If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Агенция Ройтерс предлага справка за най-често използваните от банката и председателя на нейния УС думи и фрази и за тяхното значение.
Това агенцията прави във връзка с днешното заседание на УС на ЕЦБ за лихвената политика. Любимите думи на председателя на УС на ЕЦБ Жан-Клод Трише са: говорител, между другото, и предварително (ex ante - на латински - бел.ред).
Когато ЕЦБ се изказва за лихвите, най-често използваните думи и фрази са:
- парична политика - да се разбира "лихви"
- подкрепя растежа - означава "помага на икономиката"
- подкрепя значително растежа - да се разбира "помага
много на икономиката"
- лихвите остават на подходящо равнище - означава "оставяме лихвите без промяна, но може би не за дълго"
- умерено повишаване на лихвите - да се разбира "малко увеличаване на лихвите".
За инфлацията банката използва най-много следните думи и фрази:
- ценовите рискове изискват бдителност - да се разбира "обезпокоени сме за инфлацията"
- непрекъсната бдителност - да се разбира "обезпокоени сме, но не планираме спешни действия"
- особена бдителност - има се предвид "по-обезпокоени сме за инфлацията"
- голяма бдителност - разбира се "ние сме много разтревожени и можем да действаме, за да избегнем инфлацията".
За икономическия растеж в ЕЦБ се използват най-често следните думи и фрази:
- наличните данни са "смесени" - това означава "перспективите за растеж не са ясни"
- растежът може да се подобри - да се разбира "перспективите за растеж са малко по-добри"
- растежът в момента се засилва - има се предвид "перспективите за растеж са доста добри и продължават да се подобряват".
Аз лично оставям 0.6 лота дълги в очакване на добри американски данни! В подкрепа на дългите е и БВП-то на Германия - все пак това е най-голямата евро-икономика ;-) Обаче без добри данни следобяда за САЩ не мисля, че ще мръднем от 1.2125-1.2165....
Здравейте,
аз продалжавам да си мисля че EUR/USD ще коригира до 1.2070 и през следващата седмица ще се задържи трайно над нива от 1.21. Просто няма данни който да са в подкрепа на еврото.
Мисля, че този форум е прекрасен, има от всичко! ;-)
Наред с коментарите за валутните двойки има и много интересни междуличностни взаимоотношения, които определено разнообразяват нещата и, не на последно място, се чувствам млад - като момче в чужда ябълкова градина, което се чуди от къде ще изскочи собственика :-)
Сега за EURUSD - някой може ли да сподели в днешния наситен на данни ден какво може да стане??
Успешен ден!
az si mislia za edno ka4vane do nivo 1.2216 / dnevna ma200 /
Мисля, че този форум е прекрасен, има от всичко! ;-)
Наред с коментарите за валутните двойки има и много интересни междуличностни взаимоотношения, които определено разнообразяват нещата и, не на последно място, се чувствам млад - като момче в чужда ябълкова градина, което се чуди от къде ще изскочи собственика :-)
Сега за EURUSD - някой може ли да сподели в днешния наситен на данни ден какво може да стане??
Шшшшшшт, не го споменавай дори, че ще дойдат и за теб!!!
Инквизицията сега спи, но утре глей кво става.
mi6kite lydyvat dokuto kotkata spi stara grucka pogovorka
ama kato stane 6te sa my za4erveni y6ite . Do 06.00 po grinyi4 toi se otdava na zaslygena po4ivka ytre pak 6te triabva da triie mom4eto
Днес и на мен ми изтриха един пост, макар че говорех за "оня сайт" ;-)
Опитах регистрация там (фрий зоната), ама няма отговор и пише, че чакам да ме активират! И така вече 2 седмици... Някой може ли да съдейства? :-)
Abe kol'egi ima li tuka profesionalisti, ima vpredvid hora koito naistina si izkarvat hlqba samo s Forex ili s investicijki na FB ,Maj samo si 4eshite prastite na klaviaturite . Molq spodelete postijeniqta si ama ne kato ribarite ,koj kva riba e hvanal
Абе пич с москвич, трябва да си много зле да вярваш на Пешо.
Тоя човек тъкмо преди година говореше за Е/$ на 1,50. Не ща да знам колко сметки е затрил...
Преди малко се прибрах от работа и какво да видя - все пак е ударило 1.2130 :-( Можеше да прибавя още 25 пипса, ама не - сега ще изваждам... Дано да върне от това ниво на долу!
Някой знае ли да има нещо, което да дава предпоставка за проба на 1.2200 ?!
Аз ги получавам от самото начало и да ти кажа си личи че ги получаваш от няколко дена защото тази седмица наистина познават долу-горе но я виж от преди месец до сега,и казват че от скоро ще е платан този анализ.Дано да не е като играта им с прогнозите за края на сесията
Коментар