If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Те агенциите така викаха и 2008 година. А 2009 при спада викаха .:Паднаха цените ударихме дъното сега е момента.Ама спада продължи още 3-4 години. Не съм чул брокер да казва че момента е неподходящ.
Ти какво, искаш да си загуби далаверата ли? Също като другите паразити, политиците
Те агенциите така викаха и 2008 година. А 2009 при спада викаха .:Паднаха цените ударихме дъното сега е момента.Ама спада продължи още 3-4 години. Не съм чул брокер да казва че момента е неподходящ.
Вие откъде знаете какви са данните колега? Да не сте правили оглед на същия имот? Или сте единия от наследниците продавачи?
Кой съм аз,и какво съм правил си е моя работа.
Опитваш се да изкараш нещо ,но нито си в час със казуса,нито си запознат с детайлите И като си толкова отворен,я ми намери аналогични имоти,но в самия град локация ,да видим колко ще изкараш.
Ха ха ха ха
Първо данните ти не са коректни.
Второ също не си в час кой,какво иска,нещо си чул,недочул и така нататък.
И трето,цената ще е космическа ако е в евро,а тя е в лева.
Вие откъде знаете какви са данните колега? Да не сте правили оглед на същия имот? Или сте единия от наследниците продавачи?
Разбрахме че цените на акциите на строителните компании са яко надолЕ / акции от артия нищо ново, кат има ''инвеститори'' да спонсорират собствениците издаващи ги/ , а на имотитУ как са цените ?
Лихви, алтернативни инвестиции, новини от света... не усложнявате ли прекалено темата?
Централните части на всички областни икономически центрове ще привличат винаги желаещи, цените там ще са само в една посока - нагоре и с много, ако ще ипотеката да е на 10%. Само икономическа криза ще им повлияе сериозно, но не и увеличените лихви сами по себе си. Дори и да купуват с ипотечен.
Цените в новите и старите спални на София, Пловдив, Варна, Бургас - при увеличаване на лихвите, цените първо ще замръзнат, ще има объркване накъде отиват нещата и страхът на "инвеститорите в тухла" ще извади повече оферти. Но към този момент купувачите не са просто на изчакване, а вече нямат и доходите, за да отговарят на новите условия на банките. Ще има промоции, но няма да има толкова желаещи. Цените ще тръгнат надолу, но като се има предвид бруталната спекулация в оферните цени от последната година, кой ще твърди, че това е действително намаление? Реално цените ще останат на същото ниво, малкото купувачи ще се заблудят, че има голяма промоция по новите офертни цени спрямо последните най-високи.
Селата и малките градове ще продължат да западат, хората ще продължават да се изнасят към големите градове. В най-благоприятен сценарий, цените на малкото желани имоти по малките места ще се движат с инфлацията. Обичайно това са имотите на местните феодали и тези, които работят покрай тях в усвояването на различни обществени ресурси. Другите ще се спасяват в големите градове, оставяйки заключени имоти. Какво увеличение да очакват като няма търсене?
За пример: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7p952p&f1=1
Това постижение на строителната алчност наистина ли е 2000е кв.м. в края на града? Пък било то и любимият на всички край на града. И ако да кажем при вдигане на лихвите, цената се върне на 1500е, това "срив" ли е или е цената, на която ще го продадат днес? Във форума има много брокери, нека да кажат дали конкретният апартамент може да се продаде на 1500е миналата година по това време? Много трудно е най-вероятният отговор. 25% отгоре за една година изглежда нереалистично. Всичко е пушек и огледала.
Карл Айкън. Това е името, което много главни изпълнителни директори на милиардни корпорации са изричали, събуждайки се облени в пот посред нощ. Айкън е 77-годишен милиардер, който за дългия период, в който е в бизнеса, си е спечелил легендарния статус на "Супермен на акционерите".
Карл Айкън, председател на БД на Icahn Enterprises
Това е филм, който вие сте гледали, гледали сте го вече няколко пъти. Как свършва филмът?
Финалът не е щастлив. Един господ знае колко мечи пазара съм виждал и те си приличат по едно – тъжното е, че мнозина ще изгубят значителни капитали.
Не съм предсказател и не предсказвам, че сме в мечи пазари, но всичко ще приключи в един негативен дух. Но ето какво предсказвам: рано или късно ситуация като настоящата ще приключи сравнително зле.
Не може непрекъснато да печаташ пари отново и отново, защото създаваш дълг, който не можеш да контролираш.
Правителството не може да контролира инфлацията. Те правят това, което Волкър трябваше да направи. Той вдигна лихвите до 18%. Помня онези времена, беше невероятно. Това мисля, че ще стане.
Но не това ще обсъждам, аз не съм гуру в макроикономиката. Аз само разглеждам обикновените факти, само това правя. А един обикновен факт е, че връзката между инфлацията и печатането на пари не може да съществува без да доведе до разпад.
Карл Айкън, председател на БД на Icahn Enterprises
18:00 | 17 февруари 2022
Преводач:
Проблемът е в това, че ако искате да направя прогноза, бих казал нещо, което не е кой знае колко конструктивно, но през следващите 3 – 4 години или може би и по-скоро ще видим как всичко това се срива по един или друг начин и резултатът няма да е добър.
Прогнозата на Карл Айкън срещу тази на Бонка
Залога е голям ,а моята прогнооза е за лятото на 2022 година ,есента най-късно
ЕКСПЛОДИРАЩА ИНФЛАЦИЯ
Вината за мизерията? Според много икономически експерти Кристин Лагард (66), ръководител на Европейската централна банка (ЕЦБ), също го носи. Защото задачата на централната банка е да осигури стабилност на цените, тоест да предотврати скъп шок.
На Билд съм им писал да не ги ставят намира ,поне няколко писма от главния редактор до цялата медия
Федералният резерв обмисля повишаване на лихвения процент на заседанието си през март, което може да достигне до 0,5%. Не е имало толкова високо увеличение на лихвите след срива на дотком компаниите през 2000 г.
Онзи ден бях на теренче. Продадено беше. Това с апарта не изключва теренче и къще. Ти подценяваш ли ме?
Еми действай.
Колежка вдигнаха едноетажна на 40 000 лева Само че почнаха 2020 на по ниските цени за материали,сега колко да ти излезе 60000,70000 не повече лева.
Коментар