Първоначално изпратено от onufri
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?
Collapse
X
-
Не загребвай мед от празна делва!
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеСъщността е в правилните входове.А смисъла на стопа да ти гарантира поносима загуба при евентуална грешка при входа.Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеТова с насрещните позиции показва единствено,че търгуващия не е наясно какво прави.
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеАми аз играя без стопове и съм на печалба. От 12 години играя. Спрях да фалирам преди 8 години. Четири години после ни печалба ни загуба. Последните 4 години печеля по малко, като вече печалбата ми е много по добра от лихвите по кредитите. Не ползвам стопове изобщо. Тук си прав. Стопа означава слаба ръка. Слабите ръце първи горят. Няма подходящо място за слагане на стоп.
Стопа не е задължително да бъде зададена поръчка, може да бъде и мислен, при някои видове пазари дори това е задължително, но за тази цел трябва да си опитен трейдър. Всеки начинаещ който търгува без стоп, гарантирано е пътник. Няма трейдър без губещи позиции, значи няма как да има печеливш трейдър "не даващ кръв"Last edited by k_v_v_; 15.09.2014, 20:07.FinancialMarkets.Zone
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 43210 Разгледай мнениеВмето стоп може да се постави насрещна позиция с 1/2, 3/4 или същата стойност на текущата. И тя втората позиция да се затвори при връщане към първата на дневна графика, на печалба при това.
Има и други опции, разбира се....Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнениеТака е, но не в стоповете е същността. С тях само губят - но защо и докога? - Така чакат и се надяват на онези 3 - 4% щастливи случаи, когато курса ще тръгне стремително в тяхната посока и ще върви толкова много, че да покрие всичката им кръв, която са дали до момента.
Това изисква много дебел депозит и много добре изпълнено домашно - правилна статистика и управление на риска. Освен това, не винаги сработва и изисква железни нерви, за да издържиш на психическото напрежението почти постоянно да губиш и евентуално някога да спечелиш.
Има причини да е така, но все пак има логика да е така. Но от всичко това, по-важно е каква е поуката? Ето, една задачка за по-досетливи и ... трудолюбиви.Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеЕто какво гласят правилата на костенурката:
"Stops – When to get out of a losing position
Traders who do not cut their losses will not be successful in the long term. The most
important thing about cutting your losses is to predefine the point where you will get
out before you enter a position. "
Стоповете им е трабвало да бъдат не повече от 2 % от акаунтите им.
Това изисква много дебел депозит и много добре изпълнено домашно - правилна статистика и управление на риска. Освен това, не винаги сработва и изисква железни нерви, за да издържиш на психическото напрежението почти постоянно да губиш и евентуално някога да спечелиш.
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеРаботи грънци !!! Ти пробвал ли си я ???
21 поредни ударени стопа имам преди да се откажа да играя на пробиви.Не загребвай мед от празна делва!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнениеСтопът е фиксирана (изконсумирана) загуба. Едва ли има търговец, който да се чувства разтоварен психически от този факт. Единствените, които са успели да се преборят с поразиите на стопа, са авторите на Тактиката на костенурката. Тя е нещо като "теория на относителността" във физиката - единици хора могат да я обяснят ясно и почти никой не може да я приложи правилно. Все пак тя работи и е единственото решение за стоповете.
21 поредни ударени стопа имам преди да се откажа да играя на пробиви.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
� -
Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнениеСтопът е фиксирана (изконсумирана) загуба. Едва ли има търговец, който да се чувства разтоварен психически от този факт. Единствените, които са успели да се преборят с поразиите на стопа, са авторите на Тактиката на костенурката. Тя е нещо като "теория на относителността" във физиката - единици хора могат да я обяснят ясно и почти никой не може да я приложи правилно. Все пак тя работи и е единственото решение за стоповете.
"Stops – When to get out of a losing position
Traders who do not cut their losses will not be successful in the long term. The most
important thing about cutting your losses is to predefine the point where you will get
out before you enter a position. "
Стоповете им е трабвало да бъдат не повече от 2 % от акаунтите им.Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнениестопа не е само за парите и сметката, по важната му функция е че позицията не те натоварва психическиНе загребвай мед от празна делва!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнениеКолко е "достатъчно далеко" - 10, 50, 100, 500, 1000 пипса?
Всички стопове са "фиксирани", като има 1001 правила за поставяне на стопове, всички с претенции, че са най-добрите. Има само един "плаваш" стоп, който се мести (като храпов механизъм" само в посока на профита), но колкото повече го местиш, толкова по-бързо сработва и освен това, за да го преместиш, трябва да чакаш да стигнеш до профит.
Аз твърдя, че всеки стоп е катастрофален за Вашия депозит - той фиксира винаги и само загуба, при това го прави много често. Това обяснява защо огромна част от участниците във форекс губят депозитите си, като на някои от тях (по-упоритите) им се случва по няколко пъти. Какво твърдя аз - няма значение. Важното е, че това много лесно може да се докаже с тестове на едно демо.
Да ползваш постоянно стоп на форекс, означава постоянно да "даваш" (кръв) и скоро за презареждаш. Стопа фиксира загуба. А нали целта е печалба? Или не е?Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
� -
Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнениеКолко е "достатъчно далеко" - 10, 50, 100, 500, 1000 пипса?
Всички стопове са "фиксирани", като има 1001 правила за поставяне на стопове, всички с претенции, че са най-добрите. Има само един "плаваш" стоп, който се мести (като храпов механизъм" само в посока на профита), но колкото повече го местиш, толкова по-бързо сработва и освен това, за да го преместиш, трябва да чакаш да стигнеш до профит.
Аз твърдя, че всеки стоп е катастрофален за Вашия депозит - той фиксира винаги и само загуба, при това го прави много често. Това обяснява защо огромна част от участниците във форекс губят депозитите си, като на някои от тях (по-упоритите) им се случва по няколко пъти. Какво твърдя аз - няма значение. Важното е, че това много лесно може да се докаже с тестове на едно демо.
Да ползваш постоянно стоп на форекс, означава постоянно да "даваш" (кръв) и скоро за презареждаш. Стопа фиксира загуба. А нали целта е печалба? Или не е?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнениеДа ползваш постоянно стоп на форекс, означава постоянно да "даваш" (кръв) и скоро за презареждаш. Стопа фиксира загуба. А нали целта е печалба? Или не е?Last edited by needtoknowmore; 14.09.2014, 19:22.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеФиксиран стоп от Х пипове е равно наистина на провал! Стоповете се слагат над/под структурни нива! Правилото на стопа е:
- да е достатъчно далеко, за да има толеранс - не точно на структура(подкрепа/съпротива), защото при stop hunting/фалшиви пробиви става интересно
- да гарантира добър risk/reward поне 1:1
Всички стопове са "фиксирани" (ако не е фиксиран, това не е стоп), като има 1001 правила за поставяне на стопове, всички с претенции, че са най-добрите. Има само един "плаваш" стоп, който се мести (като храпов механизъм" само в посока на профита), но колкото повече го местиш, толкова по-бързо сработва и освен това, за да го преместиш, трябва да чакаш да стигнеш до профит.
Да ползваш постоянно стоп на форекс, означава постоянно да "даваш" (кръв) и скоро за презареждаш. Стопа фиксира загуба. А нали целта е печалба? Или не е?Last edited by jenyna; 14.09.2014, 18:46.Не загребвай мед от празна делва!
Коментар
�
Коментар