Първоначално изпратено от Chio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Локация... единственият критерий за стойността на имота. Стени се изправят, бутат ако трябва, но локацията не може да се промени. Ама нали в столицата и кучетата лаят централно, та така и с имотите
Та уважаеми брокери моля не създавайте илюзията, че имоти построени на места, които до преди 20 години бяха ниви са централни квартали. По бул. България все още стоят далекопроводите в квартала, които само до 2008 година бяха извън София.
Уважаеми купувачи иманата "Кръстова вада", "Малинова долина" и "Манастирски ливади" не са случайни. И искренно съветвам преди да купувате имоти по тези места, да проверите, дали под блока има подпочвени води, защото там на времето беше пълно с къщи с кладенци и то не много дълбоки.
- 1 like
Коментар
� -
[QUOTE=nkavrakov1982;n4004275][URL="https://www.investor.bg/a/538-
разтърсвайки пазарите на облигации в еврозоната и предизвиквайки недоволството на италианското правителство.
[/QUOTE]
Сега мисля да драсна няколко реда на Джорджа Мелони, да поиска подкрепа от БНБ да лобира заедно с Италия да не вдигат повече лихвата от ЕЦБ.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеhttps://fakti.bg/imoti/741844-da-bad...ola-i-cigarite
нещо от любия (до скоро) сайт на повишителите
правителствата в Европа (и не само) ще бъдат принудени да търсят пари откъдето е възможно без да се стига до най-крути мерки като подрязване на депозитите. Първото нещо са акцизи, после ддс, а накрая имоти. ДДС го надуха доста - остават акцизи и имоти.
Данъка върху доходите също е възможно да се вдигне, но там пък има съпротива с контра мерки и посивяване на икономиката.
В България ако вдигнат 10% плосък данък е вероятно да посивее доста икономиката, а посивяването от своя страна води до по-големи загуби от ддс.
Имотите от друга страна са доста ниско оценени (данъчна оценка може значително да се повиши) и е достатъчно само да се завиши данъчната оценка без да се пипат промилите и данъците на 80% от имотите в софия може да станат спокойно тройни.
Ако имота се отдава няма да е драматично, но ако седи тъмен прозорец едно такова увеличение е мотивиране на собственика да извади имота на пазара било под наем било за продан - това ще окаже натиск и върху наемния пазар и върху цените - и това е момента, когато много хора ще вникнат в смисъла на думата демография.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ех Бетерчо, тук леко се изложи :-( Мислех си че на по 40-60К само продаваш, а то си и купувал на тези нива.... сигурен съм обаче че са на огромен плюс както всички в този форум са от акции, форекс, валути,злато и т.н. Само ние с имотите губим непрекъснато щото не продаваме. Но за сметка на това ще загубим още много в близките и далечни години щото сега не сме продали на върха....съдба....:-(
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
И кое е глупост? Цената паднала от 66 на 49 и аз съм купил (около 21 април) малко, за да продам на по-високи нива. Пак да ти напомня на пазара съм от 2017.
Я виж как изглеждала графиката:
[ATTACH=CONFIG]n4004233[/ATTACH]Last edited by pesimist4o na kvadrat; 24.12.2022, 14:15.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Мдам, точно сега ще се види и какво означава да имаш имоти без кредити и с добра локация. Маса народ реши да купва по няколко имота във вади ,ливади и бучимиши с кредити и сега ще страдаКогато пишех : Локация, локация и пак локация се смеехте ама сега ще ме разберете защо съм го писала.
Коментар
� -
https://www.investor.bg/a/538-pazari...itelno-lihvite
Ко ставаа повишители ???
А?
Аха задлъжнели държави имало,не знам си какво ,евтини дългове ,а ?
Няма Италия,няма Миталия искате евтини ипотеки,ама нямаха свърши вече тая...
Какво каза моя приятел от Гърция г-н Янис Варуфакис,помните ли ?
На събранието на нашите банкерчета мафиотчета ??
ЕЦБ ,то ще вдигне лихвите ,това им каза човекът който накара Германия да клекне ,и цялата свита зад нея ,нали така беше ?
Какво каза Варуфакис ,?Ако банкерчетата признаят че пазара е в балон шефчетата им ще ги уволняват.
Европейската централна банка (ЕЦБ) трябва да бъде готова да понесе натиска и да повиши допълнително лихвените проценти, дори с повече, отколкото пазарът очаква, ако това е необходимо за забавяне на инфлацията, коментира в интервю, публикувано днес, Изабел Шнабел от ЕЦБ, предава Ройтерс.
ЕЦБ повиши лихвените проценти за четвърти пореден път миналата седмица и намекна за по-нататъшни покачвания, разтърсвайки пазарите на облигации в еврозоната и предизвиквайки недоволството на италианското правителство.
Коментар
� -
И кое е глупост? Цената паднала от 66 на 49 и аз съм купил (около 21 април) малко, за да продам на по-високи нива...
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Бе ти битхуйн купи пролетта на 21-ва, седнал си да се кахъриш за пет бона за нова година във Велинград
Коментар
� -
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение
Не става въпрос за моментна тежка рецесия , а за нескончаема рецесия , поради изчерпване на икономическия модел .
Успоредно с тенденцията за постоянно намаляване на лихвите , има тенденция за забавяне на икономическия ръст и превръщането му в отрицателен .
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеХммм защо точно сега затварят клон на бамка?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеhttps://fakti.bg/imoti/741844-da-bad...ola-i-cigarite
правителствата в Европа (и не само) ще бъдат принудени да търсят пари откъдето е възможно без да се стига до най-крути мерки като подрязване на депозитите. Първото нещо са акцизи, после ддс, а накрая имоти. ДДС го надуха доста - остават акцизи и имоти.
Данъка върху доходите също е възможно да се вдигне, но там пък има съпротива с контра мерки и посивяване на икономиката.
В България ако вдигнат 10% плосък данък е вероятно да посивее доста икономиката, а посивяването от своя страна води до по-големи загуби от ддс.
Имотите от друга страна са доста ниско оценени (данъчна оценка може значително да се повиши) и е достатъчно само да се завиши данъчната оценка без да се пипат промилите и данъците на 80% от имотите в софия може да станат спокойно тройни.
Ако имота се отдава няма да е драматично, но ако седи тъмен прозорец едно такова увеличение е мотивиране на собственика да извади имота на пазара било под наем било за продан - това ще окаже натиск и върху наемния пазар и върху цените - и това е момента, когато много хора ще вникнат в смисъла на думата демография.
Когато пишех : Локация, локация и пак локация се смеехте ама сега ще ме разберете защо съм го писала.
- 1 like
Коментар
� -
https://fakti.bg/imoti/741844-da-bad...ola-i-cigarite
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
�
Коментар