IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Да, но не и до Южния Парк, нито в Докторската.
    Тоест не стават.

Ако София беше нормален град, 90% от територията и щеше да бъде годна за обитаване. В момента сигурно годен е 1%.
    То и в Цюрих 90% от жилищата не са до езерото, и в Париж 90% не са между Помпиду и Айфеловата кула, в Лондон 90% не са между Челси и Сохо, в Берлин 90% не са между Кудам и Фридрихщрасе. А пък в какви дупки живеят нашенските емигранти там, направо КОШМАР. Иначе като дойдат тук искат панорамен апартамент на входа на Южния. Може, но само ако са живели в подобен на Сентръл парк, Марсово поле или Тиергартен. Завръщащите се черноработници може да си купят в Обеля на километър метрото. Засега, щото след приемане на еврото София ще им е достъпна само ПОД НАЕМ. Както е нормално за бачкаторите във всяка европейска столица.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

нали си интернешънъл

вземи си нещо готино във Франция, Италия, Испания - има страхотни къщи в провинцията. Чисто, ред, природа 20+декара двор. само да може да си вадиш парите дистанционно и си перфектен.
      Лошото е , че на този етап няма как да не пътувам, т.е. в 100 дни от годината спя на различни места.
      Ако реша да се пенсионирам е друг въпрос, това ще стане най-късно до 50тата ми годишнина, т.е. още 10-12 години. Дотогава не се знае нищо.

Коментар

Тоест не стават.

Ако София беше нормален град, 90% от територията и щеше да бъде годна за обитаване. В момента сигурно годен е 1%.
        нали си интернешънъл

вземи си нещо готино във Франция, Италия, Испания - има страхотни къщи в провинцията. Чисто, ред, природа 20+декара двор. само да може да си вадиш парите дистанционно и си перфектен.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Ами не всички жилища в София са по 400к. Повечето са под 100к. Има даже под 50к.
          Тоест не стават.

Коментар

Аз сравних по примера на Дури, която твърди, че 200 квадрата при нея струват 800к, не съм искал да изопачавам нещо. Струва ми се, че 800к във Френското село са по-достъпни за местните хора отколкото 400к в София. Може и да бъркам. Предполагам, че дори 400к са непосилна сума за 90% от Европейците изобщо, не само за Българите. Това обаче поставя и въпроса - струва ли наистина един имот чак толкова или цената е формирана изцяло чрез спекула и манипулации. А и да уточним, че въпросният апартамент ни се струва даже евтин на фона на останалите цени.
            Ами не всички жилища в София са по 400к. Повечето са под 100к. Има даже под 50к.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Всеки си преценява за себе си кое, къде и колко има смисъл . Кое , къде и как изглежда зависи от данъците, а и от доходите де . На 300-400 лева селска пенсия колко данък можеш да и прибереш, така че всичко в селото да е като картинка ?! А доходи се правят с бизнес , който дава добавена стойност... сериозна. У нас такъв почти липсва - дори ИТ-то, което фалиме много всъщност в основната си част е ишлеме и печалбата не идва у нас....
              Така че България никога няма да стане Швейцария дори и начина на мислене на стадото да е друг.... Вероятно поради демографията ще изостанем и от Африка в близките 50 години....
              Но всичко това не променя факта, че кривиш цифрите ненужно започвайки от това че подобен имот в Швейцария /град/ би бил 5-10 пъти по-скъп, а не 2 пъти....при 5 пъти разлика в доходите....

ПП Дури сега ми мина през главата. В Женева какви коли карат хората ? След като няма жилище под милион и годишен доход под 50К чистачките колебаят ли се между Порше и Ламбо или накрая печели Ферари винаги ?
              Аз сравних по примера на Дури, която твърди, че 200 квадрата при нея струват 800к, не съм искал да изопачавам нещо. Струва ми се, че 800к във Френското село са по-достъпни за местните хора отколкото 400к в София. Може и да бъркам. Предполагам, че дори 400к са непосилна сума за 90% от Европейците изобщо, не само за Българите. Това обаче поставя и въпроса - струва ли наистина един имот чак толкова или цената е формирана изцяло чрез спекула и манипулации. А и да уточним, че въпросният апартамент ни се струва даже евтин на фона на останалите цени.

Коментар

По света не е тънко, но получаваш качество. И най-забутаното Швейцарско село изглежда като картинка, а в София и един тротоар няма като хората, камо ли улица. Няма и да почвам отново спора за "светлата площ", нито за качеството на строителството. Все едно да ми сравняваш Порше с Лада и да казваш колко по-скъпи били западните автомобили. По-скъпи са, но по ред причини. На фона на съотношението цена/качество/количество/доходи София със сигурност е едно от най-лошите места в Европа и в развития свят изобщо.
                Всеки си преценява за себе си кое, къде и колко има смисъл . Кое , къде и как изглежда зависи от данъците, а и от доходите де . На 300-400 лева селска пенсия колко данък можеш да и прибереш, така че всичко в селото да е като картинка ?! А доходи се правят с бизнес , който дава добавена стойност... сериозна. У нас такъв почти липсва - дори ИТ-то, което фалиме много всъщност в основната си част е ишлеме и печалбата не идва у нас....
                Така че България никога няма да стане Швейцария дори и начина на мислене на стадото да е друг.... Вероятно поради демографията ще изостанем и от Африка в близките 50 години....
                Но всичко това не променя факта, че кривиш цифрите ненужно започвайки от това че подобен имот в Швейцария /град/ би бил 5-10 пъти по-скъп, а не 2 пъти....при 5 пъти разлика в доходите....

ПП Дури сега ми мина през главата. В Женева какви коли карат хората ? След като няма жилище под милион и годишен доход под 50К чистачките колебаят ли се между Порше и Ламбо или накрая печели Ферари винаги ?
                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 01.11.2021, 13:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

Явно не се разбираме.
                  Виж какво мисли Европейската комисия по въпроса:

https://ec.europa.eu/environment/nat...d/index_en.htm

Излизам от дискусията, че Джонката агресира от липса на доводи (а вероятно и интимност в личния живот)
                  На мен доводите са ми личните наблюдения. На теб доводите са статистики, натъкмени от крадливата мафия.Всеки да си прави изводите сам.

Цитирам част от текста ти:
                  ......
                  In November 2016, an additional 109 300 ha of old-growth forests were designated for protection and excluded from harvesting, upon an Ordinance of the Ministry of Agriculture, Food and Forestry.
                  ......

Аз пък съм свидетел как се сече именно в границите на парка, и то с благословията на Герберски кметове. Имам и доказателства. На теб доказателствата, че това, което е написано, се спазва, къде са ти?

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Не е нужно всеки път да кривиш цифрите в едната посока. В София е яко скъпо, ама и по света нема тънко....
                    По света не е тънко, но получаваш качество. И най-забутаното Швейцарско село изглежда като картинка, а в София и един тротоар няма като хората, камо ли улица. Няма и да почвам отново спора за "светлата площ", нито за качеството на строителството. Все едно да ми сравняваш Порше с Лада и да казваш колко по-скъпи били западните автомобили. По-скъпи са, но по ред причини. На фона на съотношението цена/качество/количество/доходи София със сигурност е едно от най-лошите места в Европа и в развития свят изобщо.
                    Last edited by ejonny2376; 01.11.2021, 12:42.

Коментар

Явно не се разбираме.

Излизам от дискусията, че Джонката агресира от липса на доводи (а вероятно и интимност в личния живот)

Мерси за линка.

Джонката си върти гаджета (и ги лъже като нас), не го мисли,

Коментар

• Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение
                        Някой от по-осведомените да напише нещо относно бункерите. Строят ли, продават ли, как са цените там? Или те не спадат към жилищните имоти?
                        Питай в антиваксърската тема. Някои сигурно вече са проучили къде могат да се скрият от световната конспирация.

Коментар

Явно не се разбираме.

Ей затова сме на този хал - от книжни плъхове, дето само бълват хартия.
                          Гейропа е изпаднал и продължаващ да изпада свят. Грохнал старец към края на дните си. Едвам се влачи, охка, пъшка и само осрана хартия произвежда
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Някой от по-осведомените да напише нещо относно бункерите. Строят ли, продават ли, как са цените там? Или те не спадат към жилищните имоти?

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

А една букова гора за колко време се възстановява за нова сеч?
                              Явно не се разбираме.

Коментар

Хм, Дъри. Във Ваше село предполагам средната заплата е нещо от порядъка на 7000 CHF месечно - едни 6 пъти над средното за София. Да се радваме на двойно по-ниска цена при 6 пъти по-ниски доходи как ти звучи?

Този апартамент аз го следя вече над година. И аз съм го мислил доста. Трябва да намеря начин да осигуря сумата, която не е малка. Зависи от доста неща.
                                Джони, извинявай че се намесвам с дребнавости, ама първо в Женева средната заплата е 6К, а не 7К . Дури сигурно взима 10-15К с нейната работа, но тя е частен случай.
                                Нейното село ако не знаеш е от другата страна на границата и затова е толкова ''тънко'', а в Женева 200 квадрата започват от 2 милиона...., а еквивалента като място и ново строителство е 3 милиона +.... Това ако съседите те одобрят да купиш....
                                Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 13,844.20 Fr.
                                (25,575.52 лв)
                                1,888.21 Fr.
                                (3,488.25 лв)
                                -86.36 %
                                Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 10,071.15 Fr.
                                (18,605.27 лв)
                                1,211.56 Fr.
                                (2,238.22 лв)
                                -87.97
                                Не е нужно всеки път да кривиш цифрите в едната посока. В София е яко скъпо, ама и по света нема тънко....

Коментар

Working...
                                X