за малка заплата. Като не е образован, може да работи само като шофьор и охранител или някаква хамалска работа, които са зле платени в провинцията.

Иначе покрай селяните е нахитрял, но на дребно.

Last edited by Evgo; 09.05.2023, 12:48.

Коментар

Доброто образование и възпитание са много по-важни от един двустаен или тристаен апартамент. Не по-малко важен е и личния пример, който всеки родител дава на децата си за отношение в семейството, към хората въобще и работата. Много хора забравят това и се 'губят' като личности по пътя към парите набити в тухли и бетон. На фона на това има много хора разпродали и профукали наследството си (жилища, земи). Доброто образование и възпитание никой не може да ти ги отнеме. Като казвам добро образование нямам предвид една,две,три дипломи от университет и готово... Една хубава ипотека взета в 'правилния момент' (кавичките не са случайни) е като котва и в един момент всичко се върти около тухлата и бетона, а останалото става второстепенно.
          Образованието е задължително . Мина времето на гениите, които дропваха университета да направят Майкрософт, Епъл или Фейсбук.
          Парите за един апартамент се изкарват за година-две.

Коментар

• Първоначално изпратено от NIBO Разгледай мнение

Най-доброто, което можеш да направиш за децата си, е да изядеш и изпиеш ВСИЧКО, да ги оставиш да градят живота си от нулата. Ще си го направят по свой вкус, ще изградят характер. Тук е пълно с добри родители, трябва да им се помогне, аз съм насреща. Помисли за децата си, дари ми имота си докато е време.
            Що, не може ли да ходите по екскурзии ( не визирам въргаляне в пясъка и узо от сабахлям)? Всичко в ядене и пиене се инвестира, не можеш изпи всичката ракия и да изядеш всичките пържоли.

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Не е вярно и това, но стига родителите да не са лекета. Върви след магаре, ще отидеш при магарета. Така е и с децата. От нас зависи.
              Успелите, тръгнали от нула, бачкат прекалено много, за тях големия проблем е как да осигурят семейството си и забравят, или не им стига време, да обръшат внимание на децата. Детето ше расте в oхолство , но без внимание и ако има късмет да не пропадне, то ше знае коко важно е да прекарва време с децата и семейството, Затова трябват поне 2 поколения, първото да изкара кинтите, второто да знае какво му е липсвало докато първото е изкарвало кинтите.
              Last edited by segato; 09.05.2023, 10:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Аз не знам и един да има саниран,какво остава за всички .Не говоря за това саниране,българското, с евтин стиропор ,без дюбели в голямата си част и на първите бури всичко фърчи )

А иначе 6-7 степен Рихтер бута всичко в БГ.По- ниските панели може и останат,но новото строителство, всичкото е ЛЕШ .Тотален ЛЕШ.Нито бетона е здрав,нито тухли,нито арматури.Влага се най-евтиния възможен материал на пазара,като и отделно се краде от него и пести.
                Като гледам и как ги строят директно в избили подземни води , нищо чудно и без земетресение да падат някой ден . Или да се накланят като кулата в Пиза
                Санирането не се изчерпва със залепяне на стиропор и смяна на прозорците. Включва и подмяна на водопроводната инсталация, канализацията и ел инсталацията. Качественото саниране е единици и зависи изцяло от живеещите в блока. Колкото по-малък е броя живущи, толкова вероятността да се направи както трябва в по-висока. За новото си прав, най-евтините материали на надути цени, а какви капани има, разбираш след като си скочил в гьола.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Много е трудно да научиш децата си какво да правят с готови пари ако ти самия си израснал без кинти. Като гледам, само семейства със стари пари знаят какво да правят и кога да изсипят един камион кинти и кога да оставят детето да работи на мин ставка в кафене.
                  Не е вярно и това, но стига родителите да не са лекета. Върви след магаре, ще отидеш при магарета. Така е и с децата. От нас зависи.

Коментар

Изводите са, че трябва да не са на ипотека децата. Ерго - някой трябва да им остави имоти. Възпитание+ имот, но ако не може двете - поне второто, защото първото е по силите на малцина. И ако някой е леке, децата му са гарантирано лекета, така че да не се хаби, ами да залага на имотите!

Коментар

Абе това за децата ....
                      Затова в БГ съществува практиката 50г мъже все още да се гледат от майките си ,докато по на Запад на 18г човека излиза и си поема живота в свои ръце.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
                        Доста блокове ще изкарат над 100 години след саниране (за панелите не съм сигурен), не бързай да ги събаряш, не са дървени колиби.
                        Аз не знам и един да има саниран,какво остава за всички .Не говоря за това саниране,българското, с евтин стиропор ,без дюбели в голямата си част и на първите бури всичко фърчи )

А иначе 6-7 степен Рихтер бута всичко в БГ.По- ниските панели може и останат,но новото строителство, всичкото е ЛЕШ .Тотален ЛЕШ.Нито бетона е здрав,нито тухли,нито арматури.Влага се най-евтиния възможен материал на пазара,като и отделно се краде от него и пести.
                        Като гледам и как ги строят директно в избили подземни води , нищо чудно и без земетресение да падат някой ден . Или да се накланят като кулата в Пиза

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Отговорът не е труден - освен работливи и пестеливи, за да оставят нещо на децата, родителите трябва да са преди всичко родители - да отгледат хора, готови да растат, не лентяи. Факт е че не се получава на много, но където родителите са си на място, следващото поколение се развива само нагоре. Имат ли решение на имотния проблем, който винаги е бил най-големият, другото е лесно - няма да ги е страх да сменят работа, да търсят нови възможности, квалификация.
                          Много е трудно да научиш децата си какво да правят с готови пари ако ти самия си израснал без кинти. Като гледам, само семейства със стари пари знаят какво да правят и кога да изсипят един камион кинти и кога да оставят детето да работи на мин ставка в кафене.

Коментар

• Първоначално изпратено от NIBO Разгледай мнение

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Аз по скоро се притеснявам като собственик да не ме подгонят да рециклирам земята. Все някога тия блокове ще почнат да се разпадат, дали сега , дали след 20 години. Тия около стадион Славия например . Ма там поне са ниски а площта е голяма. Някъде обаче по Люлин, Надежда, Дружба , старите Младости, панелки на по 50-60 години и 7-12 етажа, ако на един тръгнат заварките значи целия квартал е за срутване, това са големи площи трябва да се рециклират, кой ще го направи ? Оше повече , че като са строени е било яко азбестос и не става просто да го срутиш и извозиш.
                              Доста блокове ще изкарат над 100 години след саниране (за панелите не съм сигурен), не бързай да ги събаряш, не са дървени колиби.

Коментар

Абе това за децата ... всеки говори как шял да оставя имоти на децата. За какво са им ? Все едно ще отидат да живеят баш при имотите. Ше ги продадат, в най добрия случай ако има развит пазар за наеми и фирми да менажират ще ги отдадат под наем. Наистина незнам обаче доколко е добре да се увлича човек. Да остави едно жилище да си стъпят на кратката е едно. Да остави 5-6 за отдаване под наем е друго. Тук съм се нагледал на лендлордове наследници, които нямат професия, не могат нищо, и вегетират с каквото им е оставено. Алхохолици, наркозависими, хазарт ... то човек като няма какво да прави и има лесни кинти бързо им намира мястото. Естесвено това не е само за хора с оставени имоти, има и други с тръстове, дето са същите. При тръста поне родителите могат да сетнат някакви правила, да отпускат месечни суми и да са сигурни , че децата няма да изсмъркат всичко за 10 години и да останат на улицата, ма наследените имоти ако са директно наследени как да ги контролираш ? Абе не казвам , че е лошо да остави човек ама едно , че не вярвам всички да са си надвили на масрафа, да са спрели да работят на 45, да си живеят някъде по коста на Средиземно море и понеже няма какво повече да искат за себе си, неизползваното да влагат за имоти за децата. Второ , че ако наследниците не са видели свят и са живели бедно в името на събиране на имоти като се видят в пари ...
                                Отговорът не е труден - освен работливи и пестеливи, за да оставят нещо на децата, родителите трябва да са преди всичко родители - да отгледат хора, готови да растат, не лентяи. Факт е че не се получава на много, но където родителите са си на място, следващото поколение се развива само нагоре. Имат ли решение на имотния проблем, който винаги е бил най-големият, другото е лесно - няма да ги е страх да сменят работа, да търсят нови възможности, квалификация.

Коментар

Working...
                                X