If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ако съм разбрала добре налягането /т.е. предлагането/ на нагнетен въздух /т.е. гъсто застроена жилищна площ/ ще създаде натиск върху балона, наречен недвижими имоти???? или бъркам?
праелно и се чека големото пук пък да видим
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
гении, допусни, че някой неща не са ти толкова ясни колкото си мислиш
по една случайност съм се занимавал точно с прецизни изчисления, на влияния и отклониения ..
колегата не взема предвид разликата между течност и въздух .. въздуха търпи компресиране и това повишава налягането ..
най общо казано сгъстения въздух натиска много по силно от редкия въздух .. най малко защото е по плътен и съответно по тежък,
а гравитацията е по силна по ниско но пренебрежително малко, сравнено и отнесено към влиянието на компресирания въздух ..
ако няма нищо, което да влияе по отношение на налягането, колегата съфорумец е прав .. че колкото по високо отиваме толкова повече налягането пада ..
но това е при условие, че няма фактори, които могат да влияят силно
остани със здраве
написаното от мен беше една закачка само
Ама какви глупости плещиш пак - той просто каза че атмосферното налагяне намалява с височината, ти каза, че не било така и почна да плещиш врели-некипели за маркучи и "ветъра" по планините, а вятреовете се гонят май само в твоята глава защото е празна. Изобщо не смятам да продължавам офтопика.
по една случайност съм се занимавал точно с прецизни изчисления, на влияния и отклониения ..
колегата не взема предвид разликата между течност и въздух .. въздуха търпи компресиране и това повишава налягането ..
най общо казано сгъстения въздух натиска много по силно от редкия въздух .. най малко защото е по плътен и съответно по тежък,
а гравитацията е по силна по ниско но пренебрежително малко, сравнено и отнесено към влиянието на компресирания въздух ..
ако няма нищо, което да влияе по отношение на налягането, колегата съфорумец е прав .. че колкото по високо отиваме толкова повече налягането пада ..
остани със здраве
ако съм разбрала добре налягането /т.е. предлагането/ на нагнетен въздух /т.е. гъсто застроена жилищна площ/ ще създаде натиск върху балона, наречен недвижими имоти???? или бъркам?
Този някой моди може ли да го банне че свали IQ-то на целия форум с това.
остани със здраве
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
увеличава се. представи си съвсем грубо така един маркуч, по който пускаш вода или въздух и го стиснеш дори само от едната страна .. налягането ще се повиши .. за това и по върховете на планините ветъра вее по силно, планината играе ролята на стиснатия маркуч от едната страна .. но как и да е ..
разбира се ако идеш на много километри нагоре, там където атмосферата свършва ефекта ще е друг
Този някой моди може ли да го банне че свали IQ-то на целия форум с това.
Законът на Паскал малко друг прочит има, а атмосферното налягане пада в зависимост от надморската височина. То, затова и водата започва да кипи при по-ниска температура на по-голяма височина.
Колкото до ветровете - причините за тях по върховете са различни - макро и микроклиматични. Едни указват влияние върху скоростта, други върху посоката и прочие. Метеорологията и климатологията са сложни науки.
Наздраве!
Да, и гравитацията оказва влияние. С милионни части от секундата времето тече различно в зоните на голяма гравитация в сравнение с тези с по-малка. Доказано е. И така теорията за изкривяване на време-пространствения и гравитационен континиум е вярна. Когато гледаме галактики на 13 млрд светлинни години отдалечени от нас ние гледаме в миналото - 13 млрд светлинни години назад. Но през зони с огромна гравитация може да се окаже че образът е в изкривена, огъната двуизмерна величина и вероятно обектът може теоретично да бъде достигнат само за няколко милиона светлинни години в подходящия момент. Сложничко, непонятно за нашите представи, но...силата се крие в безпорядъка. На мисли, предмети...в Кръчмата не е ли по същия начин?
Тази година има скок при поземлените имоти. На места с над 25 - 30%. Цените скачат като луди. Обаче, от друга страна въобще не съм почитател на пари в банката. Мотат ми се едни по сметките и ме изнервят.
Наздраве!
Знам. Нали забих с голям късмет 26 дка равен обработваем терен в Нови Пазар. Сега цената е над двойна, да не е вече и повече. Нямаше повече, бих купил и сега 50 дка още поне.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Искат 25% от земите да са за биоземеделие. В Нидерландия, с тяхното интензивно земеделие и животновъдство - не знам как ще стане.
Освен всички негативи, които донесе Короната, тя показа, че съвременните храни са довели до антимикробна резистентност. Темата е дълга и не за тази тема. Общо взето, Зеленият пакт ще постави нови изисквания почти навсякъде.
Наздраве!
С биоземеделие светът ще изпука. Много е хубаво, приветствам го. Това е единственият начин да оцелеем като вид. Затова ще настане масов глад.
Наздраве!
Това за Кавръка може да става да го купи за лично ползване. Но интересно ми е мнението на специалистите дали този имот става за инвестиционен. На 130 К в евро какъв трябва да му е наема, за да има смисъл? Също това може ли да струва реално повече от 150 К в някакво обозримо бъдеще, ако приемем, че инфлация като през 2022 няма да има пак следващите 4-5 години?
С такси и комисионни си отива на 140к. За 5% доходност трябва да вземеш наем от 1100 лева. Не мисля, че някой би ги дал, а дори и да се намери такъв, това сигурно е таванът за години напред. 5% скоро ще има и при депозитите. А покрай разправиите с наематели сигурно и депозит от 3% би бил по-добра алтернатива. Не казвам, че при тази инфлация тези 3%-5% са добре, само подчертавам - дори при цена под пазарната за този апарт, инвестиционно не си струва изобщо. А продавачите явно не са толкова глупави да продават под средната цена - 130к накуп явно е по-добре за тях от притежанието на напълно ненужен имот.
В крайна сметка отново стигаме до равновесието - имотите не са най-ценното нещо на света, нито пазят от инфлация, нито генерират задължително доходност и рано или късно всичко ще си дойде на мястото, всяка една пазарна аномалия се компенсира по един или друг начин.
но нали няма да стане като в холандия, да им затварят стопанствата
Искат 25% от земите да са за биоземеделие. В Нидерландия, с тяхното интензивно земеделие и животновъдство - не знам как ще стане.
Освен всички негативи, които донесе Короната, тя показа, че съвременните храни са довели до антимикробна резистентност. Темата е дълга и не за тази тема. Общо взето, Зеленият пакт ще постави нови изисквания почти навсякъде.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Гледайте какво казва главният икономист на понци пирамидата ЕЦБ:
"We create money electronically & credit accounts. It's not lending. Nobody will understand that. I print banknotes and with them I will buy you something."
Една мъдрост твърди, че земята е вечна, а приходите от нея - също. Наличието на високопроизводителна техника изисква комасиране на площите. Според мен обаче, ще растат цените на имотите в близост до вода.
Четох им стратегиите на ЕС за земите, за биоразнообразието, за горите и за околната среда до 2030. Ще има нови насоки на субсидиране.
Наздраве!
но нали няма да стане като в холандия, да им затварят стопанствата
увеличава се. представи си съвсем грубо така един маркуч, по който пускаш вода или въздух и го стиснеш дори само от едната страна .. налягането ще се повиши .. за това и по върховете на планините ветъра вее по силно, планината играе ролята на стиснатия маркуч от едната страна .. но как и да е ..
разбира се ако идеш на много километри нагоре, там където атмосферата свършва ефекта ще е друг
Законът на Паскал малко друг прочит има, а атмосферното налягане пада в зависимост от надморската височина. То, затова и водата започва да кипи при по-ниска температура на по-голяма височина.
Колкото до ветровете - причините за тях по върховете са различни - макро и микроклиматични. Едни указват влияние върху скоростта, други върху посоката и прочие. Метеорологията и климатологията са сложни науки.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар