Първоначално изпратено от IaneSandanski
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Ами то самите панелни блокове са подтискащи,мрачни,миришещи. Освен това е пълно с мизерници,клошари, алкохолици и всякакви отрепки.Всеки мой познат, който е живял в панелка ми се е оплаквал от подобни съседи. Един даже го беше наводнил съседът отгоре и моя познат беше плащал ремонта и на оня в апартамента, щото нямал пари.И това е една от най-невинните истории,които съм чувал.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Имаш къщи гредоред по провинцията на по няколко стотин години в отлично състояние, които могат да изкарат още сума време ако се поддържат правилно. За панеляците писах, защото брокерите го ползват като мантра за да стресират живеещите в тях за да ги подтикнат да си купят ново строителство, чийто експлоатационен срок е също 50 години( само че това удобно се спестява)
Коментар
-
https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloo...ilishtna-kriza
с Кантор, Bloomberg
13:05 | 8 май 2023
Преводач: Мария Попова
Във Великобритания се заражда жилищна криза. Над 1,4 милиона собственици на жилища ще бъдат принудени да рефинансират ипотеките си през тази година. Според Националната статистическа служба, повечето от тях имат договори за ипотека с лихва под 2%. Очаква ги шок – те ще бъдат подновени с до три пъти по-високи лихви.
- 1 like
Коментар
-
Имаш къщи гредоред по провинцията на по няколко стотин години в отлично състояние, които могат да изкарат още сума време ако се поддържат правилно. За панеляците писах, защото брокерите го ползват като мантра за да стресират живеещите в тях за да ги подтикнат да си купят ново строителство, чийто експлоатационен срок е също 50 години( само че това удобно се спестява)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Ми до 70-75-та май не са знаели , че е проблем и са го ръгали навсякъде за изолация.
Какви са тия дворове по 10 дка ? В София няма място за улица между блоковете. Околоблоковите пространства не са ли на общината ? 120 м2 звучи по-добре от 30м2 , ма пак като сметнеш че трябва да разчистиш ... не знам дали излиза сметката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеКато минат тези години как ще се укрепва новото строителство за да му удължат срока на експлоатация с още 50 години примерно?
Я сме 2-3 млн ,я не.При 15-20 млн леглова база.
1 блок ще се пада на 1 човек
Направо разни дронове и роботи ще ги взривяват,извозват извън градовете и на тяхно място ще правят паркове,градинки,детски центрове и паркинги.
Което ще е добре и ще е един Ренесанс за инфраструктурата в БГ
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Живота на всяка една сграда е горе долу 100 години без значение каква е сградата ,ако обаче се поддържа ,това го знам от един от предстедателите на камарата на архитектите в България ,понеже веднъж го питах
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Бонка много добре разбира за образованието. Едно време ги разправяше едни, че децата и учат в Мюнхен и Манчестър, ма спря като разбра ,че тия двата са поне 30к евро на година.
Докато следват децата си изкарват няколко хиляди от самите уни-та, като тутори, амбасадори, нет съпорт и тн. Идеален бонус към джобните. Топ 100 си е топ 100, даже ТУМ е топ 10!
Някоя друга подробност интересува ли те, любопитко недоучен?
- 2 Харесвания
Коментар
-
За да " ръждяса заварката" трябва да има достъп до въздух, а още по- добре до въздух и влага. Панелите се заваряват на 7+ места от едната страна, отделно са разположени леко под наклон( стесняват се към последния етаж) и горноя панел натиска този под него, има и арматура която стърчи и влиза от единия в другия панел. Всички заварки след заваряването се проверяват и замонолитват( заливат със голяма марка бетон) така няма достъп до въздух и няма корозия на заварките. Та варианта да се прецака панела е да не е монтиран и заватен правилно при самото поставяне, или някой от собствениците да реши да изкъртва носещи панели или трегери. Ако всичко е ок при строежа панела може да изкара без проблем стотици години и гаранция ще надживее голяма част от" новото строителство" Загледай се между другото в арматурата която се слага в новото строителство още по времето на самоя строеж- ЦЯЛАТА е РЪЖДЯСАЛА, ако заливането и с бетон не спираше достъпа до въздух и съответно корозията досега да се бяха срутили новите сгради. Между другото срока на експлоатация на новото строителство е също 50 години както на панела. Като минат тези години как ще се укрепва новото строителство за да му удължат срока на експлоатация с още 50 години примерно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Не е баш така. На 10 дка двор с 80 ап, се падат по около 120 кв. х 1000 евра (най-малко) пак имаш 120 к евра идеална част от парцела, при панелката имаш 0 (нула). Отделно няма логика една панелка да струва колкото ново, защото продавача няма земя (за която е броил пара). За качеството на новото - ясно, но качеството на 30 годишния панел кво е, никой не знае, защото облепянето със стиропор (дет пада даже от вятъра) не е саниране. За да се гаранрира, че панелката е здрава, всички трябва да се изнесат от блока за поне 1 год. Да влязат майстори, да изкъртят местата където са заварени отделните панели и да проверят заварките. Според експерти повечето заварки са ръждясали и трябва наново да се правят нови заварки. Познай дали някой ще го направи. Изобщо при панелката купуваш котка в чувал.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеДжони, аз купувам имот след имот, вие цените бистрите. След една година ще разпускам и цените няма да ме интересуват. Само здраве да е.
Че бързо ставаме чичаци, а след нас нищо. . И ти си на път.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
+100
Наистина е така.
Ако образоваш и обучиш двете си деца или колкото имаш, те сами могат да си купят апартамент на 30 години.
Става дума за човешките знания и умения, които все повече се превърщат в капитал. Можеш да работиш в 2 болници като лекар, в 2 ВУЗ-а като преподавател, да имаш втора работа като фрилансър, да имаш странични проекти, да отдаваш под наем и т.н. и да си докарваш 2 заплати, ако си кадърен.
Имам братовчед в провинцията, който хич не учеше и едвам 3-ки изкарваше, и сега работи за малка заплата. Като не е образован, може да работи само като шофьор и охранител или някаква хамалска работа, които са зле платени в провинцията. Лятото като му казах колко припечелвам и от какво, и той вика: "Много ти е!".
Иначе покрай селяните е нахитрял, но на дребно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеПървоначално изпратено от NIBO Разгледай мнение
Най-доброто, което можеш да направиш за децата си, е да изядеш и изпиеш ВСИЧКО, да ги оставиш да градят живота си от нулата. Ще си го направят по свой вкус, ще изградят характер. Тук е пълно с добри родители, трябва да им се помогне, аз съм насреща. Помисли за децата си, дари ми имота си докато е време.
Доброто образование и възпитание са много по-важни от един двустаен или тристаен апартамент.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Доброто образование и възпитание са много по-важни от един двустаен или тристаен апартамент. Не по-малко важен е и личния пример, който всеки родител дава на децата си за отношение в семейството, към хората въобще и работата. Много хора забравят това и се 'губят' като личности по пътя към парите набити в тухли и бетон. На фона на това има много хора разпродали и профукали наследството си (жилища, земи). Доброто образование и възпитание никой не може да ти ги отнеме. Като казвам добро образование нямам предвид една,две,три дипломи от университет и готово... Една хубава ипотека взета в 'правилния момент' (кавичките не са случайни) е като котва и в един момент всичко се върти около тухлата и бетона, а останалото става второстепенно.
Наистина е така.
Ако образоваш и обучиш двете си деца или колкото имаш, те сами могат да си купят апартамент на 30 години.
Става дума за човешките знания и умения, които все повече се превърщат в капитал. Можеш да работиш в 2 болници като лекар, в 2 ВУЗ-а като преподавател, да имаш втора работа като фрилансър, да имаш странични проекти, да отдаваш под наем и т.н. и да си докарваш 2 заплати, ако си кадърен.
Имам братовчед в провинцията, който хич не учеше и едвам 3-ки изкарваше, и сега работи за малка заплата. Като не е образован, може да работи само като шофьор и охранител или някаква хамалска работа, които са зле платени в провинцията.
Иначе покрай селяните е нахитрял, но на дребно.
Last edited by Evgo; 09.05.2023, 12:48.
Коментар
Коментар