IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.31

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добро утро на всички!

Виждам, че се е заформила дискусия по интересна тема

Нека кажа защо смятам за безсмислени в повечето случаи обстойните писаници из форумите и сериозните обяснения на дадени позиции:

В случаите когато сте добър търговец и анализатор, вашата позиция ще е обратна на повечето участници и техните мнения.
    Всякакво нейно обяснение ще се приема с недоумение или подигравки, а когато спечелите, повечето ще ви гледат с неприязън точно за това, че те са загубили, а вие сте излезли прав.

Факт

Пак добро утро на всички и давайте да ги размажем днес и да покажем на големите риби, кон боб яде ли
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
      Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
      Първоначално изпратено от Facts
      ...затова и нивото е такова и свестните търговци бягат...кукувицата избяга...коко не го мяркаме...бнайт...дон карлос...и други от миналото и настоящето.
      Най-правдоподобното обяснение е че сметките им са фалирали и затова ги няма. Трябва им време да спастрят пари за нови сметки и пак ще се метнат къде ще ходят?
      значи нито ги познаваш, нито си си направил труда да прочетеш постовете им по-назад или пък да разгледаш и разучиш системите им, които доста са били дискутирани...
      Първо системата на Дон Карлос могат да я търгуват малцина и да изкарват добри пари от нея,защото се изисква огромен капитал.Второ бнайт не виждам защо го нареждаш между тези 3-мата,след като е доста по-назад с материала и 3-то ..не виждам защо да си създаваме божества ? :lol:
      Joe Ross божество ли е? Линда Рашке божество ли е? Рано ми е да се замислям за още имена... но е факт че хората ги слушат и четат трудовете им...защо мислиш че изброените и много от неизброените хора не разбират този бизнес...повече можеш да научиш от тях ако са тук отколкото ако ги няма...бнайт е сред тях защото има много познания по материята и отдаденост, а и мисля е по-напред откъм знания от теб (без да те подценявам, просто той беше във форума много прди теб...) Не говорим за идоли и гурута хора от които може да се научи и то не малко, а много повече се учи и научава когато някой ти показва пътя...
      Ех ама какви работи ме карате да пиша рано сутрин...
      и не виждам защо се хващате за отделни думи и изречения, нима отхвърляте идеята ми? Ако е така - кажете какъв е пътя към подобряване на качеството във форума?
      бля бля по-късно ще си напрявя труда да прочета излиянията ти дано да има решения на проблема...
      Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq
        Първоначално изпратено от Ajax4o
        Първоначално изпратено от kritelin
        Най-накрая един свестен пост.Адмирации блябля.
        А аз нищо не разбрах... само говори... луда работа!!!
        :lol:

Шегаджия.
        Ебаси досадника! Ще подам оплакване в полицията от тебе!
        И не съм ти дал право да ме цитираш! Да не се срещнеш с адвоката ми!
        From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
        България Над Всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o
          Първоначално изпратено от kritelin
          :lol:

Шегаджия.

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
            България Над Всичко

Коментар

• Най-накрая един свестен пост.Адмирации блябля.

Коментар

• Нямаш грижи, стига да не сте цяла тумба и да е преди или след юни месец.

Коментар

• blqblq, приемаш ли гости? Разкарва ми се из България, пък не ми се чете тоя пост. По-добре да ми го разкажеш за лека нощ!
                  България Над Всичко

Коментар

• Много съм склонен да се съглася с Фактс...

Емо, така е, идеята е такава, но ключовата думичка в случая е идея...

Киоси, ситуацията е следната - да предположим, че:

1. Успея на "страниците" на форума да обясня начина си на игра (доста трудно занятие предвид ограниченията откъм време, пространство, физическа възможност и тн. - има хора, с които търгуваме отдавна, с Аяксчо сме говорили на дълго и на широко, попитай го, дали след толкова години е наясно с начина ми на игра? ).

2. Успееш да разбереш какво се опитвам да ти обясня (съвсем не те подценявам!).

3. Това, което съм успял да ти обясня и ти си разбрал пасва на начина ти на мислене, на психиката, сметката ти и тн. и тн.

4. Започнеш да го прилагаш на практика...

1+2+3+4 = 1/2 реализирана идеята, за която стана дума по- горе.

Но нека не задълбавам в идиотски и несвързани обяснения... Истината е, че няма значение какъв тип анализ използваш, какви индикатори гледаш и тн. Анализът сам по себе си е безполезен... колкото и абсурдно да ти звучи едно подобно изказване... Анализираш не пазара, а собственото си виждане за пазара и виждането на другите, занимаващи се с подобна дейност, т.е. анализът сам по себе си е външен, вторичен по отношение на случващото се (на пазара)...

От друга страна пазарът, както и живота, са случайни явления и не подлежат на рационализация и подреждане, от каквото нашият краен разум се нуждае... Но ако задълбая в тази мисъл, рискувам да се отклоня съвсем от темата...

Единственото, което има значение за нас, играещите с маржин, е мъни мениджмънта. Да приемем, че маржина ни е 1:100. Ето и основното, което е от значение - нисък риск толеранс равен на не повече от 0,5% на сделка, добро ПМО и Р/Р (примерно 1:3), здрави нерви, добра психика и дисциплина; читав брокер, които да не те гърби (много... хехе) или такъв, на който си изучил номерцата и ти го гърбиш; пълноценно използване на възможностите за механична търговия (ако платформата го позволява) и тн. Какво друго... ами не внасяйте много пари, хехе, защо да седят по сметките ви, да не ги използвате и само да ви изкушават? Ако рискът на сделка е 0,5% и приемаме, че разполагам с 1000 долара. От тях ще внеса 200, а с останалите ще започна друг бизнес, който да ми носи дивиденти (а не да седят "замразени" при някой посредник); бизнес, позволяващ в случай на нужда да прелея пари от него към форекс сметката си. Последното, което ми хрумва като "подсказване" е да не висите по много пред мониторите. Животът е кратък, наслаждавайте му се! Денонощното висене пред графиките влияе на психиката (т.е. пречи на играта), води до "професионални" изкривявания и прогресивно затъпяване. Ако помисля, ще се сетя и за още, но е излишно...

Та това, което се опитвам да кажа в обърканото си и непоследователно писание е, че трейдингът е индивидуален процес на развитие. Развитие, което в не малка степен съответства на средата, в която се случва. Представете си за момент, че Веско Топалов почне да цъка шахче само с такива като нас... Мислиш ли, че след година-две ще е добър гросмайстор? Подобни форуми са люпилня за начинаещи, тук можеш да научиш нещо до определен момент, след които единственото, което ти остава е да се побазикаш, да почетеш смешки, когато ти дотъпее или дори да се похвалиш с някоя особенно ефектна сделка, но не и да продължиш развитието си по адекватен начин...

През последния месец (от 19ти април до миналия петък) опитах един експеримент, пускайки позициите си тук. Резултатът за месеца беше малко над 10%, т.е. прилично, предвид поетия риск, броя на губещите сделки (3 от 17) и инвестираното време. Играя с лимитирани поръчки, близък стоп и тн, но това, което ми е интересно е, дали някой е разбрал нещо от цялата работа? Бих се радвал, ако има такива (да вдигнат ръце, хехе). Дали ще го направя по този начин или с подробни обяснения и обосновка (оправдания!) на позициите си... резултатът ще е същия (разликата е в загубеното време). Може и да не ви се вярва, но е така. Именно защото трейдингът е (както писах и по- горе) индивидуален процес на развитие и никой учител (формално казано) не може да научи ученика си на истини, за които той още не е узрял или да го предпази от грешките, които ще направи. Пак ще кажа - не подценявам никого, важното е да не се отказва човек и да продължава да се учи. Но не от форуми и чужди мнения, а от самия пазар...

Горното съвсем няма за цел да ме представя като някои гуру или майстор разбирач... И аз съм имал губещи сделки, занулявал съм сметки, падал съм и съм ставал и единственото, което съм научил е, че няма универсална формула, няма магически индикатори, перфектен анализ и тн... има индивидуално, уникално виждане за пазара и целта на всеки от нас е да развие именно това си качество.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
                      ...затова и нивото е такова и свестните търговци бягат...кукувицата избяга...коко не го мяркаме...бнайт...дон карлос...и други от миналото и настоящето.
                      Най-правдоподобното обяснение е че сметките им са фалирали и затова ги няма. Трябва им време да спастрят пари за нови сметки и пак ще се метнат къде ще ходят?
                      значи нито ги познаваш, нито си си направил труда да прочетеш постовете им по-назад или пък да разгледаш и разучиш системите им, които доста са били дискутирани...
                      Именно защото съм си направил труда да прочета някои от техните постове и да разгледам "системите" им... казах кое е най-правдоподобното обяснение!

Коментар

Първо системата на Дон Карлос могат да я търгуват малцина и да изкарват добри пари от нея,защото се изисква огромен капитал.Второ бнайт не виждам защо го нареждаш между тези 3-мата,след като е доста по-назад с материала и 3-то ..не виждам защо да си създаваме божества ? :lol:

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
                          Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

Коментар

• Айде нещо свястно от мене.Имайки предвид факта,че евро/долар влезе в някаква консолидация може да заредим осцилаторите и да поразгледаме.За предпочитане е да се пуснат осцилатори,които да не са подобни и да се търси потвърждение за влизане в позиция.В момента по моята система 4 индикатора показват бича дивергенция и е много възможно да се върнем до 1.3540 грубо.
                              Лека вечер и успех

Коментар

• Браво! Абсолютно безсмислено!!!
                                Що бе? Идеята е точна ама дали ще стане...

Коментар

X