Първоначално изпратено от yalokin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Жонка, само за информация - България никога не е била по-залесена.
Този излишен драматизъм може да е причината да са си стар ерген
На мен оголените северни склонове, превърнати в пущинаци, са ми пред очите. Сече се поголовно дори в границите на парка, а ежедневно камионите със 100-годишни трупи минават покрай къщата ми.
Ходи си по огледите на панелки, мигар излъжеш някой глупак да ти даде 3% - там ти е силата. Не се изказвай обаче по теми, от които и идея си нямаш.Last edited by ejonny2376; 01.11.2021, 10:58.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Идеята по принцип е супер, но нали знаеш: бюрокрация, тотална липса на персонал (буквално няма кого да хванеш за най-елементарна работа), крадливи местни управници, застаряло население, малкото млади хора - тотални алкохолици и некадърници... Едната природа е останала - която заради мафиотската сеч на вековните гори буквално загива (намалява водата в реките, образуват се ерозиращи сечища...). Единствено няма застрояване, но и местностите се превръщат в пустош, а всяка втора къща е празна и пустееща. Преди имаше огромни блокове с касис, малини, синя слива, ябълки, земите се обработваха. Сега вече е джунгла, както преди 500 години, преди да бъде заселен районът.
И в Априлци е като навсякъде в България - трагедия, граничеща с безнадежност.
Но то и преди 20г в провинцията беше почти същото, защото тогава започна да си отива поколението на баба ми и дядо ми.
Силно е било през 70-те и 80-те години. А продажбите на селски имоти са доста трудни, не гледайте захаросаните репортажи за млади фермери. Те са нагласени и не отразяват реалността, това са единични случаи в 1 на 10 села.
Поздрави
- 2 Харесвания
Коментар
-
Идеята по принцип е супер, но нали знаеш: бюрокрация, тотална липса на персонал (буквално няма кого да хванеш за най-елементарна работа), крадливи местни управници, застаряло население, малкото млади хора - тотални алкохолици и некадърници... Едната природа е останала - която заради мафиотската сеч на вековните гори буквално загива (намалява водата в реките, образуват се ерозиращи сечища...). Единствено няма застрояване, но и местностите се превръщат в пустош, а всяка втора къща е празна и пустееща. Преди имаше огромни блокове с касис, малини, синя слива, ябълки, земите се обработваха. Сега вече е джунгла, както преди 500 години, преди да бъде заселен районът.
И в Априлци е като навсякъде в България - трагедия, граничеща с безнадежност.
Този излишен драматизъм може да е причината да са си стар ерген
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
Не конкретно в Априлци, но тази база там с готова 3 етажна сграда доста ми допадна за префасониране в оздравителен център.
Родопите по 1000 м. н..в. е по- предпочитаното ми място за тази цел.
И в Априлци е като навсякъде в България - трагедия, граничеща с безнадежност.Last edited by ejonny2376; 01.11.2021, 01:39.
- 1 like
Коментар
-
Сподели ако искаш къде/какво търсиш в Априлци, може да помогна.
Родопите по 1000 м. н..в. е по- предпочитаното ми място за тази цел.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Аз такива предложения не съм виждал около това място. С две паркоместа и ако има директен асансьор до тях си е добре, аз съм така и си е удобно. Джони, ако наистина си реален, нали имаш някакви други имоти, които не ползваш, защо не продадеш някой и не вложиш парите в този? С 200к евро и още толкова заем го вземаш, довършителните от текущите доходи, малко ангажимент с тях и си готов. Не, че за сам човек му трябват 3 спални, но примерно втората може да е офис а третата зала за тренировки. Ако го купиш ти подарявам тенис маса, местя се и ми става излишна. Подарявам ти я, само го купи. Не се подигравам, в апартамента има потенциал да стане много добро нещо и като не мога да го купя аз поне някой друг да се погрижи за имота.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеТъкмо се обадих днес за тази къща в Априлци да ида да я разгледам отблизо и ми казват, че вече е капарирана.
Признайте си сега, някой от вас тук ли я взе?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=78hlsk&f1=5
Коментар
-
Тъкмо се обадих днес за тази къща в Априлци да ида да я разгледам отблизо и ми казват, че вече е капарирана.
Признайте си сега, някой от вас тук ли я взе?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=78hlsk&f1=5Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Подовото е монтирано вече в целия апарт, рекуперацията също е направена и е готова. Имаше май и доста неща поръчани - плочки, паркети... Не помня точно. Освен това си е с две паркоместа, които в този район можеш спокойно да ги сметнеш по 25к-30к.
Отлична е офертата и е точно на мястото, което търся. Засега обаче и аз съм пас, защото парата е вложена другаде. Но го следя изкъсо този имот.
- 3 Харесвания
Коментар
-
262 си е с общите, 220 е РЗП. Проверявал съм го този имот. Брокерите просто са завишили цената. На мен ми го предлагаха други брокери за 400 без паркоместата, а мога да го мина и без брокери, защото собствениците са съвсем лесни за намиране - срещу 1 лев в имотния регистър и 1-2 часа свободно време. Но както и да е, едва ли има някакво значение.
Според теб колко отстъпка трябва да се даде, след като цената е вече колкото средното в Гоцето? Дори при тази цена и ако сметнеш паркоместата по 20к (а те струват повече) пак стават около 1700 на квадрат. На тази цена в Гоцето има и панелни вече.
Затова ти казах , че бих се замислил на твое място за този имот.... , но ти си знаеш най-добре. Може би ще изкараш от борсите много повече от колкото подобен имот би поскъпнал и след няколко години ще платиш двойно по-малко като относителна цена....
Сега вече документалните проблеми за които пишеш ми е трудно да си представя какви са защото при новото всичко е ясно и елементарно за проверка / след като имаме построена сграда/.....
ПП Гледам Дури е кратка и ясна :-))))
- 2 Харесвания
Коментар
-
262 си е с общите, 220 е РЗП. Проверявал съм го този имот. Брокерите просто са завишили цената. На мен ми го предлагаха други брокери за 400 без паркоместата, а мога да го мина и без брокери, защото собствениците са съвсем лесни за намиране - срещу 1 лев в имотния регистър и 1-2 часа свободно време. Но както и да е, едва ли има някакво значение.
Според теб колко отстъпка трябва да се даде, след като цената е вече колкото средното в Гоцето? Дори при тази цена и ако сметнеш паркоместата по 20к (а те струват повече) пак стават около 1700 на квадрат. На тази цена в Гоцето има и панелни вече.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
За протокола - на схемата се вижда че са 220 квадрата, а не 260. Явно са вкарали и паркоместата в квадратурата :-)))) Т.е. цената на квадрат става само 20% по-различна :-)
Близостта до посолството - изглежда има и пряка видимост на мен не ми харесва, че не се знае какви лъчения/вълни може да има...
Иначе на фона на останалото в момента имота не е лош и на твое място сериозно бих се замислил макар и да отива на 2300 с брокерската комисионна.....
За мен не става - имам си вече достатъчно голямо семейно жилище макар и да е по-лошо от това. Второ не ми трябва , нямам и кеша, а и няма перспектива да мога да го изкарам за няколко години при ситуацията след вируса. Има и сигурно 2 години довършителни работи докато стане всичко ок.... То децата ще ми станат големи когато би било готово и нема да имам нужда съвсем от него .....:–)
И все пак интересно защо все още не се е продало.... Може би собствениците са инатливи и не са фенове на отстъпките, но за подобни пари няма куувач който да не иска отстъпка.... яка....
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеТъй като се голям терикат
и имате зилен сертификат
получавате 10 процента
от цената на апартамента
Коментар
-
Подовото е монтирано вече в целия апарт, рекуперацията също е направена и е готова. Имаше май и доста неща поръчани - плочки, паркети... Не помня точно. Освен това си е с две паркоместа, които в този район можеш спокойно да ги сметнеш по 25к-30к.
Отлична е офертата и е точно на мястото, което търся. Засега обаче и аз съм пас, защото парата е вложена другаде. Но го следя изкъсо този имот.
Близостта до посолството - изглежда има и пряка видимост на мен не ми харесва, че не се знае какви лъчения/вълни може да има...
Иначе на фона на останалото в момента имота не е лош и на твое място сериозно бих се замислил макар и да отива на 2300 с брокерската комисионна.....
За мен не става - имам си вече достатъчно голямо семейно жилище макар и да е по-лошо от това. Второ не ми трябва , нямам и кеша, а и няма перспектива да мога да го изкарам за няколко години при ситуацията след вируса. Има и сигурно 2 години довършителни работи докато стане всичко ок.... То децата ще ми станат големи когато би било готово и нема да имам нужда съвсем от него .....:–)
И все пак интересно защо все още не се е продало.... Може би собствениците са инатливи и не са фенове на отстъпките, но за подобни пари няма куувач който да не иска отстъпка.... яка....
Коментар
Коментар