Първоначално изпратено от national power
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
А,знаеш ли кой седи зад тия болници???
По добре да не знаеш...
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Да, нещата са по-сложни, но крайният резултат е точно такъв. Инфлацията увеличава приходите в бюджета, инфлацията намалява съотношението дълг/БВП. Затова инфлацията е добра за държавните бюджети, но пък е лоша за "мързеливите" пари, за пенсиите, за администрацията. Умерената, прогнозируема инфлация е добра и за икономиката. Знаеш ли, например, какви гуши направиха земеделците миналата година?
По въпроса за държавните дългове. Те се стопяват само по два начина - чрез спиране на бюджетните дефицити и/или чрез по-силен реален икономически растеж, който поема дълга. Инфлацията не може да компенсира например бюджетния дефицит и да стопи дълга. Аз не се сещам за държава, която да трупа дефицити и да си намалява съотношението дълг/БВП чрез инфлация.
Умерената инфлация е добра... за централните банкери.Защото при дефлация си губят инструментариума за парична политика. И навсякъде може да се прочете колко лошо нещо е да имаш примерно 2% дефлация, а колко е било хубаво да имаш 2% инфлация.
Но това е друга тема.
А някои бизнес сектори просто умело използват бизнес средата, знаят кога е удобен момент за спекулация и печелят от това. Не е нищо друго. Не обичат да се конкурират с лошите чужденци, които ограбват българския народ, не обичат сушата, която намалява продукцията им, не обичат дъжда, който също намалява продукцията им, такива работи.Last edited by Специалист по всичко; 17.02.2022, 09:43.
- 1 like
Коментар
-
А,знаеш ли кой седи зад тия болници???
По добре да не знаеш...
Иначе ще лекуват евро ковидидиотите от СПИН, други автоимунни и ракови заболяванияLast edited by bota156; 17.02.2022, 09:34.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
За доктори в Плевен работа колкото искаш.Тука за всеки жител има нова болница.Никнат като гъби след дъжд..
По добре да не знаеш...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Инфлацията не изяжда и не топи държавни дългове, запомнете го от мен това нещо. Също така не подобрява държавните финанси. Защото това е друг подобен мит, някой като каже, че благодарение на инфлацията сме увеличили приходите в бюджета и съответно сме намалили/увеличили дефицита/излишъка. Малко по-сложни са зависимостите в системата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
В блока на баба ми и дядо ми в Полигона бяха 80. В Младост има едни 22 етажни ЕПК даже, там сигурно са над 100 във вход.
Като гледам в някои ново строителство успяват да наблъскат подобен брой апартаменти, има входове с 5-6 апартамента на етаж, на 8-9 етажа.
Коментар
-
Добре де,какво ще работят в Плевен и за какви доходи,това не мога да разбера?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Купуват все млади. И чужди студенти, и македонси които се устроиха в Бг.
Коментар
-
Изчакаха инфлацията да поизяде дълговете на държави като Италия,Испания,Гърция,Франция...Това направиха,иначе са много в час за какво иде реч...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение6,34 наем на квадрат - Докторски паметник. 349 Евро за двустаен.
Сега да позная - за покупка ще му искат 4000 Евро, т.е. 52 годишни наема без таксите.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...76s&f1=1&fe7=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7owgo3&f1=1
4000-те евро изглеждат добра оферта вече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
Вероятно блока, за които става дума е ЕПК, по отношение на здравина няма никакъв проблем, но не бил желал да имаш около 60 съседа.
Като гледам в някои ново строителство успяват да наблъскат подобен брой апартаменти, има входове с 5-6 апартамента на етаж, на 8-9 етажа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Мисля, че голяма част от тези покупки са на хора от чужбина. Посъбра им се 10-15 години работа. Ще изкарат още малко и семат Немската пенсия и после искат да живеят в новичко....Сигурно повечето покупки в провинцията са такива, а сигурно и част в София.
Освен практическата част има и един момент на ''вижте ме кой съм''....Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Е убаво ли е или не. Сега и архитект ли да ставам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Март месец ще е интересен. Ако ЕЦБ решат да вдигат лихвата, ще трябва и автоматично да спрат изцяло и APP. PEPP изтича така или иначе, засега мислеха да продължат да наливат по 40 милиарда в АPP. Ако всичко спре изведнъж, ще е истински шок за пазарите. Интересно ми е какво ще стане с Европейските индекси в такъв случай. Същевременно, ФЕД може да увеличат с повече от това, което е вече поето като информация от пазара. Ще стане истинско мазало.
ЕЦБ са някакви невероятни идиоти, щом допуснаха да се стигне до тук. Как може да допуснеш инфлация от над 5% и да говориш как била временна. На тях това им е задачата - да държат инфлацията под 2% без да се обясняват. Дори немският конституционен съд се произнесе против тях и обяви PEPP да бъде ревизирана. На страницата им пишат - нашата задача е да пазим от инфлация. Трябва да се включи и ръстът на имотите в инфлационната статистика. Говорят едно, а вършат съвсем друго. Не си изпълняват договора по никакъв начин.
Впрочем и на мен ми се струва, че имотите в София ще продължат да растат още известно време. Просто идиотите, които купуват и теглят ипотеки са непоправими. Алчността на строителите също. Трябва наистина да ги удари жестоко, за да проумеят.
колкото до имотите имаше доста изказвания и на строители, е тези дето си пробутват проектите в репортажите ,и неутрални хора от бранша,това беше ,тази година ,дори не цялата,вече няма кой да ги плаща тези цени...
Коментар
Коментар