IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Аз по скоро се притеснявам като собственик да не ме подгонят да рециклирам земята. Все някога тия блокове ще почнат да се разпадат, дали сега , дали след 20 години. Тия около стадион Славия например . Ма там поне са ниски а площта е голяма. Някъде обаче по Люлин, Надежда, Дружба , старите Младости, панелки на по 50-60 години и 7-12 етажа, ако на един тръгнат заварките значи целия квартал е за срутване, това са големи площи трябва да се рециклират, кой ще го направи ? Оше повече , че като са строени е било яко азбестос и не става просто да го срутиш и извозиш.
    Събарянето е за сметка на собственика.
    Как азбест бре? Това е канцерогенно, да не се бъркаш нещо?

Коментар

Колко земя е това ? Ако имаш 100м2 апартамент и блока е 5 етажа, 20 м2 са твои ? Сигурно има и околоблоково пространство та може да са 30 м2. Ма първо трябва да изпариш 5 етажа тухли та да остане място , което да може да се използва за друго. Не ми изглежда да има смисъл.
      При 10 дка двор и 70-80 ап се падат около 120-130 кв за 3 стаен, дали има смисъл нз, дано не се налага.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

И трябва всички останали да се съгласят да строят ново. И да платят. Мисия невъзможна. Или ми намери инвеститор, който да откупи дяловете на 80 собственика и техните наследници. Още по-невъзможно. Направо безнадеждно. И един външен кенеф 2 квадрата не можеш да си изкопаеш там - не е обособено кое точно е твоето, всичко е " общо".

Ако ще пада сградата, тези няколко квадрата земя ти е през оная работа имаш ли ги, нямаш ли ги. През призмата на времето всичко се обезсмисля.
        Аз по скоро се притеснявам като собственик да не ме подгонят да рециклирам земята. Все някога тия блокове ще почнат да се разпадат, дали сега , дали след 20 години. Тия около стадион Славия например . Ма там поне са ниски а площта е голяма. Някъде обаче по Люлин, Надежда, Дружба , старите Младости, панелки на по 50-60 години и 7-12 етажа, ако на един тръгнат заварките значи целия квартал е за срутване, това са големи площи трябва да се рециклират, кой ще го направи ? Оше повече , че като са строени е било яко азбестос и не става просто да го срутиш и извозиш.

Коментар

Колко земя е това ? Ако имаш 100м2 апартамент и блока е 5 етажа, 20 м2 са твои ? Сигурно има и околоблоково пространство та може да са 30 м2. Ма първо трябва да изпариш 5 етажа тухли та да остане място , което да може да се използва за друго. Не ми изглежда да има смисъл.
          И трябва всички останали да се съгласят да строят ново. И да платят. Мисия невъзможна. Или ми намери инвеститор, който да откупи дяловете на 80 собственика и техните наследници. Още по-невъзможно. Направо безнадеждно. И един външен кенеф 2 квадрата не можеш да си изкопаеш там - не е обособено кое точно е твоето, всичко е " общо".

Ако ще пада сградата, тези няколко квадрата земя ти е през оная работа имаш ли ги, нямаш ли ги. През призмата на времето всичко се обезсмисля.
          Last edited by ejonny2376; 09.05.2023, 01:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Вероятно визираш за т.нар "отстъпено право на строеж" т.е ти пак не си собственик на земята, но ако падне имаш срок от 5 години да построиш нова, иначе това право отпада - собственика си взима земята. Нз колко от сградите са с такова, но моите не са такива а вървят със земя, която си е моя (пише го изрично в нота акт), падне ли блока тази земя (идеална част де) пак си е моя, може да строим, може да се разберем с другите съсобственици да си направим стадион (примерно).
            Ами то е или едното, или другото. Всички панелки върху държавна земя са с отстъпено право на строеж. Докато я има сградата не могат да те бутнат с пръст, а и 5 години след това.

Абе нали ти казвам - остават ми едни 20-30 години живот макс - на кой му пука? Ако тази сграда я очакваш да пада в този период, то така или иначе няма да купуваш там. Да му мислят тези, които трупат за наследници до 9то коляно и живеят като скотове, за да имало за децата и внуците. Аз живея на други принципи, тези след мен (ако има такива) да се оправят.

Коментар

Вероятно визираш за т.нар "отстъпено право на строеж" т.е ти пак не си собственик на земята, но ако падне имаш срок от 5 години да построиш нова, иначе това право отпада - собственика си взима земята. Нз колко от сградите са с такова, но моите не са такива а вървят със земя, която си е моя (пише го изрично в нота акт), падне ли блока тази земя (идеална част де) пак си е моя, може да строим, може да се разберем с другите съсобственици да си направим стадион (примерно).

Коментар

Правото на строеж става нищожно чак 5 години след загиването на старата сграда, т.е. имаш 5 години време да построиш ново.

Абе да ти кажа, като гледам как се трепят по пътищата, на мен ми остават средностатистически сигурно едни 20-30 години живот макс, защо да ми пука кое ще пада, кой ще наследява? Отивам на Мавриций за 3 седмици, на цената на половин Велинград.
                Last edited by better; 09.05.2023, 01:31.

Коментар

За обикновенна сграда без двор, вероятно е така , но все пак инвеститора има разходи по придобиване на парцела (дали с директна покупка или обещетение, няма значение) та в този смисъл може да се каже, че има логика в цената на жилищата да е включена и цената на парцела. Ако падне новото парцела е на собствениците и може да се построи ново! При панелките няма такова нещо, т.е няма логика да е на цената на новото, защото падне ли пиеш една студена вода, затова за мен имот без земя е равно на квартира.

Виж какво казва държавата на тези, които нямат земя:

Живеещите в блока са стигнали дори до Комисията по политиката при бедствия и аварии към парламента. Оттам им казали, че трябва да си купят нови апартаменти.

https://www.novinite.bg/articles/101...ima-i-v-Sofiya

Събарят опасен блок в Надежда:

https://pik.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0...ews190627.html
                  Правото на строеж става нищожно чак 5 години след загиването на старата сграда, т.е. имаш 5 години време да построиш ново.

Абе да ти кажа, като гледам как се трепят по пътищата, на мен ми остават средностатистически сигурно едни 20-30 години живот макс, защо да ми пука кое ще пада, кой ще наследява? Отивам на Мавриций за 3 седмици, на цената на половин Велинград.

Коментар

Ехе, 10 декара двор. Тук говорим за обикновена сграда със 7-8 етажа и 80 апарта, не за затворен комплекс.
                    Всеки случай е индивидуален.

При всички положения, една панелка със собственици на апартаменти разни пенсии и по 1000 наследника пръснати нашир и длъж, е все тая дали земята е общинска или не. Просто на нейно място никога няма да изникне нова сграда, строена от старите собственици. Даже държавно е по-добре, като падне панелката може да се направи нещо на нейно място от общината - иначе става джунгла.

Затова и казвам, че старите сгради никога, ама никога няма да се освободят и да се съборят доброволно. Не си представям как 80 Ганьовци вчера имат имот, утре нямат. Нали това им е най-голямата ценност, ще има пищене до небето. Единственият начин е пазарната цена на тези имоти да стане 0, което само по себе си е най-логичното следствие на демографските процеси.
                    За обикновенна сграда без двор, вероятно е така , но все пак инвеститора има разходи по придобиване на парцела (дали с директна покупка или обещетение, няма значение) та в този смисъл може да се каже, че има логика в цената на жилищата да е включена и цената на парцела. Ако падне новото парцела е на собствениците и може да се построи ново! При панелките няма такова нещо, т.е няма логика да е на цената на новото, защото падне ли пиеш една студена вода, затова за мен имот без земя е равно на квартира.

Виж какво казва държавата на тези, които нямат земя (дет викаш, че ще "пищят" )

Живеещите в блока са стигнали дори до Комисията по политиката при бедствия и аварии към парламента. Оттам им казали, че трябва да си купят нови апартаменти.

https://www.novinite.bg/articles/101...ima-i-v-Sofiya

Събарят опасен блок в Надежда:

https://pik.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0...ews190627.html
                    Last edited by better; 09.05.2023, 01:05.

Коментар

• Джони, аз купувам имот след имот, вие цените бистрите. След една година ще разпускам и цените няма да ме интересуват. Само здраве да е.
                      Че бързо ставаме чичаци, а след нас нищо. . И ти си на път.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• https://www.investor.bg/a/515-ikonom...eneto-na-zaemi

Скоро и в България !!!!

Банките в САЩ затягат условията за кредитиране и отчитат спад на търсенето на заеми

Коментар

Така е, ходих може би преди 10 год, и то не беше на централния а малко по-нагоре.
                          Между другото вчера пак даваха по новините, за цените на чадърите в Бс и ми се стори, че е доста черен пясъка.

Edit: ето:

https://prnt.sc/Q3G_gMbkSCPV
                          Пясъкът е миден, оттам е цветът. Мазут - не. Ама варналии сте малко (или много?) арогантни към всичко на юг от моста, така че разбираме Ви!

​​​И тъй като по традиция форумните туристонанисти се размечтаха за Гърция - след Парга изхвърляхме бански, играчки, така се бяха омазали - няма измиване. Мазутът полепва по чакъла и цапа постоянно. Цялото им Йонийско крайбрежие на континента не струва - плажовете са малко, претъпкани и пълен шит. След водата на Левкада приличаш на шпакловчик минавал по грешките си с шкурка.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                            Демек, оспорваш, че съм бил във Виена и Прага, а дъщеря ми в Барселона, така ли?
                            Хайде на бас тогава, щото стана твърде лично, навит ли си? Защитнико на понижителите. Ти, ако си мислиш, че си ходил в Италия, само щото Нина те кара два пъти, Македония познаваш ли я? Няма град и село в тази държава, които не съм обиколил. Македония я познавам по-добре от Родината.

Ти беше географ нали? На 50+ с имоти за милион

Наздраве!
                            Пътувания до Виена и Прага ли станаха признак за успех. Ми нискотарифните имат билети по 100 кинта бе. Половината от просяците ходят лятото да просят по Европа. Като се качиш на самолет на България Еър за България ще си помислиш, че летиш за Индия

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

мани ги ганьовците. въпроса е, какво ще правят дс кадрите като паднат раздадените 'по заслуги" апартаменти
                              ще се организират ли в димитровско движение или ще скимтят и пишат доноси за помощи от държавата
                              аз нямам нито 1 ДС-имот на мое име. Имам отказ от наследство, с баща ми тези неща съм ги изчистил, ние с него не си говорим и нямаме вземане-даване.

По-скоро моите данъци финансират разни паразити, които укриват такива под една или друга форма. Докараните милиони от мен в БГ, данъците и осигуровките платени на държавата - това ми е приносът, не съм чичак на зелено, гледащ да скътае няколко хиляди изповядвайки на данъчна оценка.
                              Last edited by X_Y; 08.05.2023, 22:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Ти беше географ нали? На 50+ с имоти за милион

Наздраве!
                                Ама, ти какво точно искаш да кажеш?

Коментар

Working...
                                X