Първоначално изпратено от Zalmoxis
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Виреят джанки, бъз, диви малини и боровинки (тъй като няма животни да пасат по поляните е нарушен кръговрата и не раждат), ягоди, малини, картофи, зелен лук и боб.
И ние смятаме като теб.
В личен план осъзнавам, че добре се получи, че жената реши да стегне къщето на село миналата година. Сега ако трябва да се прави ще е с 30-40% нагоре като материали и труд. Има прилични базови условия, в случай на нужда. А има и активна ловна дружинка
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Виж какви работи стават Евго .
Не знам колко такива вили/къщи са ти останали, ама предвид неяснотата която идва в света / поне за мен е така/ човек е добре да има някое къще насам натам и особено в планината / много ли е високо и градина дръвчета виреят ли ?/. Ако не си на зор за кеш....
И ние смятаме като теб.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Такива недостроени къщи не ги харесвам.
На мен уикенда ми се обади по телефона един мъж, разхождал се в планината там, където е вилата ни, на 40 мин от София.
Харесал природата и искал да си купи къща. От комшийка взел моя GSM.
Пита ме дали се продава, казах, че ще питам моите хора и ще му се обадя. Той търси за 50-60 000 евро готова вила, а аз му казах 110 000 евро предвид параметрите на нашата (той каза, че иска да я види и да се договорим). Но ние коментирахме вкъщи нещата и предвид инфлацията не продаваме.
А иначе, моето мнение е, че още навремето по-добре баща ми да беше купил двустаен или тристаен апарт в СФ за тези пари, и щеше да носи доход в продължение на 32 г. А така нищо.
А вилата изобщо не е икономично строена.
Не знам колко такива вили/къщи са ти останали, ама предвид неяснотата която идва в света / поне за мен е така/ човек е добре да има някое къще насам натам и особено в планината / много ли е високо и градина дръвчета виреят ли ?/. Ако не си на зор за кеш....
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеголям спад се задава.
обявите на чси-тата са буквално на половина
а ей тая къща се продаваше последно на около 230к лв
https://sales.bcpea.org/properties/36632
На мен уикенда ми се обади по телефона един мъж, разхождал се в планината там, където е вилата ни, на 40 мин от София.
Харесал природата и искал да си купи къща. От комшийка взел моя GSM.
Пита ме дали се продава, казах, че ще питам моите хора и ще му се обадя. Той търси за 50-60 000 евро готова вила, а аз му казах 110 000 евро предвид параметрите на нашата (той каза, че иска да я види и да се договорим). Но ние коментирахме вкъщи нещата и предвид инфлацията не продаваме.
А иначе, моето мнение е, че още навремето по-добре баща ми да беше купил двустаен или тристаен апарт в СФ за тези пари, и щеше да носи доход в продължение на 32 г. А така нищо.
А вилата изобщо не е икономично строена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеголям спад се задава.
https://sales.bcpea.org/properties/36632
До оня ден имаше мораториуми ,те сега почват да изтичат реално .
Коментар
-
голям спад се задава.
https://sales.bcpea.org/properties/36632препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Масово хората ще обедняват и това ще ги изкара на улиците...Напълно е възможно богатите или да се разделят с богатството или да отидат в един по добър свят където богатство няма да им трябва...Никой няма да пита богатите какво искат да допуснат просто всичко ще им се вземе и ще увиснат по дереците.Озверее ли тълпата край с богатите...Наште копторчета тази година приключват с ръстовете и тръгват надолу...Колко българи могат да си позволят по 500000 за коптор в София?Или по 200000 извън София?Като почнат фалитите като се уувеличат безработицата и престъпността какво да очакваме.Няма такъв филм всичко фалира имотите растат.От десет години ви пиша че 2022 почва операция шок и ужас в икономиката...Може дори да се стигне до световна валута и пълен крах на евро и долар...Хегемонията на Запада приключи икономическа финансова военна.Край.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Защо смяташ, че златото ще пада?
Коментар
-
Пуснах парното в детската в панелката...ми то не мож да го пипнеш,тръбите и радиатора(нов алуминиев),са толкова горещи че буквално не се пипат.Ходил съм в няколко нови сгради,ново строителство,съдират им по 10 кожи за парно и студено седи.Нашта панелка сметките са по 120,150 лева ама за всичко,ток,вода парно,тотал.Предния път беше 120 лева.
Коментар
-
Евала бате Пеше за този коментар, нищо че сме в конфликт с теб. Тук си на 100% прав.
Коментар
-
Точно тук ти е основната грешка в мисленето.
Понеже строителят ти бил казал, че ползва еди какви си материали, ти приемаш всичко за чиста монета. Проблемите:
- Строителите лъжат, защото искат да продадат. Едно е да ти рекламират нещо, за да ти вземат парите, друго е реалността. Пестенето от материали е основен приоритет на всеки, а ти нямаш никакъв шанс да ги контролираш
- Материалите са едно, кадърното изпълнение друго. В момента кадърни майстори в България няма. Абсолютни аматьори и некадърници. Може и най-хубавите материали да сложат, ако са монтирани от идиот, значи не струва
- Най-важното на една сграда е плочата, арматурата, фундаментът. Тук никой нищо не пише какво слага, как го слага и пр. Пак ти казвам - мини покрай някой груб строеж и виж какви недоразумения са масово. Тънки шайби, малко и некачествено желязо, криво, с огромни фуги, строшени тухли слагани безхаберно. Накрая ти налепят едни пластмаси по фасадата и го скриват, а ти си мислиш, че си купил нещо качествено.
Когато отидеш на оглед в сграда на 50 години и видиш как не е мръднала, чувството за сигурност е съвсем друго, отколкото да повярваш на някой измамник от днешните строители. В крайна сметка всичко е въпрос на доверие. В тази мафиотска държава съм разбрал едно - не ттрябва да се доверяваш на никого за абсолютно нищо, особено когато става въпрос за пари. Сграда, доказала себе си във времето, няма как да е лош избор.
Материалите са топ. Изпълнението понякога зле.... даже доста зле. Не зависи от желанието на инвеститора просто са такива майсторите.
Желязото и бетона какви са не мога да знам, но зидарията е топ. Мисля, че не е пестено много защото в блока е офиса на инвеститора и живеят негови роднини.
Тези сгради около теб понеже са били за комунистически величия са строени с много материали и сигурно са здрави. Много по-здрави от сегашните. Обаче поне на мен това не ми стига. Единствената друга екстра са добрите отстояния и всичко останало е минус / за мен/
Без лош умисъл, но като си замине старото поколение може би новите собственици ако съберат по няколко десетки К могат да ги направят добри сгради освен , че са здрави.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Купувай злато,сег като му падне цената,ппсле влезни и на борсите Феда като вдигне лихвите и си готов.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не е . Какъв друг начин има ?
Бизнес не искам да правя.
Когато апартите ми станат прекалено много има фирми за тази работа. Ще отчислявам по малко към тях....
Коментар
Коментар