IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Zal_Negodnik Разгледай мнение
    Даже и при най-леката разпродажба очаквам да настъпи паника която да прерастне в масова такава и дотам с тоя глинен колос
    Дали ще е днес,утре или след 1 седмица няма голямо значение
    Да бе, и след 10 години - пак се тая, аре кажи кога ще е и дай да организираме залаганията някак

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
      90% от общата изчислителна мощност са в ръцете на няколко човека(или по-вероятно да е организация), които си остават напълно анонимни - никой не ги знае кои са всъщност. След като пазара на биткойните е твърде малък по обем, тези хора могат да влияят на пазара и курса, както си искат, и когато си поискат. И такива обикновени зарибени шаранчета като форекс-мастъра са им в ръцете. Могат да правят с тях каквото си искат. Кажете, не е ли това измамна схема?

      Форекс-Мастър, след като толкова ревностно защитаваш биткойна, я кажи, след снощната загуба от близо 50% още колко месеца ще трябва да копаеш допълнително с картите, за да си избиеш щетите?

      Брей, кои са тия толкова тайнствени хора, трябва да са голяма работа. Трябва на всяка цена да се запозная с тях. Сьн не ме хваща докато не разбера точно кои са. Не , не са хора, богове са сигурно. Как иначе, що не излязат и да се представят - аз сьм драган петканов - ей ме на - поемам отговорност за вашите инвестиции. Тогава по-спокоен ли ще си Фрости?
      Този филм не сме ли го гледали вече - 'Поемам отговорност' се казва.
      Голямо лапнишаранче си, ако се врьзваш на формата, а не на сьдьржанието.
      Извинявай ама нищо не отбираш от технология. Нали не си мислиш, че силициевата долина се казва СИЛИКНОВА, защото оттам извира силкона.
      Last edited by verimg; 11.04.2013, 16:03.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
        90% от общата изчислителна мощност са в ръцете на няколко човека(или по-вероятно да е организация), които си остават напълно анонимни - никой не ги знае кои са всъщност.
        Това са миньорски пулове. Всеки който иска си открива сметка в пула и включва компютъра си в общата сумарна мощ на дадения пул който си си избрал... На никого все още не са отказали да си открие сметка при тях. Това че ти не ги знаеш, не означава че никой не ги знае...

        http://www.bitcoinwatch.com/
        Долу в ляво на диаграмата са дадени дяловете им към момента.

        А ето и колкото ти душа сака подробности за тях и много други:
        https://en.bitcoin.it/wiki/Comparison_of_mining_pools

        Ех, Боже Боже... Ела си прибери вересиите... То отдавна си е казано. Пази боже сляпо да прогледа.
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

        Коментар


        • Даже и при най-леката разпродажба очаквам да настъпи паника която да прерастне в масова такава и дотам с тоя глинен колос
          Дали ще е днес,утре или след 1 седмица няма голямо значение

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Anonimus Разгледай мнение
            Точно така, зад биткойн стоим обикновените хора!!! И ще ставаме все повече! Защото на хората им писна да ги лъжат!
            То е като снежна топка - тръгне ли веднъж и няма спиране!
            ...
            Така е анонимус, обикновените хора.
            И всичко ще свърши както обикновено.
            Снежната топка като се търкулне, и може да предизвика лавина. Ни всички знаят че снежната топка се търкаля само надоле, а и лавината и тя самонадоле върви.

            Между другото, аnonimus не се пише така
            Но дано и другите ти знания не са като чуждите ти (буквално) езици.

            Коментар


            • 90% от общата изчислителна мощност са в ръцете на няколко човека(или по-вероятно да е организация), които си остават напълно анонимни - никой не ги знае кои са всъщност. След като пазара на биткойните е твърде малък по обем, тези хора могат да влияят монополно на пазара и курса, както си искат, и когато си поискат. И такива обикновени зарибени шаранчета като форекс-мастъра са им в ръцете. Могат да правят с тях каквото си искат.

              Кажете, не е ли това измамна схема?

              Форекс-Мастър, след като толкова ревностно защитаваш биткойна, я кажи, след снощната загуба от близо 50% още колко месеца ще трябва да копаеш допълнително с картите, за да си избиеш щетите?
              Last edited by Frosty; 11.04.2013, 15:51.
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Frosty
                Ти имаш ли идея, на колко малко места в света се произвеждат чипове и колко е скъпо разработката и производството на нов тип процесори. И кой е този производител на чипове, който ще се навие да създава и произвежда само няколко броя от специфичен чип, оптимизиран в изчисляването на хаш алгоритми със специфична архитектура само за незначителен брой потребители?

                Просто създателите на измамната схема с биткоините са си подготвили чиповете и устройствата още през 2009, преди да пуснат публично проекта в мрежата. Самите графични карти са с много ниска ефективност за копаене на монети, защото първоначалното им предназначение не е за изчисляване на хаш суми, а съвсем друго. Затова и добива на монети чрез копаене с видеокарти е оскъден. Организаторите на схемата притежават чипове специално оптимизирани само за изчисляване на хешове с огромна производителност, а простолюдието не.

                Инженер по микроелектроника сьм. И преди 10 години сьм проектирал чипове. Сьс сигурност преди 10 години беше по-скьпо да се проектира и произвежда, но произвеждахме и то в Бьлгария, ама това е друга тема. Ясен ми е целия процес. Самата разработка е много улеснена от развойните средства, които са на разположение - т.е. проектирането е сравнително лесно с подходящия екип.

                A за какво им е АСИК 2009-та година, като с един стандартен процесор(не графична карта) си е копаел човек по 5000 биткойна на ден. ? Тези 69 000 биткойна , които повлияха на пазара вчера, за 1 месец с почивки можело е да си ги изкопаеш, на процесора, не на видеокартата.

                p.s. Заблудих те, преди 15-20 години станаха май. Няма значение, важното е, че това не е нещо сврьхестествено и в Бьлгария е правено - тук имаше научнио институти, имаше и звена по внедряване на науката в практиката.
                Last edited by verimg; 11.04.2013, 15:47.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                  Хората, които стоят зад схемата с биткоините, копаят с такива:
                  С такива се копа от няколко месеца. Биткойн е създаден преди 5 години. Първите 2 години спокойно си копаха хората и само с централния процесор на компа който имат в килера или на лаптопа. След това се премина на графични платки, като се използваха все по-мощни и по-мощни. Преди 2 месеца обаче започнаха да навлизат ASIC (Application Specific Integrated Circuits) - демек специализирани компютри които стават само и единствено за копане на биткойни.

                  Това че ти си разбрал за биткойните преди 5 дена не означава че през изминалите 5 години само създателите на биткойн са го копали. Който се е интересувал и е гледал и чел алтернативни медии той е разбрал още преди години. Който като теб е с промит мозък от казионните медии е разбрал преди 5 дена и започва да си въобразява че през изминалите 5 години хората са правили нещо тайно и покрито само защото шишарки като теб нищо не са чули през това време... Стой си на бфб-то и лапай мухите. Кво си се вкопчил в тази тема като удавник за сламка? Тя не е за теб. На теб ти липсват достатъчно сиви клетки, а и възпитание... както се вижда!
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                    Създателите на схемата не копаят през цялото време, за да не нарасне прекалено количеството на монетите в обръщение и да им падне курса.
                    И от време на време си разпродават койните на доста тлъста цена както стана вчера и то напълно анонимно !
                    Перфектна схема !

                    Коментар


                    • Направо сте се скъсали от тролване от вчера до днес. Не мога да разбера това някакъв вид удоволствие ли е? Мисля да се самоцитирам от преди има-няма 1 седмица :

                      Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                      Е да де... това вече го слушах надълго и нашироко, когато курсът бе 15 долара. Сега при 150 долара тези мишки се изпокриха... При какъв курс ти също ще се покриеш? Колко трябва да стане курса за да признаеш, че си сгрешил?
                      Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                      Ти чакай да върне някой долар назад, да видиш как ще наизкачат
                      Стойте мирно и си свиркайте

                      Коментар


                      • Хората, които стоят зад схемата с биткоините, копаят с такива:

                        правят 65000 MH/s, което произвежда 130 биткойна на месец = 20 000 долара.





                        А вие от простолюдието се мъчите да копаете само с такива:

                        прави 287 MH/s, което произвежда 0,57 биткойна на месец = 87 долара.

                        Тоест копачите с видеокарти копаят за нищожни остатъци от общия дял, но правят хората, които стоят зад биткойн схемата още по-богати.
                        Това е просто перфектно изпълнена схема за измама.

                        Получава се нещо подобно: Примерно на 100 декара площ са заровени 100 кила злато. Едновременно копаят 100 човека, които търсят да го открият. 95 от тях, копаят със пластмасови детски лопатки-играчки. А 5 копаят със багери. Въпроса е кой ще открие първи и по-голямо количество злато? Тези с детските лопатки, или тези с багера???

                        Създателите на схемата не копаят през цялото време, за да не нарасне прекалено количеството на монетите в обръщение и да им падне курса. Те знаят, че с обикновенни видеокарти може да се добие само незначително количество монети. По този начин никой от простосмъртните няма добито достатъчно количество за да влияе на пазара на биткоини. Така колкото повече нови шарани се зарибяват, толкова повече търсенето нараства и курса се вдига. Създателите трябва само от време на време да си "поизкопаят 200-300 биткойна с багера", което с техните мощности им коства съвсем малко време и разходи.

                        Така създателите на схемата си гарантират тлъсти доходи за години напред, без никакви разходи докато не се изкопаят всички монети. А за обикновенните шарани остават само огризките от копаенето, или да спекулират с курса, което снощи видяхме докъде води. Накрая всички ще си загубят парите от хаотичното движение на курса.
                        Last edited by Frosty; 11.04.2013, 15:24.
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                        Коментар


                        • Не мисля , че БИТКОЙН е още за отписване ! Сега ще тръскат клона -да падне повечето маймун, после (съвсем скоро ) пак ще поскъпне и така .... до следващия обир Само че , да се купува на тез нива ми се струва лудост
                          ¥@K$€££¥@K Гарантирано фалит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            а ти как дефинира пола им? )
                            На база мнозинство , устройва ли те ?
                            Мнението ми води до фалит !

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнение
                              Като не си запозната с целите на тези момчета що приказваш ?
                              ...
                              а ти как дефинира пола им? )

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                чий е лика на аватара ти
                                НА един Велик човек, който промени завинаги страната си и света!!!!

                                Коментар

                                Working...
                                X