IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Я си отговори на въпроса ЗАЩО 2002г започнаха да превалутират имотите от $ е €
    Last edited by X_Y; 20.07.2021, 19:00.
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Е защо като отидеш в Лидъл не са ти в евро цените. От както сме във валутен борд лева е вързан по точно определен курс първо за марката а в момента за евротото, така че спокойно могат да се обявяват цените в лева. И това като общите части го ползват за да звучи по- добре цената на квадрат
      Защото в Лидъл не продават имоти....дори люлински. Както те научих в цял свят имотите се обявяват в hard currency в Албания в Босна и в Сърбия разгледай...купуват и хиляди чужденци навсякъде...и за тях е по-нагледно, вместо да смятат курса дето не го знаят...на теб колко години ще ти трябваха или трябват за да научиш да смяташ ×/: на 1.955?

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
        Нарастват цените +7%.
        Нараства търсенето +12,5%

https://trud.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D...8%D1%89%D0%B0/

Лъжи, фантазии, цитати без източник. И това платените медии го повтарят ден и нощ. Тея сега съвсем изтрещяха, населенито в големите градове растяло... Населението намаява навсякъде, а раждаемостта удари историческо дъно.
        https://topnovini.bg/novini/874668-z...fiya-namalyava
        "Тенденцията" втори дом се отнася за по-големи разстояния и изобщо не е фактор в големите градове.

Коментар

Начи лева е вързан за € и не знам що се праиш на улав, като цените на НИ във всяка една държава се обявяват в hard currency. През 90-те у нас се обявяваха в $
          Е защо като отидеш в Лидъл не са ти в евро цените. От както сме във валутен борд лева е вързан по точно определен курс първо за марката а в момента за евротото, така че спокойно могат да се обявяват цените в лева. И това като общите части го ползват за да звучи по- добре цената на квадрат

Коментар

Начи лева е вързан за € и не знам що се праиш на улав, като цените на НИ във всяка една държава се обявяват в hard currency. През 90-те у нас се обявяваха в $
            Нема угодия. Скоро когат еврото стане официална валута, ще плачат защо цените не са в лв и в €. Ама като не могат да смятат е така.
            Last edited by X_Y; 20.07.2021, 10:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Тях пак ти ги продават и ги калкулират в цената. Тогава обаче същата става от 2000 без ДДС на 3000 без ДДС. И съответно лъсва истината - София е с по-високи цени от ред други Европейски столици с по-висок стандарт и качество. Лъсва и колко е надут балонът и колко недостъпни са жилищата всъщност, т.е. всички брокерски лъжи излизат наяве.
              Ми като не можеш да си купиш в София, наоколо има доста села. Или бохчата и посока по-евтините Европейски столици. Сигурен съм, че и там ще си намериш доверен адвокат.

Коментар

И защо им се разрешава да изписват цена в евро след като паричната единица в България е лев. И се получава вместо нормална обява с реални квадрати и цена, подвеждаща такава и губеща времето и на продавача и на купувача в напразни огледи, мерене, смятане на цената в лева...... ......

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Няколко пъти го писах и продължавам да се учудвам на коментари като тоя

Колко трябва да си ,та да искаш да ти продадат апарта без общите части и без идеални части от земята???

Вие даже не можете да разберете какво стои зад тези неща

Аз лично не бих барнал апарт, ако ми го продават без общите части и идеалните части от земята
                  Тях пак ти ги продават и ги калкулират в цената. Тогава обаче същата става от 2000 без ДДС на 3000 без ДДС. И съответно лъсва истината - София е с по-високи цени от ред други Европейски столици с по-висок стандарт и качество. Лъсва и колко е надут балонът и колко недостъпни са жилищата всъщност, т.е. всички брокерски лъжи излизат наяве.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение

нито едно от трите

започва да пада цената му защото
                    по малкото производство е продиктувано от
                    по малко търсене
                    пазара винаги реагира преди цената

чак когато завърши цикъла на срутване на цените
                    по малкото производство води
                    до поскъпване

прескачаш цял един период Станчева
                    бягай да четеш финансова литература
                    не.
                    пазара се наглася според цената.
                    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

това е ясно, но не е ясно, защо се предлага примерно с големи букви цена 950Е на квадрат за жилище 80кв, което всъщност са 55 'светли' квадрата и реално цената на кв.М е много по-висока.

И защо им се разрешава да изписват цена в евро след като паричната единица в България е лев. И се получава вместо нормална обява с реални квадрати и цена, подвеждаща такава и губеща времето и на продавача и на купувача в напразни огледи, мерене, смятане на цената в лева...... ......

Коментар

• Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение
                        България е сред страните в ЕС с най-голям месечен спад на строителството през май:: Investor.bg
                        България е сред страните в ЕС с най-голям месечен спад на строителството през май

Строителната продукция у нас се е свила с 2,4% на месечна база

================================================== ================================

Вай, вай, вай... когато нещо се произвежда в по-малки количества, какво става с цената му?
                        А. Поскъпва
                        Б. Поскъпва яко и зверски
                        В. Отлита в космоса
                        Амааа... тия строители, няма ли да строят на цени като за ..., нали уж щяха да разпродават с -40% дискаунти. Защо спират да строят?!
                        нито едно от трите

започва да пада цената му защото
                        по малкото производство е продиктувано от
                        по малко търсене
                        пазара винаги реагира преди цената

чак когато завърши цикъла на срутване на цените
                        по малкото производство води
                        до поскъпване

прескачаш цял един период Станчева
                        бягай да четеш финансова литература

Коментар

• Нарастват цените +7%.
                          Нараства търсенето +12,5%

https://trud.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D...8%D1%89%D0%B0/

Last edited by X_Y; 20.07.2021, 08:56.

Коментар

Вие брокерите срам нямате бре. Да се чуди и да се мае човек как по цял свят банките отпускат ипотечни кредити взи майки в залог апарт без общите части. Имам позната кредитен инспектор, която ми е разказвала как на оценка на ново строителство винаги ходят с рулетка и след като измерят чистата жилищна площ почват едни разправии между купувача и строителя защо в договора пише едни квадрати, а реално са 30- тина процента по- малко и банката може да им отпусне с 30 процента по- малък кредит......
                            никаква срама нямат
                            неща които са ясни като бял ден ги изопачават
                            и ги пишат точно наобратно

ясно е че пазара на НИ е пред срив

Коментар

...Аз лично не бих барнал апарт, ако ми го продават без общите части и идеалните части от земята
                              това е ясно, но не е ясно, защо се предлага примерно с големи букви цена 950Е на квадрат за жилище 80кв, което всъщност са 55 'светли' квадрата и реално цената на кв.М е много по-висока. За който може да смята е ок , но е пълно с балъци, които и чертеж не могат раз разчетат и се мятат на зелено, а после се чудят като не могат да си съберат мебелите в новото жилище.

ще бъде добре ако се въведе стандарт на обявяване примерно : двустаен апартамент със светла жилищна част 55кв цена 100К ойро, към имота върят еди колко си % от земята и един колко си % от общите части, които са съответно 1 декар земя и 1 декар общи части.. примерно.

по-този начин ще бъде доста по-лесно да се следи статистика за пазара и ще се остави по-малко място за разни извратени маркетинг стратегии, които в крайна сметка се филтрират от мислещите хора, но вкарват много шум в пазара, когато се правят статистики на база оферирано.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Няколко пъти го писах и продължавам да се учудвам на коментари като тоя

Колко трябва да си ,та да искаш да ти продадат апарта без общите части и без идеални части от земята???

Вие даже не можете да разберете какво стои зад тези неща

Аз лично не бих барнал апарт, ако ми го продават без общите части и идеалните части от земята
                                Вие брокерите срам нямате бре. Да се чуди и да се мае човек как по цял свят банките отпускат ипотечни кредити взи майки в залог апарт без общите части. Имам позната кредитен инспектор, която ми е разказвала как на оценка на ново строителство винаги ходят с рулетка и след като измерят чистата жилищна площ почват едни разправии между купувача и строителя защо в договора пише едни квадрати, а реално са 30- тина процента по- малко и банката може да им отпусне с 30 процента по- малък кредит......
                                Last edited by X_Y; 20.07.2021, 08:31.

Коментар

Working...
                                X