Първоначално изпратено от BONI
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Този съвет определено е топ! Бие набутвацията с напальоните, даже препоръката да изчака с покупката преди 4 години! Каврък, виж как само с 2-3 "приятелски" съвета могат да те занулят.
Аз пък ще ти дам още един "вражески" съвет, точно както 2017-та ти казах да си купиш. И така: направи точно обратното. Виж дали брат ти не е склонен да ти купи половината, дори с малко отстъпка от фантазираната цена. След това добави своите спестявания и бързай да се класираш за нужния апартамент в София.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Този съвет определено е топ! Бие набутвацията с напальоните, даже препоръката да изчака с покупката преди 4 години! Каврък, виж как само с 2-3 "приятелски" съвета могат да те занулят.
Аз пък ще ти дам още един "вражески" съвет, точно както 2017-та ти казах да си купиш. И така: направи точно обратното. Виж дали брат ти не е склонен да ти купи половината, дори с малко отстъпка от фантазираната цена. След това добави своите спестявания и бързай да се класираш за нужния апартамент в София.
разбирам да трябваше образова деца да си натиска парцала в София, но за едните кръчми и натоварен трафик да седи?
всичко е въпрос на гледна точка , а хора живеят на какви ли не места. дай всички да дойдат в София да теглят кредити и да се кефят на маломерки?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Иди виж какво може да купиш.
Нищо е отговора,предлагане 0
Който иска имот на желаната локация плаща,не си запознат с района.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеПП Кавръче аз на твое място бих се замислил дали да не платя на брата половината на цената на която някой се навие да плати и да си потърся някакво препитание в района, един ремонт, една сносна колица в гаража и си готов. Ако успееш да се класираш да бачкаш нещо он-лайн си перфе. Темпото там е много по-бавно от София и стресът съответно е по-малък. Климатът е мек, въздухът е чист, а ромовете са изключително кротки и безпроблемни (за разлика от много други области).
Аз пък ще ти дам още един "вражески" съвет, точно както 2017-та ти казах да си купиш. И така: направи точно обратното. Виж дали брат ти не е склонен да ти купи половината, дори с малко отстъпка от фантазираната цена. След това добави своите спестявания и бързай да се класираш за нужния апартамент в София.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Берти не е споделял параметри но изхождайки от масовият случай говорим за 600квм двор с къща на 2 или 3 етажа с около 80-120квм на етаж
Та какво всъщност има Кавръка ако желае може да ме поправи
1/2-ра идеална част от дворното място защто в над 90% от случаите то не е делимо
100квм чиста жилищна площ
Къщата вероятно не е санирана и вътре не е правен ремонт от поне 10г
Кажи ми кой би дал за това нещо 100к евра в провинцията?
И ако приемем че все пак някой е готов да даде 70к евра ти би ли го посъветвал да чака някой да предложи 100к евра???Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Това съм го мислил,но там няма работа,отделно и болница,ако си спешен за нещо си си заминал отвсякъде.Баща ми реално му затриха здравето в болницата в Карлово.Не го излекуваха навремето както трябва и вените му си останаха трайно запушени и увредени,преди да почине едвам ходеше и крака му си беше вечно подут.Бвха го зарязали без лекарства при изписването от болницата и получи рецидив за цял живот.
В София получих същия проблем като неговия,и се оправих без големи усложнения,с правилните специалисти,и сега съм добре,нямам увредени клапи,съдове и т.н.Last edited by bulgarian lev; 15.01.2022, 16:16.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Айде да приемем че си наистина нов ник. Ама си спец по форумите и всички ни разбиваш. Затва ще ти напиша 2 възможни поста ти си харесай който искаш :
1. Типа имоти който тъсиш е ограничен като предлагане, макар и реално да си ИЗПУСНАЛ момента. Последните 2 години центъра беше най-зле представящото се място поради краха на еърите. Имаше много предложения за който иска да живее там. Сега нещата вече не са толкова зле и цените ще наваксат. След като искат за панелка в Гоцето 2200 на квадрат колко да струва ново строителство в центъра ?!
2. Имотите не са достъпни като хляба. А пък на желани места съвсем. Защо си мислиш, че с доходи нищо специално / 160К спестени за 20 години работа са нищо за местата дето гледаш, и 250К да имаш пак е нищо. За сравнение имам много близки причтели програмисти, които пак за около 20 години са КУПИЛИ имоти за 500К, имат поне 100-200К в разни инвестиции - примерно акции на компаниите майки, карат нови коли. почивки по целият свят и т.н. И това са заплатаджии на средно ниво/
СЛАБ си като доходи за местата и типа имот който търсиш. Единственият ти вариант да се надскочиш е с кредит - и още 10 години да спестяваш както си го правил досега все няма да ти стигнат парите. Другият ти разумен вариант е да направиш компромис с мястото, но за 200К ако имаш толкова трябва да е доста компромис / питай Джони за какво стигат/
ПП В този форум всички ''повишители'' сме купили САМИ имотите си / да всеки има доста повече от 1/ с честен труд. Било бизнес, заплата, кариера. Не само у нас, но като цяло кой както е могъл. Няма такива с продадени ниви, семейство, държавни поръчки и т.н.... Поради това осъзнаваме много добре кое колко струва и какво ни е коствало да го купим :-)
Сега си представи колко хора има с пари дошли им от въздуха у нас и какво правят с тях....
Успех в рутенето на цените :-)
Каза го без никаква неточност. Но...соца е здраво впит в сивото вещество на хората, а и вече по наследство се предава.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Това съм го мислил,но там няма работа,отделно и болница,ако си спешен за нещо си си заминал отвсякъде.Баща ми реално му затриха здравето в болницата в Карлово.Не го излекуваха навремето както трябва и вените му си останаха трайно запушени и увредени,преди да почине едвам ходеше и крака му си беше вечно подут.Бвха го зарязали без лекарства при изписването от болницата и получи рецидив за цял живот.
В София получих същия проблем като неговия,и се оправих без големи усложнения,с правилните специалисти,и сега съм добре,нямам увредени клапи,съдове и т.н.
за здравето в дългосрочен план най-важното нещо е как се 'гледаш' и стреса.
да болницата в Карлово е 'леш', но до Пловдив си за час , че и до София ако имаш кола и може да си ходиш на профилактични прегледи.
за същия комфорт етаж от къща в двор на 5 минути ходене от центъра в София трябва да дадеш 350+К евро, което съгласи се с мен ти трудно ще постигнеш без да 'избухнеш' в някое ново поприще.
спирам, че се отплеснахме от темата за цените.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LipGallagher
Разбираемо, но това, което написа е предостатъчно.
По сегащни цени аз бих могъл да си позволя в момента два двустайни апартамента, пак ново строителство в някой по-краен квартал и пак като теб да ги платя кеш. Но при мен има и личен фактор. Бих искал да имам жилище там, където наистина ми харесва да живея. Отраснал съм на пъпа в голям областен град, живея (под наем) на пъпа на София и тук искам да си купя. И не с цел инвестиция, а за живеене. И не двустаен 60 квадрата ново строителство с реална квадратура 47, а тристаен между 90 -110 квадрата. Представи си сега, че си на мое място на сегашните цени. Ще успееш ли да го направиш с моите критерии ? Питам, защото отговора ти към мен беше, че си по-млад от мен, имаш бизнес (и аз имам), натрупал си кеш (и аз съм натрупал, и понеже на BONI ще й е интересно - повече от цифрите в предишните ми постове), но аз не съм успял като теб да си купя дори един апартамент.
1. Типа имоти който тъсиш е ограничен като предлагане, макар и реално да си ИЗПУСНАЛ момента. Последните 2 години центъра беше най-зле представящото се място поради краха на еърите. Имаше много предложения за който иска да живее там. Сега нещата вече не са толкова зле и цените ще наваксат. След като искат за панелка в Гоцето 2200 на квадрат колко да струва ново строителство в центъра ?!
2. Имотите не са достъпни като хляба. А пък на желани места съвсем. Защо си мислиш, че с доходи нищо специално / 160К спестени за 20 години работа са нищо за местата дето гледаш, и 250К да имаш пак е нищо. За сравнение имам много близки причтели програмисти, които пак за около 20 години са КУПИЛИ имоти за 500К, имат поне 100-200К в разни инвестиции - примерно акции на компаниите майки, карат нови коли. почивки по целият свят и т.н. И това са заплатаджии на средно ниво/
СЛАБ си като доходи за местата и типа имот който търсиш. Единственият ти вариант да се надскочиш е с кредит - и още 10 години да спестяваш както си го правил досега все няма да ти стигнат парите. Другият ти разумен вариант е да направиш компромис с мястото, но за 200К ако имаш толкова трябва да е доста компромис / питай Джони за какво стигат/
ПП В този форум всички ''повишители'' сме купили САМИ имотите си / да всеки има доста повече от 1/ с честен труд. Било бизнес, заплата, кариера. Не само у нас, но като цяло кой както е могъл. Няма такива с продадени ниви, семейство, държавни поръчки и т.н.... Поради това осъзнаваме много добре кое колко струва и какво ни е коствало да го купим :-)
Сега си представи колко хора има с пари дошли им от въздуха у нас и какво правят с тях....
Успех в рутенето на цените :-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Макар и регионът да не е богат има известно търсене. Много хора от града и околностите са/бяха на гурбет и покрай корона кризата има движение обратно и на хора и на пари. Има търсене за точно подобен тип имоти в момента. Етаж или хубав апартамент с гараж. На Кавръчето гаражът и частта от двора са важен фактор, за да си вземе добра цена + че къщата не е гредоред 'тотал щета'. Отделно няма или ако има е 1-2 кооперации макс ново строителство, а цели къщи като тяхната на такова място са кът или им искат много пари. Реално той го продава като апартамент с един гараж, а гаражът му е двоен + екстра има двор, който ако не за друго става да си пиеш ракията като е приятно времето.
номерът е да не изпусне моментаи ако се наложи да свали малко и да продаде.
ПП Кавръче аз на твое място бих се замислил дали да не платя на брата половината на цената на която някой се навие да плати и да си потърся някакво препитание в района, един ремонт, една сносна колица в гаража и си готов. Ако успееш да се класираш да бачкаш нещо он-лайн си перфе. Темпото там е много по-бавно от София и стресът съответно е по-малък. Климатът е мек, въздухът е чист, а ромовете са изключително кротки и безпроблемни (за разлика от много други области).
В София получих същия проблем като неговия,и се оправих без големи усложнения,с правилните специалисти,и сега съм добре,нямам увредени клапи,съдове и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Макар и регионът да не е богат има известно търсене. Много хора от града и околностите са/бяха на гурбет и покрай корона кризата има движение обратно и на хора и на пари. Има търсене за точно подобен тип имоти в момента. Етаж или хубав апартамент с гараж. На Кавръчето гаражът и частта от двора са важен фактор, за да си вземе добра цена + че къщата не е гредоред 'тотал щета'. Отделно няма или ако има е 1-2 кооперации макс ново строителство, а цели къщи като тяхната на такова място са кът или им искат много пари. Реално той го продава като апартамент с един гараж, а гаражът му е двоен + екстра има двор, който ако не за друго става да си пиеш ракията като е приятно времето.
ПП Кавръче аз на твое място бих се замислил дали да не платя на брата половината на цената на която някой се навие да плати и да си потърся някакво препитание в района, един ремонт, една сносна колица в гаража и си готов. Ако успееш да се класираш да бачкаш нещо он-лайн си перфе. Темпото там е много по-бавно от София и стресът съответно е по-малък. Климатът е мек, въздухът е чист, а ромовете са изключително кротки и безпроблемни (за разлика от много други области).
Та какво всъщност има Кавръка ако желае може да ме поправи
1/2-ра идеална част от дворното място защто в над 90% от случаите то не е делимо
100квм чиста жилищна площ
Къщата вероятно не е санирана и вътре не е правен ремонт от поне 10г
Кажи ми кой би дал за това нещо 100к евра в провинцията?
И ако приемем че все пак някой е готов да даде 70к евра ти би ли го посъветвал да чака някой да предложи 100к евра???
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
няма да продаде, боби.
- няма кой да купи
- и да се яви някой заблуден, този ще го прогони с неговите глупости.
ще остане така наследството да събира преминаващи и местни ромове.
Този дето няма акции когато цените вървят на долу няма да има и кагото вървят нагоре
Та да го преифразирам този който не може да купи в ниското няка как да продаде на високото
- 1 like
Коментар
-
няма да продаде, боби.
- няма кой да купи
Коментар
-
няма да продаде, боби.
- няма кой да купи
Факта че се уплаши и продаде в Младост е без коментар
Кой луд продавав Младост?
Знаеш ли какво ?
Ти не си запознат дори с района в който имаш имоти и живееш....какво да говорим повече ???
Коментар
Коментар