IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Аз съм виждал 30 г. мъж да изповядва сделка с кредит за апарт в София преди няколко години. Аз също на толкова съм купувал (на 29 г.).

Много зависи дали има висше и как е с дохода.

Бертрам казва, че "недвижимите имоти не са панацея". Но са мечта за много младежи, една сигурност и стабилност и могат да бъдат източник на доходи в продължение на много години.
    И аз съм купувал на същата възраст, но това не значи, че масово хората на по 25-30 купуват

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Тъмния прозорец е в най-голям риск в момента защото предстои плавно обръщане на цъкъла.Пак зависи най-вече КОГА е купен .Ако е купен в последните 15-16 месеца е пълна загуба

По темата, цени като в началото на 2020 може и да не видим вече.
      Хартията не е това, което беше.
      Last edited by keep_calm; 08.12.2021, 18:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Евго, братле, много са малко тия на 25г., които теглят кредит за жилище. Телефонче, плазмичка, екскурзийка ( оп.. тва беше едно време) .
        И друго, покупките с кредит са към 40 %.. и слизат на юг...
        Точно на 25-30г се купува имотя на кредит, че и без. Аз купих първия на 27, втория на 28 с малък потребителски (до шушка се изхарчих) и върнах за 5-6 месеца
        Първа сериозна работа, хубава заплата 3-5к лв, една кокетка и "мухльото" е отекъл
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Евго, братле, много са малко тия на 25г., които теглят кредит за жилище. Телефонче, плазмичка, екскурзийка ( оп.. тва беше едно време) .
          Аз съм виждал 30 г. мъж да изповядва сделка с кредит за апарт в София преди няколко години. Аз също на толкова съм купувал (на 29 г.).

Много зависи дали има висше и как е с дохода.

Бертрам казва, че "недвижимите имоти не са панацея". Но са мечта за много младежи, една сигурност и стабилност и могат да бъдат източник на доходи в продължение на много години.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Кавръче,
            Хубавият имот никога не е пълна загуба, но много зависи с какво е купен - собствен кеш или заемен капитал и защо е купен.
            Ако имаш деца и купиш апартамент да поседи поседи празен пък след някоя и друга година ще го насели поколението след теб - това е на песимиста опорката и затова не го притеснява доходността. Вижа ако си купил 10 апарта, че да джиткаш на ербнб или наемите да ти плащат ипотеките и нещата се сговнят тогава не само си на загуба, а може да ти изяде главата прекалената експозиция към НИ, когато носят малко кеш.
            Точно така Берти.... Всъщност мога и да не работя.... доходността ми е достатъчна. дори след още някой апарт мисля да се пенсионирам....Не като Крети на 70, а на по-малко отколкото е той в момента....Та и да падне доходността ми е все тая.... Няма намесени кредити, а дали към онзи момент имотите ще са нагоре или надолу ми е пак все едно. Тогава нито ще продавам, нито ще купувам повече ....

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

да нахрани децата си примерно.
              Гладен и празен ненужен имот или сит и с останал кеш да ти е широко около врата?
              Айде по-сериозно Ботич. Някой ще има имот В ПОВЕЧЕ и няма да има пари за храна....Ако някой няма да има пари за храна то ще бъде този с единствен / може би с ипотечка/ или нулев / под наем/ имот, а не този с повече от 1....

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Тъмния прозорец е в най-голям риск в момента защото предстои плавно обръщане на цъкъла.Пак зависи най-вече КОГА е купен .Ако е купен в последните 15-16 месеца е пълна загуба
                Кавръче,
                Хубавият имот никога не е пълна загуба, но много зависи с какво е купен - собствен кеш или заемен капитал и защо е купен.
                Ако имаш деца и купиш апартамент да поседи поседи празен пък след някоя и друга година ще го насели поколението след теб - това е на песимиста опорката и затова не го притеснява доходността. Вижа ако си купил 10 апарта, че да джиткаш на ербнб или наемите да ти плащат ипотеките и нещата се сговнят тогава не само си на загуба, а може да ти изяде главата прекалената експозиция към НИ, когато носят малко кеш.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

АКО, но не разбирам защо някой би направил подобно нещо. За да продадеш недвижим имот трябва да имаш основателна причина за кеша след това.
                  Вече никой не отрича инфлацията и нея ще я има поне в близките 5-10 години в подобни размери. Та някой като продаде тъмен прозорец трябва много добре да знае какво се случва с кеша.... Не че тъмният прозорец в този момент е перфектна защита, но е по-добре от нищо /кеш/....

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Обаче, това че има много обяви и високи цени, не значи, че има продажби.

Има една група младежи 25-30г. , които лесно теглят кредит и не ги бъркат цените особено. Но хората 40+ и 50+ не се лъжат лесно и са по-предпазливи. Гледам, че и вилите около Перник (с. Боснек) бая са поскъпнали.
                    Last edited by Zalmoxis; 08.12.2021, 16:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

АКО, но не разбирам защо някой би направил подобно нещо. За да продадеш недвижим имот трябва да имаш основателна причина за кеша след това.
                      Вече никой не отрича инфлацията и нея ще я има поне в близките 5-10 години в подобни размери. Та някой като продаде тъмен прозорец трябва много добре да знае какво се случва с кеша.... Не че тъмният прозорец в този момент е перфектна защита, но е по-добре от нищо /кеш/....
                      да нахрани децата си примерно.
                      Гладен и празен ненужен имот или сит и с останал кеш да ти е широко около врата?

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Ако се стигне до разкешване на тъмните прозорци цените ще са поне 50% надолу вече

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Факт - докато има кеш тъмните прозорци не са проблем.
                          не забравяйте, че има доста задлъжнялост, която покрай ковида е във фризера.
                          рано или късно и тези скелети в гардероба ще трябва да се разбутат.
                          Ако се стигне до разкешване на тъмните прозорци цените ще са поне 50% надолу вече

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Че ти сам потвърждаваш тезата ми, сега цената е 10% над тази от 2008ма от твоя пример. Това не покрива дори инфлацията, а разликата в доходите е направо в пъти и явно балона има още накъде да се надува.
                            Обаче, това че има много обяви и високи цени, не значи, че има продажби.

Има една група младежи 25-30г. , които лесно теглят кредит и не ги бъркат цените особено. Но хората 40+ и 50+ не се лъжат лесно и са по-предпазливи. Гледам, че и вилите около Перник (с. Боснек) бая са поскъпнали.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
                              Берт това с културите си е типично българска черта. Преди години същото беше и с ментата. Но няма значение културата/бизнеса/инвестицията българите нямаме много въображение и като видим, че някой печели от нещо - хайде и ние да правим същото, качват се много народ на клона и той се чупи. Не ти ли е направило впечатление че често се случва като отвори някой нов хранителен/детски/някакъв магазин и заработи добре след няколко месеца в близост се появява същия тип бизнес? Аз за това в почти всичко гледам да бягам от тълпата.
                              Този път с имотите не знам дали е точно така, повечето ми се струва че хора с кеш и им е все тая дали ще са в банката или тъмни прозорци.
                              Факт - докато има кеш тъмните прозорци не са проблем.
                              не забравяйте, че има доста задлъжнялост, която покрай ковида е във фризера.
                              рано или късно и тези скелети в гардероба ще трябва да се разбутат.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Берт това с културите си е типично българска черта. Преди години същото беше и с ментата. Но няма значение културата/бизнеса/инвестицията българите нямаме много въображение и като видим, че някой печели от нещо - хайде и ние да правим същото, качват се много народ на клона и той се чупи. Не ти ли е направило впечатление че често се случва като отвори някой нов хранителен/детски/някакъв магазин и заработи добре след няколко месеца в близост се появява същия тип бизнес? Аз за това в почти всичко гледам да бягам от тълпата.
                                Този път с имотите не знам дали е точно така, повечето ми се струва че хора с кеш и им е все тая дали ще са в банката или тъмни прозорци.

Коментар

Working...
                                X