If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Или ти не си меразбрал или аз не съм се изразил правилно, аз съм за къса с цел 1680 което ще се реши къде 1920-80 реално и имам къса която затварям сега 2115 и отварям дълга с цел 22 откъдето ще скъся с цел 20 и от 1980 ще усължа за 21 а при пробив на 1920 ще скъся............................
Не е лесно да те разбере човек. Пишеш пълни безмислици, при това ги пишеш НЕГРАМОТНО.
Даниеле,Коко какви глупости пишете само,недеите така да бъдете краини в постовете си защото има много нови момчета и ако се подльжат и да се налапат с евра и ще си занулят сметките .
Няма нищо в полза на еврото да ходи до там в близките 4-5 месеца.
С уважение!
Успех!
Или ти не си меразбрал или аз не съм се изразил правилно, аз съм за къса с цел 1680 което ще се реши къде 1920-80 реално и имам къса която затварям сега 2115 и отварям дълга с цел 22 откъдето ще скъся с цел 20 и от 1980 ще усължа за 21 а при пробив на 1920 ще скъся............................
[quote="supertrader"+KOKO]
Даниеле,Коко какви глупости пишете само,недеите така да бъдете краини в постовете си защото има много нови момчета и ако се подльжат и да се налапат с евра и ще си занулят сметките .
Няма нищо в полза на еврото да ходи до там в близките 4-5 месеца.
ZDRAVEITE, V KABELA 1.78 NIVATA KAKTO SE O4AKVASHE SA TRUDNI, MISLQ 4E NI PREDSTOI OSHTE EDIN NEUSPESHEN TEST PREDI 1.74, LI4NO AZ SHTE SI KUPQ V ZONATA 1.7630-50 AKO Q IMA, SAS STOP 1.7570, USPEH VI JELAQ !!!![/list]
Обаче като му погледнеш графиката на кабела на мясото където го е селнал тръпки да те побият ! Скакви пари го е продал толкова жестоко само той може да каже и едва ли би го направил ! Сигурно му е помагала някоя национална банка , но и тълпата яко е захапала , същото ще се случи с долар-канадец ако го изтърват доста още на юг, ще падне голям бой по канадеца на всички фронтове , прекалиха с наливането му пък и това дето все с петрола щял да се движи , сигурно ще е до време докато стане обратното петрола нагоре канадеца на долу .Което си е нормалния вариант .
ХЕХЕ
Лошото е че вече гледам всички взехме да мислим за по-сериозно надолу преди ъп-а така че нищо чудно 26 хехе
Та в тоя ред на мисли се сещам за една история някъде от 80-те, Форекса е актуален и Ли Якока прави някакаво изказване за йената и пазара реагира мигновенно, между другото горещо препоръчвам двете авто биографични книги на бившият шев на Крайслер е те това го е описал в "Откровенно Казано" много ценни са а и носят доста фундаментални истини, но както и да е, та една фраза раздвижва пазара и журналистите кого да питата ами Сорос, той обаче малко преди това скапва британският паунд, приказки приказки и като си покаже главата го селва и такава лавина подкарва че ония кралски бюрократи от БОИ докато реагират пазара ги е отвял, е явно го сварват на чашка Сорос защото той за първи път се изразява чисто технически и казва какво ще стане с йената е ама БОЖ не спи, и на другият яко в другата посока, и питат Сорос за коментар защо е сгрешил тоя път и той произнася прословутата си фраза - ами защото "ПАЗАРА Е ГЛУПАВ"
Големи проблеми имат пак с петрола затова и долара пада , вярно че след като се завъртя миналата седмица шансовете да си опита пак подкрепите двойката са добри , но на 24 няма да се спре после по-скоро ще е до 26. Ако стигне 26 от там вече много долари ще се купят , качването на лихвата е сигурно независимо какво говорят защото новия шеф на федералния трябва да им вземе страха и на мафията и на не мафията да видим колко фигури ще направи Грийнспан правеше по 2-3 понякога , мисля че толкова ще ги устроят.
Здравейте,
Сега за формацията ХиШ на дневна и продловутото 24 ниво, така много елементарно, на всички които са чели книжки им е ясна целта 2420-38.2% на тия който са чели книжки с вагони им е ясна междинна спирка 1680 преди това и един голям проблем - 19 нивата.
Значи хубавото на момента е че независимо какво е би трябвало един сел от 22хх да излезе доволно което е гот и заради Суапа. Ясно е че и бай около 1920-80 ще излезе - ако това е ХШ то лонга с цел 24 би трябвало да тръгне от там, аз за това и имах "спор" с Рад аджеба защо при ясна цел 24 и бит тренд на седмична да вършим работата долу на 16 нивата а да не си изпълним първо горните цели, е 19 нивото ще го реши това и пак казвам бая от там ще излезе но това което промених е че се върнах на първото си мнение че наистина ще паднем на 16 нива преди прословутото 24, тоест мафията ще има повод за обири точно когато всички видят ясният бай от 19 ниво с ясна цел 24 и някъде от 21 ниво да зацепят за несвършената работа на 16.
Много сложно изречение сътворих, както и да е
Успешна седмица и гледайте за селл краткосрочно
USD/JPY: Зелената валута се повиши до ниво от 114,66 спрямо японската йена днес, след като преодоля 114,40 (пивотно ниво за деня), което се явява непосредствена подкрепа в краткосрочен план. В посока “север” важна съпротива е 115,23 (38,2% корекция на движението 118,18/113,41), последвана от 115,96 (21-дневна експоненциална плъзгаща средна). Трайно задържане под 114,40 би могло да доведе до тест на дъното от предходната седмица при 113,41.
Na daily grafika vijdame edin prekrasen obyrnat h&s.Na 4 chasovata se vijda qsno,che 3-te korektivni vylni na 5-cata sa zavyrshili i sega bi trqbvalo da sledva otnovo vyzhodqshto dvijenie.Moqta prognoza e da se kupuvat evra s cel 1.24.Prodavaite ako vidim probiv pod 1.20,koeto shte e korekciq ot 61,8% na vyzhodqshtoto dvijenie na 3-ta i 5-ta vylna.
Az sym bik ot 1.1790 i mislq da dyrja do posledno :-)
Uspeh na vsichki !
...също мисля, че графиката на Коко - една от емблематичните фигури във Форума - се изпълнява перфектно: жълтата въпросителна си е ТОЧНО НА МЯСТОТО (!!!) - 1,7520.
ЕВАЛЛА!
За GBP/USD Перфектно,но за EUR/USD имаше 2 графики първата имаше слизане до 1.1980 и след това нагоре до 1.2400.
Втората имаше слизане до 1.1889 и след това нагоре към 1.2400.
Ставаше въпрос дали сме направили глава с рамене или само връх.
Ако може да ми помогнеш ще съм ти много благодарен.
Много успехи!
С това надявам се ти отговарям на въпроса за графиките в ЕУР
Значи ако 1.2230 падне сме на 1.2420 - това задължително трябва да го видим, преди него ще имаме обаче ходене до 1.1980- и затова дадох като прогноза лимитирани байове от 2030-1980-1920, това трябва да излезе дамо първият е засействан, и излезе е не до 24, така приеми като извинения корекцията за едно слизане до 1680 преди 24 но още веднъж ще отбележа останалите лимитирани байове ще излезат.
Никой, не е перфектен, още повече аз а и не страдам от мчания за величие, напротив много често греша а и пиша рядко тук и за това предпочитам да не пускам интрадей прогнози.
2006 година - доларът ще се стабилизира на сегашното си равнище и ще атакува нови висини! Защо?
Без човек да гледа индикатори, се набива на очи следното:
1. 11.Септември е далеч назад във времето;
2. Войните в Близкия Изток са приключили;
3. Петролът е под контрола на Америка;
Това бяха основните причини за Бюджетния дефицит, който от тук натам ще върви към стабилизация! Лихвите скоро ще спрат да се движат - и какво от това??? Те са доста високи и това предполага дълги долари, които форекс участниците ще заемат.
От друга страна самите американци натискат долара на долу, както и европейците натискат еврото надолу - всеки знае защо! ;-) Под тези натиски ще премине и цялата година и ако сега доларът е натиснат, то след 1-2 месеца е много вероятно еврото да се окаже под такъв натиск!
Много интересен въпрос. Къде ще е еврото 2006. Отговорът наистина е труден и паритет и напротив дългосрочно.
Нека погледнем средносрочно
Имаме пробит канал тоест за мен целта е 1.2420 38.2 фибото на цялото движение и за дългосрочно ще се решава между него и 50% тоест и по Ганн имаме някъде 24-26 интервала начало на нов цикъл но на къде не се знае
Сега малко по-краткосрочно, имаме един нов канал, според мен имаме един ход до към 1.2230 откъдето ще тестваме долу 1.19 и още след корекция
Тоест съвсем дилетантски ни предстои завършване на А на 1.2230 после В 1.1680 После С 1.2420-1.26 и начало на нов цикъл за който е рано да се каже, съвсем дилетантски защото не виждам нещата така а с едни хиксове и дабълюта но са горе долу по тоя сценарии
НАКЪДЕ ЩЕ ВЪРВИ ДОЛАРЪТ ПРЕЗ 2006-А?
Неочакваната сила на щатския долар през 2005 г. бе една от най-големите изненади за финансовите пазари. Зелените пари отчетоха най-силната си година към еврото от 1999-а насам и към японската йена след 1979 година. Според мнозинството валутни анализатори обаче тези печалби са просто един епизод в хода на доларовия срив и низходящото движение на валутата от периода 2002-2004 г. ще се възобнови през тази.
Според усреднената прогноза на мнозинството експерти, анкетирани от финансовата информационна агенция "Ройтерс", зелените пари ще приключат 2006-а с котировки около 1.27 щ. долара за едно евро (спад с 6.7% спрямо 31 декември 2005-а) и 108 йени за един щ. долар (9.1% по-евтини от края на миналата година). Специалистите се обединяват също около мнението, че американската парична единица ще бъде стабилна и силна през първото тримесечие, след което продажбите на долари ще се възобновят.
Анализаторите подкрепят очакванията си с два важни фактора, които стимулираха щатския долар през 2005-а и които няма да са налице през тази година. На първо място, Националната инвестиционна инициатива на щатския президент Джордж Буш за едногодишни данъчни облекчения за мултинационалните корпорации, която трябваше да ги стимулира да върнат в САЩ спечелените зад граница пари, вече не е в сила за повечето дружества, а крайният й срок за останалите изтича на 31 март. На второ място, Федералният резерв вече достигна прага на лихвите, който нито стимулира, нито пречи на икономическия растеж и оттук нататък ще се намесва само при очевиден инфлационен скок. Затова пък еврозоната и Япония тепърва ще започнат да повишават основните си лихви и постепенно ще попълнят лихвените разлики между активите, деноминирани в щатски долари, в евро и в японски йени. До края на пролетта лихвеният диференциал, който е в полза на щатската валута към горните две парични единици, както и към валутите на Швейцария, Швеция и Норвегия, трябва да е достигнал максимума си. Тогава валутните стратези ще започнат да търсят нови теми за размисъл. Експертите очакват да се възобновят притесненията на валутните играчи за щатския търговски дефицит и за огромния недостиг по текущата сметка на САЩ. Някои специалисти пък обосновават очакванията си за по-слаб долар с евентуален обрат във възходящия тренд на щатския жилищен пазар, който е основен двигател на стопанския растеж на страната.
Има, разбира се, и противоположни мнения. Саймън Дерик, валутен анализатор в "Бенк ъф Ню Йорк", очаква щатската валута да се засили до 1.125 щ. долара за едно евро, до 120 йени за един долар и до 1.67 щ. долара за една английска лира през тази година, защото "чужденците ще продължат да инвестират средствата за валутни интервенции на централните банки и петродоларите в щатския пазар на облигации". Тим Мазанек, старши валутен стратег в "Инвестърс бенк енд тръст" - един от малцината, прогнозирали ръста на зелените пари през 2005 г., също е оптимист за бъдещето им. Той смята, че Федералният резерв ще качи лихвите "до поне 5%, ако не и повече" и ще "свали" валутата на Великобритания до около 1.60 щ. долара за една лира. А Стийв Пиърсън - валутен анализатор в английската банка "Халифакс Бенк ъф Скотлънд", който е известен това, че има обичай да залага срещу тълпата, прогнозира 1.08 щ. долара за едно евро и 125 йени за един щ. долар към 31 декември 2006 година.
МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар