If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
я
Миналата седмица се завърнах от португалско, та там белите им вина са много добри, червените не струват, сравнени с нашите, но имаха едно нещо като ликьор/вино от сок от череши, в което са оставили и плодовете вътре (срам, не срам, колкото и да е женско питие, много повече ми хареса от порто-то), нарича се джинжиня или нещо от сорта, че на съскащият им език нищо не му се разбира. Ей го какво е
a се пие с шоколадова чашка, като ти доабвят и плодче вътре за 1 евро - вярно чашката е доста дребничка, но все пак
наздраве
P.S. Чиче, като затръгвате натам, драсни, ще ти дам някой и друг съвет
Благодарско, ще се възползвам от съвета ти за хотел и дребни наслади.....
пп Големите наслади ги оставям на Тнм- то....
пп Тая благинка за 1 евро....Иииии, няма да се охарча....
я да ви се включа в дискусията, че от толкова цифри в момента ми е бръмнала главата, та да се поразтуша малко. Гледам за рИкия говорите, та да те питам и теб - ти дюлева пила ли си? Ама домашна дюлева, а не сръбските бъркочи, дето се продават под път и над път като боза с есенция? Щото истинска дюлева е почти невъзможно да се открие, както и истинска крушова, причината е стандартна - просто липса на материал за приготвянето им. виж кайсиева из силистренско и сливова от троянско по-лесно се намира А съм пил и смокинова по македонските краища на страна къмто петричко и санданско - също блага работа, но грозданката на тъста не я давам за нищо - хем хубава, хем без ограничения в количествата
Миналата седмица се завърнах от португалско, та там белите им вина са много добри, червените не струват, сравнени с нашите, но имаха едно нещо като ликьор/вино от сок от череши, в което са оставили и плодовете вътре (срам, не срам, колкото и да е женско питие, много повече ми хареса от порто-то), нарича се джинжиня или нещо от сорта, че на съскащият им език нищо не му се разбира. Ей го какво е
a се пие с шоколадова чашка, като ти доабвят и плодче вътре за 1 евро - вярно чашката е доста дребничка, но все пак
наздраве
P.S. Чиче, като затръгвате натам, драсни, ще ти дам някой и друг съвет
Пила съм преди години. В двора на старата ни къща имаше няколко дървета от дива дюля - плодовете са по-малки, без мъх и са много, много ароматни.
В ранна есен ги обирахме, тати ги нацепваше, а баба ги вареше в нещо като голяма тава на няколко партиди. След това добавяше захар и вода и оставяше сместа да ферментира.
Знам, че варенето на ракията беше много трудно, защото материалът залепваше за дъното на казана. И пускаше съвсем малко /материала/, като потомствен габровец.
А сега, тъй като съм снаха у Чужденеция - ракия бол. От грозде, от кайсии, от сини сливи...
Съпругът и деверът ми са големи майстори на ракията. А отлежаването в дъбови бъчви поне за три години, правят напитката еликсир.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Срам, срам ... къв пияч си ти, бре!? Класиката у жанра да ти бяга!?
П.П. А дюлева пил ли си?
я да ви се включа в дискусията, че от толкова цифри в момента ми е бръмнала главата, та да се поразтуша малко. Гледам за рИкия говорите, та да те питам и теб - ти дюлева пила ли си? Ама домашна дюлева, а не сръбските бъркочи, дето се продават под път и над път като боза с есенция? Щото истинска дюлева е почти невъзможно да се открие, както и истинска крушова, причината е стандартна - просто липса на материал за приготвянето им. виж кайсиева из силистренско и сливова от троянско по-лесно се намира А съм пил и смокинова по македонските краища на страна къмто петричко и санданско - също блага работа, но грозданката на тъста не я давам за нищо - хем хубава, хем без ограничения в количествата
Миналата седмица се завърнах от португалско, та там белите им вина са много добри, червените не струват, сравнени с нашите, но имаха едно нещо като ликьор/вино от сок от череши, в което са оставили и плодовете вътре (срам, не срам, колкото и да е женско питие, много повече ми хареса от порто-то), нарича се джинжиня или нещо от сорта, че на съскащият им език нищо не му се разбира. Ей го какво е
a се пие с шоколадова чашка, като ти доабвят и плодче вътре за 1 евро - вярно чашката е доста дребничка, но все пак
наздраве
P.S. Чиче, като затръгвате натам, драсни, ще ти дам някой и друг съвет
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар