If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ми не се сешам. Има компании в Мюнхен, които работят по нови технологии и даже се опитват да се борят за кадри с американски фирми, ма не са големи . То се вижда по социалните мрежи, облачните услуги играчите на АИ пазара ... Европа като че ли изостава. Ма така е, като ръгат пари в зелени енергии и подпомагане на Турция, Армения и подобни а не се грижат за собствените си хора. То и тук на държавно ниво е така. Затънали сме в дългове а раздаваме на кой ли не, ма поне има частен капитал който инвестира търсейки печалба а не да прави мили очи на оная шведската аутистка.
Аве има ама, са някви семкаджии. Европа не само изостана, Европа е джудже в технологичния сектор. Единственно автомобилния сектор ги държи малко на крака, но Китайците са решили да ги довършат..... и ще ги довършат, според мен им остават не повече от 5 год.
Сегато, всеки е свободен да се стреми към щастието. Но само низшите духом плюят род и родина. То не бяха лъжи за образованието, за храната, за качеството на зъболекарите, кво ли не. Даже продължителността на живота извади като аргумент, все едно имаш някаква заслуга за нея. Между другото в момента в САЩ е 79г., а тук е 76, е и?
Не ти харесва - изнесъл си се. Кво се оплакваш?
В България вече не са мутренските времена от 2000г, ама в някои отношения са по лоши западните мизерии дето влязоха.
пак си крадат - преди с рекет на гражданите, сега еврофондове, да ма с тез фондове влизат и ЗАДЪЛЖЕНИЯ - да развяваме шареното знаме, емнайстия пол, отказване от семейните ценности, унищожение на армия, образование, индустрия (поради конкуренция) ....
Вече не смея да прогнозирам кое е по трудно за възстановяване - ДЪРЖАВАТА или българското самосъзнание. 500г турците не ни притопиха, тез за 30 години ни затриха. Освен държавата и българския дух трябва да възстановяваме
Хъ , оплаквам ли се ? Казах просто че тук има няколко човека дето са влезли в мод "шо си със шапка , шо си без шапка"
Иначе за прогресивните простотии си прав, даже оше не сте видели нищо, все по-зле ше става. Не знам кой ги организира тия неща, но много пари се наливат да се промиват мозъци. България като че ли оше се държи , ма няма да е за дълго , просто се наливат много кинти
Абе тоя и Бони са ебати извратеняците ... и оня мизерник песимиста дето ме кълнеше че съм би добре "засега". Вместо да се чудят как да помогнат ако някой закъса , ще търсят случаи на хора в беда да ти ги навират в лицето , гледай , ето доказателство за тезата ми. Как спят тия бе ? Има и по важни неща от това да си прав.
Сега обшо взето или трябва да плювам по България или трябва да се съглася че съм лузър, който за разлика от тях е взел грешното решение. Ми не е така бе, всеки си има свой живот, свои приоритети, не е казано че винаги трябва да има прави и криви. Най-интересни са ми като почнат да говорят за ЕС, свободно придвижване на хора и после скачат че някой се е "придвижил". Ми аре направете си главите де. Не може хем да казвате на специалиста че е путинист , хем да раздавате присъди , че някой си се изнесъл и "предал Родината". Това си бяха точно опорките на комунягите, невъзрашенци , врагове на народа ... трепаха хора по границите само зашото не искаха да стоят и да им работят ангария. Сега и на тия форумни герои някой им е длъжен да им стои ... аре у лево бе. Дурката си ги разправя легендите как взела някакъв апратамент в Изток за $50к преди 20-30 години , ма леко пропуска да обясни кой и ги е дал. Щото $50к бяха много пари тогава и не ги раздаваха по гастрономите. Ако си свой човек минаваш с 10% ... Е как да не се изнесеш ? Заплатата ми 2000 г беше към $900 , прашаха ми кинтите от Франция по WesternUnion, тогава май не искаха даже документи , с някакви номера се идентифицираш, не плашах данъци , всичко под масата . Апартаментите бяха евтини с 2-3 годишни дохода се купуваше апартамент в Младостите или по Тинтява ... да ама на бащата ан Джонката приятелчетата ги продаваха тия апартаментчета и като отидеш па това нема, па не е готово , па това сам ше си го направиш... абе точно как вика Джонката , не искат някакви прости цървули като мен да им се мотат в краката. Аз със малко дете, искат ми $3000 да го запиша в частна детска градина, не можем да намерим жилище и се врем по некви панелки на родата ... Еми накрая фирмата ми предложи 15к франка, тогава бяха май 2-3 пъти колкото изкарвах и станах "предател на Родината". Трябваше да остана и да псувам тия които са се изнесли ли ? Сега стигнахме до кой бил болен и кой здрав.
Не ти харесва - изнесъл си се. Кво се оплакваш?
В България вече не са мутренските времена от 2000г, ама в някои отношения са по лоши западните мизерии дето влязоха.
пак си крадат - преди с рекет на гражданите, сега еврофондове, да ма с тез фондове влизат и ЗАДЪЛЖЕНИЯ - да развяваме шареното знаме, емнайстия пол, отказване от семейните ценности, унищожение на армия, образование, индустрия (поради конкуренция) ....
Вече не смея да прогнозирам кое е по трудно за възстановяване - ДЪРЖАВАТА или българското самосъзнание. 500г турците не ни притопиха, тез за 30 години ни затриха. Освен държавата и българския дух трябва да възстановяваме
Дай имена както аз съм дал и да видим за колко време ще може да запишем час.
За Саш незнам, но тук да не дава господ да имаш сериозно заболяване - директно те пращат в Турция да се оправяш. Неслучайно почти всяка вечер има зов за помощ за лечение в Турция, вместо в "Европейска" България.
Абе на тоя и на Бони май им е много важно да са прави... и песимиста дето ме кълнеше че съм би добре "засега". Вместо да се чудят как да помогнат ако някой закъса , ще търсят случаи на хора в беда да ти ги навират в лицето , гледай , ето доказателство за тезата ми. Има и по важни неща от това да си прав.
Сега обшо взето или трябва да плювам по България или трябва да се съглася че съм лузър, който за разлика от тях е взел грешното решение. Ми не е така бе, всеки си има свой живот, свои приоритети, не е казано че винаги трябва да има прави и криви. Най-интересни са ми като почнат да говорят за ЕС, свободно придвижване на хора и после скачат че някой се е "придвижил". Ми аре направете си главите де. Не може хем да казвате на специалиста че е путинист , хем да раздавате присъди , че някой си се изнесъл и "предал Родината". Това си бяха точно опорките на комунягите, невъзрашенци , врагове на народа ... стрелях апо хора по границите само зашото не искаха да стоят и да им работят ангария. Сега и на тия герои някой им е длъжен да им стои ... аре у лево бе. Дурката си ги разправя легендите как взела някакъв апратамент в Изток за $50к преди 20-30 години , ма леко пропуска да обясни кой и ги е дал. Щото $50к бяха много пари тогава и не ги раздаваха по гастрономите. Ако си свой човек минаваш с 10% ... Е как да не се изнесеш ? Заплатата ми 2000 г беше към $900 , прашаха ми кинтите от Франция по Western Union, тогава май не искаха даже документи , идентифицираш се с някакви номера от изпращача, не плашах данъци , всичко под масата . Апартаментите бяха евтини с 2-3 годишни дохода се купуваше нов апартамент в Младостите или по Тинтява ... да ама на бащата на Джонката приятелчетата ги продаваха тия апартаментчета и като отидеш па това нема, па не е готово , па това сам ше си го направиш... абе точно как вика Джонката , не искат някакви прости цървули като мен да им се мотат в краката. На мен ми искат $3000 да запиша детето в частна детска градина, че нямаше места в държавните, не можем да намерим жилище и се врем по некви панелки на родата ... Еми накрая фирмата ми предложи 15к франка, тогава бяха май 2-3 пъти колкото изкарвах и станах "предател на Родината". Трябваше да остана и да псувам тия които са се изнесли ли ? Сега стигнахме до кой бил болен и кой здрав.
Нищо не предлагам, само констатирам провала по отношение на концепция и цели. От там тръгна разговорът. Нито сме се догонили Германия, нито сме равнопоставени с тях. И не само ние. А доводът, че с Германия се работи по-лесно отколкото с Малайзия някакси... вярно е, но не е сериозно.
Ми аз не съм имал проблеми с Германия, плащат си , прашам им лизенза и кой откъде е . Малко правят врътки като чуят че си регистриран в България и искат мокри подписис и некви документи по пощата , ма не е кой знае какво. В Малайзия продавача трябва да плати 10% такса някъде си , па не се знаеше къде и трябваше да наемам местен счетоводител или адвокат и ако продаваш кораби или големи машини си е ок , ма за мизерници като мен няма смисъл да се разправяш
Моят опит в медицината от последната година и да затваряме сравненията. Взех направление за Софиямед в кв. Мусагеница. Не съм дал 1ст. за прегледа. Друго направление в Дженерали при доцент-светило, не съм дал и 1ст. но по мое желание го почерпих бутилка мънки шолдър. Моя роднина я записах буквално за следващия ден в Баланс клиник при друг известен доцент. Мина и на физиотерапия в деня на прегледа. Стоматолога ми е на гърба на офиса и в работно време ми изгражда по две пломби годишно, без никакви пари, а на дъщеря ми, дори с упойка, без да й вземе пари.
За сравнение в САЩ, ако имаш сериозно заболяване, може и като си продадеш къщата, да не ти стигнат парите за едно продължително лечение, ако нямаш нужната застраховка, която е многостепенна, според доходите. В Англия е много по-трагично, там за прегледите, които изброих, трябва да се запишеш няколко месеца предварително.
2 пломби или 1 пулпит, или вадене на зъб и почистване на зъбен камък ти се ПОЛАГА ОТ ДЪРЖАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ.
Частното нищо не ти дава. даваш 200/500лв получаваш 200/500лв ако си ги използваш.
Печелиш по телефон запазване на час. Ако си гъст с личния лекар е същото или ходиш всяка седмица. Имаше неудобство че трябва да минеш да вземеш хартишката, сега с електронните и това е минало.
доцент-светило - те професорите и АКАДЕМИЦИТЕ за нищо не стават той доцент светило .
за западните държави - чакат ама и по малко крадат. Тука много лекар, много изследвания и НИКАКВО ЛЕЧЕНИЕ в повечето случаи
Еми така е , какво предлагаш ? Ако не сме член на ЕС как ше ни помогне ? Ето сърбите и макетата не са , виж ги къде са. Фирмите в България така или иначе изнасят главно за тия няколко държави в ЕС, за които говориш. И да не си член на ЕС, Германия ше си енфорсва техните правила като внася ... ако искаш ги приемай и изнасяй ако искаш не изнасяй.
Нищо не предлагам, само констатирам провала по отношение на концепция и цели. От там тръгна разговорът. Нито сме се догонили Германия, нито сме равнопоставени с тях. И не само ние. А доводът, че с Германия се работи по-лесно отколкото с Малайзия някакси... вярно е, но не е сериозно.
То в Европа освен регулации друго има ли?
Сещаш ли се за някоя голяма технологична компания (да кажем в топ 20)? Аз защото не се сещам...
Ми не се сешам. Има компании в Мюнхен, които работят по нови технологии и даже се опитват да се борят за кадри с американски фирми, ма не са големи . То се вижда по социалните мрежи, облачните услуги играчите на АИ пазара ... Европа като че ли изостава. Ма така е, като ръгат пари в зелени енергии и подпомагане на Турция, Армения и подобни а не се грижат за собствените си хора. То и тук на държавно ниво е така. Затънали сме в дългове а раздаваме на кой ли не, ма поне има частен капитал който инвестира търсейки печалба а не да прави мили очи на оная шведската аутистка.
Моят опит в медицината от последната година и да затваряме сравненията. Взех направление за Софиямед в кв. Мусагеница. Не съм дал 1ст. за прегледа. Друго направление в Дженерали при доцент-светило, не съм дал и 1ст. но по мое желание го почерпих бутилка мънки шолдър. Моя роднина я записах буквално за следващия ден в Баланс клиник при друг известен доцент. Мина и на физиотерапия в деня на прегледа. Стоматолога ми е на гърба на офиса и в работно време ми изгражда по две пломби годишно, без никакви пари, а на дъщеря ми, дори с упойка, без да й вземе пари. За сравнение в САЩ, ако имаш сериозно заболяване, може и като си продадеш къщата, да не ти стигнат парите за едно продължително лечение, ако нямаш нужната застраховка, която е многостепенна, според доходите. В Англия е много по-трагично, там за прегледите, които изброих, трябва да се запишеш няколко месеца предварително.
Дай имена както аз съм дал и да видим за колко време ще може да запишем час.
За Саш незнам, но тук да не дава господ да имаш сериозно заболяване - директно те пращат в Турция да се оправяш. Неслучайно почти всяка вечер има зов за помощ за лечение в Турция, вместо в "Европейска" България.
Да го напиша отново. В съюз с напълно различни държави по степента на своето развитие не могат да се прилагат универсални политики, които да удовлетворяват интереса на всички. И има няколко държави, които всъщност са Европейският съюз и определят политиката. Такива като нас могат да си направят по една снимка в сградата на Европейския парламент.
А Еврозоната няма голямо отношение към фискалната политика на държавите.
Еми така е , какво предлагаш ? Ако не сме член на ЕС как ше ни помогне ? Ето сърбите и макетата не са , виж ги къде са. Фирмите в България така или иначе изнасят главно за тия няколко държави в ЕС, за които говориш. И да не си член на ЕС, Германия ше си енфорсва техните правила като внася ... ако искаш ги приемай и изнасяй ако искаш не изнасяй.
Вие сравнявате очаквания с реалност , което е заблуждавашо. За да оцените Европейския съюз трябва да направите оценка на това какво би се случило с Европа ако го нямаше. Най-вероятно всяка от държавите поотделно шеще да е много по слаба и като пазар и като инвестиции. Примерно една камара технологични компании инвестират в европейски държави зашото пазара е голям и има единна регулация. Вероятно нямаше да го направят ако не беше. Само си помисли как Европа шеще да дийлва с облачните услуги като големите играчи са в САШ и Китай. Как щеше да си зашитава данните и т.н. Ония щяха да правят каквото си искат. ЕС предотрватява изоставането на Европа и не го забелязваш просто зашото не е проблем, щеше да го забележиш ако беше проблем. Е виж руснаците колко са "напред", дето купуват любителски фотоапарати от магазина да ги използват във военни дронове.
То в Европа освен регулации друго има ли?
Сещаш ли се за някоя голяма технологична компания (да кажем в топ 20)? Аз защото не се сещам...
Е че това е нормално. САЩ са една държава но щатите в нея имат големи разлики, Въпреки всичко поне движение на стоки, хора и капитали не е проблем, което създава един голям пазар, който може да налага условия. В съшото време всеки щат може да въведе и собствени правила, например Калифорния може да легализира марихуаната докатао Тенеси не ( не знам дали е точно Тенеси не я е легализирал). В Европа има доста държави които са членове на ЕС и не използват еврото точно за да имат независима фискална политика.Чехия, Унгария. Щвеция , Дания ... 5-6 държави са и не броя България зашото ние нямаме независима фискална политика. Та не разбирам какъв е проблема. По един или друг начин трябва да има синхринизация на законодателството. Представи си ако всяка държава има различни правила за ДДС и всеки път като изнасяш трябва да и платиш ДДС-то в България и после да си го търсиш обратно само зашото държавите не могат да обменят информация заради различните формати на ДДС номера или нешо друго.Сега като изнасяш отиваш на https://ec.europa.eu/taxation_custom...vat-validation и веднага виждаш компанията регистрирана ли или не , дали номера който са ти дали е валиден или не.Я отиди и намери за Норвегия VAT номерата и после проверявай какви такси дължиш при продажби там. Аз съм се отказвал от продажби примерно в Малайзия само защото е прекалено скъпо да се разправяш за 1-2 ма клиенти и да проверяваш местните им правила. Съшото щеше да важи и за Европа ако нямаше ЕС.
Да го напиша отново. В съюз с напълно различни държави по степента на своето развитие не могат да се прилагат универсални политики, които да удовлетворяват интереса на всички. И има няколко държави, които всъщност са Европейският съюз и определят политиката. Такива като нас могат да си направят по една снимка в сградата на Европейския парламент.
А Еврозоната няма голямо отношение към фискалната политика на държавите.
Коментар