Първоначално изпратено от LipGallagher
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Разбираемо, но това, което написа е предостатъчно.
По сегащни цени аз бих могъл да си позволя в момента два двустайни апартамента, пак ново строителство в някой по-краен квартал и пак като теб да ги платя кеш. Но при мен има и личен фактор. Бих искал да имам жилище там, където наистина ми харесва да живея. Отраснал съм на пъпа в голям областен град, живея (под наем) на пъпа на София и тук искам да си купя. И не с цел инвестиция, а за живеене. И не двустаен 60 квадрата ново строителство с реална квадратура 47, а тристаен между 90 -110 квадрата. Представи си сега, че си на мое място на сегашните цени. Ще успееш ли да го направиш с моите критерии ? Питам, защото отговора ти към мен беше, че си по-млад от мен, имаш бизнес (и аз имам), натрупал си кеш (и аз съм натрупал, и понеже на BONI ще й е интересно - повече от цифрите в предишните ми постове), но аз не съм успял като теб да си купя дори един апартамент.
Не знам какво бих направил на твое място, липсва ми доста информация, най-малкото.
Зависи колко наем плащаш, парите ти носят ли ти някаква възвръщаемост в момента, имаш ли планове да се местиш и тн.
Наемът не винаги е лишен от логика, особенно ако не държиш да оставиш имот на децата си .
Едно е сигурно, досега е било изгодно да купиш вместо да държиш кеш и да плащаш наем, какво ще стане в бъдеще е божа работа.Last edited by aleks262; 15.01.2022, 11:25.
- 1 like
Коментар
-
Ръководителят на JPMorgan Джейми Даймън заяви, че Федералният резерв може да вдигне лихвените проценти до седем пъти, като предупреди, че затягането няма да бъде непременно толкова „сладко и нежно", колкото някои биха очаквали. Той не уточни колко бързо може да се случи това. Председалят на Фед за Ню Йорк Джон Уилямс отбеляза, че предвид признаците за силен пазар на труда централната банка се приближава към решение да започне постепенно повишаване на лихвите. Неговият колега от Филаделфия Патрик Харкър заяви, че „три и евентуално четири увеличения през тази година с по 25 базисни пункта“ са „подходящи".
- 2 Харесвания
Коментар
-
По сегащни цени аз бих могъл да си позволя в момента два двустайни апартамента, пак ново строителство в някой по-краен квартал и пак като теб да ги платя кеш. Но при мен има и личен фактор. Бих искал да имам жилище там, където наистина ми харесва да живея. Отраснал съм на пъпа в голям областен град, живея (под наем) на пъпа на София и тук искам да си купя. И не с цел инвестиция, а за живеене. И не двустаен 60 квадрата ново строителство с реална квадратура 47, а тристаен между 90 -110 квадрата. Представи си сега, че си на мое място на сегашните цени. Ще успееш ли да го направиш с моите критерии ? Питам, защото отговора ти към мен беше, че си по-млад от мен, имаш бизнес (и аз имам), натрупал си кеш (и аз съм натрупал, и понеже на BONI ще й е интересно - повече от цифрите в предишните ми постове), но аз не съм успял като теб да си купя дори един апартамент.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Да бе да ,пазар само расте ,нали виждаш,купуват като луди.
Там 100 000 евра ги виждам как някой луд ще ги изръси.
Въпреки че твоята прогноза за средата на годината я използвах за инвестора,ако се случи не знам после как ще си я припиша на мен.
Дали ще имаш нещо против ?
- 1 like
Коментар
-
Да бе да ,пазар само расте ,нали виждаш,купуват като луди.
Цената която искаш за етаж с гараж е доста над реалната и това покачване с 20% дори няма доближи цената която някой е готов да плати до 80к да не говорим до 100к
Ако не продадеш в следващите няколко месеца после и стане мяу после с години няма да може да се достигне сегашната цена за това си опичай акъла намали цената и продавай
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Как така ще расте като само за днес сподели поне 10 материала как всичко се срива
Казах ти че до към края на година ще има сътресения на имотният пазар
Ако не ти трябва този имот продавай по най бързият начин за да не станеш дългосрочен
Не ме слушаш а после ревеш
Въпреки че твоята прогноза за средата на годината я използвах за инвестора,ако се случи не знам после как ще си я припиша на мен.
Дали ще имаш нещо против ?
Коментар
-
Излизам с реалното си IP, нямам VPN и не съм зад TOR. Ако въпросният потребител за който ме имаш също е направил така, админите много бързо могат да проверят. Вервай ми - бил съм администратор на форум. vBulletin 5, на който е базиран този форум има не малко възможности.
Коментар
-
Локацията е топ за района.
Цените са на едно ниво с Пловдив ,така че стойноста с тази инвестиция още ще расте.
Казах ти че до към края на година ще има сътресения на имотният пазар
Ако не ти трябва този имот продавай по най бързият начин за да не станеш дългосрочен
Не ме слушаш а после ревеш
- 1 like
Коментар
-
Аз стаията я прочетох те върху твоят имот ли ще строят та така си се вдъхновил?
Цените са на едно ниво с Пловдив ,така че стойноста с тази инвестиция още ще расте.
Коментар
-
Остави тези подробности.
https://www.marica.bg/region/karlovo...t-na-grada/amp
Прочети само на каква локация продавам.
Виж за какви инвестиции става въпрос.
Само да вметна ,който не е ходил реално двата града и Карлово и Сопот са слети,който е минавал знае колко е застроено.
Два ритейл парка единия само е за 10 милиона инвестиции ,в момента има Кауфланд +стъпва и Лидл там,досега го нямаше.
Така че който иска да дава 100 000 евра и да го взима ,не бързаме.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Абе той до скоро разправяще че всички повишители трябвало да се разчекнат и тн тн
А после почна да обяснява как брат му искал да го пуснат имота на 50к а той на 90к
https://www.marica.bg/region/karlovo...t-na-grada/amp
Прочети само на каква локация продавам.
Виж за какви инвестиции става въпрос.
Само да вметна ,който не е ходил реално двата града и Карлово и Сопот са слети,който е минавал знае колко е застроено.
Два ритейл парка единия само е за 10 милиона инвестиции ,в момента има Кауфланд +стъпва и Лидл там,досега го нямаше.
Така че който иска да дава 100 000 евра и да го взима ,не бързаме.
Коментар
-
Ако имаш впредвид, че съм потребителят с ник redcretin или нещо подобно - не съм. Невероятно е, но съм нов тук. В момента правя стрест тест на форумчето ви да видя как е положението.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
ама чакай малко, вчера викаш, че добре, че съм продал а виж сега как обърна плочата.
от кой ги учиш тия арменски номера, а?
А после почна да обяснява как брат му искал да го пуснат имота на 50к а той на 90к
- 1 like
Коментар
-
Коментар
Коментар