IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

    И друго, Песи. Представи си кооперация в центъра на София. След време остарява яко и кво се случва? Някой строи нова на нейно място. Обезщетява собствениците, а на каква цена продава това което остане? В Прага всички стари тухлени сгради се поддържат на секундата. А падне парче мазилка, а веднага скелето е там и се маже цялата сграда наново.
    С бутането и строежа на ново е лесно ако ставаше и има КОЙ ДА ПЛАТИ. Как ще стане да се бутне старото и да се обезщетят собствениците ? То новото построено няма как да е повече от това дето го е имало освен ако не е къща за блок....При блок за блок няма как....Ка е се съберат и разберат 50 собстеника примерно да платят за бутане , план строеж и т.н. на ново и да платят примерно по 1000 евро / ама те ще са пъти повече с новите ЕС изисквания относително...може да се окаже че нов строеж след 20 години струва 3000 евро квадрат сегашни пари/ А къде ще живеят 2-5 години докато се строи ?! а после ще дадат ли по 500 евро сегашни пари за довършителни работи....
    Въобще сложна работа и големи проблеми ще има при СТАРИТЕ сгради след 20-30-50 години....
    Въпрос на малко време е и у нас да почнат изискванията за поддръжка на фасади и т..н.... разходи....

    Коментар


    • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

      Проекти има много на картинка, но колко ще започнат да се строят реално и колко ще се завършат от започнатите е съвсем различно нещо.
      Помниш ли проектите за небостъргачи ? Не само турските в Папура , аи преди това имаше Испански и т.н..... Знаеш ли колко жилища бяха продадени в Уинслоу Гарденс по новому Елизиум преди да развеят байряка ?
      Дори и сегашните най-брутални измамници замразиха проектите без актуализация на цените и купилите ще пият по една вода....
      В огромна заблуда си че строителите ще настроят НЕПРОДАДЕНИ жилища и после ще ги продават на примоция щото нема кой да ги купи....Проект НЕ СЕ започва без да е достатъчно продаден. на тъмно зелено..Тва за малките , а за тези със стотин апарти ще има приключения....
      Всичко което ти описвам показва , че няма да има свръхпредлагане на готово с АКТ 16.... Няма откъде да дойде или поне не в степен така че да прелее и срути пазара.
      Много площ СТАВАЩА и ЖЕЛАНА за обитаване няма и няма и да има. На всяко ново ще се отписва старо неподдържано. Как си представяш , че ще изглежда 100 годишна панелка с да речем 100 апарта в която се обитават 10 ?. Защо не се обитават грохналите къщи по селата ? Колко Волги или поскоро Запорожци и Вартбурги срещаш по пътищата ?
      като те чета оставам с впечатлението, че ти очакваш голямо мяу на имотния пазар преди мен даже

      уинслоу рекламираха с чехлите на зелено по 1350 (по памет), след това на мястото на проекта нали ги промениха други след тях - един приятел взе приятен двустаен по 850Е ... в онзи момент с хубавия прозорец за купуване
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

        Мечти. Старите жилища, колкото и вмирисани, ще бъдат на пазара и ще предопределят цените. И понеже са на по-добри локации, хората ще осъзначт колко по-добре е да се вложат малко пари в ремонт на старата сграда, отколкото да се купи нов боклук някъде из Ливадите. Или си мислиш, че цялото население на София ще се изнесе в Малинова долина, а Вазов и Лозенец ще станат необитаеми (понеже преобладават старите сгради? Точно обратното ще стане.
        Замяна няма как да има, просто защото няма хора, които да заменят. Ще измират обитателите на 4-5 апартамента и ще оставят средно по 1 наследник. Къде по света си видял зарязани стари апартаменти?

        ПС: След 50 години точно пък твоите имоти я ги има, я ги няма, т.е. и те ще попадат в категорията "вмирисани". Така че внимавай какво си пожелаваш. Няма ли прираст, няма ли млади хора - един град просто го отпиши. Българите изчезват като нация, София след 50 години ще е 800к души макс, просто виж демографската структура - колко ще са починали от днешните живи и колко ще са се родили. Тотална .катастрофа.
        Въобразяваш си некви неща. Това че след 50 години ще има 20 стари блока във Вазов, които са на крака и са донякъде обитаеми не означава че старото няма да се изрине защото ще бъде нефункционално дори да е оцеляло. Знаеш ли колко стари къщи има по селата с външна тоалетна ? А че има или поне имаше дори такива без баня и въобще течаща вода вътре . По същият начин дори СЕГА изглежда старото във Вазов защото с най-лекият пример - бръм колата в подземният гараж , на 5 метра асансьора и съм дома ...не обикалям 20 минути да търся място по улиците де да паркирам или да се чудя кой ми я е одрал през нощта .... Имам и ток да си зареждам електричката която след 50 години ще е 99% от автопарка... Във Вазов през прозореца ли ще опъвате макарите на старото ?
        Примерите са безкрай и освен че специално номенклатурните във Вазов ако приемем че са стабилно построени / по-добре от новото/ и добрите отстяния и локация нямат едно позитивно друго качество за безгрижен и съвременен живот.
        Разбира се моето сегашно ново след 50 години сигурно ще се е повмирисало също макар като въздуховоди и т.н. да е светлинни години пред старото и ще изглежда зле и нефукнционално спрямо тогавашното ново. Затва му давам 100 години тотал и ще се бута и строи наново и имам дял от земята за целта...
        Да добавя само че старото няма как да се осъвремени с МАЛКО пари. Нямаш явно понятие кое и колко струва. Вероятно да се бутне и построи наново би било по-евтино... Затва в неелитни места извън Вазов и Гоцето :-) то ще се запустява все повече ... няма да има кой да го поддържа, а при желание ще струва тон пари....
        Предпоследно , може да изглежда леко като шок за теб , но не се знае кое ще бъде елитно място в Сфия след 50 или 100 години. Леля на жена ми има къща на улица Дунав от преди втората световна война....Тогава е било топ , а сега е на границата с арабите и мястото е клоака...
        И последно София след 50 години ще бъде 1.9 млн ..намаление със 100К от сегашните 2 милиона :-) Хич не е задължително да са Българи. При последната ми смяна наематели повечето кандидати бяха чужденци...от 4 континента / Европа, Азия, Африка и Латинска Америка/...т.е дори при сегашните заплати привличаме чужденци..., а те растат....

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение


          И аз като тебе, чакам да пълня колекцията с истории. Тея мойте значи са по-корави. Ходят за ден-два уикендите като е хубаво времето, но направят една камара снимки, ще кажеш, че постоянно са там.
          мераклии са още
          или като бъртрам си дават вид, че е супер
          докато успеят да лъзнат някой накаврък да купи изгодно селската къща
          2--3 години им давам макс.
          препоръка е

          Коментар


          • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

            Беър,тва с къщите бе преди 10г.Сега купуват УПИ-та и си строят нови къщи ,или сглобяеми или монолитни и то с качеството доста над оборите в СФ,градени от цигани и разни селски пишман "майстори".
            В много случай,пътя им до работно място е по-бърз от твоя, който се придвижваш вътре в претъпкания "град" гето.
            Но както казах,няма смисъл да откриваме топлата вода.Тя отдавна е открита от едни много по-умни хора от нас
            Е да, купуват в селата, даже им се чудя, по 300К лева им излиза нова свястна къща след като бутнат бараката. Но с тази инфраструктура на пътищата ела ги виж как се пътува по два пъти на ден за работа и обратно. А да не говорим ако имат гости или отидат на гости в града. Жената не пие по принцип, но това не е работа. Такси, ако дойде през зимата, щото и на шоферите не им се бачка през нощта. Да не говорим за звънене, уговорки и досадни разговори.
            Last edited by bulgarian lev; 26.09.2023, 21:57.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

            Коментар


            • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

              Беър,тва с къщите бе преди 10г.Сега купуват УПИ-та и си строят нови къщи ,или сглобяеми или монолитни и то с качеството доста над оборите в СФ,градени от цигани и разни селски пишман "майстори".
              В много случай,пътя им до работно място е по-бърз от твоя, който се придвижваш вътре в претъпкания "град" гето.
              Но както казах,няма смисъл да откриваме топлата вода.Тя отдавна е открита от едни много по-умни хора от нас
              е, колко па ти е на тебе пътя до "работното място"
              от вътрешността на столипиново до първата кофа за смет в бялата част
              препоръка е

              Коментар


              • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                Проекти има много на картинка, но колко ще започнат да се строят реално и колко ще се завършат от започнатите е съвсем различно нещо.
                Помниш ли проектите за небостъргачи ? Не само турските в Папура , аи преди това имаше Испански и т.н..... Знаеш ли колко жилища бяха продадени в Уинслоу Гарденс по новому Елизиум преди да развеят байряка ?
                Дори и сегашните най-брутални измамници замразиха проектите без актуализация на цените и купилите ще пият по една вода....
                В огромна заблуда си че строителите ще настроят НЕПРОДАДЕНИ жилища и после ще ги продават на примоция щото нема кой да ги купи....Проект НЕ СЕ започва без да е достатъчно продаден. на тъмно зелено..Тва за малките , а за тези със стотин апарти ще има приключения....
                Всичко което ти описвам показва , че няма да има свръхпредлагане на готово с АКТ 16.... Няма откъде да дойде или поне не в степен така че да прелее и срути пазара.
                Много площ СТАВАЩА и ЖЕЛАНА за обитаване няма и няма и да има. На всяко ново ще се отписва старо неподдържано. Как си представяш , че ще изглежда 100 годишна панелка с да речем 100 апарта в която се обитават 10 ?. Защо не се обитават грохналите къщи по селата ? Колко Волги или поскоро Запорожци и Вартбурги срещаш по пътищата ?
                И друго, Песи. Представи си кооперация в центъра на София. След време остарява яко и кво се случва? Някой строи нова на нейно място. Обезщетява собствениците, а на каква цена продава това което остане? В Прага всички стари тухлени сгради се поддържат на секундата. А падне парче мазилка, а веднага скелето е там и се маже цялата сграда наново.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
                  Добре ги сапунисваш ти. Мисля, че трябва да им нашепваш по настоятелно да разкарват софийските имоти и да купуват къщи по селата.
                  Беър,тва с къщите бе преди 10г.Сега купуват УПИ-та и си строят нови къщи ,или сглобяеми или монолитни и то с качеството доста над оборите в СФ,градени от цигани и разни селски пишман "майстори".
                  В много случай,пътя им до работно място е по-бърз от твоя, който се придвижваш вътре в претъпкания "град" гето.
                  Но както казах,няма смисъл да откриваме топлата вода.Тя отдавна е открита от едни много по-умни хора от нас

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                    то едно да е да кажеш " Ей го на - гадно, а моето супер", но са големи нови строежи из целия град. Говорим за сгради 10+ етажа, комплекси от по няколко блока - въобще мащаб сътворен, за да отговори на тръсенето от българиския 'инвеститор'

                    всъщност инвеститорите са тези, които строят и печелят.

                    ако е за купуване за живеене да кажеш капризи - ОК, но когато е за под наем на удобно място (до гара примерно)...ганьо от стара загора ще си каже " идеалка от тук на влака или автобуса и съм топ"

                    много площ, а хората са същия брой
                    Проекти има много на картинка, но колко ще започнат да се строят реално и колко ще се завършат от започнатите е съвсем различно нещо.
                    Помниш ли проектите за небостъргачи ? Не само турските в Папура , аи преди това имаше Испански и т.н..... Знаеш ли колко жилища бяха продадени в Уинслоу Гарденс по новому Елизиум преди да развеят байряка ?
                    Дори и сегашните най-брутални измамници замразиха проектите без актуализация на цените и купилите ще пият по една вода....
                    В огромна заблуда си че строителите ще настроят НЕПРОДАДЕНИ жилища и после ще ги продават на примоция щото нема кой да ги купи....Проект НЕ СЕ започва без да е достатъчно продаден. на тъмно зелено..Тва за малките , а за тези със стотин апарти ще има приключения....
                    Всичко което ти описвам показва , че няма да има свръхпредлагане на готово с АКТ 16.... Няма откъде да дойде или поне не в степен така че да прелее и срути пазара.
                    Много площ СТАВАЩА и ЖЕЛАНА за обитаване няма и няма и да има. На всяко ново ще се отписва старо неподдържано. Как си представяш , че ще изглежда 100 годишна панелка с да речем 100 апарта в която се обитават 10 ?. Защо не се обитават грохналите къщи по селата ? Колко Волги или поскоро Запорожци и Вартбурги срещаш по пътищата ?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

                      Добре ги сапунисваш ти. Мисля, че трябва да им нашепваш по настоятелно да разкарват софийските имоти и да купуват къщи по селата.
                      повечето имат имоти в града, но не виждат сми да купуват повече на тези цени с това презастрояване (аз също)
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

                        Ратко, те някои колеги го играха тва хоро, знаеш ли как съм вил като чакал от смях, слушайки неволите селски. Хора израснали с телефон и клавиатура в ръцете, не пипали лопата, решават след няколко клипчета, че могат да поддържат къща и градина.

                        Ей го и Берти - били им селски имоти. Ми те тея селски имоти за да стават за нещо искат поддръжка. А ако са по педантични хората и една камара пари, че да заприличат на нещо.
                        Имам съученик в малък град където къщата му е за милион лева с всичките и достроявания, обзавеждане и пр. Човекът е чейнчаджия от времето на началото на Демокрацията и Прехода, после и заложна къща отвори. А си продава един от апартаментите пак там и няма кой да го купи. Но къщата му е дом. Ето, наливат се кинти за условия и комфорт без надежда някога да ги получиш обратно. И това го има.
                        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение


                          мои приятели дадоха доста пари да купят и ремонтират, а други да строят селски имоти, защото могат да смятат и усетиха,че няма смисъл да си дават парите за кутийка облепена с люкс изолация и панели, която някой да ги сапунисва, че им продава на себестойност (а то със 100% горница)

                          тоя ковид и хоум офис много неща промениха за много хора и малко поразчупиха представите им за хубаво и лошо и не на последно място интернета, че го има вече почти навсякъде (без села в дерета)

                          аз примерно като съм на село си бачкам с мобилния на а1 и не усещам разликата, че съм на къра вместо в офиса.
                          Добре ги сапунисваш ти. Мисля, че трябва да им нашепваш по настоятелно да разкарват софийските имоти и да купуват къщи по селата.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

                            Защо трябва да откриваме топлата вода?
                            На Запад раята и бачкаторите живеят в "града",а по-богатите извън него в разни къщи с райграси,градини и дървета.
                            Всеки според акъла и възможностите
                            На запад и инфраструктурата позволява да живееш извън града. У нас не е баш така. Пребиеш се от пътуване, ставаш личен шофьор на жена и на деца. Нон-стоп съобразяване с локацията. И мене ми харесва идеята за къща на село, ама да има кой да я поддържа, а аз само да ползвам, иначе не.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

                              имаме един съсед, точно е айти. и реши зимата в студа да си вземе нещата и да иде да работи от едно село до пазарджик.
                              да покаже на семейството, че селската къща е топ.
                              едвам изкарал първата нощ, увит с одеала и още по тъмно се обадил на жена си да го евакоира.
                              та ми е интересно да чета мненията на бъртрам за айтитата в селски къщи

                              И аз като тебе, чакам да пълня колекцията с истории. Тея мойте значи са по-корави. Ходят за ден-два уикендите като е хубаво времето, но направят една камара снимки, ще кажеш, че постоянно са там.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

                                Ей го и Берти - били им селски имоти. Ми те тея селски имоти за да стават за нещо искат поддръжка. А ако са по педантични хората и една камара пари, че да заприличат на нещо.

                                мои приятели дадоха доста пари да купят и ремонтират, а други да строят селски имоти, защото могат да смятат и усетиха,че няма смисъл да си дават парите за кутийка облепена с люкс изолация и панели, която някой да ги сапунисва, че им продава на себестойност (а то със 100% горница)

                                тоя ковид и хоум офис много неща промениха за много хора и малко поразчупиха представите им за хубаво и лошо и не на последно място интернета, че го има вече почти навсякъде (без села в дерета)

                                аз примерно като съм на село си бачкам с мобилния на а1 и не усещам разликата, че съм на къра вместо в офиса.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                                Коментар

                                Working...
                                X